SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

KAK ROKIAH ROCK N ROLL - PART 2



Kemudian Kak Rock pun berlalu pergi. Ya, dia buat derk je kat aku. Langsung tak mahu melayan aku. Memandang muka aku pun idak. Mungkin mood dia tengah merudum. Takpelah. Baru aku nak melangkah kaki untuk buat kerja, ada mangkuk ayun menyapa aku....




















Discannotclaimler : Ada satu gosip liar dari rakan blogger, kononnya aku udah berkahwin. grrrrr... Nak tau sapa bloger tersebut ? klik je kat perkatan grrrr ini. Haaaa.. inilah perkataan tersebut  >> grrrrrr....





***** the end *****


Kemudian Kak Rock pun berlalu pergi. Ya, dia buat derk je kat aku. Langsung tak mahu melayan aku. Memandang muka aku pun idak. Mungkin mood dia tengah merudum. Takpelah. Baru aku nak melangkah kaki untuk buat kerja, ada mangkuk ayun menyapa aku....




















Discannotclaimler : Ada satu gosip liar dari rakan blogger, kononnya aku udah berkahwin. grrrrr... Nak tau sapa bloger tersebut ? klik je kat perkatan grrrr ini. Haaaa.. inilah perkataan tersebut  >> grrrrrr....





***** the end *****
BACA

KAK ROKIAH ROCK N ROLL

Ada seorang kakak di tempat kerja aku, namanya Rokiah. Dia membahasakan dirinya sebagai Kak Kiah. Semua orang memanggilnya dengan nama Kak Kiah. Kecuali seorang. Hanya aku yang suka memanggilnya dengan panggilan yang agak lain...







Walau dah kena tegur banyak kali, aku tetap memanggilnya dengan nama Kak Rock.  Pada aku nama itu lagi elegan dan maveles gitu. Mungkin disebabkan sudah terlampau fedap... kak Kiah telah....




Beliau telah membuat derk pabila daku memanggil namanya. Beliau buat dono je. Macam aku ni tak wujud langsung kat situ...


Moral of the story : Bergurau senda sesama lelaki adalah lebih senang, mudah dan tidak kompleks. Walaupun gurauan itu agak kasar. huhuhuhu...





***** the end *****

Ada seorang kakak di tempat kerja aku, namanya Rokiah. Dia membahasakan dirinya sebagai Kak Kiah. Semua orang memanggilnya dengan nama Kak Kiah. Kecuali seorang. Hanya aku yang suka memanggilnya dengan panggilan yang agak lain...







Walau dah kena tegur banyak kali, aku tetap memanggilnya dengan nama Kak Rock.  Pada aku nama itu lagi elegan dan maveles gitu. Mungkin disebabkan sudah terlampau fedap... kak Kiah telah....




Beliau telah membuat derk pabila daku memanggil namanya. Beliau buat dono je. Macam aku ni tak wujud langsung kat situ...


Moral of the story : Bergurau senda sesama lelaki adalah lebih senang, mudah dan tidak kompleks. Walaupun gurauan itu agak kasar. huhuhuhu...





***** the end *****

BACA

BILA TERKENA BATANG HIDUNG SENDIRI

Memang seronok bila mengenakan orang...
Memang betul-betul menyeronokkan......





Tapi memang tak seronok bila terkena balik...





Masa macam ni plak abang aku selalu bawak durian...





Tekak tengah meragam dan hidung asyik sumbat...
Tak dapat nak bau apa-apa.. uhuk uhuk uhuk



sedih....




***** the end *****

Memang seronok bila mengenakan orang...
Memang betul-betul menyeronokkan......





Tapi memang tak seronok bila terkena balik...





Masa macam ni plak abang aku selalu bawak durian...





Tekak tengah meragam dan hidung asyik sumbat...
Tak dapat nak bau apa-apa.. uhuk uhuk uhuk



sedih....




***** the end *****

BACA

ISU GAMBAR PUNGGUNG LENTIK


Anda ingin lihat imej itu ?
Ya. Inilah imej yang di maksudkan....

*

*

*

*



Bukan aku yang cakap ye....
orang lain yang cakap.... identiti di rahsiakan..
kehkehkehkehkeh....





* Mungkin aku patut tukar nama blog ini jadi " catatan uncle badan lentik".
* Dan aku dapat bayangkan reaksi kawan-kawan aku yang lain bila mereka membaca entri ini...







***** the end *****

Anda ingin lihat imej itu ?
Ya. Inilah imej yang di maksudkan....

*

*

*

*



Bukan aku yang cakap ye....
orang lain yang cakap.... identiti di rahsiakan..
kehkehkehkehkeh....





* Mungkin aku patut tukar nama blog ini jadi " catatan uncle badan lentik".
* Dan aku dapat bayangkan reaksi kawan-kawan aku yang lain bila mereka membaca entri ini...







***** the end *****
BACA

SEMENJAK ADA GADIS BARU DAN CONTEST LUMAYAN

DAHULU





KINI



* Semenjak ada gadis baru, kawan-kawanku semakin wangi dan hensem. Maklumlah lelaki hidung belang. Kehkehkehkeh.



*** contest lumayan ***

Kepada anda yang ingin menyertai contest yang menawarkan hadiah yang lumayan klik sahaja gambar di bawah ini. Haa.. tengok ah hadiahnya. Lumayan bukan ?

tarikh luput : 25 julai 2012
tepat pukul 11 : 59 malam.

Jadi silalah join, macam aku memang ah tak dapat nak join sebab aku memang kureng menggemari fesbuk. kehkehkehkeh.





***** the end *****
DAHULU





KINI



* Semenjak ada gadis baru, kawan-kawanku semakin wangi dan hensem. Maklumlah lelaki hidung belang. Kehkehkehkeh.



*** contest lumayan ***

Kepada anda yang ingin menyertai contest yang menawarkan hadiah yang lumayan klik sahaja gambar di bawah ini. Haa.. tengok ah hadiahnya. Lumayan bukan ?

tarikh luput : 25 julai 2012
tepat pukul 11 : 59 malam.

Jadi silalah join, macam aku memang ah tak dapat nak join sebab aku memang kureng menggemari fesbuk. kehkehkehkeh.





***** the end *****
BACA

2 HEAD BETTER THAN 1 .... BULLSHIT !!








Belum lagi sampai kat sipolan... Si gorilla panggil aku...













Jadi aku pun lari balik ke tempat tadi untuk bantu sinun..
Setibanya di sana ku lihat bos besar masih ada di sana.....





Aku tak cakap banyak ngan bos besar sebab dia takkan terima apa saja alasan bila telinga dia tengah merah menyala...
Jadi akhirnya aku ambil keputusan untuk.....





Dok melepak saja... curi tulang banyak-banyak.....






***** the end *****







Belum lagi sampai kat sipolan... Si gorilla panggil aku...













Jadi aku pun lari balik ke tempat tadi untuk bantu sinun..
Setibanya di sana ku lihat bos besar masih ada di sana.....





Aku tak cakap banyak ngan bos besar sebab dia takkan terima apa saja alasan bila telinga dia tengah merah menyala...
Jadi akhirnya aku ambil keputusan untuk.....





Dok melepak saja... curi tulang banyak-banyak.....






***** the end *****
BACA

SUASANA KEMBALI TENANG....

AHAD
Suasana sangat meriah di rumahku. Semua abang dan kakakku balik. Mereka datang mengambil anak-anak mereka yang telah ditinggalkan di sini ketika cuti sekolah. Hampir 10 hari jugaklah mereka meronggeng di sini.


Masa nak balik masing-masing merajuk tanak balik. Tanak pegi sekolah katanya. Adanya yang sampai menangis-nangis tanak balik. Melihatkan ada yang siap nangis tanak balik, aku pun tampil memberi kata-kata semangat dan galakan kepada mereka...




















Ya. Suasana kembali tenang. Tidaklah komputer aku di lenjan sepanjang hari. Tidaklah barang-barang ku sepah-sepah di buat main. Tidaklah pensil picit aku hilang. Tidaklah kertas kosong aku habis di conteng-conteng dengan gambar orang lidi. Tidaklah aku menganyam karipap sebab anak buah aku sibuk nakkan sarapan karipap.










Comel kan ? Berbakat jugak aku menganyam karipap nih. Kahkahkahkahkah.


Nota kaki bola separa tegar : Tenanglah dalam 5 hari. Sebab sabtu ahad komfom bebudak tu semua datang lagi. huhuhuhu








***** the end *****
AHAD
Suasana sangat meriah di rumahku. Semua abang dan kakakku balik. Mereka datang mengambil anak-anak mereka yang telah ditinggalkan di sini ketika cuti sekolah. Hampir 10 hari jugaklah mereka meronggeng di sini.


Masa nak balik masing-masing merajuk tanak balik. Tanak pegi sekolah katanya. Adanya yang sampai menangis-nangis tanak balik. Melihatkan ada yang siap nangis tanak balik, aku pun tampil memberi kata-kata semangat dan galakan kepada mereka...




















Ya. Suasana kembali tenang. Tidaklah komputer aku di lenjan sepanjang hari. Tidaklah barang-barang ku sepah-sepah di buat main. Tidaklah pensil picit aku hilang. Tidaklah kertas kosong aku habis di conteng-conteng dengan gambar orang lidi. Tidaklah aku menganyam karipap sebab anak buah aku sibuk nakkan sarapan karipap.










Comel kan ? Berbakat jugak aku menganyam karipap nih. Kahkahkahkahkah.


Nota kaki bola separa tegar : Tenanglah dalam 5 hari. Sebab sabtu ahad komfom bebudak tu semua datang lagi. huhuhuhu








***** the end *****
BACA

LIVE STREAMING BOLA SEPAK




 >> LIVE STREAMING  EURO 2012 <<
KLIK IKON DI BAWAH INI









 >> LIVE STREAMING  EURO 2012 <<
KLIK IKON DI BAWAH INI






BACA

MENONTON EURO 2012 SAMBIL MENDERMA DARAH

Jam menunjukkan pukul 3 pagi, aku sedang asyik menyaksikan perlawanan Euro 2012 di antara Russia dan Republik Czech. Russia sedang mendahului 2 gol tanpa balas. Sedang aku khusyuk menonton, tiba-tiba....





Piapp !!






Dem !! kena gigit nayamuk !!


Argghhh !! Banyak nyamuk plak pagi nih. Habis aku terkeruk-keruk kaki kegatalan. Dem !! Nampaknya terpaksalah aku....















Nota lelaki gatal kaki : Sebenarnya aku dah takde benda nak update. kahkahkahkahkah.






***** the end *****



Jam menunjukkan pukul 3 pagi, aku sedang asyik menyaksikan perlawanan Euro 2012 di antara Russia dan Republik Czech. Russia sedang mendahului 2 gol tanpa balas. Sedang aku khusyuk menonton, tiba-tiba....





Piapp !!






Dem !! kena gigit nayamuk !!


Argghhh !! Banyak nyamuk plak pagi nih. Habis aku terkeruk-keruk kaki kegatalan. Dem !! Nampaknya terpaksalah aku....















Nota lelaki gatal kaki : Sebenarnya aku dah takde benda nak update. kahkahkahkahkah.






***** the end *****



BACA

JADUAL EURO 2012 (POLAND - UKRAINE) Yeahooooo !!





Akhirnya masa yang di tunggu-tungu telah datang. Euro 2012. Bagi mereka yang meminati bola sepak tentu amat teruja sekarang ini. Kan ? Begitu juga aku... teruja la jugak. Sikit-sikit lah. Dah tak kemaruk sangat tengok bola seperti ketika muda-muda dahulu.


Jadi hari ini aku saja nak letak jadual perlawanan sepanjang euro ini. Sebab aku dok tengok jadual ini biar aku tak terlepas tengok game-game yang best-best. 









Kumpulan maut pada aku adalah grup B. Kesian Denmark tersepit dengan 3 pasukan kuat. Kehkehkehkeh. Tapi sapa tau kan apa-apa pun boleh terjadi dalam bola sepak. Macam dalam euro 2004 bila Greece pasukan yang dianggap lemah jadi juara. Menewaskan Portugal 1 - 0 di final. 

Dan aku pulak, sokong Germany. Dan pemain feveret aku dalam skuad Germany adalah mamat kat bawah ini.




Bastian Schweinsteiger

Apapun takdelah aku nak tengok semua game la kan, tengok yang mana aku rasa agak best lah. Aku pilih-pilih je mana game yang ada pasukan-pasukan kuat main. huhuhu.

Tapi walau apa pun aku cakap je lebih, kadang-kadang nak tengok sangat-sangat, tapi bila sampai waktunya....





Yep !! kadang-kadang memang tak larat sangat nak tengok, jadi jalan penyelesaiannya... tido je ler. Walaupun sepanjang Euro biasanya akan di tayang kat tv, tapi aku lebih suka layan live streaming kat tenet. Bukan apa, bolehlah sambil-sambil buat benda lain kalau game tu boring. Kehkehkehkeh. 

Jadi kalau ada yang nak tengok live kat tenet bolehlah klik kat gambar orang tendang bola kat sidebar aku tu. Tak pun tekan je gambar  mamat kat bawah nih. Aku selalu tengok bola ke snuker ke kat laman ni je. Best !! huhuhuhu..









***** the end *****







Akhirnya masa yang di tunggu-tungu telah datang. Euro 2012. Bagi mereka yang meminati bola sepak tentu amat teruja sekarang ini. Kan ? Begitu juga aku... teruja la jugak. Sikit-sikit lah. Dah tak kemaruk sangat tengok bola seperti ketika muda-muda dahulu.


Jadi hari ini aku saja nak letak jadual perlawanan sepanjang euro ini. Sebab aku dok tengok jadual ini biar aku tak terlepas tengok game-game yang best-best. 









Kumpulan maut pada aku adalah grup B. Kesian Denmark tersepit dengan 3 pasukan kuat. Kehkehkehkeh. Tapi sapa tau kan apa-apa pun boleh terjadi dalam bola sepak. Macam dalam euro 2004 bila Greece pasukan yang dianggap lemah jadi juara. Menewaskan Portugal 1 - 0 di final. 

Dan aku pulak, sokong Germany. Dan pemain feveret aku dalam skuad Germany adalah mamat kat bawah ini.




Bastian Schweinsteiger

Apapun takdelah aku nak tengok semua game la kan, tengok yang mana aku rasa agak best lah. Aku pilih-pilih je mana game yang ada pasukan-pasukan kuat main. huhuhu.

Tapi walau apa pun aku cakap je lebih, kadang-kadang nak tengok sangat-sangat, tapi bila sampai waktunya....





Yep !! kadang-kadang memang tak larat sangat nak tengok, jadi jalan penyelesaiannya... tido je ler. Walaupun sepanjang Euro biasanya akan di tayang kat tv, tapi aku lebih suka layan live streaming kat tenet. Bukan apa, bolehlah sambil-sambil buat benda lain kalau game tu boring. Kehkehkehkeh. 

Jadi kalau ada yang nak tengok live kat tenet bolehlah klik kat gambar orang tendang bola kat sidebar aku tu. Tak pun tekan je gambar  mamat kat bawah nih. Aku selalu tengok bola ke snuker ke kat laman ni je. Best !! huhuhuhu..









***** the end *****



BACA

BERHATI-HATI BILA MENGECAS TELEFON

Memang perkara biasa untuk melihat orang mengecas telefon bimbit mereka. Terutama sekali ketika di tempat kerja bukan ? Namun sebenarnya meninggalkan telefon anda di cas tanpa pengawasan adalah sesuatu yang kurang bijak. Terutama sekali bila ada mereka berdua ini...










Mereka bukan nak mengambil telefon itu, itu sudah kira mencuri. Apatah lagi mahu menyorokkan telefon tersebut. Itu lagi tak patut. Manalah tau ada panggilan penting dari sudara mara atau kawan-kawan. Bukankah itu akan menyusahkan kawan anda. Mereka cuma akan.....









Ya. Cukuplah sekadar melambatkan atau mencepatkan jam di telefon bimbit tersebut. Sebab semua kawan-kawan saya termasuk saya tidak memakai jam tangan. Hanya berpandukan jam di telefon bimbit. Jadi telefon bimbit itu bukan sekadar medium untuk berhubung, malah medium untuk menentukan masa dan waktu.

Selalunya mereka akan perasan tentang masa yang telah diubah tu, tapi kadang-kadang ada gak yang tak perasan dan terus balik rumah. Akibatnya....






Nota kaki tukar jam orang : Pernah kawan aku ajak kuar rehat makan pukul 12:40. Pala otak dia. Padahal rehat pukul 1. kehkehkeh. Ya. Sekarang dia dah boh password plak dah. 





***** the end *****


Memang perkara biasa untuk melihat orang mengecas telefon bimbit mereka. Terutama sekali ketika di tempat kerja bukan ? Namun sebenarnya meninggalkan telefon anda di cas tanpa pengawasan adalah sesuatu yang kurang bijak. Terutama sekali bila ada mereka berdua ini...










Mereka bukan nak mengambil telefon itu, itu sudah kira mencuri. Apatah lagi mahu menyorokkan telefon tersebut. Itu lagi tak patut. Manalah tau ada panggilan penting dari sudara mara atau kawan-kawan. Bukankah itu akan menyusahkan kawan anda. Mereka cuma akan.....









Ya. Cukuplah sekadar melambatkan atau mencepatkan jam di telefon bimbit tersebut. Sebab semua kawan-kawan saya termasuk saya tidak memakai jam tangan. Hanya berpandukan jam di telefon bimbit. Jadi telefon bimbit itu bukan sekadar medium untuk berhubung, malah medium untuk menentukan masa dan waktu.

Selalunya mereka akan perasan tentang masa yang telah diubah tu, tapi kadang-kadang ada gak yang tak perasan dan terus balik rumah. Akibatnya....






Nota kaki tukar jam orang : Pernah kawan aku ajak kuar rehat makan pukul 12:40. Pala otak dia. Padahal rehat pukul 1. kehkehkeh. Ya. Sekarang dia dah boh password plak dah. 





***** the end *****


BACA

GADIS BARU




Ya. Memang ini yang di perkatakan sejak beberapa hari dahulu. Kononnya bos telah mengambil seorang pekerja yang baru. Jadi setelah di bagitahu oleh mangkuk ayun tersebut tentang kehadiran gadis itu, maka aku pun pergi melihat sama ada benar atau tidak kata-kata beliau tadi. Takkan aku nak melepaskan peluang ini kan ?

Setelah aku sampai di tempat parking motor, ternyatalah kata-kata mamat tadi itu betul. Aku lihat ada seorang gadis berbaju kurung dan bertudung sedang duduk di atas motor skuter beliau. Sedang aku asyik melihat beliau, tiba-tiba gadis itu menoleh ke arah aku....






Ya. Beliau perasan aku sedang memerhatikan beliau. Beliau pun tertunduk tersipu-sipu. Ya lah, ini kan hari pertama beliau berkerja di sini. Dan bagi aku pula, apa yang aku mampu perkatakan tentang gadis itu adalah......








***** the end *****



Ya. Memang ini yang di perkatakan sejak beberapa hari dahulu. Kononnya bos telah mengambil seorang pekerja yang baru. Jadi setelah di bagitahu oleh mangkuk ayun tersebut tentang kehadiran gadis itu, maka aku pun pergi melihat sama ada benar atau tidak kata-kata beliau tadi. Takkan aku nak melepaskan peluang ini kan ?

Setelah aku sampai di tempat parking motor, ternyatalah kata-kata mamat tadi itu betul. Aku lihat ada seorang gadis berbaju kurung dan bertudung sedang duduk di atas motor skuter beliau. Sedang aku asyik melihat beliau, tiba-tiba gadis itu menoleh ke arah aku....






Ya. Beliau perasan aku sedang memerhatikan beliau. Beliau pun tertunduk tersipu-sipu. Ya lah, ini kan hari pertama beliau berkerja di sini. Dan bagi aku pula, apa yang aku mampu perkatakan tentang gadis itu adalah......








***** the end *****
BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger