SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

AKU, ANAK SI AH SENG DAN KEDAI RUNCIT





























***** the end ****




























***** the end ****
BACA

RM 2 VS 20 SEN


























***** THE END *****

























***** THE END *****
BACA

LAGU SIULAN DARI DULU HINGGALAH SEKARANG











Lagu ini ankel  belajar masa sekolah rendah dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu kala. Tak sangka ianya tetap jadi siulan hingga kini. Hebat bukan ?






***** the end *****












Lagu ini ankel  belajar masa sekolah rendah dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu dulu kala. Tak sangka ianya tetap jadi siulan hingga kini. Hebat bukan ?






***** the end *****


BACA

RAMBUT KU BUKAN RAMBUT MU














Tapi inilah yang terjadi....









***** the end *****


















Tapi inilah yang terjadi....









***** the end *****





BACA

RUTIN HARIAN SETIAP PAGI





















***** THE END *****
























***** THE END *****




BACA

AKU, AH SENG DAN KEDAI RUNCIT










Ya, aku akui, aku lebih banyak membeli barangan runcit di kedai Ah Seng. Tapi aku ada alasan aku tersendiri. Dan sebab-sebabnya adalah...


1) Harganya murah sedikit berbanding kedai runcit lain. Kalau nak lagi murah kenalah pegi pekan. Belambak pasaraya.










2) Tiap-tiap tahun dia bagi limau.







3) Dia tadak nak sorok-sorok barang dengan aku. Contoh masa kekurangan gula dulu. Aku nak beli hari-hari pun boleh.







5) Duduk dalam komuniti melayu, dia pun paham apa yang patutnya dia paham.











Tapi aku rasa inilah sebab yang paling utama...









Dah lama sangat keluarga kami berurusniaga dengan beliau. Bukan setahun dua, dah makan puluhan tahun. Sejak aku belum lahir lagi pun sebenarnya. kehkehkehkeh

Tapi walau macam mana pun, kadang-kadang berbulu jugak aku ngan orang tua tu. Masa datang dia punya malas...









duduk hapa... tido.  Siap dengkur..
panggil-pangil tak dengar.. hampeh !!


Bercakap tentang malas, ankel pun dah terkena ombak malas. Malas nak update, malas nak bw pendek kata malas nak buat hapa-hapa. Satu kolum kat bloglist ankel terdelete, kunun nak buat lagi, dah nak sebulan tak buat-buat lagi.

mood sekarang tengah malas, pening dan serabut macam sabut. Kalu korang tengok sabut kelapa, camtulah dalam kepala ankel sekarang nih. kehkehkehkeh.








***** the end *****










Ya, aku akui, aku lebih banyak membeli barangan runcit di kedai Ah Seng. Tapi aku ada alasan aku tersendiri. Dan sebab-sebabnya adalah...


1) Harganya murah sedikit berbanding kedai runcit lain. Kalau nak lagi murah kenalah pegi pekan. Belambak pasaraya.










2) Tiap-tiap tahun dia bagi limau.







3) Dia tadak nak sorok-sorok barang dengan aku. Contoh masa kekurangan gula dulu. Aku nak beli hari-hari pun boleh.







5) Duduk dalam komuniti melayu, dia pun paham apa yang patutnya dia paham.











Tapi aku rasa inilah sebab yang paling utama...









Dah lama sangat keluarga kami berurusniaga dengan beliau. Bukan setahun dua, dah makan puluhan tahun. Sejak aku belum lahir lagi pun sebenarnya. kehkehkehkeh

Tapi walau macam mana pun, kadang-kadang berbulu jugak aku ngan orang tua tu. Masa datang dia punya malas...









duduk hapa... tido.  Siap dengkur..
panggil-pangil tak dengar.. hampeh !!


Bercakap tentang malas, ankel pun dah terkena ombak malas. Malas nak update, malas nak bw pendek kata malas nak buat hapa-hapa. Satu kolum kat bloglist ankel terdelete, kunun nak buat lagi, dah nak sebulan tak buat-buat lagi.

mood sekarang tengah malas, pening dan serabut macam sabut. Kalu korang tengok sabut kelapa, camtulah dalam kepala ankel sekarang nih. kehkehkehkeh.








***** the end *****

BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger