SERONOKNYA MEMBAYAR BIL DI PEJABAT DAERAH










Setelah nombor aku di panggil, aku pun pergilah membayarnya di kaunter. kemudian aku pun bertanyakan beliau sama ada aku boleh membayar bil yang lain, yang mana suratnya belum sampai lagi di rumah. Aku membawa bil tahun terdahulu sebagai rujukan.























Bila semua selesai, aku pun balik...














Moral of the story : Aku nak tukar nama blog ni jadi...

Catatan adik Jonni...


Harap maklum....







***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

98 comments:

  1. kahkahkahkah....dia panggil ankel ni adik? biar betik? agaknya dia takut ankel kuciwa bila dipanggil atuk...tu yg dia terpaksa sebut sebagai adik...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betullaaaa... dia panggil ankel adik... wakakkakaka... tak ah... mebi sbb ankel ni awet muda kot.. tu yg nampok muda...

      ni blom lagi mkn produk kak ton lagi nih... kalu tak lagi nampok muda... wakakakkakaka

      Delete
    2. waa kak ton jugak yg glamer yea adik jonni...

      Delete
    3. ak ah makcik... femes tol kak ton skrg nih... menjadik sebutan gitu.... kakakakka

      Delete
  2. Replies
    1. hakhakhakhak... ye pakcik keri... kenapa uwekk2... mengandung ya? kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  3. Replies
    1. hakhakhakhak... mana ada senget... lurus je ni.. straight ja pun... kehkehkehkehkeh

      Delete
  4. adik???
    masih releven sebab belom kawin lg.
    hak hak hak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... kan? betul kan... patut panggil adik je sbb bujang lagi....

      hmmm... puan kan da kawen... jadi... adik panggil makcik je la ye... wakakakkakakaka

      Delete
  5. hi adik jonni!!!nenek kertas melekit tumpang lalu yer hahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nenek... baik2 jalan ye... ek eh.. nenek.. boleh ke... terhuyung hayang je jalan... nak adik pimpin ke... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  6. hahaha, pun boleh..tukar2..tapi kena tambah belakang sikit, catatan adik jonni perasan muda..kehkeh..jgn mara haaa.. XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... oit... mana ada perasan muda... awet muda laaaa... so patut tukar jadik.... catatan adiuk jonni awet muda... wakakkakakkaka

      Delete
  7. puiiiih..klo uncle tukar nama...kite tak nak dah datang ziarah...perasan...wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakkakaka.... ye lah... ye lah.... tak jadi ah tukar jadik catatan adik jonni.... ankel tukar lain laaaa....

      catatan baby joni..... wakakakkakakakaka

      Delete
    2. hakhakhak... asal plak nak pengsan2.... ok la tu catatan baby jonni... pastu semua org panggey ankel.... baby....

      wuwuwuwuwu... mmmmm... seronotnya....
      (sambil peluk tiang)... wakakakkakakakkakakaka

      Delete
  8. ekekeke....igtkan suka sbb xramai org, sng nk byor...upenye sebab di panggil adik....

    psss....adik joni, adik joni....semalam tgk najwa latippp....mmg cun larr....nak nak bila dia senyum...manis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... akh ah... serius dia panggil adik... gila ah .. kembang idung ankel... wakakakakkakaka

      hakhakhakhak... alaaaa... tanak ajak ankel... takpe... takpe.... kehkehkehkhekeh

      Delete
    2. ekekeke.....bukan xnak ajak....jauh....klu kt banting dah ajak nie...yang ini kat kepala batas....

      Delete
    3. kakakkakaka... xpe... len kali kalu dekat2 ajak abg eh... huhuhu

      Delete
    4. ok....no problemo...klu dekat dekat, rietta ajak abang....kasi VIP seats lagik....

      Delete
    5. hakhakhak... woooo... best... best... siap ngan popkon ya...

      Delete
  9. Hahahahaha... adik joni!.. hahahahha... berjalan tk jejak tanah tu... hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... napa gelak... eleh.. ok je pon tukar adik jonni... wakakakkakakaka

      aish... berjalan tak jejak tanah dah jadik mende lain tu... jgnlaaaa.... kehkehkehkeh

      Delete
  10. Replies
    1. kehkehkehkeh... takkkk.... awet muda laaaaaaaaa... kehkehkehkeh

      Delete
    2. produk apa yang pakcik pakai? share la sikit :b

      Delete
  11. haha.. betul ke dia panggil 'adik'? was2 sikit..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.. betul... dia panggil adik... percayalah dgn tanpa was2... wakakkakakakkaka

      Delete
  12. hahahhahahah salam perkenalan dari saya untuk adik(abang) joni...... n follow

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh.... salam perkenalan..... thanks folo...
      owh... alaaaa... memain je bab jadik adik2 joni ni sbnrnya... sesaja memain ... huhuhuhuhu

      Delete
  13. Replies
    1. ehhhhh... mana boleh... tak boleyyy... tak boleyyyy.... hang dah kawen... hang jadik makcik je boley... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  14. hai adik:) suwitlah adik ni..macam patung berunag yang dah terkeluar kekabunya:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai pakcik nua... pakcik sihat... kekekkekeke...

      kehkehkehkeh... alaaa.... takpe je kalau dah terkeluar kekabunya... boleh je jahit... kehkehkehkehkeh

      Delete
  15. salam..

    adik jonni..
    adik jonni nak gula2 x..
    meh sini akak gee nak kasi..
    x boleh makan banyak2 tau..
    nanti gigi berlobang..wakakaka
    (suweetla.. adik jonni...hahaha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam....

      gula2 ?... nak ... nak... nak...
      hmmmm... akak ? alaaaa... mana patut panggil akak... panggil nenek ah ye... sbbkan gee dlm ruangan datuk dan nenek kan? bwahahahhahahahha....

      alaaa... gigi mmg dah byk takde,... boleh je pakai gigi palsu... wakakakkakakaka

      Delete
    2. sengetla ankel ni..
      x padan ngan umur aku plak..
      adeh.. melampau sungguh..
      tukarlah!!
      nak ikutkan i lagi muda tau..
      sebab i lagi banyak gigi darii ankel..weee~~~

      p/s: orang tua je pakai gigi palsu..wakakakaka~~

      Delete
    3. wakakakkaka... mmg ah... gigi hang lagi byk... lagi cantik dari ankel... hang kan doktor gigi... aiyooooo... huhuhu

      ek eh... sapa kata... berlambak je budak muda pakai gigi palsu... serius... kwn ankel je dorang pakai gg palsu... awal 20 an... sorang jatuh kat air terjun.... sorang xcden... huhuhuhu

      Delete
    4. alah ankel..
      20an tu kira tua dah la..
      macam ankel kan2..(oppss.. ankel lagi tua kan2..)

      p/s:ankel jeles eh x dapat pakai gigi palsu macam kawan ankel tu..(ngaku cepat!!)

      Delete
    5. kakakakka... ankel 70 an... lain kategori... kekekekekeke

      kakakakka... tadak ah jeles... ankel suka je rongak2 nih... original... wakakakkakaka

      Delete
    6. owh kategori moyang rupenya.. wakaka

      Delete
    7. eleh... moyang2 pon tetap rock hapa... apedehal... kekkekekekke

      Delete
  16. eeerrrrkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. sah uncle dh demam

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada... mana ada...
      sihat je nih... sihat je... kehkehkehkeh

      Delete
  17. Jonni jonni,
    yes papa,
    eating sugar,
    no papa,
    telling lies,
    no papa,
    open your mouth,
    hahahaha!

    Aww baby tu, wewitt. Sama ada akak tu buta hati atau dia troll je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tak ah... akak tu sebenarnya ikhlas.... ikhlas menegur ankel sepadan dgn gaya dan perwatakan ankel... ankel mmg awet muda... wakakkakakakaka

      Delete
  18. alo pak cik...pak cik ni pak cik, bukan adik...sekian~~


    muda betul pak cik ni~ =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakkaka... jgn ah salahkan ankel.. mmg dah selalu mcm ni...
      kalau beli nasi lemak pun makcik tu panggil adik... selalu..

      owh tapi itu mmg bener makcik tu... wakakkakakaka

      Delete
    2. ceit~ alaa, bila pak cik da dipanggil pak cik, susah nak tukaq jadi adik la pak cik~

      Delete
    3. kakaka,... takpelah... pakcik pon pakciklah...janji rock.... wakakakkakaka

      Delete
  19. HAHAHAHHAHHAHA,
    hai adik Jonnniiiiii.
    heuuwwwww~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.. hai makcik... kehkehkehkehkeh

      Delete
  20. ciss.. haha.. baru panggil sikit da bangga...
    abih kalau unkel jadi adik, lieya jd apa? baby??

    ReplyDelete
    Replies
    1. makcik.... jadik makcik laaaaa apa lagi...
      semua org dah tua... ankel sorang je yg muda...

      wakakakkakakka

      Delete
  21. blueeekkkk!!!!

    pagi2 rasa morning sickness pulak selepas membaca entry ini. mesti akak tu lupa pakai spek! ;)

    ReplyDelete
  22. uik ? huhuuhu... muntah plak dah...

    hakhakhak... serius... bila tgk muka.. muda lagi budak tu... tapi dia bahasakan diri dia akak... nampak sgt muka ankel 2 kali nampak muda dari gadis tersebut....

    wakakkkakakakkakakakakkaka

    ReplyDelete
  23. adikkkk jonni?mmg nilah rahsia uncle awet muda dan babyface sbb uncle kan kelakar orgnya dlm blog he3.ke awel tu lupa pakai contact lens ngehh ^^ tapi x kisahlah uncle nak tkr nama dr uncle jadi adik ke...atok ke pakcik ke..kitorg ttp support uncle ^*

    #ni nak habaq sat.malam td cheq nk lukis jerawat,tp x reti so cheq pi google image tajuk "PICIT JERAWAT",ada gmbr uncle leka picit jrwt hahahahaha...dh bc entir uncle tu lawak tull...x brni nk picit sakitlah huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa... tu arr... tu blom aku pakai produk kak ton lagi... kalu takkk.... haaaa... kakakakka

      waaaa... korang semua nak sapot ankel ? waaa... best nih... best nih... ankel tak yah keje la pasni ye... kehkehkehkehkeh

      hakhakhakhak... oooo... entri picit jerawat tu ye... huhuhu..
      aish,... jgn picit jerawat kang jadik parut... huhuhuhu

      Delete
  24. salam, salam perkenalan adik..oops! nak jonni dari BUNDA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... salam perkenalan BUNDA... huhuhuhuhu...

      Delete
  25. die tengok uncle ikat sanggul cam anak die, tu yg die panggil uncle adik tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lerrr... sbb kalau di lepas rambut kang tak pepasal dia panggil ankel.... kakak.....

      wakakakkakakaka

      Delete
  26. Aihhh, masalah dah ni. Mata akak kaunter dah kero kot. Or akak kaunter tu sebenarnya lagi tua daripada pakcik. hoho

    Please! Adik Jonni kunun. :p! Tak n=boleh terima kenyataan ni. Hahaha. Ter'Overacting' pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakka... apa plak masalah... tak kero2 pon mata dia... pastu dia lagi muda dari ankel... tgk muka pun mmg tahap awal 20 an gitu.... cun tuuuuu.... kehkehkhkehkehek

      hakhakhak... apa kunun2.... takde kunun2... layak je ankel di panggil adik.... wekkk !!!! wakakkakakakka

      Delete
    2. tukarla cepat. tukarla nama tu jadi adik jonni. takde orang kisah ponn :P

      Delete
    3. kakakakakka... elehhhh... ye la... ye la... ankel memain je la... takdaknya nak tuka jadi catatan adik jonni ponnnn...

      tapi ankel teringin nak tukar catatan baby jonni... nanti sume org panggil ankel baby... wuwuwuwuuwuwu... bestnyaaaaaa... bestnya..... kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. tu lagi la. melebih-lebih pulak pakcik ni. aihhh. tukar je la baby oiii. nanti kang entry nye just ada word 'gugugugigigiggagagaga, gugu ggigi gaga'. dah macam gugur gigi gaga je. wakakaka!

      Delete
    5. baby ?.. kak tira... kak tira panggil i baby ke ?
      wuwuwuwuwuwu... malu ankel... (sambil tutup muka)..

      ehhhh.... ngamlaaaaa.... gigi ankel pon dah luruh dah ni... jarang2 semacam dah ni... kira ngam la camtu... kehkehkehkehkeh

      Delete
    6. haihhh minta penampar betul baby sorang ni. (tengah garang ni). hohoho

      gigi jarang-jarang mesti tak boleh sebut huruf 'F' kan. kihkihkih.

      pakcik janji manis ape kat sebelah kanan tu? banyak betul benda baru dalam blog ni la. pening dah. aihh

      Delete
    7. wakakakkakaka... haish... garang no.... kata baby... mesti ah manjew2 kennnnn.... kehkehkeh

      boleh laaaa... tapi slow2 laaaa... kakakakakka

      ooooo... tu pengomen terbanyak tu... saja tukar komen jadi janji manis... romantik sikit... saja tukar yg ada gambo profail... huhuhuhu

      Delete
    8. tak boleh nak manja kan sangat. ni baby yg jenis mengada-ngada. kena ajar sikit. hohoho

      fufa fefut fufuf F. fafafa

      romantik ke? hmm jiwang jugak pakcik ni. tapi okay sikit la datuk dan datin tu daripada datuk nenek tu. hukhukhuk

      Delete
    9. hakhakhakhak... biasalah... kata baby... kena ah ngada2... kennnn... wekkk !! wakakakakaka

      oi... mencarut ke ? bwahahahhahaha

      romantis laaaa... aiyooo... owh.. pakcik mmg jewang x hengat tau... hakhakhak.. kasi la up sikit... datin... nenek dah sudah kan..

      Delete
  27. mcm pondan je bunyiknyer nama adik jonni..hahhahahahaha..alaaa tomey tomey

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mana ada nampak pondan... ok laaaaa.... comel je kan? ala manja2 gitew.... kehkehkekekehkehkeh

      Delete
  28. awek tu panggil 'adik' maksudnya ankel jangan nak gatal2 ngorat dia. xpon dorang memang kena bahasakan orang tua sebagai adik?? hoho.. ;P

    adik eh?? x dapat bayangkan orang tua dipanggil adik?? haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak,... AKHIRNYA... AKHIRNYA.... anda betul !!!
      bila beliau membahasakan beliau kakak... maka tertutup sudah peluang nak menggedik... maksud tersirat beliau... "" plis jgn ganggu I " kahkahkahkahkahkah

      owh... ankel tak menggedik masa tu... serius ankel dok bayo cukai je... kehkehkehkeh

      Delete
  29. penampilan pun kena tukar dik... cuba pakai baju Ben10, topi boboiboy, seluar kiki lala, spender ultraman, jam power rangers, kasut bubble gummers... stuju?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakakaka... ini satu persoalan yg bernas... hmmmm...
      rasa2 kalau naik bas dpt potongan harga tak? kalau dpt boleh je pakai camtu.... suka je baju upin ipin...

      wakkakakkakaka

      Delete
  30. adik jonni dah mkan ke?....
    hahahahakkktuuiihhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... napa eita? ko tak percaya keeeee... kehkhekhekeh..
      silalah percaya dgn tanpa was2.. i ni muda lagi tauuu... wakakakkaka

      Delete
    2. kakakakakaka... kalau aku bagi 2 hengget....
      percaya tak ??

      Delete
  31. adikk?????..kahkahkah,,,,geli wei,,,,xpelah,,bkn sllu ye dak,,,,klaw sllu muntah drah aq dengar,,,,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakakkakaka... alaaaa... aku berseloroh je pon... aku dok memain je la kat blog nih... jgn amik pusing ya... kehkehkeh

      Delete
    2. hahaha...xdelah uncle....aq guraw jugak..jangan ambik serius k....sorry taw,,,klaw ayat aq mcm serius plak,,,serius ni wei,,,huhu,,,,=)

      Delete
    3. kehkehkeh... haish... tadak ah... serius bro... takyah sori2... kat sini kita kawan2... hepi2 je.. eratkan silaturrahim gitu... huhuhuhu...

      :)

      Delete
  32. adoi la hai adek jonni...ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakakkaka... hai makcik.... bwahahahahhaha

      Delete
  33. hai adik jonni..... hehehehehehe

    adik xpe.. jgn tukar jadi baby jonni... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ehhhh... lagik best hapa baby jonni... nanti ume panggil ankel baby...

      owh... org laki pon panggil baby gak nanti... itu mmg stress... kekekkekeke

      Delete
  34. dia lupa pakai spek tu..tu yg dia ingat budak tadi.oke uncle?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... aish.. tadak ah.... ankel tgk dia ok je tulis... taip2 komputer... di tak pakai spek laaaa... kekekkekeke

      Delete
  35. Replies
    1. kehkehkehkeh... mana ada perasan... dah mmg muda... wakakakkaka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger