SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

FACEBOOK OWH FACEBOOK






















       Korang pernah tak tengok kawan-kawan anda tak bertegur sapa hanya kerana status facebook. Mungkin yang satu itu niat nak menegur atau menasihati, tapi cara dan perkataan itu agak makan dalam. Agak deep... Tapi ada juga yang memang nak menyindir tahap nak cari gaduh. huhhuhu. Entahlah.

      Dan bagi ankel, facebook ankel hanya sebagai tempat ankel nak berseronok-seronok sahaja, samalah macam blog ini. Dan yang best tu, takde seorang pon dalam kalangan friend facebook ankel yang terdiri dari saudara mara, kawan-kawan kerja atau senang cerita orang yang dah lama ankel kenal. semuanya friends yang ankel kenal di alam maya.

      Dulu pernah add kawan kerja, tapi dia naya ankel... dia snap gambar-gambar ankel tanpa ankel tau pastu dia post kat facebook ankel. Gambar-gambar tu memang kelakar... tapi memalukan. Sejak tu ankel tak add kawan-kawan atau sedara-mara. Baru-baru ini ada gak, tapi dia post kat fb dia, pastu ankel tegur dia, dia delete dah. hahahaha. Macam-macam..















       Owh sebelum ankel lupa, ada lagi satu sebab ankel tak add kawan-kawan, mmmm... sebab ankel tau kalau ankel bagitau nama facebook ankel ni, mau teruk ankel kena gelak. Mau setahun ankel kena bahan. Sebenarnya nama ankel jonni tu suka-suka sahaja, seronok-seronok, tadak makna sekalipun. Sekadar satu watak ciptaan yang ankel cipta untuk jadi hero blog ankel nih... kuikuikuikui..



 






















       Korang pernah tak tengok kawan-kawan anda tak bertegur sapa hanya kerana status facebook. Mungkin yang satu itu niat nak menegur atau menasihati, tapi cara dan perkataan itu agak makan dalam. Agak deep... Tapi ada juga yang memang nak menyindir tahap nak cari gaduh. huhhuhu. Entahlah.

      Dan bagi ankel, facebook ankel hanya sebagai tempat ankel nak berseronok-seronok sahaja, samalah macam blog ini. Dan yang best tu, takde seorang pon dalam kalangan friend facebook ankel yang terdiri dari saudara mara, kawan-kawan kerja atau senang cerita orang yang dah lama ankel kenal. semuanya friends yang ankel kenal di alam maya.

      Dulu pernah add kawan kerja, tapi dia naya ankel... dia snap gambar-gambar ankel tanpa ankel tau pastu dia post kat facebook ankel. Gambar-gambar tu memang kelakar... tapi memalukan. Sejak tu ankel tak add kawan-kawan atau sedara-mara. Baru-baru ini ada gak, tapi dia post kat fb dia, pastu ankel tegur dia, dia delete dah. hahahaha. Macam-macam..















       Owh sebelum ankel lupa, ada lagi satu sebab ankel tak add kawan-kawan, mmmm... sebab ankel tau kalau ankel bagitau nama facebook ankel ni, mau teruk ankel kena gelak. Mau setahun ankel kena bahan. Sebenarnya nama ankel jonni tu suka-suka sahaja, seronok-seronok, tadak makna sekalipun. Sekadar satu watak ciptaan yang ankel cipta untuk jadi hero blog ankel nih... kuikuikuikui..



 

BACA

MASALAH SUDAH SELESAI..



   Terima kasih pada anda yang sudi bagi tips tentang cara nak atasi masalah blog ankel yang hilang widget follower dan tak boleh nak upload gambar. Rupanya senang je jawapannya.... terima kasih atas nasihat beliau...



http://www.sunan.my/



       Nak kenal beliau klik saja gambar komen kat atas tu. Rupanya tukar browser sahaja. Sekarang ankel dah tukar ke Mozilla dan segalanya adalah... purrrrrrfect !!

      Dan entri ini adalah percubaan nak upload-upload gambar. Hahaha. OK. boleh... dah tak perlu nak upload gambar dahulu kat photobucket.

        Sama juga dengan widget follower, sudah nampak. Jadi lepas ini bila ada masa ankel akan mula blogwalking dan follow balik blogger yang sudi follow blog ini. Bukan ankel tak nak follow... tapi widget follower tu ankel tak jumpa... tak nampak... hilang kena sorok orang bunian..

     Apapun yang penting ankel gembira sekarang... sangat sangat gembira... hahahahahahahhahahahahahaha.
























tiba-tiba...

















   Terima kasih pada anda yang sudi bagi tips tentang cara nak atasi masalah blog ankel yang hilang widget follower dan tak boleh nak upload gambar. Rupanya senang je jawapannya.... terima kasih atas nasihat beliau...



http://www.sunan.my/



       Nak kenal beliau klik saja gambar komen kat atas tu. Rupanya tukar browser sahaja. Sekarang ankel dah tukar ke Mozilla dan segalanya adalah... purrrrrrfect !!

      Dan entri ini adalah percubaan nak upload-upload gambar. Hahaha. OK. boleh... dah tak perlu nak upload gambar dahulu kat photobucket.

        Sama juga dengan widget follower, sudah nampak. Jadi lepas ini bila ada masa ankel akan mula blogwalking dan follow balik blogger yang sudi follow blog ini. Bukan ankel tak nak follow... tapi widget follower tu ankel tak jumpa... tak nampak... hilang kena sorok orang bunian..

     Apapun yang penting ankel gembira sekarang... sangat sangat gembira... hahahahahahahhahahahahahaha.
























tiba-tiba...















BACA

TOLONG... TOLONG....


 photo gembira_zps2my4pfxv.jpg
.
.
.
.
.
 photo hampa 1_zpslb126yoq.jpg
.
.
.
    Ankel kalau bab blogging memang tak reti sangat sebenarnya. Ni sekarang bila buka blog ankel tak boleh tengok follower ankel. Dia punya widget memang langsung hilang... missing in action.

.
.
.
.
 photo blog sendiri_zpsgu7rjwfi.jpg
.
.
.
.
    Haaa.. nampok tu... widget tak nampok. Walau dah banyak kali ankel refresh... pastu tunggu punya tunggu punya tunggu... widget tu tak kunjung tiba.

    Tapi bukan setakat kat blog sendiri, malah masa blogwalking ke blog orang lain. Memang widget follower blog mereka ankel memang tak nampok... hilang. Jadi memang ankel tak boleh nak follow blog tersebut. Haaa... tak caya kita tengok gambo kat bawah nih...

.
.
.
 photo blog orang_zpsc04gvabd.jpg
.
.
.
    Bukan setakat itu, ankel sekarang dah tak boleh upload gambar. Ankel nak update blog pun dah jadik susah, terpaksa upload gambo kat photobucket dulu, memang leceh. Kalau ankel klik ikon nak upload gambo... dia keluar error... bad request.

.
.
.
 photo blogger_zps3ocax81c.jpg
.
.
.
    Tu yang ankel hangin tu, ankel cuma nak upload gambo, bukannya nak mintak yang bukan-bukan, keluarnya bad request... ciss!! Blogger nih tak tau ankel kalu dah marah ni lain macam sikit... memang.. memang... memang ganas..
.
.
.
.
 photo super saiyan_zpsfipbdakt.jpg
.
.
.
.
.
 photo super saiyan mengamuk_zpszbtdsfdk.jpg
.
.
.
Tiba-tiba
.
.
.
 photo kapow_zpskx6jdntq.jpg
.
.
.
.
.
 photo kena belasah_zpspc9iim2b.jpg
.
.
.
    Haaa.. begitulah ceritanya, blog ankel dah tak macam dulu dah, dah tak boleh nak upload gambo, nak tengok follower ngan follow blog orang. jadi pada anda yang tahu puncanya dan cara nak menanganinya... mohon beri tunjuk ajar. Sebab ankel dah try gugel-gugel dan akhirnya ankel jadi bertambah tak paham dan tambah konpius. Mohon sesiapa beri tunjuk ajar.

Sekian. Terima kasih.



 photo gembira_zps2my4pfxv.jpg
.
.
.
.
.
 photo hampa 1_zpslb126yoq.jpg
.
.
.
    Ankel kalau bab blogging memang tak reti sangat sebenarnya. Ni sekarang bila buka blog ankel tak boleh tengok follower ankel. Dia punya widget memang langsung hilang... missing in action.

.
.
.
.
 photo blog sendiri_zpsgu7rjwfi.jpg
.
.
.
.
    Haaa.. nampok tu... widget tak nampok. Walau dah banyak kali ankel refresh... pastu tunggu punya tunggu punya tunggu... widget tu tak kunjung tiba.

    Tapi bukan setakat kat blog sendiri, malah masa blogwalking ke blog orang lain. Memang widget follower blog mereka ankel memang tak nampok... hilang. Jadi memang ankel tak boleh nak follow blog tersebut. Haaa... tak caya kita tengok gambo kat bawah nih...

.
.
.
 photo blog orang_zpsc04gvabd.jpg
.
.
.
    Bukan setakat itu, ankel sekarang dah tak boleh upload gambar. Ankel nak update blog pun dah jadik susah, terpaksa upload gambo kat photobucket dulu, memang leceh. Kalau ankel klik ikon nak upload gambo... dia keluar error... bad request.

.
.
.
 photo blogger_zps3ocax81c.jpg
.
.
.
    Tu yang ankel hangin tu, ankel cuma nak upload gambo, bukannya nak mintak yang bukan-bukan, keluarnya bad request... ciss!! Blogger nih tak tau ankel kalu dah marah ni lain macam sikit... memang.. memang... memang ganas..
.
.
.
.
 photo super saiyan_zpsfipbdakt.jpg
.
.
.
.
.
 photo super saiyan mengamuk_zpszbtdsfdk.jpg
.
.
.
Tiba-tiba
.
.
.
 photo kapow_zpskx6jdntq.jpg
.
.
.
.
.
 photo kena belasah_zpspc9iim2b.jpg
.
.
.
    Haaa.. begitulah ceritanya, blog ankel dah tak macam dulu dah, dah tak boleh nak upload gambo, nak tengok follower ngan follow blog orang. jadi pada anda yang tahu puncanya dan cara nak menanganinya... mohon beri tunjuk ajar. Sebab ankel dah try gugel-gugel dan akhirnya ankel jadi bertambah tak paham dan tambah konpius. Mohon sesiapa beri tunjuk ajar.

Sekian. Terima kasih.


BACA

TELATAH SI BUDAK MANJA.

 photo lagu 1_zpsscsway6b.jpg
.
.
.
.
.
 photo lagu 2_zpseccqbgp4.jpg
.
.
.
.
.
 photo lagu 3_zpsn5btepec.jpg
.
.
.
.
.
 photo lagu 4_zpspmngz0tx.jpg
.
.
.
.
.
 photo cium_zpsgzvwhfl7.jpg
.
.
.
.
.
 photo sudah cium_zpsimyjppi5.jpg
.
.
.
.
.
 photo nangis_zpsewpi35hf.jpg
.
.
.
   Ya, akhirnya ankel bagi gak budak tu main henset ankel.  Ye lah budak tu dah nangis, kang tak bagi sampai ke sudah budak tu nangis. Dan budak tu main tepon ankel sampaikan dok bunyi tut tut... tut tut.. tut tut... Yep!! Bateri habis...



 photo lagu 1_zpsscsway6b.jpg
.
.
.
.
.
 photo lagu 2_zpseccqbgp4.jpg
.
.
.
.
.
 photo lagu 3_zpsn5btepec.jpg
.
.
.
.
.
 photo lagu 4_zpspmngz0tx.jpg
.
.
.
.
.
 photo cium_zpsgzvwhfl7.jpg
.
.
.
.
.
 photo sudah cium_zpsimyjppi5.jpg
.
.
.
.
.
 photo nangis_zpsewpi35hf.jpg
.
.
.
   Ya, akhirnya ankel bagi gak budak tu main henset ankel.  Ye lah budak tu dah nangis, kang tak bagi sampai ke sudah budak tu nangis. Dan budak tu main tepon ankel sampaikan dok bunyi tut tut... tut tut.. tut tut... Yep!! Bateri habis...



BACA

GADIS DAN ELEKTRIK.




 photo awek cun 1_zpsm71410fk.jpg
.
.
.
.
.
 photo awek cun 2_zps22hzwkhb.jpg
.
.
   Ya, begitulah ceritanya. Memang begitulah situasinya di tempat kerja ankel, orang kerja keluar masuk. ye lah sapa yang tahan... tahanlah, sapa yang tak tahan memang resign selalu.

  Sudah jadi kebiasaan bila ada staff baru masuk, dia akan di kenalkan kepada semua orang, termasuklah pekerja-pekerja bawahan macam ankel nih.



 photo awek cun 3_zpsj6knxpfj.jpg
.
.
  Jadi hari itu gadis tersebut dibawa berjumpa dengan semua orang, termasuklah ankel. Namanya Angie... cantik orangnya. Tiba-tiba beliau menghulurkan tangannya untuk bersalaman dengan ankel. Ankel teragak-agak nak bersalaman ke tidak. Tapi disebabkan beliau sudah menghulurkan tangan, ankel pun menyambut tangannya dengan penuh sopan. 

   Bila ankel pegang saja tangannya... Mak ai.. Terus...



 photo awek cun 4_zpsio9t0vi8.jpg
.
.
   Terasa bagai terkena kejutan elektrik. Begitu lembut tangannya. Entah produk apa yang dipakainya.. hahahaha.


Moral of the story : Jangan bersentuhan dengan orang yang bukan muhrim anda. Ada karen.... boleh letak ayat camni? kuikuikui.



 photo awek cun 5_zpsz8gohre9.jpg


Jom lah like page ankel...
Tadak sapa nak like...
kesian ankel.. hahaha.

page ankel jonni





 photo awek cun 1_zpsm71410fk.jpg
.
.
.
.
.
 photo awek cun 2_zps22hzwkhb.jpg
.
.
   Ya, begitulah ceritanya. Memang begitulah situasinya di tempat kerja ankel, orang kerja keluar masuk. ye lah sapa yang tahan... tahanlah, sapa yang tak tahan memang resign selalu.

  Sudah jadi kebiasaan bila ada staff baru masuk, dia akan di kenalkan kepada semua orang, termasuklah pekerja-pekerja bawahan macam ankel nih.



 photo awek cun 3_zpsj6knxpfj.jpg
.
.
  Jadi hari itu gadis tersebut dibawa berjumpa dengan semua orang, termasuklah ankel. Namanya Angie... cantik orangnya. Tiba-tiba beliau menghulurkan tangannya untuk bersalaman dengan ankel. Ankel teragak-agak nak bersalaman ke tidak. Tapi disebabkan beliau sudah menghulurkan tangan, ankel pun menyambut tangannya dengan penuh sopan. 

   Bila ankel pegang saja tangannya... Mak ai.. Terus...



 photo awek cun 4_zpsio9t0vi8.jpg
.
.
   Terasa bagai terkena kejutan elektrik. Begitu lembut tangannya. Entah produk apa yang dipakainya.. hahahaha.


Moral of the story : Jangan bersentuhan dengan orang yang bukan muhrim anda. Ada karen.... boleh letak ayat camni? kuikuikui.



 photo awek cun 5_zpsz8gohre9.jpg


Jom lah like page ankel...
Tadak sapa nak like...
kesian ankel.. hahaha.

page ankel jonni


BACA

FENOMENA BERDARAH HIDUNG


 photo berdarah hidung 1_zpszjhihgqr.jpg
.
.
.
.
.
 photo terkejut 1_zpsi8u0vniy.jpg
.
.
.
.
.
 photo terkejut 2_zps8ecvdwil.jpg
.
.
.
.
.
 photo gedik_zpszyhsds8t.jpg
.
.
.
.
.
 photo mengintai_zpspue27bid.jpg
.
.
.
.
.
 photo terkejut_zpsscjphwzs.jpg
.
.
.
.
.
 photo stress_zps2kxaa7xr.jpg
.
.
.
Haaaa... kalau korang layan anime atau manga mesti korang perasan, bila karakter laki jumpa pompuan seksi je... mesti berdarah hidung. Paling dahsyat karakter tu terus terpelanting sambil darah pancut-pancut dari hidung.

   Sama gak kat tempat keje ankel nih, ada sorang amoi tu memang gila seksi berpakaian. Dress dia tahap macam pakai singlet je. Panas kot. Kuikuikui. Yang paling best bila ada sekumpulan lelaki berkumpul dan bersembang, tak kisahlah dah kawen ke bujang.... asal amoi tu lalu je mesti semua senyap. Pastu kaku.... Ankel sorang je yang tak kaku. Mohon percaya statement ankel nih. kuikuikuikui. 

  Apapun hari nih hari pertama puasa, ankel nak ucapkan selamat berpuasa. Moga semua ibadah kita di berkati dan diterima Allah swt. Salam Ramadhan pada kawan-kawan semua.




 photo sengal_zpsae0im1j6.jpg

 photo berdarah hidung 1_zpszjhihgqr.jpg
.
.
.
.
.
 photo terkejut 1_zpsi8u0vniy.jpg
.
.
.
.
.
 photo terkejut 2_zps8ecvdwil.jpg
.
.
.
.
.
 photo gedik_zpszyhsds8t.jpg
.
.
.
.
.
 photo mengintai_zpspue27bid.jpg
.
.
.
.
.
 photo terkejut_zpsscjphwzs.jpg
.
.
.
.
.
 photo stress_zps2kxaa7xr.jpg
.
.
.
Haaaa... kalau korang layan anime atau manga mesti korang perasan, bila karakter laki jumpa pompuan seksi je... mesti berdarah hidung. Paling dahsyat karakter tu terus terpelanting sambil darah pancut-pancut dari hidung.

   Sama gak kat tempat keje ankel nih, ada sorang amoi tu memang gila seksi berpakaian. Dress dia tahap macam pakai singlet je. Panas kot. Kuikuikui. Yang paling best bila ada sekumpulan lelaki berkumpul dan bersembang, tak kisahlah dah kawen ke bujang.... asal amoi tu lalu je mesti semua senyap. Pastu kaku.... Ankel sorang je yang tak kaku. Mohon percaya statement ankel nih. kuikuikuikui. 

  Apapun hari nih hari pertama puasa, ankel nak ucapkan selamat berpuasa. Moga semua ibadah kita di berkati dan diterima Allah swt. Salam Ramadhan pada kawan-kawan semua.




 photo sengal_zpsae0im1j6.jpg
BACA

AKU ANTI SOSIAL?




 photo kaki bangku 1_zps5lpqxezq.jpg
.
.
.
 photo kaki bangku 2_zpsjshd4rwr.jpg
.
.
.
 photo kaki bangku 3_zpsrnhw6w7k.jpg

.
.
.

 photo kaki bangku 4_zpssrfifnmy.jpg
.
.
.
 photo kaki bangku 5_zpsebvrnkj6.jpg
.
.
.
 photo dangdut_zpsuhs7ljpd.jpg
.
.
Ya, begitulah ceritanya. Tapi jika tetiba kelab buat betul-betul event pegi dangdut? hmm.. habislah.. habislah ankel.

Tapi sebenarnya bukanlah ankel ni anti sosial, cuma malas nak join. Ada banyak sebab dan masalah sebenarnya. Kawan-kawan pun ada yang tak nak join, tapi join gak sebab terpaksa. Ada yang pegi join satu kali, pastu dah tak nak join langsung pasni.

Sekarang nih tinggal ankel sorang saja yang tak pernah langsung join aktiviti. Boikot kot? Langsung dilabel sebagai anti sosial. Takpelah, ankel tak kisah. Ankel ada sebab ankel sendiri. Biarlah ia terus menjadi rahsia di lubuk hati ini.



 photo dangdut 2_zpsgnkn6wfn.jpg
.
.
.
 photo blues_zpshh84s3e5.jpg
.
.
.
 photo blues 2_zps2u9urxeu.jpg
.
.
.
 photo blues 3_zpsgj5edyos.jpg



 photo kaki bangku 1_zps5lpqxezq.jpg
.
.
.
 photo kaki bangku 2_zpsjshd4rwr.jpg
.
.
.
 photo kaki bangku 3_zpsrnhw6w7k.jpg

.
.
.

 photo kaki bangku 4_zpssrfifnmy.jpg
.
.
.
 photo kaki bangku 5_zpsebvrnkj6.jpg
.
.
.
 photo dangdut_zpsuhs7ljpd.jpg
.
.
Ya, begitulah ceritanya. Tapi jika tetiba kelab buat betul-betul event pegi dangdut? hmm.. habislah.. habislah ankel.

Tapi sebenarnya bukanlah ankel ni anti sosial, cuma malas nak join. Ada banyak sebab dan masalah sebenarnya. Kawan-kawan pun ada yang tak nak join, tapi join gak sebab terpaksa. Ada yang pegi join satu kali, pastu dah tak nak join langsung pasni.

Sekarang nih tinggal ankel sorang saja yang tak pernah langsung join aktiviti. Boikot kot? Langsung dilabel sebagai anti sosial. Takpelah, ankel tak kisah. Ankel ada sebab ankel sendiri. Biarlah ia terus menjadi rahsia di lubuk hati ini.



 photo dangdut 2_zpsgnkn6wfn.jpg
.
.
.
 photo blues_zpshh84s3e5.jpg
.
.
.
 photo blues 2_zps2u9urxeu.jpg
.
.
.
 photo blues 3_zpsgj5edyos.jpg
BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger