SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

TERIMA KASIH BUAT ANDA, ANDA DAN ANDA JUGA.






Ya, dah tadak idea apa nak tulis, jadi merapu lagi ah jawabnya. Saja je hari ni nak tulis-tulis tanpa arah tuju. huhuhuhu. Sekadar nak ucap terima kasih pada anda, anda dan anda juga kerana masih sudi datang singgah ke blog ini. Maaf, ankel memang tak blogwalking sekarang ni, memang tak datang balas jejak anda semua. huhuhuhu.

Blog ni pun sebenarnya boh entri autopublish je. Jarang-jarang ankel bukak sebenarnya. Saja tanak bagi blog kesayangan ni bersawang sangat. Terima kasih pada yang masih sudi nak tinggal-tinggal komen. Ankel baca komen anda tu. huhuhu.

Tulah, nak kata bizi tu, tadaklah. Tapi membizikan diri, ya. Rasa hari-hari memang tak cukup masa. Rutin harian memang sama je hari-hari.

Awal pagi dah gerak pi keje...







Lewat petang, kadang-kadang malam baru sampai rumah.






Malam pulak bantai melukis dulu sebelum tido. Sebenarnya ankel tengah menyiapkan komik solo ankel yang pertama. Kalau ikutkan tarikh kena hantar, memang dah berbulan terlewat. huhuhu. nasib baik penerbit memahami. Mereka sentiasa memberi galakan, tunjuk ajar pastu bagitahu mana kesalahan-kesalahan yang patut di perbaiki. Yelah, ankel kan tahap amatur. huhuhuhu.

Apapun camtulah, bukan bizi tapi membizikan diri. InsyaAllah satu hari nanti akan terbit komik solo ankel, cuma tak tau bila. Akekekekeke. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia ankel... tata..









Ya, dah tadak idea apa nak tulis, jadi merapu lagi ah jawabnya. Saja je hari ni nak tulis-tulis tanpa arah tuju. huhuhuhu. Sekadar nak ucap terima kasih pada anda, anda dan anda juga kerana masih sudi datang singgah ke blog ini. Maaf, ankel memang tak blogwalking sekarang ni, memang tak datang balas jejak anda semua. huhuhuhu.

Blog ni pun sebenarnya boh entri autopublish je. Jarang-jarang ankel bukak sebenarnya. Saja tanak bagi blog kesayangan ni bersawang sangat. Terima kasih pada yang masih sudi nak tinggal-tinggal komen. Ankel baca komen anda tu. huhuhu.

Tulah, nak kata bizi tu, tadaklah. Tapi membizikan diri, ya. Rasa hari-hari memang tak cukup masa. Rutin harian memang sama je hari-hari.

Awal pagi dah gerak pi keje...







Lewat petang, kadang-kadang malam baru sampai rumah.






Malam pulak bantai melukis dulu sebelum tido. Sebenarnya ankel tengah menyiapkan komik solo ankel yang pertama. Kalau ikutkan tarikh kena hantar, memang dah berbulan terlewat. huhuhu. nasib baik penerbit memahami. Mereka sentiasa memberi galakan, tunjuk ajar pastu bagitahu mana kesalahan-kesalahan yang patut di perbaiki. Yelah, ankel kan tahap amatur. huhuhuhu.

Apapun camtulah, bukan bizi tapi membizikan diri. InsyaAllah satu hari nanti akan terbit komik solo ankel, cuma tak tau bila. Akekekekeke. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia ankel... tata..




BACA

ENJIT-ENJIT SEMUT SAPA SAKIT CABUT GIGI..





































BACA

NORMAL DAN TAK NORMAL (part 6)



Memang normal bagi kita untuk melihat seorang jejaka berpakaian kemas serba segak mengikut trend berpakaian terkini..







Tapi normalkah jika lelaki tersebut mengikut trend berseluar londeh sehingga menampakkan seluar dalamnya..








 
 


Memang normal bagi kita untuk melihat seorang jejaka berpakaian kemas serba segak mengikut trend berpakaian terkini..







Tapi normalkah jika lelaki tersebut mengikut trend berseluar londeh sehingga menampakkan seluar dalamnya..








 
 
BACA

NORMAL DAN TAK NORMAL (part 5)



Memang normal untuk melihat seorang gadis membonceng motorsikal balak beliau..







Tapi rasanya memang tidak normal bila gadis itu membonceng sedemikian..



 




Memang normal untuk melihat seorang gadis membonceng motorsikal balak beliau..







Tapi rasanya memang tidak normal bila gadis itu membonceng sedemikian..



 


BACA

NORMAL DAN TAK NORMAL (part 4)


Memang normal bila demam, kita makan ubat...







Tapi memanglah tak normal kalau ubat yang dimakan tu adalah ubat nyamuk....







Apatah lagi ubat gegat...






Moral of the story : Ubat nyamuk dan ubat gegat bukan untuk dimakan ya anak-anak. Sekian terima kasih...



Memang normal bila demam, kita makan ubat...







Tapi memanglah tak normal kalau ubat yang dimakan tu adalah ubat nyamuk....







Apatah lagi ubat gegat...






Moral of the story : Ubat nyamuk dan ubat gegat bukan untuk dimakan ya anak-anak. Sekian terima kasih...


BACA

NORMAL DAN TAK NORMAL (part 3)


Memang normal untuk melihat 2 orang gadis saling berpelukan dan laga-laga pipi...







Dan langsung tak normal bila melihat 2 lelaki saling berpelukan dan laga-laga pipi...







Apatah lagi yang ini...







Memang normal untuk melihat 2 orang gadis saling berpelukan dan laga-laga pipi...







Dan langsung tak normal bila melihat 2 lelaki saling berpelukan dan laga-laga pipi...







Apatah lagi yang ini...






BACA

NORMAL DAN TAK NORMAL (part 2)


Memang normal untuk melihat dua orang gadis berpegangan tangan...







Tetapi kita rasa tak normal pula bila melihat 2 orang lelaki jalan berpegangan tangan...







Memang normal untuk melihat dua orang gadis berpegangan tangan...







Tetapi kita rasa tak normal pula bila melihat 2 orang lelaki jalan berpegangan tangan...






BACA

NORMAL DAN TAK NORMAL (part 1)


Memang normal untuk melihat seorang lelaki merokok..







Tetapi rasa kurang nomal pula bila melihat perempuan merokok..







Namun ankel rasa teramat normal pula bila melihat makcik-makcik kat kampung merokok... 







Memang normal untuk melihat seorang lelaki merokok..







Tetapi rasa kurang nomal pula bila melihat perempuan merokok..







Namun ankel rasa teramat normal pula bila melihat makcik-makcik kat kampung merokok... 






BACA

MAKCIK MULUT LASER


















Ada sorang makcik ni, memang laser sikit mulutnya. Musuh ketat kak long ankel. Kak Long ankel memang berbulu gila dengan makcik tersebut. Kalau terkena pancaran laser beliau memang "makan dalam" tahap rentung terbakar sampai hangus hangusan. Kalau panggil bomba untuk padam kebakaran tersebut, mungkin mengambil masa 17 tahun untuk dipadamkan.

Korang ada kenal makcik sebegitu? Ankel ada... Jangan jeles... kakakaka
























Ada sorang makcik ni, memang laser sikit mulutnya. Musuh ketat kak long ankel. Kak Long ankel memang berbulu gila dengan makcik tersebut. Kalau terkena pancaran laser beliau memang "makan dalam" tahap rentung terbakar sampai hangus hangusan. Kalau panggil bomba untuk padam kebakaran tersebut, mungkin mengambil masa 17 tahun untuk dipadamkan.

Korang ada kenal makcik sebegitu? Ankel ada... Jangan jeles... kakakaka







BACA

MENANTU PUJAAN



































BACA

GADIS BAJU KETAT













































BACA

TOLONG PASANG LANGSIR










Tiba-tiba..


























Tiba-tiba..

















BACA

"PRANK" YANG TAK MENJADI













Lepas tu ankel dok terfikir nak buat lawak dengan anak-anak buah ankel tu, ye lah diorang kan nak balik dah. Lawak simple je pun, masa bebudak tu salam ankel nanti ankel nak hulur sampul duit raya kosong. Sebab ankel ada jumpa balance sampul duit masa raya Aidilfitri.

Ankel dah siap gelak sorang-sorang masa dok mencari sampul tu. Ye lah ankel dah dapat bayangkan dengan jelas sekali peristiwa itu...














Tapi malangnya setelah puas ankel mencari, tapi tetap tak jumpa sampul tersebut. Padahal ankel ada terjumpa sebelum ini. 






** owh tersilap.. patutnya.. pulak... bukan budak... **



Ya, ankel langsung tak jumpa sampul tu. Biasalah, kalau kita tak nak barang tu, mesti kita jumpa, tapi bila kita nak pakai benda tu, jenuh cari tapi tak jumpa. kuikuikuikui

Jadi terkuburlah niat untuk bergurau senda bersama keluarga tercinta hari itu. Sedihsssssssss.....















Lepas tu ankel dok terfikir nak buat lawak dengan anak-anak buah ankel tu, ye lah diorang kan nak balik dah. Lawak simple je pun, masa bebudak tu salam ankel nanti ankel nak hulur sampul duit raya kosong. Sebab ankel ada jumpa balance sampul duit masa raya Aidilfitri.

Ankel dah siap gelak sorang-sorang masa dok mencari sampul tu. Ye lah ankel dah dapat bayangkan dengan jelas sekali peristiwa itu...














Tapi malangnya setelah puas ankel mencari, tapi tetap tak jumpa sampul tersebut. Padahal ankel ada terjumpa sebelum ini. 






** owh tersilap.. patutnya.. pulak... bukan budak... **



Ya, ankel langsung tak jumpa sampul tu. Biasalah, kalau kita tak nak barang tu, mesti kita jumpa, tapi bila kita nak pakai benda tu, jenuh cari tapi tak jumpa. kuikuikuikui

Jadi terkuburlah niat untuk bergurau senda bersama keluarga tercinta hari itu. Sedihsssssssss.....



BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger