SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

Tragedi sebuah conversation.

Tarikh : 17 April 2011.
Masa   : 9 : 15 malam.
Lokasi : Di rumah.



         Sekejap sahaja masa berlalu, cuti sabtu dan ahad tak terasa pun. Tau-tau dah hari ahad. Mmmmm.... bosan... memang bosan. Jadi aku pun melakukan aktiviti rutin aku ketika bosan, iaitu melayari internet. Lalu aku pon menghidupkan komputer kesayangan aku.... dan mula melayari laman-laman web kegemaranku.  Namun aku masih tetap merasakan kebosanan. 



huh!!!






       

         Nak buat apa eh? bisik hati kecilku. Nak main game, takde mood. Lagipun dah bosan asyik main game yang sama saja. Nak update blog, tak tau plak nak tulis apa. Huhuhhuhu. Nak jalan-jalan? Apekejadah nak keluar jalan malam-malam buta ni.... Lalu aku terus berfikir... berfikir... dan berfikir....






Tiba-tiba......





                                Plingggggg !!!!....

   

        Aku telah mendapat satu idea yang bernas. Bukan selalu aku dapat memikirkan sesuatu yang cukup bagus dan mempunyai nilai estetika yang tinggi. Aku nak telepon sembang-sembang dengan awek. Atau istilah yang digunakan oleh muda-mudi zaman sekarang... bergayut. Jadi bolehlah aku menghilangkan kebosanan aku ni. huhuhu.



         Lalu aku mencapai telefon bimbit ku, dan mencari nombor telefon seorang gadis di phonebook ku. Bila ku jumpa nama gadis tersebut, aku pun tekan butang call. Kedengaran telefon si dia berdering... 


trut.... trut....

trut.... trut....

trut.... trut....

Hello.......



        Panggilanku telah di sambut oleh satu suara yang cukup lunak dan manja. Ah!! sedapnya suara dia... bisik hati kecil ku ini. Lalu aku pun memulakan bicara dengan bertanyakan khabarnya. Dengan mesra si dia pun menjawab semua pertanyaanku, tetapi.....


        Si dia menyatakan yang beliau sedang sibuk menghabiskan tugasan beliau. Jadi dia tidak dapat bercakap lama-lama. Namun... si dia telah berjanji akan meluangkan masanya menjawab panggilanku tepat jam 12 malam. Dan dengan keberatan aku pun bersetuju dan berjanji akan menelefon dia kembali tepat jam 12 malam.




        Aku pun menamatkan panggilan itu, dan meletakkan telefon bimbitku di sebelah papan kekunci komputer. Aku memandang tepat monitor komputer....... dan aku menggaru-garu kepala aku.... Hmmmmm..... Aku menarik nafas panjang. Dan aku pun kembali membuat apa yang ku buat 3 menit yang lalu.... iaitu....










       Duduk kebosanan di meja komputerku sambil menongkat dagu. Adeih... lambatnya pukul 12 ni. Bisik hati kecilku. Baik aku layari blog kawan-kawan yang lain, mana tau dapat membaca cerita-cerita yang menarik. huhuhuhu...






Jam 12 tengah malam.....





        Yes!! masanya telah tiba, jam sudah pukul 12, baik aku kol dia sekarang. Sebab si dia ni seorang yang sangat-sangat cerewet. Lagi-lagi soal masa, tapi walau bagaimanapun dia selalu gak terlajak masa dan datang lambat dalam hal seharian dia. harharharhar. Dengan rasa yang gembira aku pun mendail nombor telefon beliau....






 Tetapi.....







Alangkah terkejutnya aku...










       Kenapa tak dapat telefon dia? Kenapa asyik keluar suara pompuan cakap ... nombor tak dapat dihubungi? Takpelah... aku dail lagi... pun sama juga hasilnya. Lalu aku pun menulis bingkisan sms yang ringkas, dan ku hantar padanya. Cis!! tak boleh juga...







Aku kehairanan...




Aku bingung.....


      




         Kenapa tak boleh? sedangkan kredit masih ada 2 juta lagi, line pun ada 4 takuk plak tu? Ish....


        Takpelah, mungkin ada gangguan talian agaknya. Kata hati kecilku untuk menenangkan perasan. Nanti-nantilah aku cuba telefon dia lagi....











Jam 12:55 minit malam.....






        Aku cuba menelefon si dia kembali, namun hasilnya tetap sama. Aku jadi bingung, kenapa telefon aku jadi sebegini. Dah rosak gamaknya. Tiba-tiba, aku teringat aku ada telefon talian tetap. Baik aku telefon dia guna menatang itu. Kenapalah aku tak terfikir tadi.



trut... trut....

trut... trut...


Hello...



        Panggilanku telah di jawab, tenang hatiku dapat mendengar suara lembut beliau. Gadis itu bertanyakan kenapa bila dia telefon, asyik tak dapat sahaja. Seolah-olah aku off kan telefon bimbit ku. Jadi dengan penuh keghairahan aku menceritakan perihal yang sebenar... apa yang berlaku...



         Gadis tersebut pun menyatakan yang beliau sendiri pun heran dengan apa yang berlaku. Kemudian gadis itu memberitahu bahawa agak mahal kalau menelefon dari telefon talian tetap ke telefon bimbit, jadi si dia mecadangkan agar menelefon beliau di hari lain. Tetapi....



          Sebelum beliau menamatkan panggilan tersebut, belaiu telah mencadangkan agar aku off kan telefon..... kemudian on kan kembali. Mana tau telefon itu akan berfungsi semula.



          Selepas aku meletakkan gagang telefon, aku pon off kan telefon bimbit aku, dan on kan kembali. Manalah tau akan berhasil. Setelah telefon aku hidup semula... trut... trut... berebut masuk beberapa sms ke dalam inbox aku.



          Harharharhar, telefon ku kembali sihat. Kata hati kecilku keriangan. Lalu aku pun duduk di atas sofa berwarna hijau, berbaring...... mencari kedudukan yang selesa. Maklumlah, nak bergayut kenalah baring-baring dengan penuh keselesaan, barulah ada feeling nak bersembang. Dan idea-idea berbicara akan datang dengan banyaknya. Huhuhuhu...












         Setelah mendapat kedudukan yang selesa, empuk di atas sofa... aku pon menelefon si dia.. Tidak lama lepas itu, panggilan aku pun dijawab oleh beliau. Lalu dengan selamba, tanpa rasa segan silu, aku pun memulakan bicara ku...


AJ : Harharharhar... ye lah. Sekali betullah cakap ko, kena off kan dulu lah. Harharharhar.  Nasib baik aku tak campak ke lantai henpon aku tadi... Ingatkan dah rosak tadi. Harharharhar...


Gadis : Mmmmm... benda camtu pun nak kena ajar, teruklah awak niiiii.....


AJ : Harharhar... manalah aku tau... baru first time jadi ni... sebelum ni elok je...



Gadis: Ah!!! Ini yang malas kawan ngan orang tua niiiii... harharharhar.








AJ : Cis!!!!



....the end......











  

       
                  
Tarikh : 17 April 2011.
Masa   : 9 : 15 malam.
Lokasi : Di rumah.



         Sekejap sahaja masa berlalu, cuti sabtu dan ahad tak terasa pun. Tau-tau dah hari ahad. Mmmmm.... bosan... memang bosan. Jadi aku pun melakukan aktiviti rutin aku ketika bosan, iaitu melayari internet. Lalu aku pon menghidupkan komputer kesayangan aku.... dan mula melayari laman-laman web kegemaranku.  Namun aku masih tetap merasakan kebosanan. 



huh!!!






       

         Nak buat apa eh? bisik hati kecilku. Nak main game, takde mood. Lagipun dah bosan asyik main game yang sama saja. Nak update blog, tak tau plak nak tulis apa. Huhuhhuhu. Nak jalan-jalan? Apekejadah nak keluar jalan malam-malam buta ni.... Lalu aku terus berfikir... berfikir... dan berfikir....






Tiba-tiba......





                                Plingggggg !!!!....

   

        Aku telah mendapat satu idea yang bernas. Bukan selalu aku dapat memikirkan sesuatu yang cukup bagus dan mempunyai nilai estetika yang tinggi. Aku nak telepon sembang-sembang dengan awek. Atau istilah yang digunakan oleh muda-mudi zaman sekarang... bergayut. Jadi bolehlah aku menghilangkan kebosanan aku ni. huhuhu.



         Lalu aku mencapai telefon bimbit ku, dan mencari nombor telefon seorang gadis di phonebook ku. Bila ku jumpa nama gadis tersebut, aku pun tekan butang call. Kedengaran telefon si dia berdering... 


trut.... trut....

trut.... trut....

trut.... trut....

Hello.......



        Panggilanku telah di sambut oleh satu suara yang cukup lunak dan manja. Ah!! sedapnya suara dia... bisik hati kecil ku ini. Lalu aku pun memulakan bicara dengan bertanyakan khabarnya. Dengan mesra si dia pun menjawab semua pertanyaanku, tetapi.....


        Si dia menyatakan yang beliau sedang sibuk menghabiskan tugasan beliau. Jadi dia tidak dapat bercakap lama-lama. Namun... si dia telah berjanji akan meluangkan masanya menjawab panggilanku tepat jam 12 malam. Dan dengan keberatan aku pun bersetuju dan berjanji akan menelefon dia kembali tepat jam 12 malam.




        Aku pun menamatkan panggilan itu, dan meletakkan telefon bimbitku di sebelah papan kekunci komputer. Aku memandang tepat monitor komputer....... dan aku menggaru-garu kepala aku.... Hmmmmm..... Aku menarik nafas panjang. Dan aku pun kembali membuat apa yang ku buat 3 menit yang lalu.... iaitu....










       Duduk kebosanan di meja komputerku sambil menongkat dagu. Adeih... lambatnya pukul 12 ni. Bisik hati kecilku. Baik aku layari blog kawan-kawan yang lain, mana tau dapat membaca cerita-cerita yang menarik. huhuhuhu...






Jam 12 tengah malam.....





        Yes!! masanya telah tiba, jam sudah pukul 12, baik aku kol dia sekarang. Sebab si dia ni seorang yang sangat-sangat cerewet. Lagi-lagi soal masa, tapi walau bagaimanapun dia selalu gak terlajak masa dan datang lambat dalam hal seharian dia. harharharhar. Dengan rasa yang gembira aku pun mendail nombor telefon beliau....






 Tetapi.....







Alangkah terkejutnya aku...










       Kenapa tak dapat telefon dia? Kenapa asyik keluar suara pompuan cakap ... nombor tak dapat dihubungi? Takpelah... aku dail lagi... pun sama juga hasilnya. Lalu aku pun menulis bingkisan sms yang ringkas, dan ku hantar padanya. Cis!! tak boleh juga...







Aku kehairanan...




Aku bingung.....


      




         Kenapa tak boleh? sedangkan kredit masih ada 2 juta lagi, line pun ada 4 takuk plak tu? Ish....


        Takpelah, mungkin ada gangguan talian agaknya. Kata hati kecilku untuk menenangkan perasan. Nanti-nantilah aku cuba telefon dia lagi....











Jam 12:55 minit malam.....






        Aku cuba menelefon si dia kembali, namun hasilnya tetap sama. Aku jadi bingung, kenapa telefon aku jadi sebegini. Dah rosak gamaknya. Tiba-tiba, aku teringat aku ada telefon talian tetap. Baik aku telefon dia guna menatang itu. Kenapalah aku tak terfikir tadi.



trut... trut....

trut... trut...


Hello...



        Panggilanku telah di jawab, tenang hatiku dapat mendengar suara lembut beliau. Gadis itu bertanyakan kenapa bila dia telefon, asyik tak dapat sahaja. Seolah-olah aku off kan telefon bimbit ku. Jadi dengan penuh keghairahan aku menceritakan perihal yang sebenar... apa yang berlaku...



         Gadis tersebut pun menyatakan yang beliau sendiri pun heran dengan apa yang berlaku. Kemudian gadis itu memberitahu bahawa agak mahal kalau menelefon dari telefon talian tetap ke telefon bimbit, jadi si dia mecadangkan agar menelefon beliau di hari lain. Tetapi....



          Sebelum beliau menamatkan panggilan tersebut, belaiu telah mencadangkan agar aku off kan telefon..... kemudian on kan kembali. Mana tau telefon itu akan berfungsi semula.



          Selepas aku meletakkan gagang telefon, aku pon off kan telefon bimbit aku, dan on kan kembali. Manalah tau akan berhasil. Setelah telefon aku hidup semula... trut... trut... berebut masuk beberapa sms ke dalam inbox aku.



          Harharharhar, telefon ku kembali sihat. Kata hati kecilku keriangan. Lalu aku pun duduk di atas sofa berwarna hijau, berbaring...... mencari kedudukan yang selesa. Maklumlah, nak bergayut kenalah baring-baring dengan penuh keselesaan, barulah ada feeling nak bersembang. Dan idea-idea berbicara akan datang dengan banyaknya. Huhuhuhu...












         Setelah mendapat kedudukan yang selesa, empuk di atas sofa... aku pon menelefon si dia.. Tidak lama lepas itu, panggilan aku pun dijawab oleh beliau. Lalu dengan selamba, tanpa rasa segan silu, aku pun memulakan bicara ku...


AJ : Harharharhar... ye lah. Sekali betullah cakap ko, kena off kan dulu lah. Harharharhar.  Nasib baik aku tak campak ke lantai henpon aku tadi... Ingatkan dah rosak tadi. Harharharhar...


Gadis : Mmmmm... benda camtu pun nak kena ajar, teruklah awak niiiii.....


AJ : Harharhar... manalah aku tau... baru first time jadi ni... sebelum ni elok je...



Gadis: Ah!!! Ini yang malas kawan ngan orang tua niiiii... harharharhar.








AJ : Cis!!!!



....the end......











  

       
                  
BACA

Terserempak dengan rakan blogger.

Tarikh: 26 mac 2011.
Jam: 10:45.
Tempat: Seri Rampai. Setapak.



         Setapak, Kuala Lumpur. Jam menunjukkan sudah pukul 10:45 pagi. Walaupun belum tengahari, cuaca hari itu sudah agak panas, dengan tiada tanda akan turun hujan. Dan aku sedang berdiri menantikan kawan aku.


           Arghhh!! Mana pulak dia ni, kata kejap lagi turun, tapi sekarang dah 15 menit aku menunggu. Bukan berjanggut aku menunggu, tapi dah tahap berjambang dah ni. Aku BOSAN!!!... Lalu aku duduk bercangkung dan mengeluarkan sebatang rokok dan kuletakkan di bibirku yang gebu ini.









              Kemudian aku pun menyalakan rokok tersebut, ku sedut hingga terasa asap memenuhi kerongkongku. Lalu ku hembuskan kembali asap tersebut ke udara. Aku asyik melihat gumpalan asap putih berkepul di awangan dan menghilang.


          Dalam asyik aku menikmati rokok itu, tiba-tiba aku terpandang seorang gadis datang berjalan menuju ke arah aku. Ku ingatkan dia kawan aku yang aku tunggu-tunggu itu, tapi bila ku amati dari jauh, bukan.






Orangnya kiut, betudung dan berjalan penuh kesopanan. Aku agak,dia sedang menuju ke kereta beliau. 

Ini kerana di tempat aku bercangkung tak ada apa- apa melainkn ada deretan kereta yang diparking sesuka hati.

Dengan penuh selamba dan tanpa segan silu, aku memandng gadis tersebut. Terdetik di hatiku, kalau aku ngorat dia ni best jugak. Mana tau boleh dapat nombor telepon ataupun email. Harharharharhar.... dan aku pun gelak di dalam hati.


             Kemudian aku terfikir, macamlah gadis tersebut nak melayan aku. Tapi kalau kalau aku tak cuba, macam mana nak tau dia layan ke tak. Dilema.... dilema.... Patutkah aku ngorat? mmmmmmm...... nak ngorat ke... tak nak... ngorat.... tak nak...  





          
    Arghhhhhh!!!!  












             Mestilah aku nak ngorat..... kata masih bujang. Lagipun inilah masanya aku memperaktikan teknik mengorat terhebat aku... Harharhar. Nak takut apa, kalau dia tak layan..... paling teruk kena penampar je. Apedehal. Mmmmmm.... apa aku nak cakap eh?


"Phewwwitttt.... sorang je ke? boleh abang teman?"   

Arghhh... ini ayat murahan, kena guna ayat yang power sikit. Sini kan KL. Hmmmm.... Tapi apa eh? ....


         Tanpa ku sedar gadis tersebut makin hampir dengan ku. Semakin jelas ku lihat raut wajahnya. Tapi..... tiba-tiba aku tersentak. Macam ku kenal budak ni....


         Dan ku fikir dalam-dalam, mana aku jumpa budak nih. Kat Kajang?.... bukan... Kota Kemuning?... pun bukan... Tapi familiar sangat muka dia ni. Sangat aku kenal.... Hmmmmm....


Dan...... tiba-tiba aku teringat.....




        

 Owh Noooooo... 





                Dia rakan pada seorang blogger yang selalu aku jenguk blog dia. Dah beberapa kali aku tengok wajah dia kat blog blogger tesebut....


           Owh dem!! Teruk ah camni... Mesti dia cam aku. Habislah.... Kalau boleh aku tak nak sesiapa nampak diriku yang sebenar. Aku lebih selesa menjadi seorang blogger yang misteri nusantara. 



Arghhhhh!!!!




Tapi tiba-tiba aku teringat.......










           Aku bukan letak gambar betul pun kat blog aku ni. Main letak gambar lukis-lukis sendiri je, itupon main belasah je. Harharharhar.....



           Tu je pun nak tulis... huhuhuhu. Gudnite everibadi...
Tarikh: 26 mac 2011.
Jam: 10:45.
Tempat: Seri Rampai. Setapak.



         Setapak, Kuala Lumpur. Jam menunjukkan sudah pukul 10:45 pagi. Walaupun belum tengahari, cuaca hari itu sudah agak panas, dengan tiada tanda akan turun hujan. Dan aku sedang berdiri menantikan kawan aku.


           Arghhh!! Mana pulak dia ni, kata kejap lagi turun, tapi sekarang dah 15 menit aku menunggu. Bukan berjanggut aku menunggu, tapi dah tahap berjambang dah ni. Aku BOSAN!!!... Lalu aku duduk bercangkung dan mengeluarkan sebatang rokok dan kuletakkan di bibirku yang gebu ini.









              Kemudian aku pun menyalakan rokok tersebut, ku sedut hingga terasa asap memenuhi kerongkongku. Lalu ku hembuskan kembali asap tersebut ke udara. Aku asyik melihat gumpalan asap putih berkepul di awangan dan menghilang.


          Dalam asyik aku menikmati rokok itu, tiba-tiba aku terpandang seorang gadis datang berjalan menuju ke arah aku. Ku ingatkan dia kawan aku yang aku tunggu-tunggu itu, tapi bila ku amati dari jauh, bukan.






Orangnya kiut, betudung dan berjalan penuh kesopanan. Aku agak,dia sedang menuju ke kereta beliau. 

Ini kerana di tempat aku bercangkung tak ada apa- apa melainkn ada deretan kereta yang diparking sesuka hati.

Dengan penuh selamba dan tanpa segan silu, aku memandng gadis tersebut. Terdetik di hatiku, kalau aku ngorat dia ni best jugak. Mana tau boleh dapat nombor telepon ataupun email. Harharharharhar.... dan aku pun gelak di dalam hati.


             Kemudian aku terfikir, macamlah gadis tersebut nak melayan aku. Tapi kalau kalau aku tak cuba, macam mana nak tau dia layan ke tak. Dilema.... dilema.... Patutkah aku ngorat? mmmmmmm...... nak ngorat ke... tak nak... ngorat.... tak nak...  





          
    Arghhhhhh!!!!  












             Mestilah aku nak ngorat..... kata masih bujang. Lagipun inilah masanya aku memperaktikan teknik mengorat terhebat aku... Harharhar. Nak takut apa, kalau dia tak layan..... paling teruk kena penampar je. Apedehal. Mmmmmm.... apa aku nak cakap eh?


"Phewwwitttt.... sorang je ke? boleh abang teman?"   

Arghhh... ini ayat murahan, kena guna ayat yang power sikit. Sini kan KL. Hmmmm.... Tapi apa eh? ....


         Tanpa ku sedar gadis tersebut makin hampir dengan ku. Semakin jelas ku lihat raut wajahnya. Tapi..... tiba-tiba aku tersentak. Macam ku kenal budak ni....


         Dan ku fikir dalam-dalam, mana aku jumpa budak nih. Kat Kajang?.... bukan... Kota Kemuning?... pun bukan... Tapi familiar sangat muka dia ni. Sangat aku kenal.... Hmmmmm....


Dan...... tiba-tiba aku teringat.....




        

 Owh Noooooo... 





                Dia rakan pada seorang blogger yang selalu aku jenguk blog dia. Dah beberapa kali aku tengok wajah dia kat blog blogger tesebut....


           Owh dem!! Teruk ah camni... Mesti dia cam aku. Habislah.... Kalau boleh aku tak nak sesiapa nampak diriku yang sebenar. Aku lebih selesa menjadi seorang blogger yang misteri nusantara. 



Arghhhhh!!!!




Tapi tiba-tiba aku teringat.......










           Aku bukan letak gambar betul pun kat blog aku ni. Main letak gambar lukis-lukis sendiri je, itupon main belasah je. Harharharhar.....



           Tu je pun nak tulis... huhuhuhu. Gudnite everibadi...
BACA

Kawan bagi award.

        Beberapa hari lepas ada kawan tinggalkan mesej kat shoutbox, dia suruh ambil award. huhuhuhuhu... best.. best... best.. Agak-agaknya award apa itu? Award pelakon lelaki popular? Award pelakon pembantu popular? Award pelakon kanak-kanak popular? hmmmmm.... semuanya salah..... Nak tau award apa? Ni dia.... huhuhhu...







                                            One Lovely Blog Award.
        



            Terima kasih pada kawan yang beri award ini. Huhuhuhu.... Nama blog ni pun blog kawan, dan penulis juga suka membahasakan dirinya sebagai kawan, dia juga memanggil para pengunjung blog itu kawan..... Jadi jomlah kita ramai-ramai berkawan dengan Abang Ijal. So jomlah kita berkunjung ke sana.... huhuhuhu...



            Tapi bila ambil award nih, kena jugak jawab beberapa soalan dulu. Tajuk soalan itu berbunyi... 7 perkara tentang aku.


Jadi mari kita mulakan....



7 perkara tentang aku...

1) Aku berasal dari Banting Selangor Darul Ehsan.

2) Aku meminati muzik rock lama-lama, metal. Dan penyanyi feveret aku adalah James hetfield. Sebab suaranya agak bestlah. Bruce Dickinson pun mantap gak.


                              

                Ada macam James Hetfield? Lantak ah... huhuhuhu....




3) Aku seorang yang kurus kering....


4) Aku meminati anime Naruto.... ada sesapa tau kat mana nak donlod episod2 naruto secara percuma? huhuhu...


5) Aku suka berangan yang aku ni hebat dalam seni mempertahankan diri. Macam Chuck Norris ke... Jet Li ke... Jackie Chan ke... Jadi bolehlah aku mempertahankan gadis-gadis, orang tua dan ternakan dari ancaman berbahaya.




Watchaaa.........





6) Aku membaca suratkhabar dri belakang. Sebab aku meminati sukan. Tak kiralah bola sepak, formula 1, tennis, badminton dan tak boleh di lupakan Gimnastik dan gimrama.




7) Aku tak pernah berangan jadi ahli gimnastik.






Ok... sampai di sini sahaja untuk hari ini... Gudbai... huhuhuhu.. Dan tak akan ada entri pasal rambut lagi lepas nih. huhu...


Jom tido... esok nak keje....

                    







        Beberapa hari lepas ada kawan tinggalkan mesej kat shoutbox, dia suruh ambil award. huhuhuhuhu... best.. best... best.. Agak-agaknya award apa itu? Award pelakon lelaki popular? Award pelakon pembantu popular? Award pelakon kanak-kanak popular? hmmmmm.... semuanya salah..... Nak tau award apa? Ni dia.... huhuhhu...







                                            One Lovely Blog Award.
        



            Terima kasih pada kawan yang beri award ini. Huhuhuhu.... Nama blog ni pun blog kawan, dan penulis juga suka membahasakan dirinya sebagai kawan, dia juga memanggil para pengunjung blog itu kawan..... Jadi jomlah kita ramai-ramai berkawan dengan Abang Ijal. So jomlah kita berkunjung ke sana.... huhuhuhu...



            Tapi bila ambil award nih, kena jugak jawab beberapa soalan dulu. Tajuk soalan itu berbunyi... 7 perkara tentang aku.


Jadi mari kita mulakan....



7 perkara tentang aku...

1) Aku berasal dari Banting Selangor Darul Ehsan.

2) Aku meminati muzik rock lama-lama, metal. Dan penyanyi feveret aku adalah James hetfield. Sebab suaranya agak bestlah. Bruce Dickinson pun mantap gak.


                              

                Ada macam James Hetfield? Lantak ah... huhuhuhu....




3) Aku seorang yang kurus kering....


4) Aku meminati anime Naruto.... ada sesapa tau kat mana nak donlod episod2 naruto secara percuma? huhuhu...


5) Aku suka berangan yang aku ni hebat dalam seni mempertahankan diri. Macam Chuck Norris ke... Jet Li ke... Jackie Chan ke... Jadi bolehlah aku mempertahankan gadis-gadis, orang tua dan ternakan dari ancaman berbahaya.




Watchaaa.........





6) Aku membaca suratkhabar dri belakang. Sebab aku meminati sukan. Tak kiralah bola sepak, formula 1, tennis, badminton dan tak boleh di lupakan Gimnastik dan gimrama.




7) Aku tak pernah berangan jadi ahli gimnastik.






Ok... sampai di sini sahaja untuk hari ini... Gudbai... huhuhuhu.. Dan tak akan ada entri pasal rambut lagi lepas nih. huhu...


Jom tido... esok nak keje....

                    







BACA

Akur special edition.

Isnin.
11 April 2011.
Di tempat kerja.



        Hari ini aku datang ke tempat kerja dengan penuh semangat dan berkobar-kobar. Tapi pada masa yang sama, berdebar la jugak. Maklumlah dengan rambut stail baru.... harharharhar. Tak tau apa reaksi kawan-kawan nanti.



         Sebenarnya aku tak potong rambut sampai botak, potong pendek je. Cuma sekarang ni rasa macam botak plak.... maklumlah kepala dah ringan, hampir 2 kilo beban dah hilang dari kepala. Harharharhar.















           Sampai je kat tempat kerja, aku pun melangkah masuk dengan penuh keyakinan yang jitu dan konsisten. Orang pertama nampak aku adalah si Din merangkap abang sekuriti. Dia tenung aku lama-lama.... aku pun tenung dia lama-lama. 


pastu aku cakap, "Ko tengok aku atas bawah ni kenapa? ada hutang?"


Pastu dia jawab, "tak... ingatkan tadi budak baru. hahahahaha.  "




        Aku pun berlalu dari situ, malas ah nak layan si Din nih, kalu sembang ngan dia sampai tulat pun tak habis. Maklumlah dia kebosanan sebenarnya, jadi sekuriti hari-hari dok sorang-sorang dalam pondok tu. Kadang-kadang sampai 24 jam dia jaga dalam tu sorang-sorang. huhuhuhuhu. Aku pun meneruskan langkahku....  












           Lepas tu, aku terus masuk tempat kerja aku. Jumpa plak beberapa budak, diorang selamba je tengok aku, sengih-sengih je. Tu yang aku cakap direct.... 




 "Diam!!.. Jangan cakap apa-apa, kang ada yang kene tumbuk ni kang" kata aku dengan penuh keangkuhan.


Diorang bantai sengih je. huhuhuhu... Tapi aku memang tak kisah dengan diorang nih. Tadehal ah. cuma... cuma.... ada seorang yang buat aku gerun sikit.....









Butaks........





         Pastu masa aku nak letak beg, jumpa plak budak-budak lain dengan si Butaks ni. Diorang tengah duduk sembang-sembang. Ada yang tengah makan nasi lemak, ada yang tengah hisap rokok dan ada plak yang tengah dok sengih sorang-sorang sms makwe dia yang suka makan kuih keria.





Butaks terpandang aku.... Dia pandang aku macam ada sesuatu yang tak kena...... lalu dia bangun.... dan berjalan menuju ke arahku..... lalu....




















              Dia bantai gelakkan aku kaw-kaw. Siap bagi kutukan yang cukup membina. Pastu budak-budak lain bantai join sekaki... cantik sangat la tu. Maka dengan rasminya, maka bermulalah hidup aku sebagai bahan lawak jenaka kawan-kawan. Harharharhar.





          Tapi biasalah tu, adat berkawan. Gurau-gurau camtu biasalah. huhuhuhu. Tapi berapa lama sangatlah benda ini akan berterusan kan? 2 3 hari lagi berhentilah diorang tu. Maklumlah dah bosan. Yang penting jangan dilayan.... buat derk je.... lagi dilayan, lagi teruk jadinya nanti. huhuhu...





















4 hari kemudian..........












Jumaat.
15 April 2011.
kat tempat kerja jugak, takkanlah kat Pulau Pangkor.













         Owh shiitake mushrooms..... Bukan reda, tambah lagi teruk aku kene bahan adalah. harharharhar. Macam-macam diorang cakap kat aku... tapi, mmmmm..... lantak ah. 



         Biasalah hidup ni macam roda, kejap di atas, kejap di bawah. Dulu aku suka gelak bahankan orang, sekarang aku plak jadi bahan. harharharhar... padan muka aku.





Dem!!... What a Shiitake mushrooms. harharharhar.  
Isnin.
11 April 2011.
Di tempat kerja.



        Hari ini aku datang ke tempat kerja dengan penuh semangat dan berkobar-kobar. Tapi pada masa yang sama, berdebar la jugak. Maklumlah dengan rambut stail baru.... harharharhar. Tak tau apa reaksi kawan-kawan nanti.



         Sebenarnya aku tak potong rambut sampai botak, potong pendek je. Cuma sekarang ni rasa macam botak plak.... maklumlah kepala dah ringan, hampir 2 kilo beban dah hilang dari kepala. Harharharhar.















           Sampai je kat tempat kerja, aku pun melangkah masuk dengan penuh keyakinan yang jitu dan konsisten. Orang pertama nampak aku adalah si Din merangkap abang sekuriti. Dia tenung aku lama-lama.... aku pun tenung dia lama-lama. 


pastu aku cakap, "Ko tengok aku atas bawah ni kenapa? ada hutang?"


Pastu dia jawab, "tak... ingatkan tadi budak baru. hahahahaha.  "




        Aku pun berlalu dari situ, malas ah nak layan si Din nih, kalu sembang ngan dia sampai tulat pun tak habis. Maklumlah dia kebosanan sebenarnya, jadi sekuriti hari-hari dok sorang-sorang dalam pondok tu. Kadang-kadang sampai 24 jam dia jaga dalam tu sorang-sorang. huhuhuhuhu. Aku pun meneruskan langkahku....  












           Lepas tu, aku terus masuk tempat kerja aku. Jumpa plak beberapa budak, diorang selamba je tengok aku, sengih-sengih je. Tu yang aku cakap direct.... 




 "Diam!!.. Jangan cakap apa-apa, kang ada yang kene tumbuk ni kang" kata aku dengan penuh keangkuhan.


Diorang bantai sengih je. huhuhuhu... Tapi aku memang tak kisah dengan diorang nih. Tadehal ah. cuma... cuma.... ada seorang yang buat aku gerun sikit.....









Butaks........





         Pastu masa aku nak letak beg, jumpa plak budak-budak lain dengan si Butaks ni. Diorang tengah duduk sembang-sembang. Ada yang tengah makan nasi lemak, ada yang tengah hisap rokok dan ada plak yang tengah dok sengih sorang-sorang sms makwe dia yang suka makan kuih keria.





Butaks terpandang aku.... Dia pandang aku macam ada sesuatu yang tak kena...... lalu dia bangun.... dan berjalan menuju ke arahku..... lalu....




















              Dia bantai gelakkan aku kaw-kaw. Siap bagi kutukan yang cukup membina. Pastu budak-budak lain bantai join sekaki... cantik sangat la tu. Maka dengan rasminya, maka bermulalah hidup aku sebagai bahan lawak jenaka kawan-kawan. Harharharhar.





          Tapi biasalah tu, adat berkawan. Gurau-gurau camtu biasalah. huhuhuhu. Tapi berapa lama sangatlah benda ini akan berterusan kan? 2 3 hari lagi berhentilah diorang tu. Maklumlah dah bosan. Yang penting jangan dilayan.... buat derk je.... lagi dilayan, lagi teruk jadinya nanti. huhuhu...





















4 hari kemudian..........












Jumaat.
15 April 2011.
kat tempat kerja jugak, takkanlah kat Pulau Pangkor.













         Owh shiitake mushrooms..... Bukan reda, tambah lagi teruk aku kene bahan adalah. harharharhar. Macam-macam diorang cakap kat aku... tapi, mmmmm..... lantak ah. 



         Biasalah hidup ni macam roda, kejap di atas, kejap di bawah. Dulu aku suka gelak bahankan orang, sekarang aku plak jadi bahan. harharharhar... padan muka aku.





Dem!!... What a Shiitake mushrooms. harharharhar.  
BACA

Akur episod akhir.

        Hari yang ditunggu-tunggu telah pun tiba, hari dimana rambut kesayangan aku akan di potong. Macam biasalah untuk hal-hal sedemikian aku akan menggunakan  khidmat seorang lelaki yang berperut buncit, berkulit gelap dan berambut flat top.... iaitu abang long aku. harharhar.....










             Sebab utama aku meminta bantuan abang long untuk memotong rambutku, bukan ke kedai gunting.... adalah kerana aku mengalami fobia yang amat mendalam pada kedai gunting rambut. Senang cerita aku penah mengalami satu kejadian yang telah meninggalkan kesan yang mendalam di benakku. mimpi ngeri sungguh....




        Yang membuatkan aku betul-betul terkejut adalah ketika abang long aku berkata "baguslah ko nak potong rambut ko nih... aku memang benci tengok rambut ko." harharhar... rupa-rupanya seluruh keluarga aku memang menyampah tengok aku berambut panjang. Sebenarnya aku dah tau lama tentang hal ini... saja je buat tak tau.




       Lepas tu, tanpa cakap banyak... abang long aku pon zassssss... cantas-cantas rambut aku tanpa belas kasihan. Aku redha ngan tindak-tanduk beliau. Tak lama lepas tu.. dia pon cakap... siap!!!!



       sebak hati aku bila melihatkan rambut bertaburan di lantai. Lalu aku pon membongkok dan mengumpulkan rambut-rambut aku....huhuhuhu... sedih...



















           Perghhhh!!!... gila tensen aku tengok rambut sendiri, panjang rupanya rambut aku ni. Harharhar. Tapi konfom aku tidak berkutu maupun bersiput, walaupun melihatkan keadaan rambut aku yang tak senonoh itu. huhuhuhu...




         Nak buat apa ek bila ada segumpal rambut cam ni? nak buat rambu palsu? harharharhar. Campak dalam longkang je lah nampaknya. tapi sebelum buang.... aku nak buat sesuatu ngan rambut aku nih... Nak buat sesuatu yang agak menyoronokkan. Bagi aku laaaaaa...... huhu..








                            Nak tau apa dia?..........











                           Tadaaaaaaa..................







           Nak buat muka lanun ala-ala pirates of the caribbeans.  Macam Jack Sparrow kononnya. Harharharhar....  




        Rasa agak lain macam pada permulaannya, makumlah rambut dah tak ada. Huhu... Rasa sangat ringan kepala. Nak tau macam mana keadaan aku? Haaaaaaaaa.... lebih kurang camni....











            Bulat dan tak berambut. harharharhar...  Imej di atas adalah gambar labu yang ada kat belakang rumah. Sukacitanya dimaklumkan.... memang kerap aku makan berlaukkan labu. huhuhu...




Nota Jari Jemari:

1) Terima Kasih mawaddah. Hadiah contest dah sampai.... thanks. suka crochet tu. huhuhu..

2) Sori naja dan Aziatie. Dah try beberapa kali follow blog korang tapi tak boleh... apa punca pun tak tau.... huhuhuhu.. sori, nanti aku cuba... cuba... dan cuba lagi. huhu...

   ......................................... The end....................................
        Hari yang ditunggu-tunggu telah pun tiba, hari dimana rambut kesayangan aku akan di potong. Macam biasalah untuk hal-hal sedemikian aku akan menggunakan  khidmat seorang lelaki yang berperut buncit, berkulit gelap dan berambut flat top.... iaitu abang long aku. harharhar.....










             Sebab utama aku meminta bantuan abang long untuk memotong rambutku, bukan ke kedai gunting.... adalah kerana aku mengalami fobia yang amat mendalam pada kedai gunting rambut. Senang cerita aku penah mengalami satu kejadian yang telah meninggalkan kesan yang mendalam di benakku. mimpi ngeri sungguh....




        Yang membuatkan aku betul-betul terkejut adalah ketika abang long aku berkata "baguslah ko nak potong rambut ko nih... aku memang benci tengok rambut ko." harharhar... rupa-rupanya seluruh keluarga aku memang menyampah tengok aku berambut panjang. Sebenarnya aku dah tau lama tentang hal ini... saja je buat tak tau.




       Lepas tu, tanpa cakap banyak... abang long aku pon zassssss... cantas-cantas rambut aku tanpa belas kasihan. Aku redha ngan tindak-tanduk beliau. Tak lama lepas tu.. dia pon cakap... siap!!!!



       sebak hati aku bila melihatkan rambut bertaburan di lantai. Lalu aku pon membongkok dan mengumpulkan rambut-rambut aku....huhuhuhu... sedih...



















           Perghhhh!!!... gila tensen aku tengok rambut sendiri, panjang rupanya rambut aku ni. Harharhar. Tapi konfom aku tidak berkutu maupun bersiput, walaupun melihatkan keadaan rambut aku yang tak senonoh itu. huhuhuhu...




         Nak buat apa ek bila ada segumpal rambut cam ni? nak buat rambu palsu? harharharhar. Campak dalam longkang je lah nampaknya. tapi sebelum buang.... aku nak buat sesuatu ngan rambut aku nih... Nak buat sesuatu yang agak menyoronokkan. Bagi aku laaaaaa...... huhu..








                            Nak tau apa dia?..........











                           Tadaaaaaaa..................







           Nak buat muka lanun ala-ala pirates of the caribbeans.  Macam Jack Sparrow kononnya. Harharharhar....  




        Rasa agak lain macam pada permulaannya, makumlah rambut dah tak ada. Huhu... Rasa sangat ringan kepala. Nak tau macam mana keadaan aku? Haaaaaaaaa.... lebih kurang camni....











            Bulat dan tak berambut. harharharhar...  Imej di atas adalah gambar labu yang ada kat belakang rumah. Sukacitanya dimaklumkan.... memang kerap aku makan berlaukkan labu. huhuhu...




Nota Jari Jemari:

1) Terima Kasih mawaddah. Hadiah contest dah sampai.... thanks. suka crochet tu. huhuhu..

2) Sori naja dan Aziatie. Dah try beberapa kali follow blog korang tapi tak boleh... apa punca pun tak tau.... huhuhuhu.. sori, nanti aku cuba... cuba... dan cuba lagi. huhu...

   ......................................... The end....................................
BACA

Akur episod 2.

                          Arghhhh.... tensen.... stress....




             Arghhhh... mengapa? mengapa? Mengapa aku bersetuju untuk memotong rambut aku. Hmmmmm.... kenapa?


         Setelah lebih 2 tahun aku menjaga rambutku yang gojes ini, senang-senang je nak memotongnya. arghhhhh... Apakah perasaan ini? Aku selalu memikirkan diriku berambut panjang sampai ke usia warga emas. Aku ingin menjadi seperti Ramli Sarip.



             Walaupun orang kata rambut aku buruk, serabai atau keras macam berus dawai, ada aku kisah? Sebab bagiku, rambutku adalah cantik, gojes, lembut ibarat rambut maya karin mahupun Lisa Surihani.





          Tapi, janji tetap janji. Aku akan tetap akan memotong rambut ku ini. Ini kerana aku telah berjanji. Terlajak perahu boleh di undur.... terlajak tidur konfom tak pergi kerja. Harharharhar. Tapi.....















             Tidakkkkkkkkk.... aku tak nak potong rambut akuuu..... Tidakkkkkkkkkk.....



          Arghhhh... aku tak nak potong. Lantaklah apa nak jadi... jadilah. Huhuhuhu... Tapi..... Aku telah berjanji.... Adeih...


          Hmmmmmm.... Apa boleh buat? Aku terpaksa mengotakan janjiku. Maafkan aku rambut....


         Nampaknya terpaksalah juga aku memotongnya.....  















Selamat tinggal.... Aku akan merinduimu....



Nota rambut: line tenet macam siput.... Arghhhh!!!! ... huhuhuhu..
                          Arghhhh.... tensen.... stress....




             Arghhhh... mengapa? mengapa? Mengapa aku bersetuju untuk memotong rambut aku. Hmmmmm.... kenapa?


         Setelah lebih 2 tahun aku menjaga rambutku yang gojes ini, senang-senang je nak memotongnya. arghhhhh... Apakah perasaan ini? Aku selalu memikirkan diriku berambut panjang sampai ke usia warga emas. Aku ingin menjadi seperti Ramli Sarip.



             Walaupun orang kata rambut aku buruk, serabai atau keras macam berus dawai, ada aku kisah? Sebab bagiku, rambutku adalah cantik, gojes, lembut ibarat rambut maya karin mahupun Lisa Surihani.





          Tapi, janji tetap janji. Aku akan tetap akan memotong rambut ku ini. Ini kerana aku telah berjanji. Terlajak perahu boleh di undur.... terlajak tidur konfom tak pergi kerja. Harharharhar. Tapi.....















             Tidakkkkkkkkk.... aku tak nak potong rambut akuuu..... Tidakkkkkkkkkk.....



          Arghhhh... aku tak nak potong. Lantaklah apa nak jadi... jadilah. Huhuhuhu... Tapi..... Aku telah berjanji.... Adeih...


          Hmmmmmm.... Apa boleh buat? Aku terpaksa mengotakan janjiku. Maafkan aku rambut....


         Nampaknya terpaksalah juga aku memotongnya.....  















Selamat tinggal.... Aku akan merinduimu....



Nota rambut: line tenet macam siput.... Arghhhh!!!! ... huhuhuhu..
BACA

Akur episod 1.

            Sebenarnya aku adalah seorang yang agak degil.




Bila bos aku membebel tentang benda itu.... Ada  aku kisah?.... Sikit pun aku tak kisah.










Bila pakcik aku membebel tentang benda itu..... Ada aku kisah?... Sudah tentulah tidak. Harharhahar. 



         Sebenarnya bukan setakat mereka berdua, tapi abang-abangku, kakak-kakakku, senang cerita ahli keluarga terdekat aku, dah selalu membebel tentang benda ini. tapi adakah aku terkesan?









Sudah tentu tidak!!!!!





HaRHaRHaRHaR....













Sehinggalah....





                   Ibuku menasihati aku.......  Aku akur......
            Sebenarnya aku adalah seorang yang agak degil.




Bila bos aku membebel tentang benda itu.... Ada  aku kisah?.... Sikit pun aku tak kisah.










Bila pakcik aku membebel tentang benda itu..... Ada aku kisah?... Sudah tentulah tidak. Harharhahar. 



         Sebenarnya bukan setakat mereka berdua, tapi abang-abangku, kakak-kakakku, senang cerita ahli keluarga terdekat aku, dah selalu membebel tentang benda ini. tapi adakah aku terkesan?









Sudah tentu tidak!!!!!





HaRHaRHaRHaR....













Sehinggalah....





                   Ibuku menasihati aku.......  Aku akur......
BACA

Terima Kasih.

        Memang agak lama aku tak update blog nih. Kemalasan tahap sengal namanya nih. Harharharhar.

       
         Apapun hari nih aku nak ucap terima kasih sebab sudi jenguk blog aku, bagi komen dan yang paling penting ingatkan aku untuk update blog ni. huhuhuhu.



        Bukan apa, aku agak terharu ngan komen-komen yang korang bagi dan mesej-mesej yang anda tinggal kat shoutbox nih. huhuhuhu... Terima kasih banyak-banyak.




            Haaa... ini antara mesej-mesej yang ada kat shoutbox. huhu. Aku pun tak sempat nak reply, huhuhu... Sori ah.


  


             Terima kasih eh... huhuhuhu. Rasa terharu pun ada, sebab ada yang sudi nak jenguk-jenguk blog pelik nih. Harharharhar.  Dan ada plak yang tinggal mesej pastu tanak tinggal link. Adessss.... Haaaa... ini mesejnya....


        
         Cikgu Cindy? cikgu Cindy mana plak nih. Cisss.... anak sapa la nih. Nasib baik la aku tak tau link dia, kalu tak memang dah aku porak perandakan shoutbox dia. huhuhuhu....


              Dan yang paling aku tak tahan... bila baca mesej bro A Samad Jaafar. Adesssss.... menusuk kalbu ku. huhuhuhu...






         Harharharhar... Gila komen... macam tau-tau je aku dok tido. kehkehkeh.


        Sebenarnya bukan apa pun, cuma aku ni kerja dah makin penat dah sekarang. huhuhu... Asal balik kerja je, abis lenguh-lenguh satu badan. harharhar.


Rasa berat je satu badan. Nak melangkah masuk rumah pun dah malas. Bukak kasut pun malas. Rasa nak masuk bilik pakai kasut je. huhu.


Nasib baiklah aku bukan jenis kaki dangdut, kalu tak konfom aku pegi rumah urut, urut-urut badan. huhuhu.

Tapi tu lah, dah nama kerja. kan?




        Selalunya bila aku sampai rumah aku tak akan terus mandi, ke apa ke. Selalunya duduk rehat-rehat dulu. Kasi hilang penat dulu. Kalu rajin, siap buat-buat air milo dulu. Sedap minum panas-panas. huhuhuhu.



        Kadang-kadang siap baring-baring dulu. Bagi lurus dulu tulang belakang nih. Maklumlah, rasa macam nak patah pinggang pun ada. huhuhuhu.


        Tapi tu lah, kadang-kadang bukan sekadar baring-baring rehat, siap langsung terus terlelap......











               Langsung aku tertidur di buai mimpi indah. Mimpi berlari-lari keriangan di taman bunga bersama gadis-gadis cantik. harharharhar....


         Jadi... itulah cerita disebalik tidur yang panjang.....


nota kaki ku: uik? pukul 2:19 menit pagi. Nak sambung tidur... esok nak kerja. huhuhu... bai.
        Memang agak lama aku tak update blog nih. Kemalasan tahap sengal namanya nih. Harharharhar.

       
         Apapun hari nih aku nak ucap terima kasih sebab sudi jenguk blog aku, bagi komen dan yang paling penting ingatkan aku untuk update blog ni. huhuhuhu.



        Bukan apa, aku agak terharu ngan komen-komen yang korang bagi dan mesej-mesej yang anda tinggal kat shoutbox nih. huhuhuhu... Terima kasih banyak-banyak.




            Haaa... ini antara mesej-mesej yang ada kat shoutbox. huhu. Aku pun tak sempat nak reply, huhuhu... Sori ah.


  


             Terima kasih eh... huhuhuhu. Rasa terharu pun ada, sebab ada yang sudi nak jenguk-jenguk blog pelik nih. Harharharhar.  Dan ada plak yang tinggal mesej pastu tanak tinggal link. Adessss.... Haaaa... ini mesejnya....


        
         Cikgu Cindy? cikgu Cindy mana plak nih. Cisss.... anak sapa la nih. Nasib baik la aku tak tau link dia, kalu tak memang dah aku porak perandakan shoutbox dia. huhuhuhu....


              Dan yang paling aku tak tahan... bila baca mesej bro A Samad Jaafar. Adesssss.... menusuk kalbu ku. huhuhuhu...






         Harharharhar... Gila komen... macam tau-tau je aku dok tido. kehkehkeh.


        Sebenarnya bukan apa pun, cuma aku ni kerja dah makin penat dah sekarang. huhuhu... Asal balik kerja je, abis lenguh-lenguh satu badan. harharhar.


Rasa berat je satu badan. Nak melangkah masuk rumah pun dah malas. Bukak kasut pun malas. Rasa nak masuk bilik pakai kasut je. huhu.


Nasib baiklah aku bukan jenis kaki dangdut, kalu tak konfom aku pegi rumah urut, urut-urut badan. huhuhu.

Tapi tu lah, dah nama kerja. kan?




        Selalunya bila aku sampai rumah aku tak akan terus mandi, ke apa ke. Selalunya duduk rehat-rehat dulu. Kasi hilang penat dulu. Kalu rajin, siap buat-buat air milo dulu. Sedap minum panas-panas. huhuhuhu.



        Kadang-kadang siap baring-baring dulu. Bagi lurus dulu tulang belakang nih. Maklumlah, rasa macam nak patah pinggang pun ada. huhuhuhu.


        Tapi tu lah, kadang-kadang bukan sekadar baring-baring rehat, siap langsung terus terlelap......











               Langsung aku tertidur di buai mimpi indah. Mimpi berlari-lari keriangan di taman bunga bersama gadis-gadis cantik. harharharhar....


         Jadi... itulah cerita disebalik tidur yang panjang.....


nota kaki ku: uik? pukul 2:19 menit pagi. Nak sambung tidur... esok nak kerja. huhuhu... bai.
BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger