SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

menjawab permasalahan masyarakat

        Huhuhu. Dah lama banget rasanya aku tak mengupdate blog aku sendiri. Inikan pula nak blogwalking blog kawan-kawan, amatlah jarang. Ini bukanlah disengajakan, tetapi disebabkan aku sedang tenat menyelesaikan permasalahan diri sendiri. huhuhu.




 Jadi untuk entri kali ini aku ingin menjawab beberapa persoalan yang membeku di benak beberapa insan yang tersesat ke dalam blog mengarut aku ini.

Maksud aku adalah persoalan-persoalan yang telah tersenarai di dalam keyword carian sipolan-sipolan yang melayari ke blog aku ini.


Anda paham apa yang aku nak cakap ni? Aku sendiri pun tak paham tatabahasa yang aku tulis ni. Hahahaha. Lantoklah. Hentam sajalah labu....



Jom kita mulakan.....




1) Siapakah pencipta mesin basuh?

Ya, sukacita di maklumkan aku sendiri pun tak tau siapa pencipta mesin basuh. Aku dah cuba google, tapi bila baca artikel tersebut, aku sendiri pun tak paham. Maklumlah artikel berbahasa Inggeris. Jadi sila cari di blog yang lain.




  
2) cerita lucah naik bas.

Hmmmm.... kali terakhir aku naik bas adalah pada tahun 1999, Jadi memang aku takde cerita nak bagitau tentang pengalaman naik bas. Harap maklum.





3) Wanita mengandung nak minta keje apa?

Haaaaaaa.... untuk persoalan ini, aku rasa mintaklah keje yang agak relaks sikit. macam kerani ke... sebab takkan nak mintak keje yang perlu nak mengangkat barang ke... keje yang kena berdiri lama ke.... huhuhuhu.





4) topik sembang ngan awek.

Mmmmm... sebenarnya benda ini amatlah mudah. Ada bermacam malah berjuta topik yang boleh diperkatakan dalam arena bersembang ngan awek. Antara contohnya... anda boleh bersembang tentang pencemaran alam sekitar, tahap penipisan lapisan ozon yang amat membimbangkan. Malah anda juga boleh bercakap tentang industri perikanan laut dalam di pantai Timur. Pendek kata terpulang pada anda.





5) soalan nak tanya pada awek selain dah makan ke belum.

Laaaa... benda macam ini pun nak kena google-google. Kan ada macam-macam soalan nak di tanya. Contohnya tanyalah...  dah mandi ke belum? Ayah dah balik keje ke belum? Kedai runcit dekat tak dengan rumah? hmmmm... entah lah.



        Ok cukuplah sekadar 5 persoalan untuk kali ini. Dan sesi soal jawab ini akan diteruskan pada tarikh dan waktu yang akan diberi tahu kelak. Harap maklum.


         Diharapkan dengan pendedahan ini dapatlah membantu sedikit sebanyak sipolan-sipolan yang telah menggoogle keywords tersebut. Jadi jika anda ada sebarang persoalan yang perlu dirungkai, dan anda tiada jalan penyelesaian, sudi-sudilah bertanya kepada aku. Dan aku akan menjawabnya dengan seikhlas mungkin. Wassalam...






                                   Babai.....


nota nota: sebenarnya tengah takde mood nak update blog. harharhar. Jadi wujudlah entri sengal ini. Sori kerana telah membuang waktu anda. harharharhar.
        Huhuhu. Dah lama banget rasanya aku tak mengupdate blog aku sendiri. Inikan pula nak blogwalking blog kawan-kawan, amatlah jarang. Ini bukanlah disengajakan, tetapi disebabkan aku sedang tenat menyelesaikan permasalahan diri sendiri. huhuhu.




 Jadi untuk entri kali ini aku ingin menjawab beberapa persoalan yang membeku di benak beberapa insan yang tersesat ke dalam blog mengarut aku ini.

Maksud aku adalah persoalan-persoalan yang telah tersenarai di dalam keyword carian sipolan-sipolan yang melayari ke blog aku ini.


Anda paham apa yang aku nak cakap ni? Aku sendiri pun tak paham tatabahasa yang aku tulis ni. Hahahaha. Lantoklah. Hentam sajalah labu....



Jom kita mulakan.....




1) Siapakah pencipta mesin basuh?

Ya, sukacita di maklumkan aku sendiri pun tak tau siapa pencipta mesin basuh. Aku dah cuba google, tapi bila baca artikel tersebut, aku sendiri pun tak paham. Maklumlah artikel berbahasa Inggeris. Jadi sila cari di blog yang lain.




  
2) cerita lucah naik bas.

Hmmmm.... kali terakhir aku naik bas adalah pada tahun 1999, Jadi memang aku takde cerita nak bagitau tentang pengalaman naik bas. Harap maklum.





3) Wanita mengandung nak minta keje apa?

Haaaaaaa.... untuk persoalan ini, aku rasa mintaklah keje yang agak relaks sikit. macam kerani ke... sebab takkan nak mintak keje yang perlu nak mengangkat barang ke... keje yang kena berdiri lama ke.... huhuhuhu.





4) topik sembang ngan awek.

Mmmmm... sebenarnya benda ini amatlah mudah. Ada bermacam malah berjuta topik yang boleh diperkatakan dalam arena bersembang ngan awek. Antara contohnya... anda boleh bersembang tentang pencemaran alam sekitar, tahap penipisan lapisan ozon yang amat membimbangkan. Malah anda juga boleh bercakap tentang industri perikanan laut dalam di pantai Timur. Pendek kata terpulang pada anda.





5) soalan nak tanya pada awek selain dah makan ke belum.

Laaaa... benda macam ini pun nak kena google-google. Kan ada macam-macam soalan nak di tanya. Contohnya tanyalah...  dah mandi ke belum? Ayah dah balik keje ke belum? Kedai runcit dekat tak dengan rumah? hmmmm... entah lah.



        Ok cukuplah sekadar 5 persoalan untuk kali ini. Dan sesi soal jawab ini akan diteruskan pada tarikh dan waktu yang akan diberi tahu kelak. Harap maklum.


         Diharapkan dengan pendedahan ini dapatlah membantu sedikit sebanyak sipolan-sipolan yang telah menggoogle keywords tersebut. Jadi jika anda ada sebarang persoalan yang perlu dirungkai, dan anda tiada jalan penyelesaian, sudi-sudilah bertanya kepada aku. Dan aku akan menjawabnya dengan seikhlas mungkin. Wassalam...






                                   Babai.....


nota nota: sebenarnya tengah takde mood nak update blog. harharhar. Jadi wujudlah entri sengal ini. Sori kerana telah membuang waktu anda. harharharhar.
BACA

Bila kucing tiada, tikus pun menari-nari.

        Pada suatu waktu tidak lama dahulu, lebih kurang hujung bulan lepas, aku dan kawanku, Butaks sedang asyik mencuri tulang dengan lepak sembang-sembang sambil menghisap rokok di tempat kerja kami. Masa itu lebih kurang pukul 10 pagi. Maklumlah masa tu kerja pun tengah tak ada, jadi melepak sajalah.


         Sedang asyik bersembang, tiba-tiba kami telah disapa oleh seseorang.....













sipolan : err... tumpang tanya... Saya nak jumpa Encik M... Mana dia?



Kami tersentak sejenak, kemudian Butaks pun menjawab pertanyaan sipolan yang aku sendiri pon tak kenal siapa. Dari gaya dan penampilan beliau yang kemas dan memegang sebuah fail, yakinlah kami bahawa beliau ingin memohon kerja.




Butaks : Sayalah Encik M... Mmmmmm... Nak minta kerja eh? Jawatan apa tu?

Sipolan : Despatch......












Butaks : Mmmmm... Tau bawak lori tak?

Sipolan : Tak tau bang.... tapi saya mintak kerja despatch bang...


Butaks : Ya saya tau... tapi kat sini kadang-kadang surat dan dokumen tu banyak gila... despatch terpaksa hantar naik lori... Tu yang aku tanya ko tau bawak lori ke tak?


Tiba-tiba..... kami di tegur oleh satu suara yang biasa kami dengar...













Abang M : Ai Butak... Aku pergi tandas tak sampai 10 minit, ko dah rampas kuasa eh? Ko pulak jadi bos ya?


Butaks : hehehehe... mana ada bang... gurau2 je .... hehehehe.

Abang M : Dah.. ko melepak sini dari tadi... takde keje?

Kemudian Abang M memandang kepada sipolan seraya bertanya....


Abang M : Hah.. Ko ni nak mintak kerja ke? Dah... masuk dalam ofis tu... kejap lagi aku sampai....


        

     Lalu sipolan pun melangkah masuk ke dalam ofis Abang M dengan wajah kebingungan... Abang M pulak dia pergi bercakap ngan sorang lagi kawan sekerja aku. Entah apa di umpatnya aku pun tak tau....


        


         Kemudian Butaks pun memandang kearah aku... Aku pun memandang ke arah Butaks.... Lalu Butaks pun berkata...











Butaks : Ko nampak tak muka mamat tu bila aku cakap despatch kena hantar surat naik lori?


A J : Nampak......



kemudian.......











Butaks : Harharharharharharharhar.....


Panjang : Huahuahuahuahuahuahua...



Kami gelak sampai senak-senak perut. huhuhu. Tapi bila di fikirkan balik.... tak kelakar manapun situasi tu... kehkehkehkeh....
        Pada suatu waktu tidak lama dahulu, lebih kurang hujung bulan lepas, aku dan kawanku, Butaks sedang asyik mencuri tulang dengan lepak sembang-sembang sambil menghisap rokok di tempat kerja kami. Masa itu lebih kurang pukul 10 pagi. Maklumlah masa tu kerja pun tengah tak ada, jadi melepak sajalah.


         Sedang asyik bersembang, tiba-tiba kami telah disapa oleh seseorang.....













sipolan : err... tumpang tanya... Saya nak jumpa Encik M... Mana dia?



Kami tersentak sejenak, kemudian Butaks pun menjawab pertanyaan sipolan yang aku sendiri pon tak kenal siapa. Dari gaya dan penampilan beliau yang kemas dan memegang sebuah fail, yakinlah kami bahawa beliau ingin memohon kerja.




Butaks : Sayalah Encik M... Mmmmmm... Nak minta kerja eh? Jawatan apa tu?

Sipolan : Despatch......












Butaks : Mmmmm... Tau bawak lori tak?

Sipolan : Tak tau bang.... tapi saya mintak kerja despatch bang...


Butaks : Ya saya tau... tapi kat sini kadang-kadang surat dan dokumen tu banyak gila... despatch terpaksa hantar naik lori... Tu yang aku tanya ko tau bawak lori ke tak?


Tiba-tiba..... kami di tegur oleh satu suara yang biasa kami dengar...













Abang M : Ai Butak... Aku pergi tandas tak sampai 10 minit, ko dah rampas kuasa eh? Ko pulak jadi bos ya?


Butaks : hehehehe... mana ada bang... gurau2 je .... hehehehe.

Abang M : Dah.. ko melepak sini dari tadi... takde keje?

Kemudian Abang M memandang kepada sipolan seraya bertanya....


Abang M : Hah.. Ko ni nak mintak kerja ke? Dah... masuk dalam ofis tu... kejap lagi aku sampai....


        

     Lalu sipolan pun melangkah masuk ke dalam ofis Abang M dengan wajah kebingungan... Abang M pulak dia pergi bercakap ngan sorang lagi kawan sekerja aku. Entah apa di umpatnya aku pun tak tau....


        


         Kemudian Butaks pun memandang kearah aku... Aku pun memandang ke arah Butaks.... Lalu Butaks pun berkata...











Butaks : Ko nampak tak muka mamat tu bila aku cakap despatch kena hantar surat naik lori?


A J : Nampak......



kemudian.......











Butaks : Harharharharharharharhar.....


Panjang : Huahuahuahuahuahuahua...



Kami gelak sampai senak-senak perut. huhuhu. Tapi bila di fikirkan balik.... tak kelakar manapun situasi tu... kehkehkehkeh....
BACA

Sesi karaoke bersama Abang Jonni

        Takde idea plak nak update blog sekarang ni, mood malas telah menjelma. huhuhuhu. Jadi update jelah lagu karaoke. Nak layan lagu The Beatles ah. Tapi memang aku minat lagu-lagu Beatles ni. huhuhu.




Tajuk lagu : I wanna hold your hand.
Artis : The Beatles.
Penulis lagu : John Lennon dan Paul McCartney.
Di rekod pada Oktober 1963.









Jom Kita berkaraoke....























Oh yeah, I'll tell you something,

I think you'll understand.
When I'll say that something
I want to hold your hand,
I want to hold your hand,
I want to hold your hand.


Oh please, say to me
You'll let me be your man
And please, say to me
You'll let me hold your hand.
Now let me hold your hand,
I want to hold your hand.




















And when I touch you I feel happy inside.

It's such a feeling that my love
I can't hide, I can't hide, I can't hide.


Yeah, you've got that something,
I think you'll understand.
When I'll say that something
I want to hold your hand,
I want to hold your hand,
I want to hold your hand.






And when I touch you I feel happy inside.

It's such a feeling that my love
I can't hide, I can't hide, I can't hide.





 


Yeh, you've got that something,

I think you'll understand.
When I'll feel that something
I want to hold your hand,
I want to hold your hand,
I want to hold your hand.











Terima kasih untuk gadis berkasut crocs sebab belanja saya makan dan bawa jalan-jalan di KL Perfoming Arts Centre. Suka betul lepak situ. Thanks yaaaaaa....
        Takde idea plak nak update blog sekarang ni, mood malas telah menjelma. huhuhuhu. Jadi update jelah lagu karaoke. Nak layan lagu The Beatles ah. Tapi memang aku minat lagu-lagu Beatles ni. huhuhu.




Tajuk lagu : I wanna hold your hand.
Artis : The Beatles.
Penulis lagu : John Lennon dan Paul McCartney.
Di rekod pada Oktober 1963.









Jom Kita berkaraoke....























Oh yeah, I'll tell you something,

I think you'll understand.
When I'll say that something
I want to hold your hand,
I want to hold your hand,
I want to hold your hand.


Oh please, say to me
You'll let me be your man
And please, say to me
You'll let me hold your hand.
Now let me hold your hand,
I want to hold your hand.




















And when I touch you I feel happy inside.

It's such a feeling that my love
I can't hide, I can't hide, I can't hide.


Yeah, you've got that something,
I think you'll understand.
When I'll say that something
I want to hold your hand,
I want to hold your hand,
I want to hold your hand.






And when I touch you I feel happy inside.

It's such a feeling that my love
I can't hide, I can't hide, I can't hide.





 


Yeh, you've got that something,

I think you'll understand.
When I'll feel that something
I want to hold your hand,
I want to hold your hand,
I want to hold your hand.











Terima kasih untuk gadis berkasut crocs sebab belanja saya makan dan bawa jalan-jalan di KL Perfoming Arts Centre. Suka betul lepak situ. Thanks yaaaaaa....
BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger