SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

BAGAI IRAMA DAN LAGU...



Pernahkah korang dengar lagu kat radio, pastu tetiba keluar pulak lagu yang menggamit memori, lagu yang membawa anda ke satu halaman sejarah hidup yang syahdu? Ke satu saat masa yang telah lama anda lupa...










       Ya, ankel juga begitu, ada beberapa lagu sebenarnya. Dan antaranya adalah lagu kumpulan the Cranberries... When you're gone...

anda pula bagaimana?

lagu apa?

ceciter.. ceciter...

huhuhuhu...


Pernahkah korang dengar lagu kat radio, pastu tetiba keluar pulak lagu yang menggamit memori, lagu yang membawa anda ke satu halaman sejarah hidup yang syahdu? Ke satu saat masa yang telah lama anda lupa...










       Ya, ankel juga begitu, ada beberapa lagu sebenarnya. Dan antaranya adalah lagu kumpulan the Cranberries... When you're gone...

anda pula bagaimana?

lagu apa?

ceciter.. ceciter...

huhuhuhu...
BACA

MENGALAMI SINDROM SLOW AND ALMOST STEADY.

    Kebelakangan ini memang ankel dah menjadi semakin slow di alam maya terutamanya di media sosial. Dengan lebih tepat sejak bulan lepas. Rasa rugi pulak melanggan strimik yang memang lembab, tapi jarang diguna pakai. hahaha.

    Segala-galanya berpunca dari kerja yang semakin mencabar. Dengan kehadiran watak-watak besar yang begitu ghairah memerah tenaga kami ketika berkerja. Ya, memang memenatkan kerja sekarang. Tapi lepas pukul 6, kami masih macam biasa, kadang-kadang menarik van lagi. hahahaha. Kalau tak paham bab ni sila tengok entri lepas pasal memecahkan rekod dunia.

   Akibatnya sekarang ankel kepenatan .. mentally and phisically. Sebab tu dah lama tak mengupdate apa-apa pun kat fb tu. Tadak idea nak mengarut apa, tadak idea nak lukis apa... dan yang paling best nak melukis pun dah tak ada mood. Ada jugalah melukis katun untuk page.. itupun dengan idea sumbangan rakan seperjuangan. Nak keluar idea sendiri memang dah tak mampu... otak tengah serabut sekarang. Sel-sel otak dah sumbat.. malas nak pikir dah..











        Haaa.. begitulah contoh katun yang dilukis hasil sumbangan idea rakan, ankel memang dah takde mood nak pikir nak melukis apa dah. stress. huhuhu. owh kedua kartun tersebut adalah sumbangan idea tengku puteri.  huhuhu.

      Jomler singgah ke page kartun yang memang rajin apdet kartun sehari sampai 2 3 kali. Kadang-kadang 4 kali. hahaha.


Buasir otak? ini mungkin satu lagi  kes sel-sel otak dah sumbat juga. Dah tak mau nak berhubung lagi.. kekekekke
    Kebelakangan ini memang ankel dah menjadi semakin slow di alam maya terutamanya di media sosial. Dengan lebih tepat sejak bulan lepas. Rasa rugi pulak melanggan strimik yang memang lembab, tapi jarang diguna pakai. hahaha.

    Segala-galanya berpunca dari kerja yang semakin mencabar. Dengan kehadiran watak-watak besar yang begitu ghairah memerah tenaga kami ketika berkerja. Ya, memang memenatkan kerja sekarang. Tapi lepas pukul 6, kami masih macam biasa, kadang-kadang menarik van lagi. hahahaha. Kalau tak paham bab ni sila tengok entri lepas pasal memecahkan rekod dunia.

   Akibatnya sekarang ankel kepenatan .. mentally and phisically. Sebab tu dah lama tak mengupdate apa-apa pun kat fb tu. Tadak idea nak mengarut apa, tadak idea nak lukis apa... dan yang paling best nak melukis pun dah tak ada mood. Ada jugalah melukis katun untuk page.. itupun dengan idea sumbangan rakan seperjuangan. Nak keluar idea sendiri memang dah tak mampu... otak tengah serabut sekarang. Sel-sel otak dah sumbat.. malas nak pikir dah..











        Haaa.. begitulah contoh katun yang dilukis hasil sumbangan idea rakan, ankel memang dah takde mood nak pikir nak melukis apa dah. stress. huhuhu. owh kedua kartun tersebut adalah sumbangan idea tengku puteri.  huhuhu.

      Jomler singgah ke page kartun yang memang rajin apdet kartun sehari sampai 2 3 kali. Kadang-kadang 4 kali. hahaha.


Buasir otak? ini mungkin satu lagi  kes sel-sel otak dah sumbat juga. Dah tak mau nak berhubung lagi.. kekekekke
BACA

BILA SUDAH TAK DAPAT DIBENDUNG LAGI..


Ok, hari ni nak citer pasai keje ankel lagi. Sukacita dimaklumkan department ankel keje sekarang ini dimonitor oleh big boss secara peribadi. Jadi beliau mengarahkan kami berjumpa beliau tiap-tiap hari.. setiap pukul 10 pagi. Ya, memang kena bambu hari-hari. akekekkeke.

Tapi yang bagusnya kami seolah kebal dari serangan department lain, sebab komplenlah apa benda sekalipun, boss akan tetap back up kami. Sebab... dia tahu segala-gala pasai keje kami, dan kami dah memang pasti kena marah hari-hari.

Tapi akan datang ni, kami akan dilepaskan ke jagaan orang lain, sebab beliau sudah berpuas hati dan tadak apa benda nak buat dah. Tapi tatkala menerima berita ini, ada yang gembira, sebab tak perlu mengadap beliau lagi... dan ada juga yang tidak suka, sebab "kekebalan" kami sudah hilang...






Disebalik semua itu sebenarnya ada satu benda yang ankel tak suka, pabila ada kawan se department yang gemar berlagak pandai depan bos, bodek, dan dengan selamba meyalahkan kawan yag lain. Nak nampak sentiasa bagus depan bos. Ada gaya, mutu dan keunggulan dalam berkerja depan bos. Padahal pada hakikatnya dia keje macam cirit... dok nyusahkan orang.

Disebabkan sudah lama sangat memendam perasaan pada mamat itu, akhirnya terkeluar jua kata-kata ikhlas dari ankel. Sebenarnya ankel dah tak tahan nak luahkan dari dulu.. huhuhu.




Huhuhu. Biarlah dia tanak tegur ankel pun, tak kisahlah. Cuma dalam berkerja kita patutnya support kawan-kawan... bukan memburukkan kawan depan bos. entahlah...




Ok, hari ni nak citer pasai keje ankel lagi. Sukacita dimaklumkan department ankel keje sekarang ini dimonitor oleh big boss secara peribadi. Jadi beliau mengarahkan kami berjumpa beliau tiap-tiap hari.. setiap pukul 10 pagi. Ya, memang kena bambu hari-hari. akekekkeke.

Tapi yang bagusnya kami seolah kebal dari serangan department lain, sebab komplenlah apa benda sekalipun, boss akan tetap back up kami. Sebab... dia tahu segala-gala pasai keje kami, dan kami dah memang pasti kena marah hari-hari.

Tapi akan datang ni, kami akan dilepaskan ke jagaan orang lain, sebab beliau sudah berpuas hati dan tadak apa benda nak buat dah. Tapi tatkala menerima berita ini, ada yang gembira, sebab tak perlu mengadap beliau lagi... dan ada juga yang tidak suka, sebab "kekebalan" kami sudah hilang...






Disebalik semua itu sebenarnya ada satu benda yang ankel tak suka, pabila ada kawan se department yang gemar berlagak pandai depan bos, bodek, dan dengan selamba meyalahkan kawan yag lain. Nak nampak sentiasa bagus depan bos. Ada gaya, mutu dan keunggulan dalam berkerja depan bos. Padahal pada hakikatnya dia keje macam cirit... dok nyusahkan orang.

Disebabkan sudah lama sangat memendam perasaan pada mamat itu, akhirnya terkeluar jua kata-kata ikhlas dari ankel. Sebenarnya ankel dah tak tahan nak luahkan dari dulu.. huhuhu.




Huhuhu. Biarlah dia tanak tegur ankel pun, tak kisahlah. Cuma dalam berkerja kita patutnya support kawan-kawan... bukan memburukkan kawan depan bos. entahlah...



BACA

FANTASI DAN REALITI. DAN REALITINYA MEMANG...





BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger