Cinta itu membunuhku.




         Huarghhhhh... mmmnmm.... sakit-sakit plak badan aku bila duduk lama-lama ngadap komputer nih. huhuhu. Dulu masa mula-mula aku pasang internet, aku cuma pakai untuk download-download lagu, surf internet cari benda-benda yang menarik untuk di baca. Cari info tentang band-band feveret aku, movie dan sebagainya. Kiranya tak banyak masa aku buang masa di internet.




        Kini, setelah aku mempunyai blog yang serba pelik ini, segalanya telah berubah. Aku selalu menghabiskan masa yang agak lama di dunia maya ini. Hampir tiap-tiap malam aku dok ngadap monitor aku nih.  Ibarat aku sudah jatuh cinta dengan dunia internet. (cam harem je ayat). Huhuhu...





Disebabkan itulah aku selalu tidur lewat. Dan itulah punca aku sering mengantuk dan lembik ditempat kerja. huhuhuhu.


Secara tidak langsung ia mengganggu gugat gaya, mutu dan keunggulan kerja ku. huhuhu. Dan di sebabkan aku sudah muak asyik kena bambu bos aku, aku dah bertekad tak nak ngantuk-ngantuk lagi di tempat kerja.





          Ada ke patut dia kata aku tido, padahal... aku cuma pejam mata je, itupon nak kecoh. huhuhu. Dan sebenarnya bukan aku sorang je, dak lain pon sama gak..... suka tido. huhuhu... kadang-kadang ah.    
     



         Apapun bermula dari detik dan saat ini, aku menanamkan tekad untuk tidak tidur lewat-lewat lagi.... bangun awal dengan tubuh yang cergas, sihat dan bertenaga superpower..... kecuali pada hari sabtu dan ahad, bolehlah aku meronggeng kat internet ni lama-lama. 

        Dan disaat ini....  ketika anda sedang membaca entri yang serabai ini....... aku sedang...
















       Tidur nyenyak.... dibuai mimpi indah.... bersama  gadis-gadis cantik di seluruh Malaysia. Harharhar... Ok... Selamat tidur rakyat Malaysia.

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

21 comments:

  1. hahaha good nite ! tamo dokk on9 jerr hihihihii ;D

    ReplyDelete
  2. dibuai indah bersama gadis-gadis cantik mesia..

    HAHA..
    ayat takleh blah..
    brader, saya pun kena tido awal gak sbb ada kuliah..;p

    ReplyDelete
  3. ok abg jonni .. kita azam secara berjemaah ye..

    ReplyDelete
  4. auwff..seksi..:))
    tdo awal x pe..jgn tidokan blog ni terus sudah...ho ho ho..

    pst: pinjam cadar..lawa aa..

    ReplyDelete
  5. good nite!!! jgn tak terbangun pergi keja lak sok

    ReplyDelete
  6. abggg joniiiiiii.ko mimpi kaum wnita malaysia yg cantik2 aje?pastuh mmg xde chance laa ak nak masukk mmpi ko.sampai hati mendiskriminasikaaaannnnn kaum perempuann!!!!!grrrrrr......;p

    ReplyDelete
  7. hahaha..padan muka kena mara ngan bos...ngeh3...lenkali tido la lewat lagi..:)

    ReplyDelete
  8. bos!!! tengok abg jonni ni asyik tido je, kerja malas. hahaha (balas balik :p )

    ReplyDelete
  9. hiii tidoo lagi ke abg jonii..bangun2 pi keje..ekkee

    ReplyDelete
  10. aiyark!!!! cadar bunga2!!! hahahaahaha

    nota siku : gud2...smoga usahamu berjaya..=D

    ReplyDelete
  11. tergoda dengan cadar encik gorie !!
    cantikkkkkkk !!

    * lukis cik rabbit la pulak encik gorie !!

    ReplyDelete
  12. heheheh...amboi tingginya angan2 mimpi dia eh..hahahha :P buruk benor tido tu :)

    ReplyDelete
  13. MaWaDDaH: Yes madam!!.. mulai hari ini aku akan selalu tido awal.... huhu..


    Markonah: Gudnite... org pompuan kena tido cukup... barulah kiut selalu... huhu..



    akema yazid: huhuhu... mengarut je tu ah... ok... selamat bergumbira di kuliah. huhu.



    a.samad jaafar: hang ada org rumah... bleylah kejut... aku alarm clock pon tadak... huhuhu.



    Liza Abd Rahim: aku kena tido awal... utk menjaga keremajaan kulit mukaku.... harharhar



    s.y.a.r.q: kalu x bangun... alamat ke klinik la aku.... ambik mc... huhuhu



    echah mashuri: eh.. mana ada... hang hari isnin minggu depan... mimpi mkn kat klcc... c u there bebeh... huhuhuhu



    Along Tapa: seronok apekejadah.... mimpi kene kejar hantu adalah.... huhuhu..



    cik jelly chan: harharhar... kejamnya hang... gelakkan aku ye... takpe... takpe.... huhuhu...




    ZiZie ZiZot: huhuhu... oooo... balas dendam pasal komen aku hari tu la nih.... huhuhu... takpe... takpe.... ada lori... ada bas... huhuhu



    Suriati: huhuhu... tobat tanak bangun lewat lagi... serik aku.... huhuhu



    aniz: cute apa cadar bunga2...huhuhu... moga2 lah...



    Cik Rabbit: comelkan cadar nih... sesuai ngan personaliti aku.... huhuhu... tak pandailah cik rabbit.



    Cik Feesya: harharhar... angan2 kosong je tu... tidur yg lena namanya... huhu..



    Cik Biru: cadar beli kat Jakel... huhuhu.

    ReplyDelete
  14. hehe sanggup tido lewat akibat beron9 yeah? hbs da kena mara,xpla bkn sllu..haaha y pnting puas on9 then tido lena..huarhuar.

    ReplyDelete
  15. aku pun pernah terlelap sambil duduk kat tempat keje..hehe

    *cadar bunga mempengaruhi mimpi. aku nak tangkap sehelai lah buat tdo mlm ni

    ReplyDelete
  16. oi!

    ape kes jatuh chenta dgn dunia internet?? kau jangan pecaya sgt.
    org org dalam dunia maya ni...






    kecuali aku.
    sebab aku best.


    HARHARHAR.


    beb ada satu soalan nak tanya,
    kau kalau tido memang tangan terus jadi sesiku L kah??

    boleh a nak pinjam buat lukis plan rumah.



    eh?

    ReplyDelete
  17. chocholate.aholic.... huhuhu.... tak best ah kena marah.... bernanah tinge woooo.... huhu...



    Dark Half... cadar berbunga ni sebab ... aku sbnrnya... seorg yg romantis...
    harharhgar....
    nak muntah aku....




    Bonekadalamchermin.... harharhar... ye la.. ye la...
    ko je la sorang yg best.... hampeh ko ...


    bukan setakat sesiku l... kekuda l pun ada.... huhuhu..

    ReplyDelete
  18. bace entry ni ntah ke berapa kali ntah . hahaha

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger