SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

SPY PUN BERKERJA HARI SABTU.



              Ankel kerja hari sabtu, namun tiada benda pun selalunya hari sabtu nih. Aktiviti dipenuhi dengan tidur seharian. Maklumlah bos-bos tadak, orang-orang opis pun tadak. Biasanya kawan-kawan ankel datang, thumb print pastu pi balik rumah, pi mana-mana je lah dorang nak pegi. Yang tinggal hanya 2 3 kerat, dan ankel adalah salah seorangnya.

       Namun kelmarin lain pula jadinya, tak sangka bos kecik datang pulak hari sabtu ri tu buat spot check. Biasalah dia tu memang kaki kipas bos besar. Hmm.. 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
          Ya, apalagi, kena bebellah hari sabtu tu. Dan satu benda yang ankel benar-benar tak suka, bila kawan-kawan dok buat onar, buat hal tapi orang lain yang dok kena menjawab. Paling biasa kita pulak yang kena kaver line dia. Benci. Memang benci !!
 
        Berbalik pada bos kecik tu, ankel tadak hal sangat, ankel ada rancangan sendiri hari tu. Rancangan nak bagi dia tak kacau kami. Rancangan biar dia tak dapat masuk tempat kami..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ya, ankel kunci pintu..
biar dia tak boleh masuk... hahaha
tapi hari-hari biasa pun kami selalu gak
kunci pintu.. biar orang-orang yang tak berkaitan
tak dapat masuk tempat kami..
 
Sebab.. Biasanya orang lain datang nak melepak
je.. nak duduk curi tulang...
Ada yang nak juai tudung.. ada juai baju kurung..
ada yang nak tunjuk gambaq anak pompuan dia
menang pertandingan menari tadika peringkat daerah..
 
hmm... stress tahu?
 
 
 


              Ankel kerja hari sabtu, namun tiada benda pun selalunya hari sabtu nih. Aktiviti dipenuhi dengan tidur seharian. Maklumlah bos-bos tadak, orang-orang opis pun tadak. Biasanya kawan-kawan ankel datang, thumb print pastu pi balik rumah, pi mana-mana je lah dorang nak pegi. Yang tinggal hanya 2 3 kerat, dan ankel adalah salah seorangnya.

       Namun kelmarin lain pula jadinya, tak sangka bos kecik datang pulak hari sabtu ri tu buat spot check. Biasalah dia tu memang kaki kipas bos besar. Hmm.. 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
          Ya, apalagi, kena bebellah hari sabtu tu. Dan satu benda yang ankel benar-benar tak suka, bila kawan-kawan dok buat onar, buat hal tapi orang lain yang dok kena menjawab. Paling biasa kita pulak yang kena kaver line dia. Benci. Memang benci !!
 
        Berbalik pada bos kecik tu, ankel tadak hal sangat, ankel ada rancangan sendiri hari tu. Rancangan nak bagi dia tak kacau kami. Rancangan biar dia tak dapat masuk tempat kami..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ya, ankel kunci pintu..
biar dia tak boleh masuk... hahaha
tapi hari-hari biasa pun kami selalu gak
kunci pintu.. biar orang-orang yang tak berkaitan
tak dapat masuk tempat kami..
 
Sebab.. Biasanya orang lain datang nak melepak
je.. nak duduk curi tulang...
Ada yang nak juai tudung.. ada juai baju kurung..
ada yang nak tunjuk gambaq anak pompuan dia
menang pertandingan menari tadika peringkat daerah..
 
hmm... stress tahu?
 
 
 
BACA

ANKEL KENA BULI LAGI.. "CHEER IT BIRD TOLD.."


     Beberapa hari lepas ankel ada post gambar kat fb, gambar yang jadik entri sebelum ini, pasal lembu peliharaan nama joong kook dok panjat belakang ankel tuuu.. jadik dapatlah beberapa komen. Dan sekali ankel tengok... jeng.. jeng.. jeng...




 
 
 
 
          Ya, orang yang sama... orang yang selalu membuat rambut ankle jadik kerinting dengan komen-komennya... Jom kita lihat apa dia komen....
 
 
 
 
 





        hmmm.. kacang je.. ankel jawab balik..
 
 
 
 
 
 
 
Tapi hakikatnya.. mmm...
bila ankel jawab.. mesti ankel kena balik...
 
 
 
         Jadi sesi berbalas tembakan pun bermula.. hingga masuk ke fasa kedua, penggunaan ayat-ayat pelik..
 
 
 
 
 
 
 
 
Ya, itulah dia ayat-ayat tersebut.. senang je nak
fahamkan? Tapi apa yang best pada masa ini telah
bertambah sorang lagi rakan fb yang join beliau..
kira macam gusti tag team handicapped la ni.. 2 vs 1..
 
 
Jadi disebabkan ankel tengah kerja masa tu.. ankel
biarkan diorang berdua dok sakat ankel...
ankel buat derk je.. sebab ada kerja... tapi pada
satu saat yang amat sesuai...
 
 
ankel muncul kembali dengan ayat yang
lebih power dan bernas...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ankel pon ketawa berdekah-dekah sorang-sorang..
meraikan kejayaan yang gemilang ini..
Namun kusangkakan panas sampai kepetang..
rupanya ... ankel yang terkena balik...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedihssss... disamakan ankel dengan ayam...
Namun jika dipandang gambar ayam itu
berulang kali... hemsem jugak kan? huhu...
 
 
 
 
 
            Jadi disebabkan ankel penat sangat hari itu, ankel biarkan diorang berdua tu, ankel dok berehat ja malam tu. Tapi ankel akan tetap balas dendam... hanya menantikan masa dan waktu yang sesuai...
 
 
Akhirnya ... waktu itu pun sampai...
dalam pukul 3 pagi.... huhuhu...
Jadi ankel pon membalas serangan mereka..
dengan counterattack yang jitu..
 
 
 
 

 
 
 
 
Hahahaha.. akhirnya.. ankel dapat ketenangan yang
dicari.. dan ankel dapat tidur lena sambil mimpikan
menjadi pemain egg shaker dalam video muzik
Nanasheme... Hantu atau buaya... Nyaman...
 
 
Keesokan harinya... tanpa disangaka... ya..
Ankel kena tembak lagi.. oleh beliau.. huhuhu..
 
 
 
 
 
 
 
Bukan setakat ankel... sidekick beliau..
merangkap pengapit tu pun pening...
 
 
 
 
 
 
 
 
Ya, ankel pun terfikir... bahasa apakah ini?
Tapi belum sempat ankel berfikir... beliau dah
bagi jawapannya...
 
 
 



 
 
 
 
Que rang are some bird told... Play net sarkessss??
cheer it bird told.. hahahahahhahahahaha..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nota kaki berbulu : Jangan fikir kami bergaduh ke hapa ya? Ini semua sekadar gurauan je. Tiada pun unsur-unsur menyindir atau mengutuk sebenarnya. Sekadar sembang-sembang kosong seronok-seronok sahaja. Tiada pun hati yang terguris mahupun terhiris.. huhuhu.
 
 
Nota kaki berbau : Mintak maaf pada orang yang berkenaan... sekali lagi jadik bahan kat dalam blog ankel... kekekekeke.
 
 
 
 
Terry ma car say ....
sir bulb sung gulp lee hut
end three cheer it beer it e knee
some pie hub biz.. hahahahaha
 
 
 






     Beberapa hari lepas ankel ada post gambar kat fb, gambar yang jadik entri sebelum ini, pasal lembu peliharaan nama joong kook dok panjat belakang ankel tuuu.. jadik dapatlah beberapa komen. Dan sekali ankel tengok... jeng.. jeng.. jeng...




 
 
 
 
          Ya, orang yang sama... orang yang selalu membuat rambut ankle jadik kerinting dengan komen-komennya... Jom kita lihat apa dia komen....
 
 
 
 
 





        hmmm.. kacang je.. ankel jawab balik..
 
 
 
 
 
 
 
Tapi hakikatnya.. mmm...
bila ankel jawab.. mesti ankel kena balik...
 
 
 
         Jadi sesi berbalas tembakan pun bermula.. hingga masuk ke fasa kedua, penggunaan ayat-ayat pelik..
 
 
 
 
 
 
 
 
Ya, itulah dia ayat-ayat tersebut.. senang je nak
fahamkan? Tapi apa yang best pada masa ini telah
bertambah sorang lagi rakan fb yang join beliau..
kira macam gusti tag team handicapped la ni.. 2 vs 1..
 
 
Jadi disebabkan ankel tengah kerja masa tu.. ankel
biarkan diorang berdua dok sakat ankel...
ankel buat derk je.. sebab ada kerja... tapi pada
satu saat yang amat sesuai...
 
 
ankel muncul kembali dengan ayat yang
lebih power dan bernas...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ankel pon ketawa berdekah-dekah sorang-sorang..
meraikan kejayaan yang gemilang ini..
Namun kusangkakan panas sampai kepetang..
rupanya ... ankel yang terkena balik...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedihssss... disamakan ankel dengan ayam...
Namun jika dipandang gambar ayam itu
berulang kali... hemsem jugak kan? huhu...
 
 
 
 
 
            Jadi disebabkan ankel penat sangat hari itu, ankel biarkan diorang berdua tu, ankel dok berehat ja malam tu. Tapi ankel akan tetap balas dendam... hanya menantikan masa dan waktu yang sesuai...
 
 
Akhirnya ... waktu itu pun sampai...
dalam pukul 3 pagi.... huhuhu...
Jadi ankel pon membalas serangan mereka..
dengan counterattack yang jitu..
 
 
 
 

 
 
 
 
Hahahaha.. akhirnya.. ankel dapat ketenangan yang
dicari.. dan ankel dapat tidur lena sambil mimpikan
menjadi pemain egg shaker dalam video muzik
Nanasheme... Hantu atau buaya... Nyaman...
 
 
Keesokan harinya... tanpa disangaka... ya..
Ankel kena tembak lagi.. oleh beliau.. huhuhu..
 
 
 
 
 
 
 
Bukan setakat ankel... sidekick beliau..
merangkap pengapit tu pun pening...
 
 
 
 
 
 
 
 
Ya, ankel pun terfikir... bahasa apakah ini?
Tapi belum sempat ankel berfikir... beliau dah
bagi jawapannya...
 
 
 



 
 
 
 
Que rang are some bird told... Play net sarkessss??
cheer it bird told.. hahahahahhahahahaha..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nota kaki berbulu : Jangan fikir kami bergaduh ke hapa ya? Ini semua sekadar gurauan je. Tiada pun unsur-unsur menyindir atau mengutuk sebenarnya. Sekadar sembang-sembang kosong seronok-seronok sahaja. Tiada pun hati yang terguris mahupun terhiris.. huhuhu.
 
 
Nota kaki berbau : Mintak maaf pada orang yang berkenaan... sekali lagi jadik bahan kat dalam blog ankel... kekekekeke.
 
 
 
 
Terry ma car say ....
sir bulb sung gulp lee hut
end three cheer it beer it e knee
some pie hub biz.. hahahahaha
 
 
 





BACA

HAIWAN PELIHARAAN KESAYANGAN.


 
    Kalau malam, ankel suka makan depan tv. Ambik nasi, lauk , air segelas, pastu bantai makan depan tv. Tapi ianya jadi tak syok bila asyik kena kacau dengan 3 ekor anak kucing kesayangan ankel. Ia siap panjat-panjat belakang badan tu yang serius tak syok. Rasa dia punya kuku... haishhh...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tapi ankel tetap bernasib baik...
sebab ankel bela anak kucing....
bukan anak lembu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
    Kalau malam, ankel suka makan depan tv. Ambik nasi, lauk , air segelas, pastu bantai makan depan tv. Tapi ianya jadi tak syok bila asyik kena kacau dengan 3 ekor anak kucing kesayangan ankel. Ia siap panjat-panjat belakang badan tu yang serius tak syok. Rasa dia punya kuku... haishhh...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tapi ankel tetap bernasib baik...
sebab ankel bela anak kucing....
bukan anak lembu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BACA

SUPER ANKEL



        Kebelakangan ini ada cakap-cakap dikalangan rakan sekerja ankel tentang perubahan drastik pada diri ankel. Ankel dikatakan lebih kuat berkerja, banyak membantu kawan-kawan, rajin dan tak banyak tido.


















            Walaupun ianya sekadar cakap-cakap kosong, ankel percaya dan yakin bahawa ianya benar. Ini kerana ankel dapat merasakan kelainan pada diri ankel. Ankel rasa begitu muda, bertenaga. Dan ankel rasa ankel lebih pantas sekarang... pantas.. zup zap zup zap...




















            Setelah difikir secara mendalam, ankel dapat rasakan, punca ankel menjadi semakin rajin adalah :













            Kasut. Hmmm.. ankel rasa, semenjak ankel dok kerja pakai kasut nih, pergerakan ankel menjadi semakin pantas. Sepantas superman. Eh? Hmm.. tapi ada satu lagi kemungkinan,yang meminta tolong itu adalah pompuan. Sebab ankel memang tak akan menolak permintaan seorang pompuan. Kalau lelaki...

















Ps : Melawok saja. Laki ka pompuan ka, kalu minta tolong.. ankel akan tolong. Tanpa prejudis... kekekekeke.






        Kebelakangan ini ada cakap-cakap dikalangan rakan sekerja ankel tentang perubahan drastik pada diri ankel. Ankel dikatakan lebih kuat berkerja, banyak membantu kawan-kawan, rajin dan tak banyak tido.


















            Walaupun ianya sekadar cakap-cakap kosong, ankel percaya dan yakin bahawa ianya benar. Ini kerana ankel dapat merasakan kelainan pada diri ankel. Ankel rasa begitu muda, bertenaga. Dan ankel rasa ankel lebih pantas sekarang... pantas.. zup zap zup zap...




















            Setelah difikir secara mendalam, ankel dapat rasakan, punca ankel menjadi semakin rajin adalah :













            Kasut. Hmmm.. ankel rasa, semenjak ankel dok kerja pakai kasut nih, pergerakan ankel menjadi semakin pantas. Sepantas superman. Eh? Hmm.. tapi ada satu lagi kemungkinan,yang meminta tolong itu adalah pompuan. Sebab ankel memang tak akan menolak permintaan seorang pompuan. Kalau lelaki...

















Ps : Melawok saja. Laki ka pompuan ka, kalu minta tolong.. ankel akan tolong. Tanpa prejudis... kekekekeke.




BACA

SANDIWARA DALAM JAMBAN


       Sabtu lepas memang sedikit azab, datang kerja dengan tak sedap badan, di campur dengan ceri-beri. Memang pergh !! Dari pukul 8.30 sampai balik 12.30 tengahari ankel dok luar je, elak sejuk aircond. Cuma beberapa kali masuk dalam sebab terdesak memerut. Ceri beri la katakan...

     Sekali bila masuk jamban tengok dua-dua pintu jamban tertutup ada orang pakai. Habislah..



 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4 minit kemudian...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
        Hampeh, rupanya jamban sebelah tu kosong, cuma pintunya tertutup. Tapi ankel memang malas sikit nak tolak2 pintu jamban yang tertutup, sebab pernah sekali ankel tolak pintu jamban sekali tengok ada orang tengah dok cangkung.... hmmm.. Jadi korang dah dapat bayangkannya kan? Hmmmm...
 



 
 
 


 
 
 
 


       Sabtu lepas memang sedikit azab, datang kerja dengan tak sedap badan, di campur dengan ceri-beri. Memang pergh !! Dari pukul 8.30 sampai balik 12.30 tengahari ankel dok luar je, elak sejuk aircond. Cuma beberapa kali masuk dalam sebab terdesak memerut. Ceri beri la katakan...

     Sekali bila masuk jamban tengok dua-dua pintu jamban tertutup ada orang pakai. Habislah..



 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4 minit kemudian...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
        Hampeh, rupanya jamban sebelah tu kosong, cuma pintunya tertutup. Tapi ankel memang malas sikit nak tolak2 pintu jamban yang tertutup, sebab pernah sekali ankel tolak pintu jamban sekali tengok ada orang tengah dok cangkung.... hmmm.. Jadi korang dah dapat bayangkannya kan? Hmmmm...
 



 
 
 


 
 
 
 

BACA

PERNAH TAK TERJADI KAT KORANG ?

Bila kawan demam..
 
 
 
 
 
 
 
Bila kita pulak demam...
 
 
 
 
 
 
Kalau korang Tanya kat ankel..
Pernahkah ianya terjadi pada ankel...
Jawapan ankel..
Kalau tak masakan ada entri ini... huhuhuhu
 
 
 
 
 
 
 
 

Bila kawan demam..
 
 
 
 
 
 
 
Bila kita pulak demam...
 
 
 
 
 
 
Kalau korang Tanya kat ankel..
Pernahkah ianya terjadi pada ankel...
Jawapan ankel..
Kalau tak masakan ada entri ini... huhuhuhu
 
 
 
 
 
 
 
 

BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger