SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

ISNIN YANG INDAH.



               Arghhh!! Segarnya badan selepas mandi nih. Rasa bertenaga dan dan semangat pulak nak pergi keje hari nih. Owh... ya. Mungkin sebab esok kan cuti. huhuhu.

          Apapun malam tadi aku tidur dengan nyenyak sekali. Bangun pun agak senang, dan badan tidak ah terasa begitu letih dan ngantuk. Nyaman. Dah mula kedengaran bunyi ayam berkokok, dah sampai waktu aku bersiap ke tempat kerja.

           Hari ni disebabkan mood aku baik sangat, aku bersiap sambil melayan lagu Jepun kegemaran aku....



Silalah tekan untuk menyanyi bersamaku..... huhuhu..



Eien desu..
Eien desu..
Eien desu..
Totseguki rock!!



zutto nemutteta
zutto damatteta


Oiiii jondeiru



Oiii ittemi jo
Toku ni nanika ga mieru

Benkjo jori mo ima
Taisecu na mono


Oiii jondeiru


Oiii ittemi jo
Micukariso nanda


Eien desu..
Eien desu..
Eien desu..
Totseguki rock!!

Mirai wa hora
oinuite

Honto wa sora
tobenu fune



Hidup ini memang indah bukan?
Mari kita mulakan hari ini dengan senyuman...

:)






Nota kaki saiz 8
* Tak sabar nak tengok game Manchester City lawan Manchester United. Aku dapat rasakan pasti ianya game termenarik dan tersengit musim ini. huhuhu. Tak sabar sangat dah ni... 

* Nak ucap thank you pada rakan blogger ini kerana memberikan award pada blog ini. Thank you. Nak tau sapa, sila tekan punat ini. huhuhu.





**** THE END ****


               Arghhh!! Segarnya badan selepas mandi nih. Rasa bertenaga dan dan semangat pulak nak pergi keje hari nih. Owh... ya. Mungkin sebab esok kan cuti. huhuhu.

          Apapun malam tadi aku tidur dengan nyenyak sekali. Bangun pun agak senang, dan badan tidak ah terasa begitu letih dan ngantuk. Nyaman. Dah mula kedengaran bunyi ayam berkokok, dah sampai waktu aku bersiap ke tempat kerja.

           Hari ni disebabkan mood aku baik sangat, aku bersiap sambil melayan lagu Jepun kegemaran aku....



Silalah tekan untuk menyanyi bersamaku..... huhuhu..



Eien desu..
Eien desu..
Eien desu..
Totseguki rock!!



zutto nemutteta
zutto damatteta


Oiiii jondeiru



Oiii ittemi jo
Toku ni nanika ga mieru

Benkjo jori mo ima
Taisecu na mono


Oiii jondeiru


Oiii ittemi jo
Micukariso nanda


Eien desu..
Eien desu..
Eien desu..
Totseguki rock!!

Mirai wa hora
oinuite

Honto wa sora
tobenu fune



Hidup ini memang indah bukan?
Mari kita mulakan hari ini dengan senyuman...

:)






Nota kaki saiz 8
* Tak sabar nak tengok game Manchester City lawan Manchester United. Aku dapat rasakan pasti ianya game termenarik dan tersengit musim ini. huhuhu. Tak sabar sangat dah ni... 

* Nak ucap thank you pada rakan blogger ini kerana memberikan award pada blog ini. Thank you. Nak tau sapa, sila tekan punat ini. huhuhu.





**** THE END ****
BACA

PENEMUAN SATU PENCARIAN






             Pergi jamban, hmmmm... itulah saja alasan yang mampu aku berikan pada bos sederhana besar aku bila dia bertanyakan tentang Abang D. Abang D pun satu, asyik hilang saje. Tak habis-habis mencuri tulang.


         Lalu aku pun pergi menuju kearah jamban, walaupun aku sendiri tak tahu adakah beliau akan ada di sana. Takpelah... kalau dia tiada di sana, akan ku cari di tempat yang lain. 








           Sampai sahaja di jamban, ku lihat gelap sahaja, maknanya tiadalah beliau memerut di situ. Lalu aku meneruskan pencarianku di tempat yang lain. Aku menuju ke arah tangga. Ya. Disitulah tempat melepak yang paling ideal. Maklumlah ruang tersebut cukup sejuk dan privasi. Sampai sahaja di depan pintu menuju ke ruang bertangga tersebut, ku lihat......










          Binawe betul!! Patutlah asyik menghilang sahaja, tengah sibuk menjual minyak urat pada si Susanti rupanya. Gatal juga orang tua ini. Aku yang masih muda remaja ibarat buah mempelam yang belum masak ranum pun tidak segatal beliau. Kurang asam!! 


          Aku pun tidak mahu berada lama di situ menyaksikan sandiwara mereka, maklumlah sudah agak lama juga aku di situ. Lalu aku pun bergegas kembali kearah bos sederhana besar aku itu untuk melaporkan secara terperinci insiden yang berlaku.






               
         Sampai sahaja dihadapan bos sederhana besar aku itu, aku terus mula menceritakan segala yang berlaku tanpa mengendahkan lelah yang aku alami.









moral of the story : Salah satu benda yang amat aku tidak gemari adalah kaver mengkaver kawan-kawan. Bukan apa, diorang sedap-sedap membuat onar, aku yang terkebil-kebil dok mencari alasan untuk menyelamatkan mereka dari kene bebel. Sekian terima kasih.



Nota kaki sengih : Menggunakan ayat sebegini ketika meninggalkan jejak di cbox aku, tak kisahlah ianya auto-blogwalk... membuatkan aku rasa ingin berhenti berblogging.















**** THE END ****






             Pergi jamban, hmmmm... itulah saja alasan yang mampu aku berikan pada bos sederhana besar aku bila dia bertanyakan tentang Abang D. Abang D pun satu, asyik hilang saje. Tak habis-habis mencuri tulang.


         Lalu aku pun pergi menuju kearah jamban, walaupun aku sendiri tak tahu adakah beliau akan ada di sana. Takpelah... kalau dia tiada di sana, akan ku cari di tempat yang lain. 








           Sampai sahaja di jamban, ku lihat gelap sahaja, maknanya tiadalah beliau memerut di situ. Lalu aku meneruskan pencarianku di tempat yang lain. Aku menuju ke arah tangga. Ya. Disitulah tempat melepak yang paling ideal. Maklumlah ruang tersebut cukup sejuk dan privasi. Sampai sahaja di depan pintu menuju ke ruang bertangga tersebut, ku lihat......










          Binawe betul!! Patutlah asyik menghilang sahaja, tengah sibuk menjual minyak urat pada si Susanti rupanya. Gatal juga orang tua ini. Aku yang masih muda remaja ibarat buah mempelam yang belum masak ranum pun tidak segatal beliau. Kurang asam!! 


          Aku pun tidak mahu berada lama di situ menyaksikan sandiwara mereka, maklumlah sudah agak lama juga aku di situ. Lalu aku pun bergegas kembali kearah bos sederhana besar aku itu untuk melaporkan secara terperinci insiden yang berlaku.






               
         Sampai sahaja dihadapan bos sederhana besar aku itu, aku terus mula menceritakan segala yang berlaku tanpa mengendahkan lelah yang aku alami.









moral of the story : Salah satu benda yang amat aku tidak gemari adalah kaver mengkaver kawan-kawan. Bukan apa, diorang sedap-sedap membuat onar, aku yang terkebil-kebil dok mencari alasan untuk menyelamatkan mereka dari kene bebel. Sekian terima kasih.



Nota kaki sengih : Menggunakan ayat sebegini ketika meninggalkan jejak di cbox aku, tak kisahlah ianya auto-blogwalk... membuatkan aku rasa ingin berhenti berblogging.















**** THE END ****

BACA

AKU MENANGIS
















Asal picit jerawat je nangis... asal nangis je picit jerawat....
kehkehkehkehkeh.....


          Ya. Setiap kali aku picit jerawat air mataku akan bercucuran. kehkehkehkeh. Heran aku. 

          Aku ni bukanlah dalam kategori lelaki jambu yang mengambil berat sangat pasal penampilan diri dan wajah. Aku hanyalah seorang lelaki kebanyakan yang berkulit hitam berkerak dan muka berminyak. Dan aku tak pernah ambil kisah pasal jerawat. 

          Tapi kalau dah tumbuh 2 ketul jerawat batu yang boleh tahan saiznya, aku jadi gerammmmmmmm... gerammmm nak picit. Kehkehkehkeh. Itu sahaja aku nak tulis. Harap Maklum.







Nota ku untuk mu : 









**** THE END ****















Asal picit jerawat je nangis... asal nangis je picit jerawat....
kehkehkehkehkeh.....


          Ya. Setiap kali aku picit jerawat air mataku akan bercucuran. kehkehkehkeh. Heran aku. 

          Aku ni bukanlah dalam kategori lelaki jambu yang mengambil berat sangat pasal penampilan diri dan wajah. Aku hanyalah seorang lelaki kebanyakan yang berkulit hitam berkerak dan muka berminyak. Dan aku tak pernah ambil kisah pasal jerawat. 

          Tapi kalau dah tumbuh 2 ketul jerawat batu yang boleh tahan saiznya, aku jadi gerammmmmmmm... gerammmm nak picit. Kehkehkehkeh. Itu sahaja aku nak tulis. Harap Maklum.







Nota ku untuk mu : 









**** THE END ****
BACA

SABTU YANG SIBUK.


HARI JUMAAT...






HARI SABTU....




Dah tua-tua ni dah malas nak lepak-lepak.....
Tidur lagi baikkkkkkkkkkkkkk......
kehkehkehkehkehkehkeh....







**** THE END ****


HARI JUMAAT...






HARI SABTU....




Dah tua-tua ni dah malas nak lepak-lepak.....
Tidur lagi baikkkkkkkkkkkkkk......
kehkehkehkehkehkehkeh....







**** THE END ****

BACA

DOKTOR GIGI ITU MENAKUTKAN.




        Klinik gigi, satu tempat yang susah sangat orang nak pergi. Aku pun tak tau kenapa, dari budak kecik hingga yang dah tua bangka sama je. kehkehkehkeh.

        Sekarang neh abang long aku tengah dok menahan kesakitan sebab giginya sakit. Seingat aku dah lama gila benda ni, dia beli ubat je kat farmasi. Memang la tak sakit nanti tapi bukannya baik, lambat laun datang lagi sakit dia tu. Puas bini dia dok membebel suruh pergi klinik, tapi abang aku buat dono je. kehkehkeh.





          Entahlah, aku pun tak paham apa yang di takutnya sangat tu. Sanggup dia tahan sakit dia tu. Dan aku pun pernah rasa sakit dia, memang sengsara, siap denyut-denyut kepala yang tak tahan tu. Kadang-kadang teringin aku nak gelak bahankan abang aku tu...





          Tapi aku tak beranilah, sebab tengok muka dia pun aku gerun. Muka ketat tensen gila tahap kelat sepanjang tahun. Gila kalau aku gelakkan dia mau aku kena penampar ngan dia. Maklumlah orang tengah sakit lagi cepat naik hangin... tak berani aku. Kang tak pepasal....





         Kalau dia tak belasah aku pun maunya orang lain yang belasah. Sudah tentu bini dia. Dia memang tak suka kalau laki dia tengah sakit ke tensen ke kena kacau. Maklumlah pasangan garang yang romantis gitu. wekkkk!! geli aku....





         kehkehkeh. Entah ah nak aku bagi nasihat, dia abang long aku dah sah-sah lagi tua dari aku. Nak tegur serba salah. Tapi apa kebenda dah besar panjang takut nak pergi klinik. kehkehkeh. Tah hapa hapa tah abang aku tu.... huhuhu...





          Kehkehkeh. Ak ah... sebenarnya aku cakap je lebih, macam bagus, tapi aku pun sama gak macam abang aku tu. wakakakakaka. Padahal bukan tak pernah pergi klinik gigi tu, dah berkali-kali dah. Tapi tetap... hmmmm.... Tapi walau apa pun....






nota kaki lentik : entri malas nak lukis, dan lagi tepat tak sempat nak lukis-lukis. Jadi aku recycle je gambao-gambo yang dah ada. kehkehkehkeh. 

* Sesapa yang suka buat doodle, doodle ye bukan wudel... ada rakan blogger yang buat contest buat doodle sugar glider. Nak join tekan punat ini.







**** THE END ****




        Klinik gigi, satu tempat yang susah sangat orang nak pergi. Aku pun tak tau kenapa, dari budak kecik hingga yang dah tua bangka sama je. kehkehkehkeh.

        Sekarang neh abang long aku tengah dok menahan kesakitan sebab giginya sakit. Seingat aku dah lama gila benda ni, dia beli ubat je kat farmasi. Memang la tak sakit nanti tapi bukannya baik, lambat laun datang lagi sakit dia tu. Puas bini dia dok membebel suruh pergi klinik, tapi abang aku buat dono je. kehkehkeh.





          Entahlah, aku pun tak paham apa yang di takutnya sangat tu. Sanggup dia tahan sakit dia tu. Dan aku pun pernah rasa sakit dia, memang sengsara, siap denyut-denyut kepala yang tak tahan tu. Kadang-kadang teringin aku nak gelak bahankan abang aku tu...





          Tapi aku tak beranilah, sebab tengok muka dia pun aku gerun. Muka ketat tensen gila tahap kelat sepanjang tahun. Gila kalau aku gelakkan dia mau aku kena penampar ngan dia. Maklumlah orang tengah sakit lagi cepat naik hangin... tak berani aku. Kang tak pepasal....





         Kalau dia tak belasah aku pun maunya orang lain yang belasah. Sudah tentu bini dia. Dia memang tak suka kalau laki dia tengah sakit ke tensen ke kena kacau. Maklumlah pasangan garang yang romantis gitu. wekkkk!! geli aku....





         kehkehkeh. Entah ah nak aku bagi nasihat, dia abang long aku dah sah-sah lagi tua dari aku. Nak tegur serba salah. Tapi apa kebenda dah besar panjang takut nak pergi klinik. kehkehkeh. Tah hapa hapa tah abang aku tu.... huhuhu...





          Kehkehkeh. Ak ah... sebenarnya aku cakap je lebih, macam bagus, tapi aku pun sama gak macam abang aku tu. wakakakakaka. Padahal bukan tak pernah pergi klinik gigi tu, dah berkali-kali dah. Tapi tetap... hmmmm.... Tapi walau apa pun....






nota kaki lentik : entri malas nak lukis, dan lagi tepat tak sempat nak lukis-lukis. Jadi aku recycle je gambao-gambo yang dah ada. kehkehkehkeh. 

* Sesapa yang suka buat doodle, doodle ye bukan wudel... ada rakan blogger yang buat contest buat doodle sugar glider. Nak join tekan punat ini.







**** THE END ****

BACA

PLANTS VS JONNI









Game apalagi eh yang sesuai untuk kanak-kanak.
Dan tak lupa bagi remaja seperti I.....
ada cadangan? Tengah dok cari game untuk
di donlodler... huhuhuhuhu...





**** THE END ****








Game apalagi eh yang sesuai untuk kanak-kanak.
Dan tak lupa bagi remaja seperti I.....
ada cadangan? Tengah dok cari game untuk
di donlodler... huhuhuhuhu...





**** THE END ****
BACA

OMBAK MALAS











          Kehkehkeh. Ombak malas dah melanda dengan rakusnya. Malas bukan apa, kalau diikutkan pada perkembangan sains dan teknologi perkomputeran sekarang, desktop aku boleh dikategorikan sebagai kuno dan layak untuk dibuat tukun tiruan. Kalau ianya disamakan dengan manusia, desktop aku dah masuk golongan warga emas.

            Bila on kan nak masuk ke windows pun terkebil-kebil. Gila lama nak start. Mau tak lebam menunggu. Tapi tu lah, desktop yang rajin kena lenjan anak buah aku. Lagi-lagi kalau semua balik, alamat dari pagi ke malam dok main game. Aku rasa kalau desktop aku tu bernyawa, konfom dia menjerit mintak dihantar balik rumah mak bapak dia.

        Tu belum kira printer lagi, nak print apa-apa memang ok, maveles. Tapi kalau bab scan.. hmmmm.. krekkk.. krekkk.. gedek.. gedek.. bunyi gila kuat, tapi satu haram pun tak scan. kehkehkeh gila menyedihkan. Paling aku tak boleh lupa masa aku nak scan tetiba ada bunyi macam nak meletup, gila kuat. Sekali aku bukak tengok dalam... haaa... ambik kau....





              Ada lori mainan dalam tu beb. Taklah sebesar dalam gambo tu, sedang-sedang je. Cantik parking dalam tu dengan pembaris sebatang. Anak buah kesayangan aku punya kerja. kehkehkeh. hmmm.. garu kepala aku. Tapi nak buat camna, bebudak. Tu belum kira barang kecik-kecik aku cam earfon, pendrive yang hilang dibuat main. Stress aku.... kehkehkehkeh.

          Sebenarnya apa yang aku nak cerita, aku jadi malas beberapa hari nih, komputer zaman jepun aku dok hang memanjang. kehkehkehkeh. Tapi walau macam mana pun aku tetap sayang desktop aku ini, maklumlah dah lama berjasa menghiburkan aku. 



nota kaki seksi  : Aku nak ucap terima kasih bebanyak pada rakan blogger sorang neh. Nak tau sapa? Silalah tekan punat ini .







**** THE END ****














          Kehkehkeh. Ombak malas dah melanda dengan rakusnya. Malas bukan apa, kalau diikutkan pada perkembangan sains dan teknologi perkomputeran sekarang, desktop aku boleh dikategorikan sebagai kuno dan layak untuk dibuat tukun tiruan. Kalau ianya disamakan dengan manusia, desktop aku dah masuk golongan warga emas.

            Bila on kan nak masuk ke windows pun terkebil-kebil. Gila lama nak start. Mau tak lebam menunggu. Tapi tu lah, desktop yang rajin kena lenjan anak buah aku. Lagi-lagi kalau semua balik, alamat dari pagi ke malam dok main game. Aku rasa kalau desktop aku tu bernyawa, konfom dia menjerit mintak dihantar balik rumah mak bapak dia.

        Tu belum kira printer lagi, nak print apa-apa memang ok, maveles. Tapi kalau bab scan.. hmmmm.. krekkk.. krekkk.. gedek.. gedek.. bunyi gila kuat, tapi satu haram pun tak scan. kehkehkeh gila menyedihkan. Paling aku tak boleh lupa masa aku nak scan tetiba ada bunyi macam nak meletup, gila kuat. Sekali aku bukak tengok dalam... haaa... ambik kau....





              Ada lori mainan dalam tu beb. Taklah sebesar dalam gambo tu, sedang-sedang je. Cantik parking dalam tu dengan pembaris sebatang. Anak buah kesayangan aku punya kerja. kehkehkeh. hmmm.. garu kepala aku. Tapi nak buat camna, bebudak. Tu belum kira barang kecik-kecik aku cam earfon, pendrive yang hilang dibuat main. Stress aku.... kehkehkehkeh.

          Sebenarnya apa yang aku nak cerita, aku jadi malas beberapa hari nih, komputer zaman jepun aku dok hang memanjang. kehkehkehkeh. Tapi walau macam mana pun aku tetap sayang desktop aku ini, maklumlah dah lama berjasa menghiburkan aku. 



nota kaki seksi  : Aku nak ucap terima kasih bebanyak pada rakan blogger sorang neh. Nak tau sapa? Silalah tekan punat ini .







**** THE END ****




BACA

PAKSU KU TIDAK KEDEKUT



















**** THE END ****


















**** THE END ****
BACA

TIKA MENTARI TERBENAM.

            Pada hari sabtu lepas, semua adik beradik aku balik. Jadi agak meriah ah dua hari tu. Maklumlah penuh satu rumah. Masa tu dah maghrib dah, masing-masing tengah dok bergilir nak sembahyang maghrib. Dan aku pulak....






          Masih dok rilek sambil tengok tv. kehkehkeh. Tengah syok tengok tv tu tiba-tiba aku terdengar suara kak ngah aku menjerit kuat dari belakang rumah. Kuat akak aku menjerit tu, aku apa lagi teruslah bergegas lari kebelakang.....








        Takde cerita banyak aku lari berdesup pergi belakang, macam lipas kudung. Sampai-sampai kat belakang aku tengok kak long aku pun ada tengah gelak mengekek-ngekek. Siyut je. Pastu aku pun tanya ah kak ngah aku kenapa....










          Rupa-rupanya ada katak dalam bilik mandi. Lupa pulak aku kak ngah aku memang penggeli sikit, katak ke, lipas ke semua dia geli. Tapi tang menjerit kuat tu memang aku terkejut sebenarnya. kehkehkehkeh.


           Yang kak long aku pulak dia tak lah penakut sangat, dia pegi ambik penyapu di kuis-kuis katak tu keluar. Seingat aku memang kak long aku tak pernah ah nak terkejut-terkejut ngan katak ke... siput ke... Dia rileks je.


          Tapi ada satu binatang yang kak long aku fobia, kumbang. Alaaaa... kumbang yang hitam tu, kalau yang jantan siap ada tanduk. Kalau dipegang siap keluar bunyi lagi kumbang tu. kehkehkeh. Haaaa... dia memang fobia kumbang tu. Sebab kalau dia melekat kat baju ke kan rasa geli, pastu susah nak tarik. Tu yang dia takut tu.


          Setiap kali dia nampak kumbang tu je, walaupun agak jauh, dia mesti suruh aku buang. Aku memang paling suka bab buang-membuang kumbang nih. Sebab.....






Inilah masa aku balas dendam ngan kak long aku. Kakakakakaka.



nota kaki berbulu: sabtu dan ahad aku tak online sangat. sebab anak-anak buah aku dok main game je kat pc aku nih. Dibuatnya macam harta diorang, bila aku nak pakai... aku pulak kene marah. kehkehkehkeh.  Diorang dok kemaruk main plants vs zombie.... huhuhu




**** the end ****
            Pada hari sabtu lepas, semua adik beradik aku balik. Jadi agak meriah ah dua hari tu. Maklumlah penuh satu rumah. Masa tu dah maghrib dah, masing-masing tengah dok bergilir nak sembahyang maghrib. Dan aku pulak....






          Masih dok rilek sambil tengok tv. kehkehkeh. Tengah syok tengok tv tu tiba-tiba aku terdengar suara kak ngah aku menjerit kuat dari belakang rumah. Kuat akak aku menjerit tu, aku apa lagi teruslah bergegas lari kebelakang.....








        Takde cerita banyak aku lari berdesup pergi belakang, macam lipas kudung. Sampai-sampai kat belakang aku tengok kak long aku pun ada tengah gelak mengekek-ngekek. Siyut je. Pastu aku pun tanya ah kak ngah aku kenapa....










          Rupa-rupanya ada katak dalam bilik mandi. Lupa pulak aku kak ngah aku memang penggeli sikit, katak ke, lipas ke semua dia geli. Tapi tang menjerit kuat tu memang aku terkejut sebenarnya. kehkehkehkeh.


           Yang kak long aku pulak dia tak lah penakut sangat, dia pegi ambik penyapu di kuis-kuis katak tu keluar. Seingat aku memang kak long aku tak pernah ah nak terkejut-terkejut ngan katak ke... siput ke... Dia rileks je.


          Tapi ada satu binatang yang kak long aku fobia, kumbang. Alaaaa... kumbang yang hitam tu, kalau yang jantan siap ada tanduk. Kalau dipegang siap keluar bunyi lagi kumbang tu. kehkehkeh. Haaaa... dia memang fobia kumbang tu. Sebab kalau dia melekat kat baju ke kan rasa geli, pastu susah nak tarik. Tu yang dia takut tu.


          Setiap kali dia nampak kumbang tu je, walaupun agak jauh, dia mesti suruh aku buang. Aku memang paling suka bab buang-membuang kumbang nih. Sebab.....






Inilah masa aku balas dendam ngan kak long aku. Kakakakakaka.



nota kaki berbulu: sabtu dan ahad aku tak online sangat. sebab anak-anak buah aku dok main game je kat pc aku nih. Dibuatnya macam harta diorang, bila aku nak pakai... aku pulak kene marah. kehkehkehkeh.  Diorang dok kemaruk main plants vs zombie.... huhuhu




**** the end ****
BACA

LELAKI TUA GATAL

             Yeayy.. esok sabtu cuti..  Boleh pegi mancing lagi. kehkehkeh. Sebenarnya aku demam hari senin je, dah baik dah pun sekarang ni... huhu. Cuma tak online tenet je beberapa hari lepas, kefala dok fening...




          Ya. Alhamdulillah dah sihat sekarang. huhu. Tapi tu lah, dok makan ubat pastu telinga kiri dok berdengung je, kadang-kadang bley tak dengar. Jangan pekak sudah. kehkehkeh.


          Apapun sekarang aku memang dah sihat "handred persen". Badan rasa pun ringan sahaja, kepala pon dah tak berat. Serius rasa kuat dan bertenaga sekarang nih. Tak percaya? tengok neh....








        Haaaaaa... Taf bukan? kehkehkeh. Yang gadis sila jangan pandang lama-lama, nanti mata kene ketumbit plak kang. Nanti tidak terserlah keayuanmu itu.  kehkehkeh. Bila dah sihat ni, rasa memang bersemangat pulak bila berkerja. Ye lah tak ah rasa berat sangat badan tu. Serius aku ni memang jenis yang ringan tulang, suka bantu kawan-kawan lain masa kerja. Betul ni... tak tipu....


















          Hakhakhak. Sedang seronok mengurat si Susanti, tetiba pulak terdengar suara orang memanggil aku....












        Menyirap betul aku, aku dah lah demam, boleh dia mintak aku tolong dia pulak. Macam ah budak lain takde. Akuuuuuuu jugak yang disuruhnya... hampeh!!!












         Kehkehkeh. Sebenarnya cerita diatas adalah tahyul semata-mata. Aku ni bukanlah jenis yang suka mengacau anak dara orang sebenarnya. Tapi part tinge berdengung tu betul, kadang-kadang macam tak dengar pun ada. kehkehkeh.


         Aku buat cerita ni bukan apa, aku terasa hati ngan pakcik gugel. Aku bengang beb ngan gugel nih. Bengang beb... bengang... Ada ke patut keyword macam ini dia link pegi blog aku. Terasa ah aku beb... terasa niiiiiiiii... nak tau keyword apa? Nah!! tengok sendiri....














          Wah wah wah.. banyak cantik pakcik gugel neh, keywords lelaki tua gatal ko link pegi blog aku. Perli nampak? Cari gaduh ni... kehkehkehkeh. Siyut je gugel neh. Sebab marah kat gugel, maka aku pon buat entri ini, yang aku dedikasikan khas pada sesiapa yang menaip keywords tersebut. kahkahkah. Moga anda berjumpa dengan apa yang anda cari. huhuhu. 






nota kaki mancing: Ada sesapa yang dah klik ini?




Apa jadi eh kalau klik? Best tak? Aku malas nak klik, tapi ingin gak nak tau jadi apa... Tapi kalau klik boleh jadi kaya, aku nak ah klik....
kehkehkehkeh.


Lastly, aku nak ucap terima kasih pada beliau. Nak tau sapa beliau itu, sila klik punat ini. Thanks beb...








**** the end ****
             Yeayy.. esok sabtu cuti..  Boleh pegi mancing lagi. kehkehkeh. Sebenarnya aku demam hari senin je, dah baik dah pun sekarang ni... huhu. Cuma tak online tenet je beberapa hari lepas, kefala dok fening...




          Ya. Alhamdulillah dah sihat sekarang. huhu. Tapi tu lah, dok makan ubat pastu telinga kiri dok berdengung je, kadang-kadang bley tak dengar. Jangan pekak sudah. kehkehkeh.


          Apapun sekarang aku memang dah sihat "handred persen". Badan rasa pun ringan sahaja, kepala pon dah tak berat. Serius rasa kuat dan bertenaga sekarang nih. Tak percaya? tengok neh....








        Haaaaaa... Taf bukan? kehkehkeh. Yang gadis sila jangan pandang lama-lama, nanti mata kene ketumbit plak kang. Nanti tidak terserlah keayuanmu itu.  kehkehkeh. Bila dah sihat ni, rasa memang bersemangat pulak bila berkerja. Ye lah tak ah rasa berat sangat badan tu. Serius aku ni memang jenis yang ringan tulang, suka bantu kawan-kawan lain masa kerja. Betul ni... tak tipu....


















          Hakhakhak. Sedang seronok mengurat si Susanti, tetiba pulak terdengar suara orang memanggil aku....












        Menyirap betul aku, aku dah lah demam, boleh dia mintak aku tolong dia pulak. Macam ah budak lain takde. Akuuuuuuu jugak yang disuruhnya... hampeh!!!












         Kehkehkeh. Sebenarnya cerita diatas adalah tahyul semata-mata. Aku ni bukanlah jenis yang suka mengacau anak dara orang sebenarnya. Tapi part tinge berdengung tu betul, kadang-kadang macam tak dengar pun ada. kehkehkeh.


         Aku buat cerita ni bukan apa, aku terasa hati ngan pakcik gugel. Aku bengang beb ngan gugel nih. Bengang beb... bengang... Ada ke patut keyword macam ini dia link pegi blog aku. Terasa ah aku beb... terasa niiiiiiiii... nak tau keyword apa? Nah!! tengok sendiri....














          Wah wah wah.. banyak cantik pakcik gugel neh, keywords lelaki tua gatal ko link pegi blog aku. Perli nampak? Cari gaduh ni... kehkehkehkeh. Siyut je gugel neh. Sebab marah kat gugel, maka aku pon buat entri ini, yang aku dedikasikan khas pada sesiapa yang menaip keywords tersebut. kahkahkah. Moga anda berjumpa dengan apa yang anda cari. huhuhu. 






nota kaki mancing: Ada sesapa yang dah klik ini?




Apa jadi eh kalau klik? Best tak? Aku malas nak klik, tapi ingin gak nak tau jadi apa... Tapi kalau klik boleh jadi kaya, aku nak ah klik....
kehkehkehkeh.


Lastly, aku nak ucap terima kasih pada beliau. Nak tau sapa beliau itu, sila klik punat ini. Thanks beb...








**** the end ****
BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger