SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

Susahnya nak berhenti merokok

Adakah anda merokok? Kalau aku jawapannya sudah tentu. Kalau difikirkan,dah lama gak aku berkecimpung dalam dunia rokok-merokok ni. Sejak dari zaman aku muda remaja lagi.

Bukan aku tak pernah cuba nak berhenti merokok, dah cuba dah, cuma tak menjadi. Habis tu kalau dah tgk asap kepul2 keluar dari mulut kawan aku... mana boleh tahan. Lagi2 bila lepas makan, mesti rasa nak cucuh sebatang.

Tapi ada seorang kawan aku yg sudah insaf dari merokok. Tu yg buat aku musykil tu... kenapa dia boleh dan aku pulak tak boleh. Resepi apa dia pakai..... Resepi turun temurun tinggalan nenek moyang atau resepi ciptaan sendiri. Alasan dia awek dia bagi sokongan dan dorongan yg sgt jitu. Tapi pada aku dia kena paksa tahap buruh paksa. Habis kalau awek cun melecun... suruh terjun longkang konfom dia terjun. Ahaks.. tak baik aku ckp camtu. Tapi aku tengok bila dia kawin nanti mesti dia kena basuh baju, basuh pinggan mangkuk dan sudah tentu angkat kain jemuran. Maklumla hari nak hujan.

Aku terfikir nak berhenti sebab rasa rugilah pulak. Dahla harga asyik naik tak pernah turun. Pastu buat semput aku punya paru2 adalah. Skrg nak main futsal pun payah... asyik2 semput... asyik2 semput.... Aku selalu bagi alasan stamina dah kurang sebab kadar metabolisme dlm badan dah turun. Padahal aku bukan tau maksud menatang tu... saja cakap macam orang pandai.

Walau apapun aku memang cadang nak berhenti merokok. Sekarang ni aku dah cuba kurangkan kadar pengambilan rokok. Nak berhenti sekali harung mana boleh, kena buat slow2. Mana tau satu hari nanti aku akan dapat berhenti terus...  Sapa tau... InsyaAllah... satu hari nanti...
Adakah anda merokok? Kalau aku jawapannya sudah tentu. Kalau difikirkan,dah lama gak aku berkecimpung dalam dunia rokok-merokok ni. Sejak dari zaman aku muda remaja lagi.

Bukan aku tak pernah cuba nak berhenti merokok, dah cuba dah, cuma tak menjadi. Habis tu kalau dah tgk asap kepul2 keluar dari mulut kawan aku... mana boleh tahan. Lagi2 bila lepas makan, mesti rasa nak cucuh sebatang.

Tapi ada seorang kawan aku yg sudah insaf dari merokok. Tu yg buat aku musykil tu... kenapa dia boleh dan aku pulak tak boleh. Resepi apa dia pakai..... Resepi turun temurun tinggalan nenek moyang atau resepi ciptaan sendiri. Alasan dia awek dia bagi sokongan dan dorongan yg sgt jitu. Tapi pada aku dia kena paksa tahap buruh paksa. Habis kalau awek cun melecun... suruh terjun longkang konfom dia terjun. Ahaks.. tak baik aku ckp camtu. Tapi aku tengok bila dia kawin nanti mesti dia kena basuh baju, basuh pinggan mangkuk dan sudah tentu angkat kain jemuran. Maklumla hari nak hujan.

Aku terfikir nak berhenti sebab rasa rugilah pulak. Dahla harga asyik naik tak pernah turun. Pastu buat semput aku punya paru2 adalah. Skrg nak main futsal pun payah... asyik2 semput... asyik2 semput.... Aku selalu bagi alasan stamina dah kurang sebab kadar metabolisme dlm badan dah turun. Padahal aku bukan tau maksud menatang tu... saja cakap macam orang pandai.

Walau apapun aku memang cadang nak berhenti merokok. Sekarang ni aku dah cuba kurangkan kadar pengambilan rokok. Nak berhenti sekali harung mana boleh, kena buat slow2. Mana tau satu hari nanti aku akan dapat berhenti terus...  Sapa tau... InsyaAllah... satu hari nanti...
BACA

Maka siaplah blog ala-ala kartun aku


Horeyy... Akhirnya siap gak blog aku yg serba simple-mimple nih. Itupun ambik masa berjam gak la. Siap pening2 kepala lagi.Maklumla baru nak mula berjinak-jinak buat blog nih.Mcm budak baru belajar naik basikal... kejap jatuh kejap tergolek...


Oleh kerana aku dah pening kepala nih... tidur lagi bagus...

Horeyy... Akhirnya siap gak blog aku yg serba simple-mimple nih. Itupun ambik masa berjam gak la. Siap pening2 kepala lagi.Maklumla baru nak mula berjinak-jinak buat blog nih.Mcm budak baru belajar naik basikal... kejap jatuh kejap tergolek...


Oleh kerana aku dah pening kepala nih... tidur lagi bagus...
BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger