ORANG BANDAR VS ORANG KAMPUNG





































moral of the story : tiada apa-apa sebenarnya, sekadar rakaman perbualan kosong bersama jiran.

Masa ada kenduri kecil kat rumah ankel, adik ipar beliau yang memang orang bandar tu ada datang membantu rewang gitu. Dia duduk tolong ankel basuh ayam. Dia tengok ankel pastu senyum... ankel tengok muka dia pastu senyum.... kami saling berbalas senyuman..  bukan diskriminasi atau apa, cuma... 

arghh !! tak tau nak sembang hapa ngan mamat tu. Dah asyik-asyik dia senyum je...









***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

47 comments:

  1. errr lama jugak tak naik bus apatah lagi lrt sbb kedah mana ada lrt kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... dulu2 masa bas pakai konduktor reti ah ankel... skrg sejak x pakai konduktor, gerun ah nak naik bas, x tau lah... kekekekeke

      takpa... nanti bila ankel jadik ahli parlimen kat kedah ankel turunkan harga minyak ngan buat lrt kat kedah.. kuikuikui

      Delete
  2. sep sep tom tomlah kita.kak lea ni nama je duk dekat benor dengan stesyen ERL..pergi kl sentral pun tak pernah huwaaaa...

    yelah ingat lagi masa kak lea balik kampung husband,bila jumpa dengan sedara sebaya kami yang memang kerja di kampung,depa macam segan nak borak.kak lea tak mau depa ingat orang key ell(heh teringat najwa nyanyilah)..sombong.

    kak lea sebagai blogger yang sejati dan peramah (sila muntah hijau),sebenarnya excited nak interview depa tentang keseronokan tinggal di kampung,kalau boring apa je aktiviti diorang buat selain menghadap internet.sebagai muda belia,apa harapan diorang (ceh ada gaya tak macam bakal menteri blogger ^^)

    kalau sekarang ni suruh kak lea sorang2 naik komuter ka..lrt ka..bus ka...rasa sah2 kak lea menggigil.tapi kalau drive kereta laju je.jom uncle kita ronda2 naik belon cari shila hamzah kat china tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gee mana boleh naik belon...gee terbang guna topi helikopter tu tau..sebab belon dah penuh nak bawa stok makanan kita bertiga dengan uncle hahahaha...

      Delete
    2. letopkan belon die.. kaboomm!!!^^
      muahahahaha(gelak gaya shin chan..)

      Delete
    3. kak lea... bukan segan nak tegur, cuma tak reti nak sembang. Jarang jumpa. cuba kalau selalu jumpa, sembang lancar mcm air ja... kekekkeke

      kekeke... dok kampung ka bandar mmg ah lain kan? tapi rasanya memasing ada kelebihan ngan kekurangan nya kan? huhuhuhu

      kekeke... ankel nak beli tiket lrt pun tak tahu, dulu2 jln2 naik pun lrt punkwn yg dok belikan.. kekekkee

      Delete
    4. gee... ko bebudak lagi... dok umah je... takyah ngengada nak ikut... kang ikut sibuk nak bawak anak patung laaa.. bantal busuk laaaa... haish... kekekkekeke

      Delete
    5. hahahahaha kak lea tak gelak gee betul tak tipu...hahahahhaha....nakal uncle ni...

      Delete
    6. alaaaaa~~~(sambil bawa patung doraemon yang diseret ke lantai pergi membawa diri..)

      Delete
  3. Replies
    1. kekekke... jgn ah nangis... nah... amik tisu nih... kuikuikui

      Delete
  4. Replies
    1. lupa pakai bedak ah tadi... (sambil garu2 kepala) kuikuikui

      Delete
  5. jap...nk p cr tisu...alaa rietta pown dh lamer xnek bas picit loceng...sebab rietta ada mr kriss yang rela diajak merempit ke mana mana...klu komuter ngn lrt kengakadang bru nek klu trun kl...tpi rietta lg selesa jalan kaki jerr...yang dekat dekat jerr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... tah ... skrg bas dah tadak pakai konduktor... x best ah.. kuikuikui

      naik motor lagi best kan? laju ja... kekekkeke

      jln kaki? hmmm... ankel x rela jln kaki jauh2... semput... kuikuikui

      Delete
    2. Btul tu ankel...nek moto bleh rempit..hehehe...pastu time jam...kita xterlibat...hehehe...

      Delete
  6. Tgh nnges golek2 nie ankel
    P/s: sy pown besa nek lrt skali je ankel...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... nah.. nah.. amik tisu ni... kuikuikui

      kekeke... ankel adalah jenjalan naik lrt beberapa kali... tu pon ikut kawan kalau sesorang... hmmm.. pengsan.. kekekkekee

      Delete
    2. Haha..thap pengsan terus..kes parah nie ankel

      Delete
  7. Replies
    1. elehhhh... lama tak naik basikal ka... x reti...
      ankel siap boley angkat2 tayar depan kalu naik beskal... kakakakkakaka

      Delete
    2. sekarang ni org angkat tayar belakang lah ankel =P

      Delete
  8. selalu naik bas.. x pernah naik lrt.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkee... hmmm.. ankel pon dah lama gila x naik bas... dulu2 masa masih pakai konduktor selalu la naik bas... kekekkkee

      Delete
  9. <<< jakun tiap kali naik LRT/komuter/ketapi bwh tanah sbb jrg sgt g KL..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke... ankel lagi lah... tah berapa taun sekali pi kl... jarang gila... kuikuikui

      Delete
  10. Replies
    1. haish... ko ni... nak rindu2 bas buat pe... rindulah kat gadis2 tempatan.... kekekkekeke

      Delete
  11. bas mini baru best ankel..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... teringat dulu2 ada naik bas mini kl yg warna merah tu sekali... mcm samseng bawak bas... sebelah tayar siap naik divider pejalan kaki... gila best... kekekkeke

      Delete
  12. ankel Joni.... lame tak blog mike ankel..... makin lame makin menyengat ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... yep... ankel pon dah x bw skrg nih... x dan... huhuhuhu...

      Delete
  13. alaaa...saya pon dah bertahun x naik bas... lebih 10 tahun kot... huhu...

    bila sebut org bandar vs org kampung.. teringat masa zmn study dulu.. member saya org kampung.. excited dtg KL.. g klcc, naik lrt... saya datang kampung dia plak.. excited panjat pokok..sbb sepanjang hidup..xpernah panjat pokok..asyik panjat bangunan aje.. muahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke... biasalah tu.. kita kalu pi mana2 tempat baru mesti bersemangat gila kan? ankel mmg batak gila kalu ikut kak ngah balik kg... sbb kg dia sawah... gila best... rasa cam tanak balik ja... kuikuikui

      Delete
  14. hahaha...

    sobs sobs sobs sobs...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke... alaaa.. jgn ah nangisss... nah tisu... kuikuikui

      Delete
  15. kesian ankel.. *nah hulur tisu...sebenarnya cjc pong dah lama tak naik pengangkutan awam...seb baik dkt penang takde lrt...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekke... lagi senang pakai transpot sendiri kan? tapi tulah kena tau sbnrnya naik transpot2 awam ni..

      kalu ada emergency terpaksa naik transpot awam kang jadik blur plak... tak lah tersesat sampai jepun... kekekkeke

      yasira... rapid penang? kekekek... ankel sekali ja pi penang dulu... x reti ah apa2 psl penang... kuikuikui

      Delete
  16. cara orang kampung dengan cara orang bandar memang lain.tapi best lagi cara hidup di kampung..tenang je kan..aktiviti pun best.sy tak suke naik lrt,bas,ketapi ke ape..lebih suka naik kenderaan sendirian berhad..kdg2 tu boleh lah naik ktm ke kan..sebab skang ni kalau naik segala bagai tu lebih kena berhati hati..xpe ankel..pasni leh bawak ankel jalan2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke... biasalah tu... ankel kalu pi mana2 tempat baru mesti semangat gila... x kisah ah kg ka town ka.. huhuhu

      ankel mmg x reti nak pakai transpot awam... nak beli2 tiket x tau... nak turun mana pun x tau kekekekek

      bwk ankel jln2? waaaa... bagus tu... lagi bagus kalu hang sapot ankel 100% kekekkekekkeke

      Delete
  17. senasiblah kita ankel.

    takpa jgn sedih2. jom kita p KL . hoho

    ReplyDelete
  18. aikkk!!..dah duk kat KL pun tak reti naik lrt ke?

    aku kalau naik lrt mesti pegang kemas2..takut jatuh..
    hahahahha..jakun sungguh kalau aku turun bandar besar..

    ReplyDelete
  19. LRT? apa tu? tak pernah naik lagi lah. kalau naik mesti umpama rusa naik LRT. kahkahkah

    ReplyDelete
  20. hahaha.. bab tekan loceng nk berenti tu tak tahan nk gelak wawawa

    ReplyDelete
  21. hahahah
    adoiii.. bab meracun tu.. jgn kata org bandar, org kampung pun bukan semua reti

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger