SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

Bila kena ngorat.....







           Dari tajuk saja korang mesti dah dapat tangkap apa aku nak merapek kali nih. Huhu....  Aku rasa korang mesti pernah lalui saat begini.... berjalan sorang diri pastu tetiba di kacau manja oleh sekumpulan lelaki yang cukup elegan.


           Macam tu jugaklah yang berlaku bila aku lepak ngan kawan-kawan aku. Bila ada gadis manis, sopan santun lalu dekat kitorang mesti mulalah ada yang buat bunyi2 tikus.... siap tegur2 manja gitu.... Tapi biasanya diorang je yang buat, aku buat derk je. Sebab walaupun luaran aku nampak tak senunoh namun jauh di sudut hati ku ini.... aku sorang gentlemen.



               Apa yang nak aku ketengahkan adalah apakah yang terbuku di dalam hati si gadis tersebut bila di perlakukan sebegitu. Adakah beliau gembira?... suka?.... malu?... segan?... marah?... Entahlah aku tak tau. Sebab selalunya si gadis akan tunduk tersipu-sipu sambil muka merah padam.... ada gak yang sekadar senyum sahaja.... Dan ada gak yang selamba tunjukkan jari tengah kat kitorang. huhuhu... Padan muka kan dah kena carut....



            Dan bagi kawan-kawan aku plak benda tu sekadar seronok-seronok je katanya. Apa yang seronok bila kena carut aku pun tak tau.... Tapi adakah seorang lelaki akan sanggup berbuat sedemikian rupa.... iaitu mengorat stail sebegitu bila beliau berseorangan.... tanpa ada kawan. Hmmmmmmmm...


          Lagi satu adakah kaum hawa akan berbuat sedemikian iaitu ngorat dengan membunyikan bunyian-bunyian  dari mulutnya yang mulus.... bila berjumpa seorang lelaki yang kacak bergaya jalan bersendirian. Hmmmmm....


           Dan bagi aku plak.... aku pernah mengalami situasi sebegini beberapa tahun dahulu. Dan ianya cerita benar bukan rekaan. Dan ceritanya berbunyi begini..... ehem... ehem.....


huhuhuhu... gila panjang intro entri kali nih...






                
Pada dasarnya, aku bukanlah seorang lelaki yang hensem, kacak, mempunyai susuk tubuh yang menawan, tegap dan berbadan sasa ...... bak hero citer Ong Bak.


Ketika itu aku sedang berjalan seorang diri di Mines Shopping Fair... nak pergi jumpa member yang tengah tunggu kat tingkat paling atas sekali.  Aku berjalan sambil bersiul menyanyikan lagu Keliru... nyanyian kumpulan Sweet Charity.



          Tiba-tiba aku terdengar ada orang ciut-ciut.... aku buat derk je.... Lepas tu bunyi lagi sekali. Aku buat selamba je lah, jalan seperti tiada apa yang berlaku..... Tetiba aku terkejut bila terdengar.....


"Eleh sombongnya cik abang baju biru ni... orang tegur buat tak layan jer..."


          Eh... kalu laki pakai baju biru, akulah orangnya... masa tu bukan ada orang lain pun kat area tu. huhuhu... seronotnya aku.... kata hati kecilku menjerit kegembiraan.  Lalu aku memalingkan wajahku kearahnya.....










          Harharhar.... hampeh tul... bebudak lembut upernya. Aku teringat balik citer bengong nih lepas aku baca entri si echah. Terima kasih echah.... sebab mengingatkan aku kembali pada mimpi ngeri tersebut. Huhuhuhu.....



            Kalo korang tanya aku apa perasan aku ketika itu? Adakah aku gembira?... sedih?.... hampa?....  bila di perlakukan sebegini.  Jawapannya.......










           Aku ingin sekali lari sekuat hati.... sambil menjerit..... tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk................   huhuhuhu.....


          Tak taulah. Ada gak orang-orang sebegini ye tak. Yang diorang ganggu aku apasal..... ganggulah orang lain. Harem tul.... Tapikan.... bila aku pikir balik..... macam mana jika aku layan diorang.




  Mula-mula aku lepak makan kat mcD ngan diorang. Duduk depan-depan. Pastu siap suap kentang goreng kat dia....


Pastu gi tengok wayang.... tengok citer romantik komedi. Aku memang jenis suka citer-citer camtu.... seram-seram aku tak suka.


Pastu jalan-jalan window shopping.... siap pegang tangan...... huhuhu.... pastu aku buat lawak budus sikit pastu "si dia" gelak terkekeh-kekeh.... hmmmmmm.....


     Pastu.... pastu.... aku ... aku...bluwekkkkkk....... dahla sampai di sini saja sajelah. sebab aku dah betul-betul rasa nak........ nak........







                        .........................Tamat......................






           Dari tajuk saja korang mesti dah dapat tangkap apa aku nak merapek kali nih. Huhu....  Aku rasa korang mesti pernah lalui saat begini.... berjalan sorang diri pastu tetiba di kacau manja oleh sekumpulan lelaki yang cukup elegan.


           Macam tu jugaklah yang berlaku bila aku lepak ngan kawan-kawan aku. Bila ada gadis manis, sopan santun lalu dekat kitorang mesti mulalah ada yang buat bunyi2 tikus.... siap tegur2 manja gitu.... Tapi biasanya diorang je yang buat, aku buat derk je. Sebab walaupun luaran aku nampak tak senunoh namun jauh di sudut hati ku ini.... aku sorang gentlemen.



               Apa yang nak aku ketengahkan adalah apakah yang terbuku di dalam hati si gadis tersebut bila di perlakukan sebegitu. Adakah beliau gembira?... suka?.... malu?... segan?... marah?... Entahlah aku tak tau. Sebab selalunya si gadis akan tunduk tersipu-sipu sambil muka merah padam.... ada gak yang sekadar senyum sahaja.... Dan ada gak yang selamba tunjukkan jari tengah kat kitorang. huhuhu... Padan muka kan dah kena carut....



            Dan bagi kawan-kawan aku plak benda tu sekadar seronok-seronok je katanya. Apa yang seronok bila kena carut aku pun tak tau.... Tapi adakah seorang lelaki akan sanggup berbuat sedemikian rupa.... iaitu mengorat stail sebegitu bila beliau berseorangan.... tanpa ada kawan. Hmmmmmmmm...


          Lagi satu adakah kaum hawa akan berbuat sedemikian iaitu ngorat dengan membunyikan bunyian-bunyian  dari mulutnya yang mulus.... bila berjumpa seorang lelaki yang kacak bergaya jalan bersendirian. Hmmmmm....


           Dan bagi aku plak.... aku pernah mengalami situasi sebegini beberapa tahun dahulu. Dan ianya cerita benar bukan rekaan. Dan ceritanya berbunyi begini..... ehem... ehem.....


huhuhuhu... gila panjang intro entri kali nih...






                
Pada dasarnya, aku bukanlah seorang lelaki yang hensem, kacak, mempunyai susuk tubuh yang menawan, tegap dan berbadan sasa ...... bak hero citer Ong Bak.


Ketika itu aku sedang berjalan seorang diri di Mines Shopping Fair... nak pergi jumpa member yang tengah tunggu kat tingkat paling atas sekali.  Aku berjalan sambil bersiul menyanyikan lagu Keliru... nyanyian kumpulan Sweet Charity.



          Tiba-tiba aku terdengar ada orang ciut-ciut.... aku buat derk je.... Lepas tu bunyi lagi sekali. Aku buat selamba je lah, jalan seperti tiada apa yang berlaku..... Tetiba aku terkejut bila terdengar.....


"Eleh sombongnya cik abang baju biru ni... orang tegur buat tak layan jer..."


          Eh... kalu laki pakai baju biru, akulah orangnya... masa tu bukan ada orang lain pun kat area tu. huhuhu... seronotnya aku.... kata hati kecilku menjerit kegembiraan.  Lalu aku memalingkan wajahku kearahnya.....










          Harharhar.... hampeh tul... bebudak lembut upernya. Aku teringat balik citer bengong nih lepas aku baca entri si echah. Terima kasih echah.... sebab mengingatkan aku kembali pada mimpi ngeri tersebut. Huhuhuhu.....



            Kalo korang tanya aku apa perasan aku ketika itu? Adakah aku gembira?... sedih?.... hampa?....  bila di perlakukan sebegini.  Jawapannya.......










           Aku ingin sekali lari sekuat hati.... sambil menjerit..... tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk................   huhuhuhu.....


          Tak taulah. Ada gak orang-orang sebegini ye tak. Yang diorang ganggu aku apasal..... ganggulah orang lain. Harem tul.... Tapikan.... bila aku pikir balik..... macam mana jika aku layan diorang.




  Mula-mula aku lepak makan kat mcD ngan diorang. Duduk depan-depan. Pastu siap suap kentang goreng kat dia....


Pastu gi tengok wayang.... tengok citer romantik komedi. Aku memang jenis suka citer-citer camtu.... seram-seram aku tak suka.


Pastu jalan-jalan window shopping.... siap pegang tangan...... huhuhu.... pastu aku buat lawak budus sikit pastu "si dia" gelak terkekeh-kekeh.... hmmmmmm.....


     Pastu.... pastu.... aku ... aku...bluwekkkkkk....... dahla sampai di sini saja sajelah. sebab aku dah betul-betul rasa nak........ nak........







                        .........................Tamat......................
BACA

Terkenang Semasa Dulu



                  

                         Sebenarnya aku tak tau nak update apa dalam blog tahyul aku nih, tapi memandangkan dah lama tak update... aku update je lah tentang citer aku masa bebudak dulu..... jadi di harap korang membacanya dengan penuh kesabaran ye. Sebab bosan gile ah citernya.


             


                  Dalam beberapa minggu lepas aku ngan member dok jalan-jalan, sampai je kat traffic light kat Jenjarom Banting, lampu merah. Kitorang pon berhenti..... lepas tu kenderaan dari belah kanan kitorang pon jalan. Dalam banyak-banyak kenderaan tu.... ada plak budak naik beskal dok jalan sambil wheelie tayar depan beskal dia. Aku dok gelak tengok budak tu. Memang berbakat besar untuk menjadi mat rempit handalan suatu hari nanti.



           Pada korang yang tak tau wheelie tu pemende.... takpe... aku dah minta Fauziah tunjukkan. Jadi.... Fauziah.... tunggu apa lagi.... jalankan tugas anda....



                 


                        Terima kasih Fauziah.... nanti lepas gaji aku belanja ko makan kat kedai mamak ye....


                   
               Jadi hari ni aku nak citer pasal saat-saat aku belajar naik beskal dulu. Sebenarnya antara konco-konco aku dulu.... aku paling lewat berbasikal. Sebabnya rumah aku takde beskal kecik, yang ada sume beskal besar. Tapi memandangkan malu kena kutuk bebudak lain.... aku bantai belajar naik beskal ngan abang long aku.



                     Yang tak bestnya, beskal yang aku naik tu beskal jantan. Beskal yang ada palang kat tengah tu. Jadi disebabkan badan yang bantut aku terpaksa tenggek kat tepi. Sebelah tangan pegang handle beskal.... sebelah tangan pegang palang sambil gayut....







                        Aku dah mintak beskal ngan mak aku, tapi mak aku buat derk je. Jadi aku layan je lah beskal tu. Dengan beskal tu lah aku gi sekolah rendah.... dengan beskal tu lah aku jalan-jalan ngan sahabat handai ku. Tapi akhirnya mak aku pun belikan aku beskal kecik, yang sesuai ngan badan aku. Tu pon lepas beberapa kali tergolek jatuh beskal. Mana taknya kaki tak sampai nak cecah tanah.


                  Aku tau sebab utama mak aku tak bagi beskal dulu, pasal masa bebudak dulu aku kuat merayau. Keluar pagi.... maghrib baru balik. huhuhu.... tu sebab utamanya.



                 Masa sekolah menengah plak aku gi sekolah naik bas. Maklumlah sekolah tu jauh...... kalu naik beskal mau 4 jam baru sampai. Tapi disebabkan leceh naik bas nih, terpaksa keluar awal.... pastu kena tukar bas plak. Sebab kena naik 2 bas. Aku nekad naik moto gi sekolah masa tingkatan 2. Naik moto buruk Yamaha autolobe lampu petak. Moto untuk pakai gi kebun aku belasah.


                
               Di sebabkan takde road tax.... moto pon tahap tinggal rangka je. Aku dok lalu jalan jauh, lalu jalan belakang. Takut jumpa polis. Huhuhu.... Mak aku dok bebel pasal nih. Tapi lama-lama dia buat derk je.




                Tapi masa abang long aku gi keje naik ngan member dia, itulah masa paling best dalam hidup aku. maklumlah dia tinggal moto dia kat umah. Jadi aku gasaklah moto dia tu hari-hari. Aku gi sekolah naik motor Yamah rx-s. Huhuhu.... terasa macam Faizal Hussein dalam citer gila-gila remaja plak.






                   Member aku plak pakai Suzuki Jipang abang dia yang tahap rangka. Huhuhu.... Memang berlagak kitorang gi sekolah. Budak-budak lain pakai moto kapcai macam honda bulat.... Yamaha 88.... 100 sport. Moto parking kat umah cina depan sekolah. Habis sekolah bukan terus balik umah.... dok tenggek atas moto lepak ramai-ramai sambil dok kembang-kembang hidung. Saja tayang moto. Biasalah gadis-gadis kat sekolah dok tunggu bas kat pondok bas depan sekolah. Huhuhu.....



                Camtulah kira-kiranya citer aku zaman memuda dulu. Huhuhu... Apapun selamat bercuti kepada anda semua dan berhati-hati di jalanraya. Ingatlah orang yang tersayang. Anda mampu mengubahnya.





..........................................TaMaT....................................


                  

                         Sebenarnya aku tak tau nak update apa dalam blog tahyul aku nih, tapi memandangkan dah lama tak update... aku update je lah tentang citer aku masa bebudak dulu..... jadi di harap korang membacanya dengan penuh kesabaran ye. Sebab bosan gile ah citernya.


             


                  Dalam beberapa minggu lepas aku ngan member dok jalan-jalan, sampai je kat traffic light kat Jenjarom Banting, lampu merah. Kitorang pon berhenti..... lepas tu kenderaan dari belah kanan kitorang pon jalan. Dalam banyak-banyak kenderaan tu.... ada plak budak naik beskal dok jalan sambil wheelie tayar depan beskal dia. Aku dok gelak tengok budak tu. Memang berbakat besar untuk menjadi mat rempit handalan suatu hari nanti.



           Pada korang yang tak tau wheelie tu pemende.... takpe... aku dah minta Fauziah tunjukkan. Jadi.... Fauziah.... tunggu apa lagi.... jalankan tugas anda....



                 


                        Terima kasih Fauziah.... nanti lepas gaji aku belanja ko makan kat kedai mamak ye....


                   
               Jadi hari ni aku nak citer pasal saat-saat aku belajar naik beskal dulu. Sebenarnya antara konco-konco aku dulu.... aku paling lewat berbasikal. Sebabnya rumah aku takde beskal kecik, yang ada sume beskal besar. Tapi memandangkan malu kena kutuk bebudak lain.... aku bantai belajar naik beskal ngan abang long aku.



                     Yang tak bestnya, beskal yang aku naik tu beskal jantan. Beskal yang ada palang kat tengah tu. Jadi disebabkan badan yang bantut aku terpaksa tenggek kat tepi. Sebelah tangan pegang handle beskal.... sebelah tangan pegang palang sambil gayut....







                        Aku dah mintak beskal ngan mak aku, tapi mak aku buat derk je. Jadi aku layan je lah beskal tu. Dengan beskal tu lah aku gi sekolah rendah.... dengan beskal tu lah aku jalan-jalan ngan sahabat handai ku. Tapi akhirnya mak aku pun belikan aku beskal kecik, yang sesuai ngan badan aku. Tu pon lepas beberapa kali tergolek jatuh beskal. Mana taknya kaki tak sampai nak cecah tanah.


                  Aku tau sebab utama mak aku tak bagi beskal dulu, pasal masa bebudak dulu aku kuat merayau. Keluar pagi.... maghrib baru balik. huhuhu.... tu sebab utamanya.



                 Masa sekolah menengah plak aku gi sekolah naik bas. Maklumlah sekolah tu jauh...... kalu naik beskal mau 4 jam baru sampai. Tapi disebabkan leceh naik bas nih, terpaksa keluar awal.... pastu kena tukar bas plak. Sebab kena naik 2 bas. Aku nekad naik moto gi sekolah masa tingkatan 2. Naik moto buruk Yamaha autolobe lampu petak. Moto untuk pakai gi kebun aku belasah.


                
               Di sebabkan takde road tax.... moto pon tahap tinggal rangka je. Aku dok lalu jalan jauh, lalu jalan belakang. Takut jumpa polis. Huhuhu.... Mak aku dok bebel pasal nih. Tapi lama-lama dia buat derk je.




                Tapi masa abang long aku gi keje naik ngan member dia, itulah masa paling best dalam hidup aku. maklumlah dia tinggal moto dia kat umah. Jadi aku gasaklah moto dia tu hari-hari. Aku gi sekolah naik motor Yamah rx-s. Huhuhu.... terasa macam Faizal Hussein dalam citer gila-gila remaja plak.






                   Member aku plak pakai Suzuki Jipang abang dia yang tahap rangka. Huhuhu.... Memang berlagak kitorang gi sekolah. Budak-budak lain pakai moto kapcai macam honda bulat.... Yamaha 88.... 100 sport. Moto parking kat umah cina depan sekolah. Habis sekolah bukan terus balik umah.... dok tenggek atas moto lepak ramai-ramai sambil dok kembang-kembang hidung. Saja tayang moto. Biasalah gadis-gadis kat sekolah dok tunggu bas kat pondok bas depan sekolah. Huhuhu.....



                Camtulah kira-kiranya citer aku zaman memuda dulu. Huhuhu... Apapun selamat bercuti kepada anda semua dan berhati-hati di jalanraya. Ingatlah orang yang tersayang. Anda mampu mengubahnya.





..........................................TaMaT....................................
BACA

Lama tak update blog....



            Hai.... lama rasanya tak update blog tahyul aku nih. Maklumlah tidak berkesempatan disebabkan teramatlah sibuk tidur. Maklumlah kemalasan telah melanda jiwaku ini. Huhuhu...

       Ok... hari nih aku nak jawab tag yg telah di kelolakan oleh CikNgah kepadaku.... Sori CikNgah dah 5 hari baru nak jawab. huhuhuhu.... Mintak maaf banyak-banyak ye...


        Disebabkan mood aku amatlah baik hari nih, aku akan jawab sume soalan dengan telus... kudus... dan mulus. Tanpa ada sebarang unsur-unsur tahyul, dongeng dan putar belit.

       Tanpa membazirkan waktu.... ayuh kita mulakan...


1) Apa yang paling penting dalam hidup korang?? 
    Segala-gala yang bersangkut paut ngan kelurga aku.



2)Benda terakhir yang korang beli guna duit sendiri? 
      Tadi aku gi kedai beli kicap cap kipas udang, bihun, daun sup, kopi dan rokok sekotak.
 


3)Adakah korang bercinta sekarang??
Sukacita dimaklumkan aku sedang hangat bercinta ngan Emma Watson...



4)Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang??
Selagi tiada gadis cantik... kaya raya.... dan bentuk badan macam botol koka kola ngorat aku.... huhuhu...


 
  5)Di mana korang akan berjumpa kekasih korang??

   Kalau ngan Emma Watson.... dalam mimpi je lah....












6)Novel/Buku/Majalah terakhir korang beli
 Majalah Apo... satu2nya majalah aku beli... yang lain main  pinjam2 orang je... huhuhu...



7)Apakah nama penuh korang

   Mohd Kudus Kamaruddin.

8)Antara mak&ayah korang mana lagi mesra??
mak.....


9)Namakan orang yang betul korang nk jumpe dalam hidup korang??
Emma Watson..




10)Namakan tempat yang betul2 korang nk pegi??
       Mmmmmmmmmmm.... banyak. Tapi bantai Old Trafford je lah. Nak tengok United beraksi... huhuhu...



11)Pilih 1 peluk atau cium??
   Dua-dua tak boleh.... bukan muhrim. 




12)Lima lagu bermakna dalam hidup korang
a) I wanna hold your hand - Beatles.
b) Tears of a dragon - Bruce Dickinson
c) Patience - Guns and Roses.
d) Keliru - Sweet Charity.
e) Courage - Manowar.


13) 3 perkara tentang orang yang tag korang.
a) Orangnya kiut-miut... pakai spek.
b) Tengah study master.... study bebaik ya...
c) Asal dari Kelate.


14) 5 benda yang korang sangat sayang dalam hidup korang
a) Tentulah family and friends...
b) Semua harta yang aku beli ngan hasil titik peluh masam ku... harharhar...
c) Diriku sendiri... aku selalu berhati-hati di jalan raya....
d) entahlah..         dah tak mmpu nak pikir
e)Emma Watson....



15)Bila tarikh lahir korang dan bila korang sambut tahun lepas
    Tu kena tengok i/c jap.... jap ye... aku gi tengok... huhuhu...


16)5 blogger yang korang nk tag
   Aku nak tag sesuka hatiku... tanpa perlu meminta izin mak ayah diorang... mahupun suami.... huhu..


1) BonekadalamChermin
2)Cik Olive
3)A blog to remember
4)Little_Teddy
5)Zizie Zizot

    Hmmm.... The truth is out there.... outstation.  huhuhuhu...


      Ok lah.... sampai  di sini sahaja untuk hari ini. Maklumlah esok nak keje. Lainlah kalo aku ni jutawan..... tak yah gi keje langsung.... dok umah... bangun tido.... dangdut.... bangun tido je.... gi dangdut... huhuhu

      Akhir kata... Selamat maju jaya untuk anda semua....







    
                 ............................ Tamat ...........................






       


            Hai.... lama rasanya tak update blog tahyul aku nih. Maklumlah tidak berkesempatan disebabkan teramatlah sibuk tidur. Maklumlah kemalasan telah melanda jiwaku ini. Huhuhu...

       Ok... hari nih aku nak jawab tag yg telah di kelolakan oleh CikNgah kepadaku.... Sori CikNgah dah 5 hari baru nak jawab. huhuhuhu.... Mintak maaf banyak-banyak ye...


        Disebabkan mood aku amatlah baik hari nih, aku akan jawab sume soalan dengan telus... kudus... dan mulus. Tanpa ada sebarang unsur-unsur tahyul, dongeng dan putar belit.

       Tanpa membazirkan waktu.... ayuh kita mulakan...


1) Apa yang paling penting dalam hidup korang?? 
    Segala-gala yang bersangkut paut ngan kelurga aku.



2)Benda terakhir yang korang beli guna duit sendiri? 
      Tadi aku gi kedai beli kicap cap kipas udang, bihun, daun sup, kopi dan rokok sekotak.
 


3)Adakah korang bercinta sekarang??
Sukacita dimaklumkan aku sedang hangat bercinta ngan Emma Watson...



4)Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang??
Selagi tiada gadis cantik... kaya raya.... dan bentuk badan macam botol koka kola ngorat aku.... huhuhu...


 
  5)Di mana korang akan berjumpa kekasih korang??

   Kalau ngan Emma Watson.... dalam mimpi je lah....












6)Novel/Buku/Majalah terakhir korang beli
 Majalah Apo... satu2nya majalah aku beli... yang lain main  pinjam2 orang je... huhuhu...



7)Apakah nama penuh korang

   Mohd Kudus Kamaruddin.

8)Antara mak&ayah korang mana lagi mesra??
mak.....


9)Namakan orang yang betul korang nk jumpe dalam hidup korang??
Emma Watson..




10)Namakan tempat yang betul2 korang nk pegi??
       Mmmmmmmmmmm.... banyak. Tapi bantai Old Trafford je lah. Nak tengok United beraksi... huhuhu...



11)Pilih 1 peluk atau cium??
   Dua-dua tak boleh.... bukan muhrim. 




12)Lima lagu bermakna dalam hidup korang
a) I wanna hold your hand - Beatles.
b) Tears of a dragon - Bruce Dickinson
c) Patience - Guns and Roses.
d) Keliru - Sweet Charity.
e) Courage - Manowar.


13) 3 perkara tentang orang yang tag korang.
a) Orangnya kiut-miut... pakai spek.
b) Tengah study master.... study bebaik ya...
c) Asal dari Kelate.


14) 5 benda yang korang sangat sayang dalam hidup korang
a) Tentulah family and friends...
b) Semua harta yang aku beli ngan hasil titik peluh masam ku... harharhar...
c) Diriku sendiri... aku selalu berhati-hati di jalan raya....
d) entahlah..         dah tak mmpu nak pikir
e)Emma Watson....



15)Bila tarikh lahir korang dan bila korang sambut tahun lepas
    Tu kena tengok i/c jap.... jap ye... aku gi tengok... huhuhu...


16)5 blogger yang korang nk tag
   Aku nak tag sesuka hatiku... tanpa perlu meminta izin mak ayah diorang... mahupun suami.... huhu..


1) BonekadalamChermin
2)Cik Olive
3)A blog to remember
4)Little_Teddy
5)Zizie Zizot

    Hmmm.... The truth is out there.... outstation.  huhuhuhu...


      Ok lah.... sampai  di sini sahaja untuk hari ini. Maklumlah esok nak keje. Lainlah kalo aku ni jutawan..... tak yah gi keje langsung.... dok umah... bangun tido.... dangdut.... bangun tido je.... gi dangdut... huhuhu

      Akhir kata... Selamat maju jaya untuk anda semua....







    
                 ............................ Tamat ...........................






       
BACA

Horeyyy... Aku dah tengok Rapunzel...

         



        Harharhar.... Akhirnya aku dapat tengok gak citer idaman aku.... iaitu Rapunzel. Gila best citer tu... kalu boleh aku tanak keluar panggung... nak tengok citer tu sampai 3 4 juta kali. Huhuhu...



        Aku tau ada antara korang yang belum berkesempatan nak tengok citer tu, jadi hari ini... di hari yang nyaman ini... aku ingin menceritakan kepada anda semua citer Rapunzel ini. Aku nak citer dari awal.... sampailah habis. Sampai ke ending2 dia... tapi cuma citer secara ringkaslah.... nak tau detail.... gi wayang sendiri....


Baiklah..... mari kita mulakan..... citernya berbunyi begini.....

...ehem.... ehem....


    
        Pada zaman dahulu.... di sebuah tempat yang begitu indah sekali... tinggallah seorang lelaki bernama Rapunzel. Nama tersebut adalah gelaran yang di berikan rakan-rakan sekolahnya atas sebab-sebab yang tidak pula di ketahui. Dan nama sebenar dia adalah Mohd Kudus.





        

              Adapun si Rapunzel ini, mempunyai rambut yang sangat panjang. Yang ajaibnya rambutnya cukuplah cantik, harum, segar dan tidak berkutu mahupun siput. Inilah yang membuatkan ramai yang dengki terhadap beliau. Termasuklah kakak ipar dia sendiri.


              Dengan bantuan suaminya dan dua orang konco-konconya yang bernama Mazrul dan Bulat.... Mereka telah mengurungnya di dalam rumah mereka. Sebab utamanya adalah untuk mendapatkan rahsia disebalik keremajaan rambutnya itu. Niat mereka adalah untuk mengkomersialkan ramuan itu untuk di pasarkan di pasaran antarabangsa.


               Tiada siapa pun tahu akan niat jahat mereka semua kerana mereka pandai menyorokkan modus operandi mereka. Lagipun ahli keluarga mereka yang lain tinggal di Sabak Bernam Selangor.

                Kecuali........ seorang gadis.... yang juga merangkap kawan sekolah.... dan juga girlfriend dia.... tahu akan semua ini.









                  Inilah dia gadis tersebut....  Si dia ini bernama Fauziah... dan dia berkerja sebagai kerani di kedai hardware. Si Fauziah ini seorang yang periang, kelakar dan meminati motor skuter. Dia sering mengikuti gathering geng-geng skuter beliau dan sering berkonvoi ke seluruh pelusuk negeri.... termasuklah port dickson.


            Di pendekkan cerita, si Fauziah ini sudah tidak tahan mengenangkan nasib balak beliau. Lalu berbekalkan seni taekwondo yang dipelajari semasa di sekolah dulu... dia telah pergi ke rumah kakak ipar Rapunzel. Tanpa banyak bunyi, dia terus menyerang mereka-mereka disana.








                      Tanpa segan silu, Fauziah telah membelasah semua hadirin yang hadir di rumah tersebut tanpa sedikit pun rasa kasihan. Walaupun bilangan musuh yang ditentang jauh lebih ramai, itu tidak sedikit pun mematahkan semangat beliau.



              Didalam rumah, Rapunzel terdengar akan kekecohan yang berlaku. Lalu beliau menjenguk ke luar tingkap. Maka terkejutlah beliau tatkala melihat buah hati beliau sedang bergaduh, lalu..... 

          Wachaaaaaaaaa....










                   Beliau telah melompat keluar dan membantu kekasih dia. Dia telah membelasah semua hadirin dengan begitu kejam sekali. Setelah melihatkan keganasan merpati dua sejoli tersebut.... maka bertempiaran larilah semua hadirin yang hadir bagi menyelamatkan diri masing-masing. Tinggallah si Rapunzel dan Fauziah sahaja yang ada.


         Sebak di hati Rapunzel tatkala melihat Fauziah. Hatinya begitu terusik melihatkan pengorbanan yang telah di curahkan girlfriendnya itu. Mata pun bertentang mata.... tapi lidah terkunci pilu... tak mampu berkata-kata. Dengan lemah lembut, Rapunzel memegang tangan si Fauziah..... merenung tepat ke dalam mata nya..... memandangkan line clear....  


Lalu....








             



               2 tahun telah berlalu semenjak kejadian itu, mereka berdua telah selamat mendirikan rumah tangga. Fauziah pula sedang mengandung anak sulung mereka. Kehidupan mereka serba sederhana, tapi cukup bahagia. Fauziah masih lagi berkerja di kedai hardware. Manakala Rapunzel.....









              Beliau menjadi mr mama sepenuh masa. Beliau membuat segala kerja-kerja di rumah termasuklah mengemas, membasuh, memasak dan tak dilupakan mmbasuh pinggan mangkuk. Beliau berkerja di rumah dengan menjual produk penjagaan rambut secara online.




              ............................. tamat ...........................
         



        Harharhar.... Akhirnya aku dapat tengok gak citer idaman aku.... iaitu Rapunzel. Gila best citer tu... kalu boleh aku tanak keluar panggung... nak tengok citer tu sampai 3 4 juta kali. Huhuhu...



        Aku tau ada antara korang yang belum berkesempatan nak tengok citer tu, jadi hari ini... di hari yang nyaman ini... aku ingin menceritakan kepada anda semua citer Rapunzel ini. Aku nak citer dari awal.... sampailah habis. Sampai ke ending2 dia... tapi cuma citer secara ringkaslah.... nak tau detail.... gi wayang sendiri....


Baiklah..... mari kita mulakan..... citernya berbunyi begini.....

...ehem.... ehem....


    
        Pada zaman dahulu.... di sebuah tempat yang begitu indah sekali... tinggallah seorang lelaki bernama Rapunzel. Nama tersebut adalah gelaran yang di berikan rakan-rakan sekolahnya atas sebab-sebab yang tidak pula di ketahui. Dan nama sebenar dia adalah Mohd Kudus.





        

              Adapun si Rapunzel ini, mempunyai rambut yang sangat panjang. Yang ajaibnya rambutnya cukuplah cantik, harum, segar dan tidak berkutu mahupun siput. Inilah yang membuatkan ramai yang dengki terhadap beliau. Termasuklah kakak ipar dia sendiri.


              Dengan bantuan suaminya dan dua orang konco-konconya yang bernama Mazrul dan Bulat.... Mereka telah mengurungnya di dalam rumah mereka. Sebab utamanya adalah untuk mendapatkan rahsia disebalik keremajaan rambutnya itu. Niat mereka adalah untuk mengkomersialkan ramuan itu untuk di pasarkan di pasaran antarabangsa.


               Tiada siapa pun tahu akan niat jahat mereka semua kerana mereka pandai menyorokkan modus operandi mereka. Lagipun ahli keluarga mereka yang lain tinggal di Sabak Bernam Selangor.

                Kecuali........ seorang gadis.... yang juga merangkap kawan sekolah.... dan juga girlfriend dia.... tahu akan semua ini.









                  Inilah dia gadis tersebut....  Si dia ini bernama Fauziah... dan dia berkerja sebagai kerani di kedai hardware. Si Fauziah ini seorang yang periang, kelakar dan meminati motor skuter. Dia sering mengikuti gathering geng-geng skuter beliau dan sering berkonvoi ke seluruh pelusuk negeri.... termasuklah port dickson.


            Di pendekkan cerita, si Fauziah ini sudah tidak tahan mengenangkan nasib balak beliau. Lalu berbekalkan seni taekwondo yang dipelajari semasa di sekolah dulu... dia telah pergi ke rumah kakak ipar Rapunzel. Tanpa banyak bunyi, dia terus menyerang mereka-mereka disana.








                      Tanpa segan silu, Fauziah telah membelasah semua hadirin yang hadir di rumah tersebut tanpa sedikit pun rasa kasihan. Walaupun bilangan musuh yang ditentang jauh lebih ramai, itu tidak sedikit pun mematahkan semangat beliau.



              Didalam rumah, Rapunzel terdengar akan kekecohan yang berlaku. Lalu beliau menjenguk ke luar tingkap. Maka terkejutlah beliau tatkala melihat buah hati beliau sedang bergaduh, lalu..... 

          Wachaaaaaaaaa....










                   Beliau telah melompat keluar dan membantu kekasih dia. Dia telah membelasah semua hadirin dengan begitu kejam sekali. Setelah melihatkan keganasan merpati dua sejoli tersebut.... maka bertempiaran larilah semua hadirin yang hadir bagi menyelamatkan diri masing-masing. Tinggallah si Rapunzel dan Fauziah sahaja yang ada.


         Sebak di hati Rapunzel tatkala melihat Fauziah. Hatinya begitu terusik melihatkan pengorbanan yang telah di curahkan girlfriendnya itu. Mata pun bertentang mata.... tapi lidah terkunci pilu... tak mampu berkata-kata. Dengan lemah lembut, Rapunzel memegang tangan si Fauziah..... merenung tepat ke dalam mata nya..... memandangkan line clear....  


Lalu....








             



               2 tahun telah berlalu semenjak kejadian itu, mereka berdua telah selamat mendirikan rumah tangga. Fauziah pula sedang mengandung anak sulung mereka. Kehidupan mereka serba sederhana, tapi cukup bahagia. Fauziah masih lagi berkerja di kedai hardware. Manakala Rapunzel.....









              Beliau menjadi mr mama sepenuh masa. Beliau membuat segala kerja-kerja di rumah termasuklah mengemas, membasuh, memasak dan tak dilupakan mmbasuh pinggan mangkuk. Beliau berkerja di rumah dengan menjual produk penjagaan rambut secara online.




              ............................. tamat ...........................
BACA

Adessssss... Mengenal aku ngan lebih dekat.

       


  Hmmm... apa benda yang menarik pasal aku ni yek. rasanya takde pemende pon. Kelmarin aku telah di tag oleh si penglipur lara yang simple, iaitu.... Mawaddah  tuan punya blog santai. Orangnya memang peramah dan kelakar.... tapi aku undi "tak berhati perut"  dalam poll kat blog dia. Huhuhuhu... Jgn marah yaaaa....


       Mengenali diri kamu ngan lebih dekat... pemende nak tulis sebenarnya nih. Tapi sebab kat blog si Adah dia tulis 25 cerita dia.... jadi aku belasah 25 cerita aku plak...


     Ok... mari kita mulakan... ehem...ehem....



1) Dalam blog nampak je aku ni macam sengal semacam je...  tapi hakikatnya, aku adalah seorang yang sangat pemalu dan pendiam. huhuhu... betul ni.


2) Masa kecik2 aku memang degil dan rakus... dok main keluar masuk semak samun... sampai sekali dok lebih seminggu dalam spital. kena patuk ular... nasib baiklah bukan jenis yang berbisa  adehh...


3) Masa jiran aku masih ada lembu, aku ngan kawan2 suka tunggang lembu tu..... rasa macam naik kuda plak. Yang bestnya lembu tu buat derk je.



4)Kali pertama tengok wayang... darjah 6. Pergi berdua ngan Rosidin. Manalah mamat tu skrg. tengok citer The Abyss. Bukan paham pon citer tu... cakap orang putih.



5) kenangan tak boleh lupa masa sekolah menengah.... budak2 lain rehat, aku ngan 4 lagi rakan seperjuangan.... dok berdiri kat court badminton sambil isap kapur tulis.... kantoi isap rokok. huhuhu...



6) Cinta pertama aku adalah masa sekolah menengah... orgnya comel... sekarang dah ada anak 2, laki dia kacak bergaya plak tu... huhuhu...




7) Pastu aku jatuh cinta ngan cikgu English aku.... terbeliak biji mata kalo dia mengajar... pemende yang ditengok aku pun tak tau. Sekarang dah beranak cucu la kot.



8) Setiap hari sabtu ada kelas tambahan.... dan aku bersama rakan seperjuangan dok ambik kelas tambahan kat Sg Gabai, Sg Congkak dan kadang2 kat shopping complex.




9) Cita-cita aku nak mengahwini Emma Watson..



                                             ... Harharharhar...

10) Dulu aku minat gusti. Aku minat Stone Cold Steve Austin. Sekarang aku tak minat langsung. Kadang2 aku terfikir... napelah tayang citer camni, best sangat ke tengok laki-laki pakai spender ketat gaduh-gaduh. Padahal berlakon je semua tu.


11) Seumur hidup aku.... dah 6 kali kena saman traffik. Aku ingat semua tu.


12) Aku baca suratkhabar dari belakang. Baca berita sukan dulu baru baca benda lain.



13) Pernah kena marah oleh gadis lawa... pastu aku tengking dia balik, sampai nak nangis. Aku bengang gile..... bila masa plak aku raba bontot dia. Ingat aku ni gila seks ke hapa....  adessss... (sambil tepuk dahi)



14) Masa muda remaja dulu aku suka balik lewat malam, sampai kona nak masuk kampung..... aku layan lap.... pastu tau-tau terpelanting atas jalan. Rupa-rupanya aku langgar lembu yang tengah dok lepak kat tengah jalan. Alhamdulillah calar balar sahaja badan....



15) Sorang member aku cakap besar, mana ada hantu zaman sekarang ni... Tak pernah ada kes orang mati di cekik hantu.. dia cakaplah. Pastu lama dia tak lepak malam-malam. Rupanya dia demam dekat seminggu.... Ada "gadis cantik" terbang melayang kat atas kepala dia dok temankan balik rumah jam 3 pagi.



16) Aku tau buat bergedil.




17) Bila bosan aku suka tengok video lagu ... Nobody... wondergirls.... suka tengok diorang gedik-gedik. Selalu terasa nak gedik-gedik sama. huhuhuhu...



18) Aku memang suka memancing... tapi sebenarnya tak berapa suka makan ikan. huhuhuhu.....



19)  Laaaaaaaaaaa.... baru no 19....... ada lagi 6.... nak tulis pemende yek...



20) pernah minat hindustan.... minat giler Amitabh batchan... jon... joni.... jonathan... tarapam pam pam pam.... sekarang tak minat langsung.



21) Hari paling di nanti.... Hari Raya Aidilfitri.... Sebab leh kumpul dan jumpa sedara2 terdekat. Tapi semenjak pemergian nenek awal tahun ni... rasa lain macam plak raya... dah tak seronok. Rasa dah takde kampung nak balik dah. huhuhuhu.



22) Suka main meriam buluh.... tapi masa budaklah.... sekarang dok main bunga api je....huhuhu







23) Selalu berjaga malam tengok bola. Team feveret Manchester United. Masa taip mende ni... sebenarnya aku dok tunggu kol 3:30 pagi. Nak tgk Manchester United lwn Arsenal. huhuhuhu. konfom esok keje kepala pening2 nih...









24) Lagi sekali aku bagitau aku tau buat bergedil....


25) Bila bosan selain main game, aku suka dok lukis-lukis. Sekadar buang masa.




Siap gak 25 cerita nih. Jenuh aku nak menulis. Jadi dengan selamba dan tanpa belas kasihan..... aku nak tag orang lain plak....




dan.... calon-calonnya adalah......


1) A Samad Jaafar : Best baca cerita2 pengalaman dia. Banyak unsur nasihat plak tu.

2) Monster Kekhai : Blog yang selamba. best baca citer dia. Paling aku suka..... arererere... mesti tak tinggal. huhuhu.

3) Kak Diyana Daniel : Best tengok pic sambut besday isteri PM..... Diingatkan ye sedara2 sekelian. Akak ni dah kawen... dah anak 3. huhuhu.



Kawan-kawan kalo nak join... join je lah. Boleh merepek2 sambil pening2 kepala. huhuhu.









..................................... HABIS..........................


       


  Hmmm... apa benda yang menarik pasal aku ni yek. rasanya takde pemende pon. Kelmarin aku telah di tag oleh si penglipur lara yang simple, iaitu.... Mawaddah  tuan punya blog santai. Orangnya memang peramah dan kelakar.... tapi aku undi "tak berhati perut"  dalam poll kat blog dia. Huhuhuhu... Jgn marah yaaaa....


       Mengenali diri kamu ngan lebih dekat... pemende nak tulis sebenarnya nih. Tapi sebab kat blog si Adah dia tulis 25 cerita dia.... jadi aku belasah 25 cerita aku plak...


     Ok... mari kita mulakan... ehem...ehem....



1) Dalam blog nampak je aku ni macam sengal semacam je...  tapi hakikatnya, aku adalah seorang yang sangat pemalu dan pendiam. huhuhu... betul ni.


2) Masa kecik2 aku memang degil dan rakus... dok main keluar masuk semak samun... sampai sekali dok lebih seminggu dalam spital. kena patuk ular... nasib baiklah bukan jenis yang berbisa  adehh...


3) Masa jiran aku masih ada lembu, aku ngan kawan2 suka tunggang lembu tu..... rasa macam naik kuda plak. Yang bestnya lembu tu buat derk je.



4)Kali pertama tengok wayang... darjah 6. Pergi berdua ngan Rosidin. Manalah mamat tu skrg. tengok citer The Abyss. Bukan paham pon citer tu... cakap orang putih.



5) kenangan tak boleh lupa masa sekolah menengah.... budak2 lain rehat, aku ngan 4 lagi rakan seperjuangan.... dok berdiri kat court badminton sambil isap kapur tulis.... kantoi isap rokok. huhuhu...



6) Cinta pertama aku adalah masa sekolah menengah... orgnya comel... sekarang dah ada anak 2, laki dia kacak bergaya plak tu... huhuhu...




7) Pastu aku jatuh cinta ngan cikgu English aku.... terbeliak biji mata kalo dia mengajar... pemende yang ditengok aku pun tak tau. Sekarang dah beranak cucu la kot.



8) Setiap hari sabtu ada kelas tambahan.... dan aku bersama rakan seperjuangan dok ambik kelas tambahan kat Sg Gabai, Sg Congkak dan kadang2 kat shopping complex.




9) Cita-cita aku nak mengahwini Emma Watson..



                                             ... Harharharhar...

10) Dulu aku minat gusti. Aku minat Stone Cold Steve Austin. Sekarang aku tak minat langsung. Kadang2 aku terfikir... napelah tayang citer camni, best sangat ke tengok laki-laki pakai spender ketat gaduh-gaduh. Padahal berlakon je semua tu.


11) Seumur hidup aku.... dah 6 kali kena saman traffik. Aku ingat semua tu.


12) Aku baca suratkhabar dari belakang. Baca berita sukan dulu baru baca benda lain.



13) Pernah kena marah oleh gadis lawa... pastu aku tengking dia balik, sampai nak nangis. Aku bengang gile..... bila masa plak aku raba bontot dia. Ingat aku ni gila seks ke hapa....  adessss... (sambil tepuk dahi)



14) Masa muda remaja dulu aku suka balik lewat malam, sampai kona nak masuk kampung..... aku layan lap.... pastu tau-tau terpelanting atas jalan. Rupa-rupanya aku langgar lembu yang tengah dok lepak kat tengah jalan. Alhamdulillah calar balar sahaja badan....



15) Sorang member aku cakap besar, mana ada hantu zaman sekarang ni... Tak pernah ada kes orang mati di cekik hantu.. dia cakaplah. Pastu lama dia tak lepak malam-malam. Rupanya dia demam dekat seminggu.... Ada "gadis cantik" terbang melayang kat atas kepala dia dok temankan balik rumah jam 3 pagi.



16) Aku tau buat bergedil.




17) Bila bosan aku suka tengok video lagu ... Nobody... wondergirls.... suka tengok diorang gedik-gedik. Selalu terasa nak gedik-gedik sama. huhuhuhu...



18) Aku memang suka memancing... tapi sebenarnya tak berapa suka makan ikan. huhuhuhu.....



19)  Laaaaaaaaaaa.... baru no 19....... ada lagi 6.... nak tulis pemende yek...



20) pernah minat hindustan.... minat giler Amitabh batchan... jon... joni.... jonathan... tarapam pam pam pam.... sekarang tak minat langsung.



21) Hari paling di nanti.... Hari Raya Aidilfitri.... Sebab leh kumpul dan jumpa sedara2 terdekat. Tapi semenjak pemergian nenek awal tahun ni... rasa lain macam plak raya... dah tak seronok. Rasa dah takde kampung nak balik dah. huhuhuhu.



22) Suka main meriam buluh.... tapi masa budaklah.... sekarang dok main bunga api je....huhuhu







23) Selalu berjaga malam tengok bola. Team feveret Manchester United. Masa taip mende ni... sebenarnya aku dok tunggu kol 3:30 pagi. Nak tgk Manchester United lwn Arsenal. huhuhuhu. konfom esok keje kepala pening2 nih...









24) Lagi sekali aku bagitau aku tau buat bergedil....


25) Bila bosan selain main game, aku suka dok lukis-lukis. Sekadar buang masa.




Siap gak 25 cerita nih. Jenuh aku nak menulis. Jadi dengan selamba dan tanpa belas kasihan..... aku nak tag orang lain plak....




dan.... calon-calonnya adalah......


1) A Samad Jaafar : Best baca cerita2 pengalaman dia. Banyak unsur nasihat plak tu.

2) Monster Kekhai : Blog yang selamba. best baca citer dia. Paling aku suka..... arererere... mesti tak tinggal. huhuhu.

3) Kak Diyana Daniel : Best tengok pic sambut besday isteri PM..... Diingatkan ye sedara2 sekelian. Akak ni dah kawen... dah anak 3. huhuhu.



Kawan-kawan kalo nak join... join je lah. Boleh merepek2 sambil pening2 kepala. huhuhu.









..................................... HABIS..........................


BACA

Aku gumbira





              Huhuhuhu... Hari ini aku gumbira... gumbira yang teramat sangat. Kenapakah aku gembira..... Adakah aku kena nombor ekor... Tidak.... Adakah aku kena pinang.... Tidak juga.... Sebenarnya aku gumbira disebabkan.... aku dapat gaji. Huhuhu. Indah sungguh perasaan ini.


          Yang jadi best bukan apa, esok aku cuti.... Jadi dapatlah aku merayau-rayau ibarat kutu rayau. Aku nak merayau sehari suntuk tanpa mengira panas dan hujan. Dan ada 2 benda yang aku sangat-sangat...... teramatlah sangat nak buat esok. Iaitu.....





1) Membeli belah.

Yalah dah lepas beli mestilah blah kan.... takkan nak dok dlm kedai tu lagi.... gila ke hapa....




        Esok aku cadang nak beli barang sikit. Mula-mula kasut but. Mungkin kasut Dr Cardin kot. Nak cari bentuk but yang paling ganas dan kejam. Pastu nak cari tshirt plak. Tshirt yg biasa aku pakai kaler pun dah nak luntur. Sekali sekala nak tukar yang baru gak.


        Pastu... pastu... aku nak beli henset, henset aku sekarang dah macam haram... dah la buruk.... asyik hang aje. Kadang-kadang terasa nak campak je ke lautan dalam. Pastu... pastu... aku nak beli I-pad... menatang apa tah tu, aku sebenarnya pun tak tau. Tapi orang lain pakai... aku pun nak pakai gak la...




2) Berfoya-foya

     Kuikuikui... macam bohjan handalan je bunyinya...








       Ya... aku nak dating la esok. Tengoklah itupun kalau si Ain nak. Aku rasa aku nak ajak dia tengok wayang jap la. Teringin plak aku nak tengok Rapunzel. Tapi tengok gak dia nak tengok citer tu tak.... kalau dia nak tengok hindustan.... mmmmmm... hindustan pon hindustanlah... kenalah berkorbankan... biasalah taste dia di dahulukan.



        Pastu... pastu... gi makanlah kot, tengok dia nak makan apa. makanan segera ke... apa ke... aku ok je.... janji dia order. Sebab aku tak reti nak order. Macam masa aku gi pizza hut... aku dok garu-garu kepala.... nak order menatang apa nih. Semua benda-benda pelik semacam je... nak sebut pun aku tak reti... huhuhuhu.... Biasalah orang kampung. Aku tak pernah lupa tentang itu.



         Lepas tu nak bagi dia hadiah sikit... nak belikan dia apa ye... baju... kasut... pinggan mangkuk. Entahlah. Nak bagi bunga... geli aku... macam boleh makan pon. huhuhuhu. Tapi kan.... baru aku terfikir........









woooooooooo.... gaji aku sekangkang kera je... mana mampu nak buat semua itu........


keh keh keh... mengarut je semua nih.... esok aku nak rehat je kat rumah. Selamat tahun baru untuk semua.... terima kasih kerana sudi membaca....  majula sukan untuk negara. Sekian ... Wassalam....




              Huhuhuhu... Hari ini aku gumbira... gumbira yang teramat sangat. Kenapakah aku gembira..... Adakah aku kena nombor ekor... Tidak.... Adakah aku kena pinang.... Tidak juga.... Sebenarnya aku gumbira disebabkan.... aku dapat gaji. Huhuhu. Indah sungguh perasaan ini.


          Yang jadi best bukan apa, esok aku cuti.... Jadi dapatlah aku merayau-rayau ibarat kutu rayau. Aku nak merayau sehari suntuk tanpa mengira panas dan hujan. Dan ada 2 benda yang aku sangat-sangat...... teramatlah sangat nak buat esok. Iaitu.....





1) Membeli belah.

Yalah dah lepas beli mestilah blah kan.... takkan nak dok dlm kedai tu lagi.... gila ke hapa....




        Esok aku cadang nak beli barang sikit. Mula-mula kasut but. Mungkin kasut Dr Cardin kot. Nak cari bentuk but yang paling ganas dan kejam. Pastu nak cari tshirt plak. Tshirt yg biasa aku pakai kaler pun dah nak luntur. Sekali sekala nak tukar yang baru gak.


        Pastu... pastu... aku nak beli henset, henset aku sekarang dah macam haram... dah la buruk.... asyik hang aje. Kadang-kadang terasa nak campak je ke lautan dalam. Pastu... pastu... aku nak beli I-pad... menatang apa tah tu, aku sebenarnya pun tak tau. Tapi orang lain pakai... aku pun nak pakai gak la...




2) Berfoya-foya

     Kuikuikui... macam bohjan handalan je bunyinya...








       Ya... aku nak dating la esok. Tengoklah itupun kalau si Ain nak. Aku rasa aku nak ajak dia tengok wayang jap la. Teringin plak aku nak tengok Rapunzel. Tapi tengok gak dia nak tengok citer tu tak.... kalau dia nak tengok hindustan.... mmmmmm... hindustan pon hindustanlah... kenalah berkorbankan... biasalah taste dia di dahulukan.



        Pastu... pastu... gi makanlah kot, tengok dia nak makan apa. makanan segera ke... apa ke... aku ok je.... janji dia order. Sebab aku tak reti nak order. Macam masa aku gi pizza hut... aku dok garu-garu kepala.... nak order menatang apa nih. Semua benda-benda pelik semacam je... nak sebut pun aku tak reti... huhuhuhu.... Biasalah orang kampung. Aku tak pernah lupa tentang itu.



         Lepas tu nak bagi dia hadiah sikit... nak belikan dia apa ye... baju... kasut... pinggan mangkuk. Entahlah. Nak bagi bunga... geli aku... macam boleh makan pon. huhuhuhu. Tapi kan.... baru aku terfikir........









woooooooooo.... gaji aku sekangkang kera je... mana mampu nak buat semua itu........


keh keh keh... mengarut je semua nih.... esok aku nak rehat je kat rumah. Selamat tahun baru untuk semua.... terima kasih kerana sudi membaca....  majula sukan untuk negara. Sekian ... Wassalam....
BACA

sesi karaoke bersama abang jonni (episod 2)






Angin takde... ribut pun takde... tiba-tiba hati kecilku ini mengajak ku menyanyi. Menyanyikan lagu lama yang amat syahdu dan meruntun jiwa rock ku ini....


Tajuk lagu: Sejak kau pergi.
Penyanyi :   A Halim.













Pesan... pesan... duniaku....
Tanpa khabar pesananmu...
Kelam... kelam.... duniaku kelam....
Kesunyian...  sejak kau menghilang...


Mengalir .... air mata...
Tangiskanmu...... di hati hiba...
Pedih... pedih... di hati ku...
Sejak berpisah... ku harap kau tahu....



Ingatkah kau... di hari yang indah....
Bertemu..... kini hilang sudah.....


Gelap.... gelap..... alamku....
Keseorangan...  dan merasa jemu....
Pena sudah.... kasih yang suci...
Gelap duniaku...  sejak kau pergi....





Ingatkah kau.... di hari yang indah....
bertemu.... kini hilang sudah.....


Gelap... gelap..... alamku...
Keseorangn dan merasa jemu...
Penat sudah.... kasih yang suci....
Gelap duniaku.... sejak kau pergi...








Huh.... Perasaan apakah ini.... Sampaikan nak tido pun susah......


Dah buang tebiat agaknya.... huhu...




.......... The End.........





Angin takde... ribut pun takde... tiba-tiba hati kecilku ini mengajak ku menyanyi. Menyanyikan lagu lama yang amat syahdu dan meruntun jiwa rock ku ini....


Tajuk lagu: Sejak kau pergi.
Penyanyi :   A Halim.













Pesan... pesan... duniaku....
Tanpa khabar pesananmu...
Kelam... kelam.... duniaku kelam....
Kesunyian...  sejak kau menghilang...


Mengalir .... air mata...
Tangiskanmu...... di hati hiba...
Pedih... pedih... di hati ku...
Sejak berpisah... ku harap kau tahu....



Ingatkah kau... di hari yang indah....
Bertemu..... kini hilang sudah.....


Gelap.... gelap..... alamku....
Keseorangan...  dan merasa jemu....
Pena sudah.... kasih yang suci...
Gelap duniaku...  sejak kau pergi....





Ingatkah kau.... di hari yang indah....
bertemu.... kini hilang sudah.....


Gelap... gelap..... alamku...
Keseorangn dan merasa jemu...
Penat sudah.... kasih yang suci....
Gelap duniaku.... sejak kau pergi...








Huh.... Perasaan apakah ini.... Sampaikan nak tido pun susah......


Dah buang tebiat agaknya.... huhu...




.......... The End.........
BACA

Sabtu yg bosan....


       Selalunya hari sabtu adalah hari feveret aku, hari aku boleh bangun lambat, jalan-jalan, lepak-lepak... pendek kata jadi kutu rayau sepenuh masa. Tapi lain plak hari ini... aku tak gi mana-mana pun... maklumlah belum gaji. Ahahak. Tensen aku....


        

           Tu yang aku sedih tu, seronok gila bagi mereka-mereka yang dah dapat gaji, bolehlah shopping ke.... gi jalan-jalan ke.... Aku plak... hmmmmm...


           Tapi sapa kata kalo tak berduit kita cuma boleh dok umah je kan. Banyak lagi aktiviti yang percuma dan menyeronokkan boleh kita buat. Bagi aku.... sudah tentu memancing. Jadi hari ini pergilah aku memancingkan diri kat sungai tak jauh dari umah aku. Huhuhu...





              Bagi member-member aku yang tak minat mancing diorang cakap memancing ni membosankan.... tak best langsung... Tapi tak taulah, bagi aku plak ia satu benda yang menyeronokkan.


               Aku suka dok diam sorang-sorang sambil menunggu joran aku di sambar ikan. Tengok pemandangan tepi sungai yang.... ahak... kira nyaman la tu. Dikelilingi pokok-pokok nipah yang tumbuh rapat... semak samun... Rasa cam dok utan pun ada. Tapi tu lah... selalu kena beringat, berhati-hati dan baca apa-apa doa yang patut. Jalan pun nak kena hati-hati... sebab takut terpijak ular ke apa.


                 Tengah sedap-sedap memancing... sambil melayan perasaan, tiba-tiba di kejutkan ngan bunyi riuh rendah monyet kat pokok. Memang aku betul-betul terkejut. Dah lah sorang-sorang, pastu monyet-monyet tu bukannya dok takut orang. Lagi nak datang dekat plak tu.... macam harem tul.


                 Walau apapun memang seronok mancing tadi, walau cuma dapat ikan duri tapi seronok. Kalo dapat ikan duri aku campak balik masuk sungai.... malas nak ambik. Tapi dalam seronok-seronok tu......







     Hati kecil ku tetap menangis...... aku belum dapat gaji....

       Selalunya hari sabtu adalah hari feveret aku, hari aku boleh bangun lambat, jalan-jalan, lepak-lepak... pendek kata jadi kutu rayau sepenuh masa. Tapi lain plak hari ini... aku tak gi mana-mana pun... maklumlah belum gaji. Ahahak. Tensen aku....


        

           Tu yang aku sedih tu, seronok gila bagi mereka-mereka yang dah dapat gaji, bolehlah shopping ke.... gi jalan-jalan ke.... Aku plak... hmmmmm...


           Tapi sapa kata kalo tak berduit kita cuma boleh dok umah je kan. Banyak lagi aktiviti yang percuma dan menyeronokkan boleh kita buat. Bagi aku.... sudah tentu memancing. Jadi hari ini pergilah aku memancingkan diri kat sungai tak jauh dari umah aku. Huhuhu...





              Bagi member-member aku yang tak minat mancing diorang cakap memancing ni membosankan.... tak best langsung... Tapi tak taulah, bagi aku plak ia satu benda yang menyeronokkan.


               Aku suka dok diam sorang-sorang sambil menunggu joran aku di sambar ikan. Tengok pemandangan tepi sungai yang.... ahak... kira nyaman la tu. Dikelilingi pokok-pokok nipah yang tumbuh rapat... semak samun... Rasa cam dok utan pun ada. Tapi tu lah... selalu kena beringat, berhati-hati dan baca apa-apa doa yang patut. Jalan pun nak kena hati-hati... sebab takut terpijak ular ke apa.


                 Tengah sedap-sedap memancing... sambil melayan perasaan, tiba-tiba di kejutkan ngan bunyi riuh rendah monyet kat pokok. Memang aku betul-betul terkejut. Dah lah sorang-sorang, pastu monyet-monyet tu bukannya dok takut orang. Lagi nak datang dekat plak tu.... macam harem tul.


                 Walau apapun memang seronok mancing tadi, walau cuma dapat ikan duri tapi seronok. Kalo dapat ikan duri aku campak balik masuk sungai.... malas nak ambik. Tapi dalam seronok-seronok tu......







     Hati kecil ku tetap menangis...... aku belum dapat gaji....
BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger