SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

Argentina oh Argentina







    Pada suatu malam... Aku menonton perlawanan bola sepak piala dunia di kedai mamak bersama kawan aku si rambut kerinting. Kami menyaksikan perlawanan antara Argentina dan Germany. Adapun aku adalah peminat setia Argentina ... manakala mangkuk ayun tu ..... Germany.

  Dan keputusan perlawanan tersebut......
















Germany 4   Argentina 0





      Sukacita di maklumkan di sepanjang perjalanan balik si rambut kerinting cukuplah gembira... tak habis- habis bersorak dan menjerit macam gadis jepun jumpa david beckham atau brad pitt ... johnny depp mahupun Rafael Nadal.



   Bila teringat-ingat perlawanan tu... nampak sangat yang Argentina tampak longgar. Germany pulak bermain lebih solid dan tersusun. Kelibat Lionel Messi tak berapa nak menjadi. Tapi aku respek permainan budak 20 tahun German si Mueller tu. 

    Tapi bagus gak Argentina kalah... Tak payahlah si Maradona lari bogel kat bandar Buenos Aires. Geli aku membayangkannya. Jadi sekarang bolehlah pemain Argentina balik kampung naik satu kapal dengan pemain Brazil.

      Tapi sebenarnya aku tak lah sedih sangat.. geram ke atau tension bila Argentina kalah. Sebab pada aku aku minat tengok bola... kalah ke menang ke lantaklah diorang. Bukan aku dapat apa-apa pun.

      Tapi ada gak golongan yang begitu taksub yer. Macam kes Brazil kalah hari tu... sampai bunuh diri. Ada gak jenis yang macam tu yer. Buat penat mak bapak tanggung .. bela... dari kecik... bila besar bunuh diri. Ngok betul lah.



   Oleh sebab Argentina dah out... malaslah nak tengok bola lagi. Dari dok pikir pasal bola baik aku tidur. Mimpi dating dengan gadis-gadis cantik.  Mimpi dating ngan Selma blair... Alexis Bledel... Emma Watson.... mmmmmm....






    Pada suatu malam... Aku menonton perlawanan bola sepak piala dunia di kedai mamak bersama kawan aku si rambut kerinting. Kami menyaksikan perlawanan antara Argentina dan Germany. Adapun aku adalah peminat setia Argentina ... manakala mangkuk ayun tu ..... Germany.

  Dan keputusan perlawanan tersebut......
















Germany 4   Argentina 0





      Sukacita di maklumkan di sepanjang perjalanan balik si rambut kerinting cukuplah gembira... tak habis- habis bersorak dan menjerit macam gadis jepun jumpa david beckham atau brad pitt ... johnny depp mahupun Rafael Nadal.



   Bila teringat-ingat perlawanan tu... nampak sangat yang Argentina tampak longgar. Germany pulak bermain lebih solid dan tersusun. Kelibat Lionel Messi tak berapa nak menjadi. Tapi aku respek permainan budak 20 tahun German si Mueller tu. 

    Tapi bagus gak Argentina kalah... Tak payahlah si Maradona lari bogel kat bandar Buenos Aires. Geli aku membayangkannya. Jadi sekarang bolehlah pemain Argentina balik kampung naik satu kapal dengan pemain Brazil.

      Tapi sebenarnya aku tak lah sedih sangat.. geram ke atau tension bila Argentina kalah. Sebab pada aku aku minat tengok bola... kalah ke menang ke lantaklah diorang. Bukan aku dapat apa-apa pun.

      Tapi ada gak golongan yang begitu taksub yer. Macam kes Brazil kalah hari tu... sampai bunuh diri. Ada gak jenis yang macam tu yer. Buat penat mak bapak tanggung .. bela... dari kecik... bila besar bunuh diri. Ngok betul lah.



   Oleh sebab Argentina dah out... malaslah nak tengok bola lagi. Dari dok pikir pasal bola baik aku tidur. Mimpi dating dengan gadis-gadis cantik.  Mimpi dating ngan Selma blair... Alexis Bledel... Emma Watson.... mmmmmm....
BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger