menjawab permasalahan masyarakat

        Huhuhu. Dah lama banget rasanya aku tak mengupdate blog aku sendiri. Inikan pula nak blogwalking blog kawan-kawan, amatlah jarang. Ini bukanlah disengajakan, tetapi disebabkan aku sedang tenat menyelesaikan permasalahan diri sendiri. huhuhu.




 Jadi untuk entri kali ini aku ingin menjawab beberapa persoalan yang membeku di benak beberapa insan yang tersesat ke dalam blog mengarut aku ini.

Maksud aku adalah persoalan-persoalan yang telah tersenarai di dalam keyword carian sipolan-sipolan yang melayari ke blog aku ini.


Anda paham apa yang aku nak cakap ni? Aku sendiri pun tak paham tatabahasa yang aku tulis ni. Hahahaha. Lantoklah. Hentam sajalah labu....



Jom kita mulakan.....




1) Siapakah pencipta mesin basuh?

Ya, sukacita di maklumkan aku sendiri pun tak tau siapa pencipta mesin basuh. Aku dah cuba google, tapi bila baca artikel tersebut, aku sendiri pun tak paham. Maklumlah artikel berbahasa Inggeris. Jadi sila cari di blog yang lain.




  
2) cerita lucah naik bas.

Hmmmm.... kali terakhir aku naik bas adalah pada tahun 1999, Jadi memang aku takde cerita nak bagitau tentang pengalaman naik bas. Harap maklum.





3) Wanita mengandung nak minta keje apa?

Haaaaaaa.... untuk persoalan ini, aku rasa mintaklah keje yang agak relaks sikit. macam kerani ke... sebab takkan nak mintak keje yang perlu nak mengangkat barang ke... keje yang kena berdiri lama ke.... huhuhuhu.





4) topik sembang ngan awek.

Mmmmm... sebenarnya benda ini amatlah mudah. Ada bermacam malah berjuta topik yang boleh diperkatakan dalam arena bersembang ngan awek. Antara contohnya... anda boleh bersembang tentang pencemaran alam sekitar, tahap penipisan lapisan ozon yang amat membimbangkan. Malah anda juga boleh bercakap tentang industri perikanan laut dalam di pantai Timur. Pendek kata terpulang pada anda.





5) soalan nak tanya pada awek selain dah makan ke belum.

Laaaa... benda macam ini pun nak kena google-google. Kan ada macam-macam soalan nak di tanya. Contohnya tanyalah...  dah mandi ke belum? Ayah dah balik keje ke belum? Kedai runcit dekat tak dengan rumah? hmmmm... entah lah.



        Ok cukuplah sekadar 5 persoalan untuk kali ini. Dan sesi soal jawab ini akan diteruskan pada tarikh dan waktu yang akan diberi tahu kelak. Harap maklum.


         Diharapkan dengan pendedahan ini dapatlah membantu sedikit sebanyak sipolan-sipolan yang telah menggoogle keywords tersebut. Jadi jika anda ada sebarang persoalan yang perlu dirungkai, dan anda tiada jalan penyelesaian, sudi-sudilah bertanya kepada aku. Dan aku akan menjawabnya dengan seikhlas mungkin. Wassalam...






                                   Babai.....


nota nota: sebenarnya tengah takde mood nak update blog. harharhar. Jadi wujudlah entri sengal ini. Sori kerana telah membuang waktu anda. harharharhar.

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

31 comments:

  1. saye kunci lirik!
    bwahaha. tetibe je kan? ;p

    :)

    hai abang jonni.sudah lame tak sempat menyinggah belog ini. hehe :p

    ReplyDelete
  2. topik sembang dgn awek pun nak gugel. -_- manusiaa manusiaa.

    ReplyDelete
  3. Hahahaha! Nak sembang dengan awek pun nak google. Loser betul.

    ReplyDelete
  4. budget smart la tu pakai baju putih ngn tie pink..;b

    ReplyDelete
  5. soalan no 5 tu xboleh blah...hahaha...xpun tanyala dah shopping bag gucci ke belum? kalu tak, i nak belanjakan...haaaa....bru betul...hahahaha...

    nk tnya satu ni kt abg jonni...errr..

    ReplyDelete
  6. blog aku belum pernah lagi dapat pertanyaan macamtu~haha~~

    *tengok lukisan kamu teringat kartunis buloh~orang yang sama kah?

    ReplyDelete
  7. bro...pe kata try naik bus sekali sekala...best woo..Tak sama dengan tahun 1999.heheh

    ReplyDelete
  8. HAHAHAHAH....kenapa semua keyword ko sengal je.bro.blog ko neh mcm2 ade ye.semua permasalahan boleh diselesaikan;p

    ReplyDelete
  9. har har har~

    sengal bengal suma soalannya. apa daa~

    ReplyDelete
  10. ada ke orang google benda2 camtu..Ahaks! lantok ler..

    ReplyDelete
  11. hahaha penat gelak dah ni...pencipta mesin basuh paling tak boleh blah! hahaha

    ReplyDelete
  12. Siapakah manusia yang lebih bijak daripada Abgn Jon? ( jawapannya selain nama saya )

    ReplyDelete
  13. hahaha

    kite same bro, aku pun tengah sesak banyak keje kat opis.

    Aku fikir kalau kepala dah kosong baru boleh berkarya menulis dgn optimum, tapi klu dah kepala bz fikir itu ini, jadi xde idea

    ReplyDelete
  14. boleh pulak google topik nak sembang dengan awek pon google ? dia nak jadik professional kot, sebab tu dia susah susah google. hahaha

    ReplyDelete
  15. comel lukisan, kartunis kah?

    penulis datang follow n tinggal jejak

    ;D

    ReplyDelete
  16. ade tak yang tanye abg jonni gemok ke kurus?

    ReplyDelete
  17. pakcik jonni!.

    saye pon ade 1 soalan, saye sedih sebab pakcik dah tak bagi kritikan dekat kartun2 saye lg. aih..

    tapi saye paham pakcik sibuk. hihi

    ReplyDelete
  18. Si gadis bunga...

    harharhar.. Ak ah... lama hang menghilang eh? Sibuk eh?




    Ungu....

    harharhar... biasak ar... internet kan dunia tanpa sempadan... macam2 ada...




    ZiZie ZiZot....

    Aish... ko ni ah... mana tau di internet beliau akan dapat ilham bersembang terhebat... harharharhar.




    Liza Abd Rahim...

    harharhar... bukan bajet smart... bajet nak jadi professor...




    MaWaDDaH...

    beg gucci? haaa.... nak.. nak... belikan ah satu.. huhuhuhu..

    Tanya apa tu Adah..




    Bujal-X..

    blog kamu tu bagus, x merepek cam blog aku... tu je.. harharharhar.

    Buloh? aku memang minat kartun beliau.. huhuhu




    little_teddy...


    harharharhar... dulu2 ada kondukttor... skrg mana ada.... nak bayar kat mana pun x tau...
    harharharhar.






    Cik Rabbit,...

    huhuhu.. ko ni x abes2 melancong...




    echah mashuri...

    harharharhar... ak ah... blog aku mmg kacau bilau... standard ah.,..




    Gadis Bunga...

    harharharhar... ontah ah... aku pon x paham... huhuhu..




    MehMed...


    harharharhar... ade laaa... tu yg aku publish tuuu...



    Aniz...

    harharhar... aku sendiri pun nak tau gak... anak sapa lah cipta mesin basuh neh.. haharharhar



    YOUsof...

    harharhar... kalau aku bijak... dah lama aku jadi akauntan... harharhar..





    jurnal murahan...

    harharhar... dah namanya kerja brooo... camtu ah...





    Zabedah Wahab...

    mana lah tau ...akan dapat topik2 hebat di internet... sapa tau kan?




    Asrul "ilham" Sany...


    harharhar... aku bukan kartunis... tapi peminat kartun...





    Siti Mashitah Saidin...


    harharharhar... bagi ko lawak ah... tapi bagi si penggoogle... tak lawak.... serius...
    harharhar






    MasZuber...


    kalu ada... aku tampo org tu.... harharharhar..





    nadia...


    harharhar... sori ah... mmg dah jarang main blog ni huhuhuhu... ok. nanti pakcik round2 blog nadia...

    ReplyDelete
  19. hahaha...
    sembang ngan pakwe pasal pencemaran giler bosan ...hahaha

    (sori lama x lepak blog abg jonni..tahap kemalaan di tahap maksima)

    ReplyDelete
  20. hahahaha! gila pelik keyword sampai sini.hahaha. soalan gitu pun nak kena google ke? aiyark

    entri baru: teka mana aku dapat hadiah

    ReplyDelete
  21. hahahahah... tak boleh blah.. siapa pencipta mesin basuh

    ReplyDelete
  22. manggaaaiiihhhh....pakcik nie dah ada FB.Kemain ko ye jonni.GIle glemer jugak yer.hahahahahaha

    ReplyDelete
  23. Hahaha.. takpela jadi blogger yang bajet² misteri pun ok sangat dah Bang jon.. ;D

    ReplyDelete
  24. lama x lepak sini..tetibe dapat bace entri ni..memang sengal..kuikui2

    ReplyDelete
  25. abg jonni. elok ler tu org google belog ko untuk persoalan2 yg dyeorg musykil. Kot2 terglamer lak blog abg jonni :P

    ReplyDelete
  26. soklan sy abg jonni bile nak letak gambo bkn katun lalalaa

    ReplyDelete
  27. hahahaha...aku rasa nk mncarut je...
    2 soalan last tu...hahaha...kluaq dgn awek nk tnya apa pon kena google ke???faild2..

    ReplyDelete
  28. ni banyak komen Uncle J tak jawab ni.. eksyen la tu!! (",)

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger