SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

ANDAI AKU HIDUP DI ZAMAN SILAM

Beberapa minggu lepas, aku ada menonton filem klasik di tv3. Tanpa aku sedari, aku terpaku dan menontonnya sampai habis. Ya. Aku terpesona. Kemudian aku terfikir, bagaimanakah kehidupan aku jika aku hidup di zaman itu. Setelah puas berangan, ini yang dapat aku rumuskan...


Aku akan hidup sebagai seorang petani. Petani yang mengambil upah mengerjakan tanah orang kaya di kampung aku. Mengapa seorang petani?


Sebab aku bukan di lahirkan dari golongan bangsawan. Jadi tidaklah layak menjadi orang kaya berpangkat maupun pembesar. Tiadalah peluang untuk suwit-suwit para dayang. Hampa...


Aku juga tidak mempunyai ilmu persilatan yang tinggi. Contohnya ilmu silat harimau jadian ataupun cakar pendekar berantai. Jadi tidaklah layak untuk menjadi seorang pendekar mahupun hulubalang. Jadi bermulalah kehidupan sebagai seorang petani.


Kehidupan petani ini simple saja. Pagi mengerjakan kebun dan balik kala matahari tegak atas kepala. Tidaklah rumit. Namun, siapa sangka ianya tidak semudah itu.


Di zaman yang penuh dengan perampok dan lanun, hidup tidaklah semudah di sangka. Kadangkala terpaksa berhadapan dengan perampok jahanam tersebut.










Di waktu petang tiada banyak aktiviti yang dapat dilakukan. Selain bermain sepak raga maupun bersembang bersama jiran-jiran. Namun aku tidak suka berbuat demikian. Aku lebih suka menyendiri. Aku akan bersantai di bawah pokok rendang kegemaran aku. Ya. Tempat itu cukup tenang. Sejuk dan redup.

Aku telah membuat sebuah buaian di pokok ini. Dengan kudrat dan tenaga aku sendiri. Disinilah saban petang aku duduk melepaskan lelah kerja seharian. Aku duduk diatas buaian dan aku menyanyi. Ya. Aku memang pandai menyanyi...







Aku rasa begitu sempurna segalanya. Namun di kala zaman masih bertunjangkan dukun dan bomoh, penyakit sering melanda. Hampir semua menghidapi penyakit ini. Terutamanya untuk para lelaki. Penyakit ketumbit. Ya. Ketumbit. Sudah menjadi kebiasaan melihat mata-mata para lelaki bengkak di jangkiti ketumbit. Manakan tidak jika....








Aku terfikir, mengapa selalu digambarkan gadis-gadis suka berkemban di dalam cerita klasik? Adakah memang begitu keadaan dizaman itu? Jika benarlah suasananya begitu... Dem !!





Nota kaki tengok tv : Aku ada terjumpa gadis berpakaian seksi ketika melepak tanpa hala tujuan di Jusco Bukit Tinggi. Kalau difikirkan balik... hmmmm... kira macam berkemban juga gadis tersebut. Nampaknya fesyen berkemban ini memang tak lapuk dek zaman.

Sila-silalah membaca entri ini dalam bahasa inggeris. Gunakan Google Translate yang telah aku sediakan. Sebab aku memang peminat Google Translate. Maveles !!









***** the end *****



Beberapa minggu lepas, aku ada menonton filem klasik di tv3. Tanpa aku sedari, aku terpaku dan menontonnya sampai habis. Ya. Aku terpesona. Kemudian aku terfikir, bagaimanakah kehidupan aku jika aku hidup di zaman itu. Setelah puas berangan, ini yang dapat aku rumuskan...


Aku akan hidup sebagai seorang petani. Petani yang mengambil upah mengerjakan tanah orang kaya di kampung aku. Mengapa seorang petani?


Sebab aku bukan di lahirkan dari golongan bangsawan. Jadi tidaklah layak menjadi orang kaya berpangkat maupun pembesar. Tiadalah peluang untuk suwit-suwit para dayang. Hampa...


Aku juga tidak mempunyai ilmu persilatan yang tinggi. Contohnya ilmu silat harimau jadian ataupun cakar pendekar berantai. Jadi tidaklah layak untuk menjadi seorang pendekar mahupun hulubalang. Jadi bermulalah kehidupan sebagai seorang petani.


Kehidupan petani ini simple saja. Pagi mengerjakan kebun dan balik kala matahari tegak atas kepala. Tidaklah rumit. Namun, siapa sangka ianya tidak semudah itu.


Di zaman yang penuh dengan perampok dan lanun, hidup tidaklah semudah di sangka. Kadangkala terpaksa berhadapan dengan perampok jahanam tersebut.










Di waktu petang tiada banyak aktiviti yang dapat dilakukan. Selain bermain sepak raga maupun bersembang bersama jiran-jiran. Namun aku tidak suka berbuat demikian. Aku lebih suka menyendiri. Aku akan bersantai di bawah pokok rendang kegemaran aku. Ya. Tempat itu cukup tenang. Sejuk dan redup.

Aku telah membuat sebuah buaian di pokok ini. Dengan kudrat dan tenaga aku sendiri. Disinilah saban petang aku duduk melepaskan lelah kerja seharian. Aku duduk diatas buaian dan aku menyanyi. Ya. Aku memang pandai menyanyi...







Aku rasa begitu sempurna segalanya. Namun di kala zaman masih bertunjangkan dukun dan bomoh, penyakit sering melanda. Hampir semua menghidapi penyakit ini. Terutamanya untuk para lelaki. Penyakit ketumbit. Ya. Ketumbit. Sudah menjadi kebiasaan melihat mata-mata para lelaki bengkak di jangkiti ketumbit. Manakan tidak jika....








Aku terfikir, mengapa selalu digambarkan gadis-gadis suka berkemban di dalam cerita klasik? Adakah memang begitu keadaan dizaman itu? Jika benarlah suasananya begitu... Dem !!





Nota kaki tengok tv : Aku ada terjumpa gadis berpakaian seksi ketika melepak tanpa hala tujuan di Jusco Bukit Tinggi. Kalau difikirkan balik... hmmmm... kira macam berkemban juga gadis tersebut. Nampaknya fesyen berkemban ini memang tak lapuk dek zaman.

Sila-silalah membaca entri ini dalam bahasa inggeris. Gunakan Google Translate yang telah aku sediakan. Sebab aku memang peminat Google Translate. Maveles !!









***** the end *****



BACA

SEBAB KENAPA AKU TAK PERGI HIMPUNAN SEJUTA BELIA.











Moral of the story : Kalau kita selalu tak pernah serius, main-main, kerap loyar beruk, orang susah nak percaya cakap kita. Walaupun kita bercakap dengan muka paling serius dan penuh kesungguhan. Dem !!

Hujung minggu ini sorang lagi sepupu aku belah mak aku plak kawen, ni kalau mangkuk ayun itu ajak aku lagi, aku cakap aku lepak kat kenduri kawen sepupu aku tu, mau aku kena carut. Dem lagi !!





***** the end *****












Moral of the story : Kalau kita selalu tak pernah serius, main-main, kerap loyar beruk, orang susah nak percaya cakap kita. Walaupun kita bercakap dengan muka paling serius dan penuh kesungguhan. Dem !!

Hujung minggu ini sorang lagi sepupu aku belah mak aku plak kawen, ni kalau mangkuk ayun itu ajak aku lagi, aku cakap aku lepak kat kenduri kawen sepupu aku tu, mau aku kena carut. Dem lagi !!





***** the end *****


BACA

SILA DENGAR... AKU NAK NYANYI LAGU RAP.


Sila baca macam anda sedang mendendangkan lagu rap..














Ternyata aku memang berbakat untuk menjadi seorang rapper..



ok... mengarut saja....
Sekarang untuk isu yang lebih serius.....
 dan menyayat hati....
sila baca komen dibawah dengan teliti............














Nota kaki ubah template : Aku dok belajo nak buat scroll down kat sidebar, kopi dari blog orang, aku pulak terpublish entri org tu kat blog aku. Bengong !! huehuuehuehuehue







***** THE END *****



Sila baca macam anda sedang mendendangkan lagu rap..














Ternyata aku memang berbakat untuk menjadi seorang rapper..



ok... mengarut saja....
Sekarang untuk isu yang lebih serius.....
 dan menyayat hati....
sila baca komen dibawah dengan teliti............














Nota kaki ubah template : Aku dok belajo nak buat scroll down kat sidebar, kopi dari blog orang, aku pulak terpublish entri org tu kat blog aku. Bengong !! huehuuehuehuehue







***** THE END *****


BACA

SURATAN ATAU KEBETULAN



DI SUATU WAKTU DAHULU....
LAGI TEPAT BULAN LEPAS....





Walaupun cerita ini berlaku sudah agak lama, namun ia sentiasa terpahat dan ku ingat hingga ke saat ini.

Malam itu aku tidur agak awal. Badan aku letih dan aku rasa agak tidak sedap badan. Aku melabuhkan tubuh kurusku di atas tilam dan terus hanyut ke alam yang gelap... cukup gelap.

Senang benar aku tertidur, kepenatan barangkali. Dalam sedang nyenyak tidur tiba-tiba aku terjaga. Aku bangun seraya beristighfar. Ya. Aku bermimpi tadi. Mimpi yang terus menyedarkan aku dari alam tidur. Bukannya mimpi ngeri apatah lagi mimpi indah. Cuma sekadar mimpi. Mimpi bertemukan seorang gadis.

Aku lihat jam di telefon bimbit ku, baru 12:15 tengah malam. Aku pun bangun menuju ke meja komputer ku. Aku duduk dan aku tekan punat on komputer itu. Kemudian aku mula terfikir....




Kenapa pula aku termimpikan dia? Sedangkan sudah terlalu lama aku tidak bertemu atau bercakap dengan dia. Tidak pula aku selalu memikirkan dia hingga terbawa-bawa ke dalam mimpi. Itu lagilah tidak. Hmmmm... lupakan saja, hanyalah mainan tidur semata-mata. Lalu aku terus log in ke blog aku. Ya. Aku ingin berblogwalking, aku tidak sentuh lagi blog aku malam itu.

Tiba-tiba telefon bimbit ku berbunyi, ada sms masuk. Aku pun bangun dan terus pergi ke katil. Aku duduk dan terus mencapai telefon ku lalu membaca sms tersebut. Alangkah terkejutnya aku...




Aku terkejut. Rupanya sms itu dari gadis yang ku mimpikan tadi. Hmmm... Aku pun membalas sms tersebut. Maka bermulalah sesi bersms yang agak singkat. Rupanya beliau sekadar ingin bertanyakan khabar berita sahaja. Maklumlah sudah terlalu lama tidak dengar khabar berita.

Ya. Itulah sahaja cerita aku sebenarnya. Bagaimana aku telah mimpikan seorang kawan lama lepas itu tak sampai 5 minit aku mendapat sms dari beliau. Ironi bukan?

Setelah aku fikirkan dalam-dalam, aku yakin segalanya yang berlaku bukanlah secara kebetulan. Ianya bukan sekadar satu kebarangkalian. Ianya satu kepastian. Kepastian yang aku berkebolehan untuk melihat masa depan. Kepastian yang aku mampu menukar profesen ku menjadi seorang tok dukun berkaliber.







Nota dari tok dukun : Korang lihat header kat atas. Haaaa.. header baru. Seorang rakan blogger hadiahkan kepada aku. Jadi jika korang inginkan header yang cantik, sila-silalah request dekat dia. Nak tau siapa dia, sila tekan punat ini.

Hmmm.. kalau ada sesapa nak hadiahkan apa-apa, silakan ye. Kecik tapak tangan... tapak pembinaan rumah teres kos sederhana Taman Pelangi aku tadahkan. Huehuehuehuehuehuehue.






***** THE END *****


DI SUATU WAKTU DAHULU....
LAGI TEPAT BULAN LEPAS....





Walaupun cerita ini berlaku sudah agak lama, namun ia sentiasa terpahat dan ku ingat hingga ke saat ini.

Malam itu aku tidur agak awal. Badan aku letih dan aku rasa agak tidak sedap badan. Aku melabuhkan tubuh kurusku di atas tilam dan terus hanyut ke alam yang gelap... cukup gelap.

Senang benar aku tertidur, kepenatan barangkali. Dalam sedang nyenyak tidur tiba-tiba aku terjaga. Aku bangun seraya beristighfar. Ya. Aku bermimpi tadi. Mimpi yang terus menyedarkan aku dari alam tidur. Bukannya mimpi ngeri apatah lagi mimpi indah. Cuma sekadar mimpi. Mimpi bertemukan seorang gadis.

Aku lihat jam di telefon bimbit ku, baru 12:15 tengah malam. Aku pun bangun menuju ke meja komputer ku. Aku duduk dan aku tekan punat on komputer itu. Kemudian aku mula terfikir....




Kenapa pula aku termimpikan dia? Sedangkan sudah terlalu lama aku tidak bertemu atau bercakap dengan dia. Tidak pula aku selalu memikirkan dia hingga terbawa-bawa ke dalam mimpi. Itu lagilah tidak. Hmmmm... lupakan saja, hanyalah mainan tidur semata-mata. Lalu aku terus log in ke blog aku. Ya. Aku ingin berblogwalking, aku tidak sentuh lagi blog aku malam itu.

Tiba-tiba telefon bimbit ku berbunyi, ada sms masuk. Aku pun bangun dan terus pergi ke katil. Aku duduk dan terus mencapai telefon ku lalu membaca sms tersebut. Alangkah terkejutnya aku...




Aku terkejut. Rupanya sms itu dari gadis yang ku mimpikan tadi. Hmmm... Aku pun membalas sms tersebut. Maka bermulalah sesi bersms yang agak singkat. Rupanya beliau sekadar ingin bertanyakan khabar berita sahaja. Maklumlah sudah terlalu lama tidak dengar khabar berita.

Ya. Itulah sahaja cerita aku sebenarnya. Bagaimana aku telah mimpikan seorang kawan lama lepas itu tak sampai 5 minit aku mendapat sms dari beliau. Ironi bukan?

Setelah aku fikirkan dalam-dalam, aku yakin segalanya yang berlaku bukanlah secara kebetulan. Ianya bukan sekadar satu kebarangkalian. Ianya satu kepastian. Kepastian yang aku berkebolehan untuk melihat masa depan. Kepastian yang aku mampu menukar profesen ku menjadi seorang tok dukun berkaliber.







Nota dari tok dukun : Korang lihat header kat atas. Haaaa.. header baru. Seorang rakan blogger hadiahkan kepada aku. Jadi jika korang inginkan header yang cantik, sila-silalah request dekat dia. Nak tau siapa dia, sila tekan punat ini.

Hmmm.. kalau ada sesapa nak hadiahkan apa-apa, silakan ye. Kecik tapak tangan... tapak pembinaan rumah teres kos sederhana Taman Pelangi aku tadahkan. Huehuehuehuehuehuehue.






***** THE END *****
BACA

GAY ??








BEBERAPA HARI SELEPAS ITU...





Uncle : hakhakhak... aku suruh dia tanya mak bapak dia, malas aku nak layan... hakhakhakhak.

Kawan : Alaaa... budak-budak sekarang memang kecik-kecik lagi dah tau macam-macam. Kalau aku memang aku jawab direct je. Lama-lama dia tau gak, baik ko bagitau sekarang...

Uncle : laaa.. anak buah aku tu sekolah rendah lagi tu... sunat pun belum... malas aku nak cakap mende-mende camtu....

Kawan : Eleh... kalu aku jadi ko aku bagitau terus terang-terang... siap betul-betul terperinci biar dia bayangkan sendiri... aku akan cakap....







Maka beliau pun menceritakan segalanya dengan penuh terperinci dan detail. Siap guna botol dan pen sebagai alat bantuan mengajar.... Tak lama lepas itu......













Moral of the story : Sesetengah benda itu kita paham-paham sendiri sudeh.. tak perlulah cerita secara detail dan amat-amat terperinci.... ye dak ?








***** THE END *****











BEBERAPA HARI SELEPAS ITU...





Uncle : hakhakhak... aku suruh dia tanya mak bapak dia, malas aku nak layan... hakhakhakhak.

Kawan : Alaaa... budak-budak sekarang memang kecik-kecik lagi dah tau macam-macam. Kalau aku memang aku jawab direct je. Lama-lama dia tau gak, baik ko bagitau sekarang...

Uncle : laaa.. anak buah aku tu sekolah rendah lagi tu... sunat pun belum... malas aku nak cakap mende-mende camtu....

Kawan : Eleh... kalu aku jadi ko aku bagitau terus terang-terang... siap betul-betul terperinci biar dia bayangkan sendiri... aku akan cakap....







Maka beliau pun menceritakan segalanya dengan penuh terperinci dan detail. Siap guna botol dan pen sebagai alat bantuan mengajar.... Tak lama lepas itu......













Moral of the story : Sesetengah benda itu kita paham-paham sendiri sudeh.. tak perlulah cerita secara detail dan amat-amat terperinci.... ye dak ?








***** THE END *****




BACA

STRESS TAHAP SUPER (bahagian akhir)















Setelah gorila itu berlalu......






Moral of the story :
1) Jangan gelak kuat-kuat dan berlari sini sana di tempat kerja ye anak-anak. Ingat... tempat kerja bukan rumah anda.

2) Jangan ponteng kerja ye anak-anak. Lagi-lagi saat bila bos hari-hari dok cakap " bisnes talak untung... "

3) Berhati-hati di jalanraya ye anak-anak. Aku menyaksikan sendiri motor berlanggar ngan kereta di depan mata. Gila ngeri....



" Berhati-hatilah di jalanraya "





***** THE END *****














Setelah gorila itu berlalu......






Moral of the story :
1) Jangan gelak kuat-kuat dan berlari sini sana di tempat kerja ye anak-anak. Ingat... tempat kerja bukan rumah anda.

2) Jangan ponteng kerja ye anak-anak. Lagi-lagi saat bila bos hari-hari dok cakap " bisnes talak untung... "

3) Berhati-hati di jalanraya ye anak-anak. Aku menyaksikan sendiri motor berlanggar ngan kereta di depan mata. Gila ngeri....



" Berhati-hatilah di jalanraya "





***** THE END *****
BACA

STRESS TAHAP SUPER






























***** THE END *****






























***** THE END *****

BACA

MANA LAGI SEKSI ?

Sila buat pilihan anda...

*

*

*

Yang ini...





*

*

*


Atau yang ini...







kehkehkehkeh. Saja je buat entri ini.
Disebabkan oleh keyword yang ini.....





Jadi korang dah tau apa jawapannya kan ?




Nota kaki seksi : 

1) Jom berkenalan ngan rakan baru. Nak kenal sila klik punat yang ini.

2) Andai ada sesiapa yang ingin join contest yang menghadiahkan shawl, brooch, lens dan sebagainya. Silalah tekan punat ini. Tarikh tutup 27 mei 2012. huhuhuhu.








***** THE END *****

Sila buat pilihan anda...

*

*

*

Yang ini...





*

*

*


Atau yang ini...







kehkehkehkeh. Saja je buat entri ini.
Disebabkan oleh keyword yang ini.....





Jadi korang dah tau apa jawapannya kan ?




Nota kaki seksi : 

1) Jom berkenalan ngan rakan baru. Nak kenal sila klik punat yang ini.

2) Andai ada sesiapa yang ingin join contest yang menghadiahkan shawl, brooch, lens dan sebagainya. Silalah tekan punat ini. Tarikh tutup 27 mei 2012. huhuhuhu.








***** THE END *****

BACA

MALAYSIAN NEXT TOP TUKANG MASAK



HARI AHAD

















Moral of the story : Lain kali jangan banyak songeh....





***********  citer bola pulak ***********




           Bagi peminat bola sepak liga perdana inggeris mesti tau malam tadi adalah malam penentuan bagi kejuaraan. Saingan antara 2 jiran setempat iaitu Manchester City dan Manchester United. Yang mana United mengharapkan kekalahan City untuk merangkul kejuaraan. Jadi perlawanan malam tadi adalah sangat dinanti-nanti.

           Aku pula nak melihat kedua-dua perlawanan sebenarnya, Sunderland lawan United dan City lawan QPR. Sebab bagi aku kedua-duanya memang akan sengit. Tapi disebabkan semua perlawanan dijalankan serentak, dan aku ingin sangat melihat kedua perlawanan tersebut, aku terpaksa memikirkan cara untuk menyaksikan perlawanan tersebut serentak juga....

         Jadi terpaksalah aku mengambil jalan ini untuk melihat kedua perlawanan tersebut serentak.....






Ya. Aku tengok kedua-dua perlawanan tersebut serentak...

Mata kiri tengok : City vs QPR
Mata kanan tengok : United vs Sunderland.


          Ya. Aku jadi pening sebenarnya. Kahkahkahkah. Tapi memang mendebarkan game City lawan QPR. 2 gol di masa tambahan mengesahkan kejuaraan mereka. 

          Bilakah liga Malaysia akan menjadi serancak liga inggeris. Entahlah. Pasukan feveret aku Selangor pun asyik turun naik... huhuhu. 


Nota kaki bola yang hampa : Siyut je... tengah seronok-seronok nak abis perlawanan, Edin Dzeko ngan Aguero menantu si Maradona tu score... Hampeh!! kecewa aku... kakakakkaka







****** THE END ******





HARI AHAD

















Moral of the story : Lain kali jangan banyak songeh....





***********  citer bola pulak ***********




           Bagi peminat bola sepak liga perdana inggeris mesti tau malam tadi adalah malam penentuan bagi kejuaraan. Saingan antara 2 jiran setempat iaitu Manchester City dan Manchester United. Yang mana United mengharapkan kekalahan City untuk merangkul kejuaraan. Jadi perlawanan malam tadi adalah sangat dinanti-nanti.

           Aku pula nak melihat kedua-dua perlawanan sebenarnya, Sunderland lawan United dan City lawan QPR. Sebab bagi aku kedua-duanya memang akan sengit. Tapi disebabkan semua perlawanan dijalankan serentak, dan aku ingin sangat melihat kedua perlawanan tersebut, aku terpaksa memikirkan cara untuk menyaksikan perlawanan tersebut serentak juga....

         Jadi terpaksalah aku mengambil jalan ini untuk melihat kedua perlawanan tersebut serentak.....






Ya. Aku tengok kedua-dua perlawanan tersebut serentak...

Mata kiri tengok : City vs QPR
Mata kanan tengok : United vs Sunderland.


          Ya. Aku jadi pening sebenarnya. Kahkahkahkah. Tapi memang mendebarkan game City lawan QPR. 2 gol di masa tambahan mengesahkan kejuaraan mereka. 

          Bilakah liga Malaysia akan menjadi serancak liga inggeris. Entahlah. Pasukan feveret aku Selangor pun asyik turun naik... huhuhu. 


Nota kaki bola yang hampa : Siyut je... tengah seronok-seronok nak abis perlawanan, Edin Dzeko ngan Aguero menantu si Maradona tu score... Hampeh!! kecewa aku... kakakakkaka







****** THE END ******



BACA

I NOT GATAL

            Disebabkan takde pemende nak ditulis, maka hari ini aku nak buat sesi pembelaan diri. Maksudnya kira macam sidang akhbar la lebih kurangnya. Kalau artis kena gosip ke, kene bahan ke mesti dorang buat sidang akhbar, walaupun aku bukan artis tapi aku tetap jugak nak buat sidang akhbar. huehuehuehue.







              Ok. Sebenarnya tujuan aku buat press conference ni bukan apa, untuk menjernihkan keadaanlah. Untuk menegakkan kebenaran dan membersihkan nama aku dari komen yang agak kurang menyenangkan. Dan komen tersebut adalah seperti di bawah. Sila saksikan sendiri.....









   


          Ya. Inilah komen tersebut. Jadi agak tak sesuailah jika aku mengatakan yang diri aku sendiri tidak gatal, atau tidak berperangai sedemikian. Sudah tentulah aku tak akan mengaku. Jadi sebab itu hari ini aku ada menjemput member aku. biar dia yang menerangkan tentang keadaan sebenar. Lebih baik mendengar kenyataan dari mulut orang lain dari kenyataan aku sendiri.








         Jadi tak nak ah membuang waktu, kita teruskan sahaja sidang akhbar ini. So, dipersilakan beliau untuk mebuat kenyataan. Dipersilakan......
















           Huehuehuehue. Disebabkan aku takde idea nak update entri, maka entri ayam yang tiga suku camni ah yang keluar. kehkehkeh. Harap maaf. 

            

Nota kaki mengarut : Kepada cik Aira,  maaf  der guna komen ko jadi bahan aku. Harap jangan berkecil hati, aku bergurau sahaja. Asyik-asyik ko kenekan aku, sesekali nak gak kenekan ko balik. Hakhakhak.

* Terima kasih buat seorang rakan blogger yang baru. Nak tau sapa beliau, klik punat ini








**** THE END ****

            Disebabkan takde pemende nak ditulis, maka hari ini aku nak buat sesi pembelaan diri. Maksudnya kira macam sidang akhbar la lebih kurangnya. Kalau artis kena gosip ke, kene bahan ke mesti dorang buat sidang akhbar, walaupun aku bukan artis tapi aku tetap jugak nak buat sidang akhbar. huehuehuehue.







              Ok. Sebenarnya tujuan aku buat press conference ni bukan apa, untuk menjernihkan keadaanlah. Untuk menegakkan kebenaran dan membersihkan nama aku dari komen yang agak kurang menyenangkan. Dan komen tersebut adalah seperti di bawah. Sila saksikan sendiri.....









   


          Ya. Inilah komen tersebut. Jadi agak tak sesuailah jika aku mengatakan yang diri aku sendiri tidak gatal, atau tidak berperangai sedemikian. Sudah tentulah aku tak akan mengaku. Jadi sebab itu hari ini aku ada menjemput member aku. biar dia yang menerangkan tentang keadaan sebenar. Lebih baik mendengar kenyataan dari mulut orang lain dari kenyataan aku sendiri.








         Jadi tak nak ah membuang waktu, kita teruskan sahaja sidang akhbar ini. So, dipersilakan beliau untuk mebuat kenyataan. Dipersilakan......
















           Huehuehuehue. Disebabkan aku takde idea nak update entri, maka entri ayam yang tiga suku camni ah yang keluar. kehkehkeh. Harap maaf. 

            

Nota kaki mengarut : Kepada cik Aira,  maaf  der guna komen ko jadi bahan aku. Harap jangan berkecil hati, aku bergurau sahaja. Asyik-asyik ko kenekan aku, sesekali nak gak kenekan ko balik. Hakhakhak.

* Terima kasih buat seorang rakan blogger yang baru. Nak tau sapa beliau, klik punat ini








**** THE END ****

BACA

SIMFONI HIDUP SEORANG BABYSITTER.

            Semenjak dua menjak ini, rajin akak-akak aku meninggalkan anak-anak mereka bersama aku. Oleh sebab sudah tiada orang lain di rumah, aku jugaklah yang menjadi baby sitter terjun. 






                Jadi dengan rendah diri dan penuh kerelaan aku pun menerima tanggungjawab tersebut dengan seikhlasnya. Aku pun faham sebenarnya, mereka banyak aktiviti dan majlis yang perlu dihadiri, jadi agak susah jika membawa bebudak ramai-ramai. Jadi takpelah, biar aku yang menjaga mereka dengan penuh kasih sayang.....






             Hmmm... itulah yang diminta selalu, main game... main game... main game. Dah takde benda lain. Dan disebabkan aku ni seorang pakcik yang baik hati, penyayang, berbudi bahasa, sopan santun, menghormati orang tua.... apalagi... apalagi... mmmmm... hah!!  rajin, bertanggungjawab dan pandai buat bergedil jadi aku benarkan mereka main game.

         Habis dari pagi sampai malam pc aku kena balun oleh 4 anak buah aku itu. Sampaikan henset aku pon dorang rebut-rebut nak main game. Aku bagi je henset aku tu. Sekurang-kurangnya aku tau diorang akan tercongok kat situ main game kat pc dan henset aku tu. Diorang takkan pergi kemana-mana. Jadi tak perlulah aku risau apa-apa. Dan aku pula......









mmmm... nyaman.....


nota kaki tidur : Ni kalau babysit bebudak camni, jadi bibik jaga budak sepenuh masa pon aku sanggup. Komfom dapat rm700. Babysit sambil tido. huhuhuhu.






**** THE END ****


            Semenjak dua menjak ini, rajin akak-akak aku meninggalkan anak-anak mereka bersama aku. Oleh sebab sudah tiada orang lain di rumah, aku jugaklah yang menjadi baby sitter terjun. 






                Jadi dengan rendah diri dan penuh kerelaan aku pun menerima tanggungjawab tersebut dengan seikhlasnya. Aku pun faham sebenarnya, mereka banyak aktiviti dan majlis yang perlu dihadiri, jadi agak susah jika membawa bebudak ramai-ramai. Jadi takpelah, biar aku yang menjaga mereka dengan penuh kasih sayang.....






             Hmmm... itulah yang diminta selalu, main game... main game... main game. Dah takde benda lain. Dan disebabkan aku ni seorang pakcik yang baik hati, penyayang, berbudi bahasa, sopan santun, menghormati orang tua.... apalagi... apalagi... mmmmm... hah!!  rajin, bertanggungjawab dan pandai buat bergedil jadi aku benarkan mereka main game.

         Habis dari pagi sampai malam pc aku kena balun oleh 4 anak buah aku itu. Sampaikan henset aku pon dorang rebut-rebut nak main game. Aku bagi je henset aku tu. Sekurang-kurangnya aku tau diorang akan tercongok kat situ main game kat pc dan henset aku tu. Diorang takkan pergi kemana-mana. Jadi tak perlulah aku risau apa-apa. Dan aku pula......









mmmm... nyaman.....


nota kaki tidur : Ni kalau babysit bebudak camni, jadi bibik jaga budak sepenuh masa pon aku sanggup. Komfom dapat rm700. Babysit sambil tido. huhuhuhu.






**** THE END ****


BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger