SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

TELEFON YANG TERLEBIH PINTAR







Arghhh.. anak buah ankel dah beli telefon sedikit canggih, lenovo tu... skrin beso plak tu. Yang adiknya dapat tab. Tab apa tah. Nama je tab tapi tah jenama apa tah. Tapi ankel dah godek-godek tab budak tu, serius senang. function dia pun semua berfungsi dengan lancar. Gila best.... jeles tul....

Dan ankel pulak dok pakai telefon jaman dulu-dulu. Kalau nak dikira dari segi kepintaran, memang telefon ankel di dalam kategori telefon tak berapa nak pintar. Jika semua model telefon yang wujud di Malaysia sekarang ni di kumpulkan, dan kita suruh telefon-telefon tu semua jawab soalan peperiksaan, ankel berani jamin telefon ankel akan dapat tempat tercorot.

Takpelah, walaupun telefon ankel tak berapa nak pintar, yang penting tahan lasak. Dah berkali jatuh dah, siap kena hujan lagi tu, Alhamdulillah berfungsi lagi sampei sekarang. Tapi, walau bagaimanapun...


























Wakakaka. Tak senonoh betul, bila masalah Timbalan menteri kerja raya nak singgah baca blog ankel ni. kuikuikui. Tapi takpelah yang penting andai kata benar ada baucer khas, atau diskaun khas 90 persen bagi warga emas membeli telefon, komfom ankel akan beli telefon yang terbaru, tercanggih dan terpintar di pasaran....

















Arghhh.. anak buah ankel dah beli telefon sedikit canggih, lenovo tu... skrin beso plak tu. Yang adiknya dapat tab. Tab apa tah. Nama je tab tapi tah jenama apa tah. Tapi ankel dah godek-godek tab budak tu, serius senang. function dia pun semua berfungsi dengan lancar. Gila best.... jeles tul....

Dan ankel pulak dok pakai telefon jaman dulu-dulu. Kalau nak dikira dari segi kepintaran, memang telefon ankel di dalam kategori telefon tak berapa nak pintar. Jika semua model telefon yang wujud di Malaysia sekarang ni di kumpulkan, dan kita suruh telefon-telefon tu semua jawab soalan peperiksaan, ankel berani jamin telefon ankel akan dapat tempat tercorot.

Takpelah, walaupun telefon ankel tak berapa nak pintar, yang penting tahan lasak. Dah berkali jatuh dah, siap kena hujan lagi tu, Alhamdulillah berfungsi lagi sampei sekarang. Tapi, walau bagaimanapun...


























Wakakaka. Tak senonoh betul, bila masalah Timbalan menteri kerja raya nak singgah baca blog ankel ni. kuikuikui. Tapi takpelah yang penting andai kata benar ada baucer khas, atau diskaun khas 90 persen bagi warga emas membeli telefon, komfom ankel akan beli telefon yang terbaru, tercanggih dan terpintar di pasaran....











BACA

DI TELAN PAHIT, HENDAK DI BUANG SAYANG



Pada satu hari yang nyaman, ankel pegi kerja tanpa membawa bekal. Maklumlah tiada apa yang boleh dibungkus nak buat bekal. Jadi tengaharinya ankel pun berkelana ke kedai mamak berhampiran. Biasalah kedai tu jugak yang ankel akan pegi kalau nak membeli makanan. Maklumlah dekat. Tapi pada hari tersebut...
















Jadi ankel tapau mee goreng ja hari itu. Ankel pegi kedai mamak tu dengan sorang lagi kawan. Sampai je tempat keje teruslah ankel mencekik mee goreng spesel yang tokey kedai mamak tu masak. Tokey tu bukan selalu masak pun, selalu dia dok kaunter kira duit je. jadi sedang ankel makan tu, kawan ankel pun tanya sedap tak mee goreng itu?












Pada satu hari yang nyaman, ankel pegi kerja tanpa membawa bekal. Maklumlah tiada apa yang boleh dibungkus nak buat bekal. Jadi tengaharinya ankel pun berkelana ke kedai mamak berhampiran. Biasalah kedai tu jugak yang ankel akan pegi kalau nak membeli makanan. Maklumlah dekat. Tapi pada hari tersebut...
















Jadi ankel tapau mee goreng ja hari itu. Ankel pegi kedai mamak tu dengan sorang lagi kawan. Sampai je tempat keje teruslah ankel mencekik mee goreng spesel yang tokey kedai mamak tu masak. Tokey tu bukan selalu masak pun, selalu dia dok kaunter kira duit je. jadi sedang ankel makan tu, kawan ankel pun tanya sedap tak mee goreng itu?










BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger