SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

KELEWATAN ITU SATU MUSIBAH.

            Aku adalah seorang yang suka melukis ikut mood. Bila aku amat bernafsu untuk melukis, aku akan melukis dan akan lenyap dalam dunia aku sendiri. Sampaikan aku akan terlupa melihat waktu. Itulah yang terjadi kelmarin semasa aku mengupdate entri geget bontot itu. Sedar-sedar sudah benar-benar lewat pagi. Akibatnya keesokan paginya aku bangun agak lewat dari biasa.










          Dan bila sudah lewat, maka bermulalah sesi kelam-kabut dan lintang pukang untuk pergi kerja. Ya. Aku mandi kerbau sahaja. Malahan aku tak sempat untuk menghias diri dan bermekap pagi itu. Aku hanya sekadar mandi, pakai baju dan berambus pergi kerja.


          Aku menunggang motor aku dengan semberono sekali. Sedangkan pada hakikatnya aku memang tak suka naik motor laju-laju. Aku lebih suka menunggang dengan berkhemah dan santai. Namun pagi itu dikecualikan. Aku menunggang motor macam orang gila.








            Walaupun keadaan lalu lintas pagi itu macam biasalah banyak kenderaan, aku peduli hapa.... Aku bantai merempit laju-laju. Aku cilok kiri.... aku cilok kanan... aku potong kiri... aku potong kanan... 

         Aku potong motor yang terhegeh-hegeh.... aku potong kereta yang tergedik-gedik... aku potong lori... aku potong bas.... aku potong treler... pastu treler tu potong aku balik.. aku kejar... aku potong treler tu... pastu pulak ada mamat naik 125z potong aku... kurang asam!! Aku biarkan sahaja, motor aku bukan laju sangat pon nak kejar dia. kakakakaka. Tapi apa yang pasti, aku memang bantai naik motor laju-laju.


         Sampai-sampai sahaja di tempat kerja, aku lihat jam....




         Yeay!! aku berjaya sampai tepat pada masanya. Hatiku rasa puas sangat. huhuhuhu. Jadi aku terus masuk untuk memulakan rutin harianku. Namun ada pulak benda yang menggangu diriku....




          Aku tak sempat sarapan apa-apa pun pagi itu. Nak singgah tapau pun tak sempat. huhuhuhu. Perut aku memang rasa lapar... lapar... dan lapar gila. Aku memang jenis yang akan bersarapan tiap-tiap pagi, tidak boleh miss. Jadi bila hari tu aku tidak bersarapan, memang seksa rasa nak menunggu pukul satu.... Seksa beb.... seksa...... huhuhuhu





**** the end ****

            Aku adalah seorang yang suka melukis ikut mood. Bila aku amat bernafsu untuk melukis, aku akan melukis dan akan lenyap dalam dunia aku sendiri. Sampaikan aku akan terlupa melihat waktu. Itulah yang terjadi kelmarin semasa aku mengupdate entri geget bontot itu. Sedar-sedar sudah benar-benar lewat pagi. Akibatnya keesokan paginya aku bangun agak lewat dari biasa.










          Dan bila sudah lewat, maka bermulalah sesi kelam-kabut dan lintang pukang untuk pergi kerja. Ya. Aku mandi kerbau sahaja. Malahan aku tak sempat untuk menghias diri dan bermekap pagi itu. Aku hanya sekadar mandi, pakai baju dan berambus pergi kerja.


          Aku menunggang motor aku dengan semberono sekali. Sedangkan pada hakikatnya aku memang tak suka naik motor laju-laju. Aku lebih suka menunggang dengan berkhemah dan santai. Namun pagi itu dikecualikan. Aku menunggang motor macam orang gila.








            Walaupun keadaan lalu lintas pagi itu macam biasalah banyak kenderaan, aku peduli hapa.... Aku bantai merempit laju-laju. Aku cilok kiri.... aku cilok kanan... aku potong kiri... aku potong kanan... 

         Aku potong motor yang terhegeh-hegeh.... aku potong kereta yang tergedik-gedik... aku potong lori... aku potong bas.... aku potong treler... pastu treler tu potong aku balik.. aku kejar... aku potong treler tu... pastu pulak ada mamat naik 125z potong aku... kurang asam!! Aku biarkan sahaja, motor aku bukan laju sangat pon nak kejar dia. kakakakaka. Tapi apa yang pasti, aku memang bantai naik motor laju-laju.


         Sampai-sampai sahaja di tempat kerja, aku lihat jam....




         Yeay!! aku berjaya sampai tepat pada masanya. Hatiku rasa puas sangat. huhuhuhu. Jadi aku terus masuk untuk memulakan rutin harianku. Namun ada pulak benda yang menggangu diriku....




          Aku tak sempat sarapan apa-apa pun pagi itu. Nak singgah tapau pun tak sempat. huhuhuhu. Perut aku memang rasa lapar... lapar... dan lapar gila. Aku memang jenis yang akan bersarapan tiap-tiap pagi, tidak boleh miss. Jadi bila hari tu aku tidak bersarapan, memang seksa rasa nak menunggu pukul satu.... Seksa beb.... seksa...... huhuhuhu





**** the end ****

BACA

APA YANG ANDA BOLEH DAPAT DENGAN RM 2.







Isnin. Jam menunjukkan pukul 8:40 pagi.











Kemudian si gorila itu pun beredar. Lalu.....






Hmmm.... pagi-pagi dah kena bebel... 
marveles...... memang marveles....





**** the end ****







Isnin. Jam menunjukkan pukul 8:40 pagi.











Kemudian si gorila itu pun beredar. Lalu.....






Hmmm.... pagi-pagi dah kena bebel... 
marveles...... memang marveles....





**** the end ****

BACA

MEMANCING DI TERIK MENTARI.



             Jumaat malam sabtu, badan letih gila. Serius tak larat. Nak mengadap blog pun dah tak lalu. Tapi esoknya hari sabtu nak pergi memancing ngan bebudak. Ikut perancangan nak pegi awal pagi sikit. Maklumlah ia lebih seronok memancing dikala mentari belum tinggi di kepala. Jadi disebabkan aku penat gila hari tu, aku tido awal. Aku ingin bangun awal.....




keesokan harinya....






         Pukul 10 pagi masih tidur. Ada 6 misscall tak perasan. Gila bagus matahari dah tinggi baru bangun. Bagus sangat... huhuhu. Nampaknya aku sorang kena tinggal manakala yang lain seronok memancing di Tanjung Gila.... kehkehkeh. 


nota kaki tidur : Ini adalah entri penuh kehampaan.... harap maklum...




*** the end ***



             Jumaat malam sabtu, badan letih gila. Serius tak larat. Nak mengadap blog pun dah tak lalu. Tapi esoknya hari sabtu nak pergi memancing ngan bebudak. Ikut perancangan nak pegi awal pagi sikit. Maklumlah ia lebih seronok memancing dikala mentari belum tinggi di kepala. Jadi disebabkan aku penat gila hari tu, aku tido awal. Aku ingin bangun awal.....




keesokan harinya....






         Pukul 10 pagi masih tidur. Ada 6 misscall tak perasan. Gila bagus matahari dah tinggi baru bangun. Bagus sangat... huhuhu. Nampaknya aku sorang kena tinggal manakala yang lain seronok memancing di Tanjung Gila.... kehkehkeh. 


nota kaki tidur : Ini adalah entri penuh kehampaan.... harap maklum...




*** the end ***

BACA

SEKALI LAGI HATI KECIL KU TERUSIK.









             Yep!! Hati kecil ku terharu lagi semalam. huhuhhhuhu. Nak tau apa puncanya? Hah? silalah tekan punat ini. Tekan ya..... huhu..








Dah tekan?

ok.. thanks sebab tekan.

huhuhuhu....


        Terima kasih bebanyak kepada merahitujambu sebab ada tulis satu entri yang cukup sweet gitu tentang blog ini. huhuhu. Rasa terharu pulak aku..

         Sebenarnya aku memang suka lepak blog dia tu, pasal dia memang terer buat doodle. Comel dan kemas gitu. Ye lah, jeles ler sebenarnya sebab aku memang tak reti lukis-lukis pakai software. Dulu cuba dah, macam harem hasilnya. kehkehkehkeh. haaa... ini antara hasil tangan beliau yang aku suka.... taraaaaaaaaa.....


        Haaaa... bila aku tengok aku mesti terbayang orang melukis kat skrin yang gila beso.. huhuhu. Jadi sapa yang minat doodle mendoodle tu, silalah berguru dengan beliau. Aku... memang tak reti doodle mendoodle nih. Kalau wudel... tu aku tau. Korang tau apa maksud wudel? Silalah bertanya pada sahabat anda yang expert bertutur jawa. Kehkehkehkeh.

       Selain tu aku suka tengok blog dia yang gila kemas. Tersusun sangat, pilihan kaler pun memang sedap mata memandang. Aku dah berpuluh kali edit aku punya layout, masih macam harem gak. Kehkehkehkeh.


         Tengok... dia punya header pun maveles. huhuhuhu. Apapun terima kasih sangat pada beliau. huhuhu. Dan jangan lupa like di punat ini. huhuhuhu. Aku tak dapat nak like, maklumlah aku ni bukan seorang peminat fesbuk. Dah delete dah berzaman dulu. kehkehkeh.



ok... aku nak sambung berangan jap....












Ok dah ... dah cukup part berangan....
ok aku nak bagitau maksud wudel dalam bahasa jawa...
Dan wudel tu sebenarnya bermaksud....












**** the end ****








             Yep!! Hati kecil ku terharu lagi semalam. huhuhhhuhu. Nak tau apa puncanya? Hah? silalah tekan punat ini. Tekan ya..... huhu..








Dah tekan?

ok.. thanks sebab tekan.

huhuhuhu....


        Terima kasih bebanyak kepada merahitujambu sebab ada tulis satu entri yang cukup sweet gitu tentang blog ini. huhuhu. Rasa terharu pulak aku..

         Sebenarnya aku memang suka lepak blog dia tu, pasal dia memang terer buat doodle. Comel dan kemas gitu. Ye lah, jeles ler sebenarnya sebab aku memang tak reti lukis-lukis pakai software. Dulu cuba dah, macam harem hasilnya. kehkehkehkeh. haaa... ini antara hasil tangan beliau yang aku suka.... taraaaaaaaaa.....


        Haaaa... bila aku tengok aku mesti terbayang orang melukis kat skrin yang gila beso.. huhuhu. Jadi sapa yang minat doodle mendoodle tu, silalah berguru dengan beliau. Aku... memang tak reti doodle mendoodle nih. Kalau wudel... tu aku tau. Korang tau apa maksud wudel? Silalah bertanya pada sahabat anda yang expert bertutur jawa. Kehkehkehkeh.

       Selain tu aku suka tengok blog dia yang gila kemas. Tersusun sangat, pilihan kaler pun memang sedap mata memandang. Aku dah berpuluh kali edit aku punya layout, masih macam harem gak. Kehkehkehkeh.


         Tengok... dia punya header pun maveles. huhuhuhu. Apapun terima kasih sangat pada beliau. huhuhu. Dan jangan lupa like di punat ini. huhuhuhu. Aku tak dapat nak like, maklumlah aku ni bukan seorang peminat fesbuk. Dah delete dah berzaman dulu. kehkehkeh.



ok... aku nak sambung berangan jap....












Ok dah ... dah cukup part berangan....
ok aku nak bagitau maksud wudel dalam bahasa jawa...
Dan wudel tu sebenarnya bermaksud....












**** the end ****
BACA

MENATAP KOMENTAR DI AWAN KUMULUS.

            Kalau anda tanya aku, " bro... apa cer? " Aku akan jawab... "hmmm... takde cer nak di cer kan..." huhuhu. 




Oleh sebab dah takde cer nak di cer-cer kan, maka aku nak sembang pasal komen pulak. Ni ada satu komen dari rakan blogger nun jauh dari New Zealand neh. huhuhu.




         Sebenarnya bro, aku lukis manual je. Tak pakai pen bamboo ke apa ke... takdak duit ah nak beli-beli mende tu. huhuhu. Aku lukis pakai pensel je. Pastu aku scan dan edit kasi terang lukisan tu. Jadilah macam lukis pakai pen. Padahal pakai pensel je pun. huhuhuhu. haaaa... camni contohnya....






         Yang sebelum tu aku baru scan, tak terang langsung. Maklumlah pakai pensel. Yang sesudah tu aku dah edit bagi terang. Kan nampak macam lukis pakai pen. kehkehkeh. Padahal aku pakai pensel je. Cuma bila kasi terang ni gambo jadi gelap. Tu yang aku kaler tu, nak tutup dia punya gelap. huhuhu.


          Sebenarnya aku dah ada buat entri pasal nih, so bro sudi-sudi la ye tengok. Sebenarnya aku memang tak reti nak lukis pakai software, dah try dah, tak menjadik. huhu. Kalau nak baca sila tekan punat ini.


          Jadi kepada bro Ismail Fitry aku nak ucapkan, kalau ada kawan gadis New Zealand yang cun-cun tu, kenal-kenalkanlah kat aku eh? huhuhuuhu.


          Lepas tu ada pulak satu lagi komen dari rakan blog yang memang dah lama aku follow, dia cakap pasal sorang lagi rakan blog lama yang nak pencen berblogging. huhuhu. Serius aku terkejut. 










         Maklumlah aku pun dah lama follow blog brader neh, suka baca citer pengalaman-pengalaman dia tu. huhuhu. Terasa sedih gak ah sebab lepas ni dah tak dapat nak baca citer dia lagi. huhuhu.


          Tapi pada aku benda ni lumrah, sebab sampai bila kita nak berblogging ye dak? Satu hari nanti mesti pencen jugak. Mesti punyalah. Maklumlah masing-masing punya komitmen sendiri kan? Sama gak ngan aku, satu hari nanti mesti aku pencen gak. Memang tutup terus blog ni tak berusik. huhuhuhu.


           Manalah tau kan, tetiba kak long aku pakat ngan kakak aku yang lain hantar aku pegi rumah orang-orang tua. Kak long aku tu bukan boleh percaya sangat tu. Nanti kat rumah orang-orang tua tu mana boleh nak update-update blog. So pencenlah aku dari berblogging. huhuhuhu.


            Jadi pada korang, sudi-sudikanlah jenguk-jenguk aku kat situ. Bawaklah buah-buah tangan sikit, pastu luangkan sikit masa main catur ngan aku. hmmmm... mesti boring kan dok rumah orang-orang tua neh?












nota kaki tidur : Banyak gak rakan blog yang dulu-dulu dah senyap dah. Pencen gitu. huhuhu. Semoga mereka sentiasa baik-baik hendaknya.














**** the end ****
            Kalau anda tanya aku, " bro... apa cer? " Aku akan jawab... "hmmm... takde cer nak di cer kan..." huhuhu. 




Oleh sebab dah takde cer nak di cer-cer kan, maka aku nak sembang pasal komen pulak. Ni ada satu komen dari rakan blogger nun jauh dari New Zealand neh. huhuhu.




         Sebenarnya bro, aku lukis manual je. Tak pakai pen bamboo ke apa ke... takdak duit ah nak beli-beli mende tu. huhuhu. Aku lukis pakai pensel je. Pastu aku scan dan edit kasi terang lukisan tu. Jadilah macam lukis pakai pen. Padahal pakai pensel je pun. huhuhuhu. haaaa... camni contohnya....






         Yang sebelum tu aku baru scan, tak terang langsung. Maklumlah pakai pensel. Yang sesudah tu aku dah edit bagi terang. Kan nampak macam lukis pakai pen. kehkehkeh. Padahal aku pakai pensel je. Cuma bila kasi terang ni gambo jadi gelap. Tu yang aku kaler tu, nak tutup dia punya gelap. huhuhu.


          Sebenarnya aku dah ada buat entri pasal nih, so bro sudi-sudi la ye tengok. Sebenarnya aku memang tak reti nak lukis pakai software, dah try dah, tak menjadik. huhu. Kalau nak baca sila tekan punat ini.


          Jadi kepada bro Ismail Fitry aku nak ucapkan, kalau ada kawan gadis New Zealand yang cun-cun tu, kenal-kenalkanlah kat aku eh? huhuhuuhu.


          Lepas tu ada pulak satu lagi komen dari rakan blog yang memang dah lama aku follow, dia cakap pasal sorang lagi rakan blog lama yang nak pencen berblogging. huhuhu. Serius aku terkejut. 










         Maklumlah aku pun dah lama follow blog brader neh, suka baca citer pengalaman-pengalaman dia tu. huhuhu. Terasa sedih gak ah sebab lepas ni dah tak dapat nak baca citer dia lagi. huhuhu.


          Tapi pada aku benda ni lumrah, sebab sampai bila kita nak berblogging ye dak? Satu hari nanti mesti pencen jugak. Mesti punyalah. Maklumlah masing-masing punya komitmen sendiri kan? Sama gak ngan aku, satu hari nanti mesti aku pencen gak. Memang tutup terus blog ni tak berusik. huhuhuhu.


           Manalah tau kan, tetiba kak long aku pakat ngan kakak aku yang lain hantar aku pegi rumah orang-orang tua. Kak long aku tu bukan boleh percaya sangat tu. Nanti kat rumah orang-orang tua tu mana boleh nak update-update blog. So pencenlah aku dari berblogging. huhuhuhu.


            Jadi pada korang, sudi-sudikanlah jenguk-jenguk aku kat situ. Bawaklah buah-buah tangan sikit, pastu luangkan sikit masa main catur ngan aku. hmmmm... mesti boring kan dok rumah orang-orang tua neh?












nota kaki tidur : Banyak gak rakan blog yang dulu-dulu dah senyap dah. Pencen gitu. huhuhu. Semoga mereka sentiasa baik-baik hendaknya.














**** the end ****
BACA

MENATAP KEYWORDS DI AWAN NANO.

        Serius aku takde benda nak di repekkan buat masa ini. Jadi biarlah aku menatap keywords yang terpacul di statistik nuffnang aku dan ku abadikan dalam satu entri yang akan menyelami punca dan bagaimana mereka boleh tersesat kemari.


         Serius banyak keywords lucah yang membuatkan aku menggaru dan menggaru kepala. Tidak tergamak lagi untuk aku melucahkan belog aku ini. Dan ini beberapa contoh keywords yang tidak lucah yang telah mampir di belog ni.




1) Cara nak setelkan masalah printer.


Dah beberapa kali aku tengok ada orang yang masuk disebabkan ingin mencari penyelesaian masalah printer mereka. Serius aku rasa bersalah. Ini kerana mereka terpaksa membaca tutorial hebat aku tentang membaiki printer.



Jika ada sesiapa yang ingin membaca tutorial aku tu,
sila tekan punat ini. semutmerah sila tekan, jangan malu-malu.
kehkehkehkeh.






2) Rupa sebenar Justin Bieber.

Untuk keywords ini pula aku tau sebab musabab dan puncanya. Ini berpunca dari gambar di bawah ini.








3) Malam dah timbul.. waktu rehat kita selamat malam dan harap mimpi yang indah.

Hmmmm... untuk keywords ni serius aku sesat dalam pemikiran. Aku tak tau punca dan bagaimana ianya boleh sampai ke sini. huhuhuhu.








4) Jemur spender.

Ok. Untuk yang ini sekali pandang je terus aku dapat tangkap sebab dan musababnya. Ini adalah disebabkan oleh gambar ini.




Bukan sesuatu yang pelik untuk melihat lelaki berkemban bukan?









5) Amoi seksi.

Harap maaf, dalam blog ini tiada gambar-gambar amoi seksi. Yang ada cuma gambar-gambar uncle yang cukuplah seksi....




















**** the end ****


        Serius aku takde benda nak di repekkan buat masa ini. Jadi biarlah aku menatap keywords yang terpacul di statistik nuffnang aku dan ku abadikan dalam satu entri yang akan menyelami punca dan bagaimana mereka boleh tersesat kemari.


         Serius banyak keywords lucah yang membuatkan aku menggaru dan menggaru kepala. Tidak tergamak lagi untuk aku melucahkan belog aku ini. Dan ini beberapa contoh keywords yang tidak lucah yang telah mampir di belog ni.




1) Cara nak setelkan masalah printer.


Dah beberapa kali aku tengok ada orang yang masuk disebabkan ingin mencari penyelesaian masalah printer mereka. Serius aku rasa bersalah. Ini kerana mereka terpaksa membaca tutorial hebat aku tentang membaiki printer.



Jika ada sesiapa yang ingin membaca tutorial aku tu,
sila tekan punat ini. semutmerah sila tekan, jangan malu-malu.
kehkehkehkeh.






2) Rupa sebenar Justin Bieber.

Untuk keywords ini pula aku tau sebab musabab dan puncanya. Ini berpunca dari gambar di bawah ini.








3) Malam dah timbul.. waktu rehat kita selamat malam dan harap mimpi yang indah.

Hmmmm... untuk keywords ni serius aku sesat dalam pemikiran. Aku tak tau punca dan bagaimana ianya boleh sampai ke sini. huhuhuhu.








4) Jemur spender.

Ok. Untuk yang ini sekali pandang je terus aku dapat tangkap sebab dan musababnya. Ini adalah disebabkan oleh gambar ini.




Bukan sesuatu yang pelik untuk melihat lelaki berkemban bukan?









5) Amoi seksi.

Harap maaf, dalam blog ini tiada gambar-gambar amoi seksi. Yang ada cuma gambar-gambar uncle yang cukuplah seksi....




















**** the end ****


BACA

SEKETUL DI DAHI SUDAH MEMADAI.

Di suatu waktu dahulu....


Abang Long dan Akak Long aku sedang bersembang.










Mereka adalah pasangan suami isteri yang garang.





**** the end ****

Di suatu waktu dahulu....


Abang Long dan Akak Long aku sedang bersembang.










Mereka adalah pasangan suami isteri yang garang.





**** the end ****

BACA

BILA HATI KECIL KU TERUSIK.






Kehkehkehkeh. Ya. Hati kecil ku yang kudus dan tulus, yang mulus yang kurus terharu semalam...huhuhuhu...
Nak tau apa sebab? kehkehkehkeh... 

silalah tekan  punat  ini.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


kehkehkehkeh....






**** the end ****





Kehkehkehkeh. Ya. Hati kecil ku yang kudus dan tulus, yang mulus yang kurus terharu semalam...huhuhuhu...
Nak tau apa sebab? kehkehkehkeh... 

silalah tekan  punat  ini.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


kehkehkehkeh....






**** the end ****
BACA

PAKCIK TERBAIK TAHUN 2012.













Anak buah aku suka mengadu....
Nyampah aku....... huhuhuhu......





**** the end ****












Anak buah aku suka mengadu....
Nyampah aku....... huhuhuhu......





**** the end ****
BACA

TERSEMBUNYI DISEBALIK LANGSIR.

            Malam sabtu lalu, aku pergi ke kenduri doa selamat rumah jiran aku. Walau pun majlis bermula lepas maghrib tetapi dalam pukul 10 lebih gak lah baru balik. Sebab ada sesi potong jambul dengan marhaban semua. Jadi selesai kendurinya lewat sikit.


         Sampai je kat rumah lepak-lepak jap. Tak lalu nak makan nasi ambeng yang aku bawak balik tu, anak-anak buah aku yang makan. Maklumlah aku dah melantak macam-macam kat sana. huhuhu. Pastu aku pun naik atas nak layan internet jap.


          Sedang belek-belek blog aku, tetiba terdengar macam ada orang naik tangga. Ah!! takde orang lain nih, mesti budak darling nih. Selalu je dok mengacau aku masa main komputer. Jadi aku pun pergi menyorok........










         Budak tu datang pergi tempat komputer aku, tapi tengok aku takde. Dia panggil-panggil aku, aku buat derk je. Pastu dia masuk bilik aku, aku takde. Dia cari pulak kat bilik lagi satu, pun takde. Dia datang balik tempat komputer aku lagi, sambil memanggil-manggil nama aku. Aku buat derk je.


          Aku memerhatikan dia sahaja terpinga-pinga mencari aku. Bila aku tengok dia membelakangkan aku, aku pun keluar mendekati dia dan....












          Budak tu betul-betul terkejut dan menjerit sekuat hatinya. Begitu nyaring suaranya. Picing di tahap yang tidak masuk akal. Kemudian terdengar suara maknya dari dapur. Dan Maknya terus naik ke atas dan...










          Budak tu nangis dan berlari memeluk ibunya. Maka berlangsunglah sesi pot... pet... pot... pet... oleh mak dia aka kak long aku. Selepas berjaya memujuk budak kecil itu, aku pun bermain game tembak-tembak naik helikopter kat pc, sambil budak tu dipangkuan ku. kehkehkehkeh.









**** the end ****
            Malam sabtu lalu, aku pergi ke kenduri doa selamat rumah jiran aku. Walau pun majlis bermula lepas maghrib tetapi dalam pukul 10 lebih gak lah baru balik. Sebab ada sesi potong jambul dengan marhaban semua. Jadi selesai kendurinya lewat sikit.


         Sampai je kat rumah lepak-lepak jap. Tak lalu nak makan nasi ambeng yang aku bawak balik tu, anak-anak buah aku yang makan. Maklumlah aku dah melantak macam-macam kat sana. huhuhu. Pastu aku pun naik atas nak layan internet jap.


          Sedang belek-belek blog aku, tetiba terdengar macam ada orang naik tangga. Ah!! takde orang lain nih, mesti budak darling nih. Selalu je dok mengacau aku masa main komputer. Jadi aku pun pergi menyorok........










         Budak tu datang pergi tempat komputer aku, tapi tengok aku takde. Dia panggil-panggil aku, aku buat derk je. Pastu dia masuk bilik aku, aku takde. Dia cari pulak kat bilik lagi satu, pun takde. Dia datang balik tempat komputer aku lagi, sambil memanggil-manggil nama aku. Aku buat derk je.


          Aku memerhatikan dia sahaja terpinga-pinga mencari aku. Bila aku tengok dia membelakangkan aku, aku pun keluar mendekati dia dan....












          Budak tu betul-betul terkejut dan menjerit sekuat hatinya. Begitu nyaring suaranya. Picing di tahap yang tidak masuk akal. Kemudian terdengar suara maknya dari dapur. Dan Maknya terus naik ke atas dan...










          Budak tu nangis dan berlari memeluk ibunya. Maka berlangsunglah sesi pot... pet... pot... pet... oleh mak dia aka kak long aku. Selepas berjaya memujuk budak kecil itu, aku pun bermain game tembak-tembak naik helikopter kat pc, sambil budak tu dipangkuan ku. kehkehkehkeh.









**** the end ****
BACA

JOM JOIN CONTEST SAJA-SAJA BUANG MASA.


              Yeay!! Melepak jap. Baru dapat rehat sikit. Bizi pulak hari ahad nih. huhuhu.  Jadi sebelum aku nak lepak-lepak rilek-rilek mandi laut, aku nak join satu contest nih. Dan orang yang bertanggungjawah mengetag aku adalah budak nih....



           Ok. Contestnya tak lah susah mana, dan kalau korang nak tau syarat-syaratnya klik je kat punat ini. Ok. Ini pulak adalah jawapan aku pada soalan tersebut.

Saya suka masuk contest ini kerana manalah tau saya akan dapat header baru yang comel dan kiut. huhuhu.

tarikh tutup contest:
( 2/3/2012 - 31/3/2012 )


         Seterusnya dengan tanpa prejudis, aku mengetag 2 orang rakan blogger dengan tanpa belas kasihan. Dan dengan selamba aku boh font besar-besar eh? kehkehkehkeh

calon-calonnya:

Penulis blog jom lepak yang tengah cuti seminggu. 
Alang-alang ada masa terluang tu silalah join eh? huhuhu.


Penulis blog yang menyukai cotton candy.
Anda tag saya, saya tag anda balik. kehkehkeh.



        Ok. Kalau ada sesapa nak join, silalah join. Dan aku pulak, aku nak pegi mandi laut jap. Babai.....








**** the end ****

              Yeay!! Melepak jap. Baru dapat rehat sikit. Bizi pulak hari ahad nih. huhuhu.  Jadi sebelum aku nak lepak-lepak rilek-rilek mandi laut, aku nak join satu contest nih. Dan orang yang bertanggungjawah mengetag aku adalah budak nih....



           Ok. Contestnya tak lah susah mana, dan kalau korang nak tau syarat-syaratnya klik je kat punat ini. Ok. Ini pulak adalah jawapan aku pada soalan tersebut.

Saya suka masuk contest ini kerana manalah tau saya akan dapat header baru yang comel dan kiut. huhuhu.

tarikh tutup contest:
( 2/3/2012 - 31/3/2012 )


         Seterusnya dengan tanpa prejudis, aku mengetag 2 orang rakan blogger dengan tanpa belas kasihan. Dan dengan selamba aku boh font besar-besar eh? kehkehkehkeh

calon-calonnya:

Penulis blog jom lepak yang tengah cuti seminggu. 
Alang-alang ada masa terluang tu silalah join eh? huhuhu.


Penulis blog yang menyukai cotton candy.
Anda tag saya, saya tag anda balik. kehkehkeh.



        Ok. Kalau ada sesapa nak join, silalah join. Dan aku pulak, aku nak pegi mandi laut jap. Babai.....








**** the end ****
BACA

JOM JADI GENG KAMI BLOGGER MALAYSIA.

            Hah!! korang buat apa tu? Dari dok melangot tengok tv baik join apa-apa kelab ke kugiran ke. Dan hari nih aku nak join jadi geng kami blogger Malaysia. Dan orang yang bertanggungjawab merekrut aku adalah.....





Nak tau syarat-syarat dia semua silalah klik pada  punat ini.



Dan saya adalah seorang blogger dari 
SELANGOR.

         
        Dan macam biasalah sudah tentu akan ada sesi tag mengetag. Jadi dengan tanpa prejudis dan belas kasihan aku mengetag mereka-mereka ini.






(ko tag aku, aku tag ko balik ye nad... kakakakaka)





**** the end ****



            Hah!! korang buat apa tu? Dari dok melangot tengok tv baik join apa-apa kelab ke kugiran ke. Dan hari nih aku nak join jadi geng kami blogger Malaysia. Dan orang yang bertanggungjawab merekrut aku adalah.....





Nak tau syarat-syarat dia semua silalah klik pada  punat ini.



Dan saya adalah seorang blogger dari 
SELANGOR.

         
        Dan macam biasalah sudah tentu akan ada sesi tag mengetag. Jadi dengan tanpa prejudis dan belas kasihan aku mengetag mereka-mereka ini.






(ko tag aku, aku tag ko balik ye nad... kakakakaka)





**** the end ****



BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger