SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA


Minggu lepas ankel perasan ramai yang apdet pasal drama "sebenarnya saya isteri dia". Bagi orang seperti ankel memang ah tak tahu menahu tentang fenomena ini. Maklumlah jangankan baca novel, tengok tv pun jarang. Menyedihkan bukan?

Tapi walaupun ankel tidak tahu menahu, ankel dapat rasakan ceritanya seperti ini...








Adakah ceritanya sebegitu? bukan? owh maknanya ankel tiada berbakat dalam bidang teka meneka. 

Hmmm.. kita cerita benda lain pulak lah. Pernah tak anda terserempak dengan pasangan yang jauh beza umur pasangannya. Maksud ankel seorang gadis berjalan bersama seorang lelaki yang lebih tua. Dan pada pandangan pertama kita lihat mereka seperti pasangan ayah bersama anak gadisnya ataupun cucu.







Sekali pandang kita lihat macam pasangan anak beranak, tapi sebenarnya mereka adalah...








Ya, begitulah. Dan sebenarnya ankel ada kenal pasangan yang sebegini. Dan apa yang menjadi perbualan orang disekeliling mereka adalah, si gadis hanya mahukan harta lelaki tersebut. Mata duitan lah nak hidup senanglah. Itu persepsi masyarakat yang biasa. Itu lumrah. Dan bagi si gadis pula, beliau mengambil pendekatan buat pekak je, malas nak layan semua itu. huhuhuhu.

Pada ankel itu semua sudah jodoh. Tak perlulah kita herankan semua itu. Tapi ankel akan teramat amat hairan jika...
















***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

43 comments:

  1. hahaha..yg last tu xmenahan..blueeekkk,tapi de kwn mcm tu,nasib bukan seagama.klu x,mungkin da kebas telinga dia kena maki oleh eca.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke... ye ke? owh nasib baik ankel tak pernah mengenali sesiap yg berfeel sebegitu... serius menggerunkan... akekekkkeke

      Delete
  2. hye ankel hehehehe ingatkan ankel follow drama tu.ankel kena belajar jadi loving n caring,baru cair hati semua gadis2 he3..

    owh pernah nampak satu couple ni masa kak lea nak beli kasut.awek tu leka pilih kasut.salesgirl pulak tengah sibuk carikan saiz kat stor.kemudian dia berikan kasut tu kat pasangan awek tadi."Pakcik tolong pegangkan,ni anak pakcik punya" Tiba2 awek tadi tu cakap "Yang...sesuai tak style ni dengan I"...kak lea nampak terbeliak mata salesgirl tu!

    mau tak terbeliak,kak lea pun ingat tu bapak dia.rasanya awek tu 2o-an..pakcik tu 50-an huhu..

    yelah cinta tak mengenal usia..janji depa bahagia.itulah namanya jodoh,kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... ankel jarang gila tgk tv... mmg jarang..ankel ni berjiwa rock... kuikuikuikui

      kekekekke... alamak... panggil "yang" tu... romentis gitu.. owh,.. mesti kecewa dah lah dipanggil pakcik, wife plak dikata anak... akekekkekeke

      ak ah.. dah jodoh... owh.. org yg ankel kenal tu sekali kawen langsung jadik mak datin.. akekekkekeke

      Delete
  3. Hahahahaha..kalau laki dgn laki tue mmg rasa nk mntah lelaju je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.. arghhh !! memang... mmg stress kalau memikirkannya... baik jgn fikir.. akekekekkeke

      Delete
  4. alamak kalau nak cerita panjang ni. haha. kalau novel dia dah tebal, nak buat rumusan kat sini alamatnya panjang la

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikuikui... panjang ya? entahlah ankel mmg x tau bab2 citer2 tv ka novel2 ka... kalu naruto tau ah... akekekkeeke

      Delete
  5. Replies
    1. oi.. oi.. oi.. apa muntah2 kat sini... cuci balik... cuci balik... akekekekkeeke

      Delete
  6. haaaa..salah bro.. salah. walaopon gua tak ikut sangat drama tue tapi gua tau... wkwkwkwk



    dan gambo yang last sekali, gua pon nak muntah gak... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooooo..... kantoi... kantoi...

      eeeeeeee... muka ganasssss... tapi tgk drama.... eeeeeiiii..
      kuikuikuikuikuikui


      kekekke... kalu org yg normal mmg nk muntah bab camtu... geli kot.. akekekekkeke

      Delete
  7. He..he.. macam-macam ada. Kak Ain pun sama, jarang tengok tv, Kalau tengok pun Saluran National Geographic dan animal planet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekekke... ooo... ankel lagi ah... mmg jarang tgk tv.. kalu ada rancangan best pun biasa dok tgk kat tenet ja... youtube ka... sbb remot tv biasa budak2 kontrol... akekekkekeke

      Delete
  8. hahahaha yg part last tu kalau terjadi saya pon akan termuntah pink ankel oiii hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekkeke.. ak ah.. normal ah tu... geli ye dak? akekekekeke

      Delete
  9. ahahhahaha... ok "perkataan 'isteri' utk pasangan lelaki lelki tuh mmg takleh blah" XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... meloyakan ye dak? huhuhhhu

      Delete
  10. yg last tu x tahan..hehehhe..pale botak macho..sekali mengaku bini terus kaki terjongket..hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekkekeke... tu namanya gedik2 manja... kata kapel... akekekekekkeke

      Delete
  11. hakhakhakkkkk.. bikin gue gelak guling2 kt opis nehhhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelak2 buleh... guling2 jgn... akekekekekke

      Delete
  12. baik punya ulasan ankel pasal SSID tu hehe...

    jodoh pasangan tua ni memang dah tersurat kot jodoh mereka macam tu...asalkan mereka nie bahagia dan tak ganggu orang sekeliling, tak ada hal punya...tapi kdg2 terlintas jugak ayat jahat di kepala...hehe..mesti nak pow harta orang tua nie hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... ankel main bantai ja... manalah ankel tau...

      kekekkeke... biasa ah tu... ankel pon terkir gak camtu.. lagi2 klau bab kawen ngan bos.. hhuhuhuhu

      Delete
  13. salam ankel.. saya pon x tengok cerita tu semua..
    wakaka.. x minat hadap tivi..
    kalau hadap pon .. yang pukul 7.o0 ptg setiap sabtu dan ahad..itu pon kalau sempat..wakakaka..

    lama dah x bukak tibi nih..hahaha..

    muntah ejau tengok yang bawah kali.. adeh.. ade jugak ye..wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. gee jgn asyik tgk doremon ja... tgk ah rancangan masak2 ka... semanis kurma ka? .. kuikuikui

      bg je tb tu kat ankel... boleh? kuikuikui

      ooo... cuci balik.... cuci balik... kuikuikui

      Delete
  14. yg last tu mmg sengaja sengal nak buat org muntah ka hapa??wakakakakaka...oh baru kemarin nampak bos ngn wife dia yg suma staff ingat itu anak dia kahkah..mujur tak tergerak hati nak gi tegur "tu anak bos ke??"

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... ada yg muntah ka? mmmmm.. ok ah tu.. akekekkeke

      kekekekke.. wooooo... bos kawen ngan org muda ya... wooo.. hebak.. hebak... kena berguru ngan beliau nih... akekekkeke

      Delete
  15. Replies
    1. kuikuikui... mengarut2 ja... huhuhu

      Delete
  16. Entahlah betul ke tak tekaan ankel tu sebab saya pn x tengok jugak.
    tapi yang last tu.. memang betul2 ada di dunia nyata,
    uwekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. wooo.. ada geng.. ada geng... hi5 .. hi5... hhuhuhu

      kuikuikui.. ada.. ramai ja yg selamba mengaku berorientasi sebegitu kat intenet... kan? siap bangga plak tu.. huhuhhhu

      Delete
  17. Gmbar last tu xbleh blah lew ankel....ekekeke......kdg kdg perbezaan umo tu buat org kata mcm mcm pada wanita tu....tpi kdg kdg sebaliknye....duet wanita tu lebih byk sebenarnye...tpi dh jdoh kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. akekekek.. alaaa.. yg lasttu ankel berseloroh ja... huhuhu..

      kekekeke... itu lumrah.. biasalah tu... ak ah.. kdg2 yg girl plak byk duit.. huhuhuhu

      Delete
    2. hehehe...tahu jerr ankel men men...tapi mmg buat rietta gelak tgk picta tu...

      kan...org klu buat apa pown...bersungut jerr kerjanya...

      Delete
  18. psssttt...
    uncle macam nak ngutuk 'bf' budak sebelah saye ni.
    Ramadan ni... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... haish.. entri ni dipablish 2 hari sblm puasa... huhuhuhu

      Delete
  19. hahahaha yg last lu lawk lejen!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekekke... lawak yg meremangkan bulu roma... kan? akekekekke

      Delete
  20. haha. citer tu bini dia tu muda lagi dari si laki dia XD

    ReplyDelete
  21. anis pn nk termuntah tgk yg last tu.haha=3

    ReplyDelete
  22. Erkkk.. yg last tu.. isteri diaaaa???

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger