SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

RAJA REMOTE CONTROL





















Camtulah, masa bebudak tu semua ada, memang tak dapat nak merasa tengok tv. Pagi petang siang malam dok tengok kartun. Kalau ankel tak bagi remote memang diorang menjerit ngadu kat nenek mereka. 

Tapi itu dulu, sekarang bila mereka sudah balik,  tiada di sini, barulah ankel dapat merasakan kebebasan menengok tv. Pendek kata ankellah Raja Remote Control....










































Camtulah, masa bebudak tu semua ada, memang tak dapat nak merasa tengok tv. Pagi petang siang malam dok tengok kartun. Kalau ankel tak bagi remote memang diorang menjerit ngadu kat nenek mereka. 

Tapi itu dulu, sekarang bila mereka sudah balik,  tiada di sini, barulah ankel dapat merasakan kebebasan menengok tv. Pendek kata ankellah Raja Remote Control....






















BACA

PINK ITU SEXY














Sebenarnya tak pink pun, merah tapi nampak macam pink. Kira pink je lah, saja je buat modal nak gelakkan kawan. Akekekekek.
















Sebenarnya tak pink pun, merah tapi nampak macam pink. Kira pink je lah, saja je buat modal nak gelakkan kawan. Akekekekek.



BACA

AKU, SEMENYIH DAN BELITONG

Ini cerita awal januari, baru sekarang nak update. kuikuikui. Masa tu encik Butet editor majalah Kembara Ustaz ada ajak jumpa, saja nak sembang-sembang katanya. Jadi ankel pun pergilah ke Semenyih tu.

Sampai-sampai kat sana bila nampak ankel je beliau terus...









Sebenarnya takde benda pun, sekadar sembang-sembang gitu. Adalah beberapa benda beliau nak cakap, antaranya..











Itulah salah satu intisari perbualan. Owh saudara Keri Ikhwan ada tinggalkan komen tanya ankel ni kartunis tetap dengan Kembara Ustaz ka? Ankel terlupa nak jawab dulu, jadi ankel jawab sekaranglah, jawapannya tettttttt.... tidak.

Ankel ni sambilan je, ankel hantar je kartun kat mana-mana majalah yang sudi ambik kartun ankel. Ankel ada hantar kat Kembara Ustaz, Majalah UOK?, dengan Komik-M pun ado. Tapi citer pendek untuk komik antologi je lah. Alhamdulillah mereka sudi terima. Camtulah, ankel hantar je kemana yang sudi menerima.

Komik solo ankel? Hmmmm... tu lah, dok buat itu buat ini buat itu buat ini, terabai lagi. tergendala lagi. Risau gak penerbit fedap tak nak ambik kartun ankel tu, rugiler ankel, dah lebih 100 mukasurat siap lukis dah. huhuhuhu. Takpelah, InsyaAllah kalau ada rezekinya, adalah tu. On the way, half way to the Sungai Way. 

Berbalik cerita tadi, tiba-tiba ada orang call encik Butet, bila habis je bercakap kat tepon tu, encik Butet cakap dengan ankel....












Wah, gembira bukan kepalang ankel, maklumlah ankel adalah peminat encik Belitong. Hati ankel masa tu serius gemuruh, rasa macam nak jumpa Najwa Latif pun ada. Akekekeke. Kartun encik Belitong keluar dalam kembara Ustaz sejak isu Januari. Seronoklah dapat baca kartun-kartun beliau.

Tapi tu lah encik Belitong lepak sekejap je, tapi sempat gak sembang-sembang gitu.








Tapi dalam seronok tu ada yang tak seronok gak. Encik Butet ni memang satu hal, beliau kalau lepak dengan ankel, pastu ada kawan-kawan beliau sekali, memang ada satu cerita pasal ankel dia akan cerita. Memang wajib beliau cerita, tak pernah dia tak cerita kat orang. Hampeh tol...












Haaa.. nak tau pemende yang beliau suka cerita? Haaaa... klik je kat perkataan klik kat bawah nuuuuuuuu...






Ini cerita awal januari, baru sekarang nak update. kuikuikui. Masa tu encik Butet editor majalah Kembara Ustaz ada ajak jumpa, saja nak sembang-sembang katanya. Jadi ankel pun pergilah ke Semenyih tu.

Sampai-sampai kat sana bila nampak ankel je beliau terus...









Sebenarnya takde benda pun, sekadar sembang-sembang gitu. Adalah beberapa benda beliau nak cakap, antaranya..











Itulah salah satu intisari perbualan. Owh saudara Keri Ikhwan ada tinggalkan komen tanya ankel ni kartunis tetap dengan Kembara Ustaz ka? Ankel terlupa nak jawab dulu, jadi ankel jawab sekaranglah, jawapannya tettttttt.... tidak.

Ankel ni sambilan je, ankel hantar je kartun kat mana-mana majalah yang sudi ambik kartun ankel. Ankel ada hantar kat Kembara Ustaz, Majalah UOK?, dengan Komik-M pun ado. Tapi citer pendek untuk komik antologi je lah. Alhamdulillah mereka sudi terima. Camtulah, ankel hantar je kemana yang sudi menerima.

Komik solo ankel? Hmmmm... tu lah, dok buat itu buat ini buat itu buat ini, terabai lagi. tergendala lagi. Risau gak penerbit fedap tak nak ambik kartun ankel tu, rugiler ankel, dah lebih 100 mukasurat siap lukis dah. huhuhuhu. Takpelah, InsyaAllah kalau ada rezekinya, adalah tu. On the way, half way to the Sungai Way. 

Berbalik cerita tadi, tiba-tiba ada orang call encik Butet, bila habis je bercakap kat tepon tu, encik Butet cakap dengan ankel....












Wah, gembira bukan kepalang ankel, maklumlah ankel adalah peminat encik Belitong. Hati ankel masa tu serius gemuruh, rasa macam nak jumpa Najwa Latif pun ada. Akekekeke. Kartun encik Belitong keluar dalam kembara Ustaz sejak isu Januari. Seronoklah dapat baca kartun-kartun beliau.

Tapi tu lah encik Belitong lepak sekejap je, tapi sempat gak sembang-sembang gitu.








Tapi dalam seronok tu ada yang tak seronok gak. Encik Butet ni memang satu hal, beliau kalau lepak dengan ankel, pastu ada kawan-kawan beliau sekali, memang ada satu cerita pasal ankel dia akan cerita. Memang wajib beliau cerita, tak pernah dia tak cerita kat orang. Hampeh tol...












Haaa.. nak tau pemende yang beliau suka cerita? Haaaa... klik je kat perkataan klik kat bawah nuuuuuuuu...






BACA

UPDATE LAJU-LAJU

Wah, lama tak berupdate blog ini, maklumlah kemalasan tengah bermaharajalela. Bukan setakat malas, tapi mood memang tengah kelaut China Selatan.









Bukan tadak cerita nak dicer-cerkan, tapi malas nak buat. Rasa banyak kerja pulak nak lukis, scan, kaler nak boh dialog semua. huhuuhu. Bila dah siap lukis pulak, malas nak taip. Pegang je keyboard pc bukan rasa nak taip, tapi rasa macam nak gigit-gigit dan kunyah-kunyah je keyboard tu.








Anda pula bagaimana? Diharap sentiasa sihat-sihat hendaknya dikala cuaca tak menentu sekarang ni. Dan ankel pulak, Alhamdulillah sihat walafiat. Masih lagi gagah dan kuat seperti masa ankel masih muda dulu-dulu. Yeap, macam masa tahun 50 an dulu.  Tak percaya? Korang tak percaya? Haaa... kalau camtu, tengok... tengok ni...



















Wah, lama tak berupdate blog ini, maklumlah kemalasan tengah bermaharajalela. Bukan setakat malas, tapi mood memang tengah kelaut China Selatan.









Bukan tadak cerita nak dicer-cerkan, tapi malas nak buat. Rasa banyak kerja pulak nak lukis, scan, kaler nak boh dialog semua. huhuuhu. Bila dah siap lukis pulak, malas nak taip. Pegang je keyboard pc bukan rasa nak taip, tapi rasa macam nak gigit-gigit dan kunyah-kunyah je keyboard tu.








Anda pula bagaimana? Diharap sentiasa sihat-sihat hendaknya dikala cuaca tak menentu sekarang ni. Dan ankel pulak, Alhamdulillah sihat walafiat. Masih lagi gagah dan kuat seperti masa ankel masih muda dulu-dulu. Yeap, macam masa tahun 50 an dulu.  Tak percaya? Korang tak percaya? Haaa... kalau camtu, tengok... tengok ni...



















BACA

DAPAT TEGURAN TAK BERAPA KERAS





















































BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger