SELAMAT DATANG KE BLOG CATATAN ANKEL JONNI BLOG YANG RILEK DAN SANTAI JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI. LIKE KAMI DI MEDIA SOSIAL. SELAMAT MEMBACA, MOGA ANDA AKAN TERHIBUR

KARTUNIS TERJUN KENA TAHAN POLIS


Ankel pergi ke MRSM Jelebu tu naik dengan Encik Azli, motor ankel parking kat rumah beliau kat Semenyih. Jadi lepas habis program kat MRSM tu, kami pun balik. Jadi beliau memang tak suka pasang ekon, biar je tingkap terbuka luas. Serius ankel sangat suka.








Fuh!! Bukak getah ikat rambut, keluarkan kepala rasa seluruh wajah dibelai angin, memang terbaik. Rasa dah macam Maya karin dalam iklan syampu rambut. Rambut berterbangan gitu. Gila best.

Keluar je highway masuk jalan menghala ke Semenyih, tengok-tengok kereta berderet panjang. Dah agak dah ini mesti ada roadblock. Memang betul, roadblock. Tapi roadblock polis biasa je lah, diorang pun bukan tahan-tahan pun, sekadar dok tengok-tengok orang ja.

Sampai ja turn kami tetiba polis tu dok kalut terus paksa kami ketepi, jadi Encik Azli pun terus parking ke tepi jalan. Datang polis kesebelah ankel terus dia tanyakan soalan...








Belum sempat ankel nak jawab, Encik Azli dah menjawab soalan tersebut. Beliau ceritalah kami dari mana nak kemana, camtulah. Setelah polis tu tengok IC ankel dia pon kasi kami blah. Jadi kami pun blah. 

Kat dalam kereta, Encik Azli dok gelak-gelak pastu dia cakap...







Moral of the story : Ankel nak tukar nama jadi Ankel Jono.






Ankel pergi ke MRSM Jelebu tu naik dengan Encik Azli, motor ankel parking kat rumah beliau kat Semenyih. Jadi lepas habis program kat MRSM tu, kami pun balik. Jadi beliau memang tak suka pasang ekon, biar je tingkap terbuka luas. Serius ankel sangat suka.








Fuh!! Bukak getah ikat rambut, keluarkan kepala rasa seluruh wajah dibelai angin, memang terbaik. Rasa dah macam Maya karin dalam iklan syampu rambut. Rambut berterbangan gitu. Gila best.

Keluar je highway masuk jalan menghala ke Semenyih, tengok-tengok kereta berderet panjang. Dah agak dah ini mesti ada roadblock. Memang betul, roadblock. Tapi roadblock polis biasa je lah, diorang pun bukan tahan-tahan pun, sekadar dok tengok-tengok orang ja.

Sampai ja turn kami tetiba polis tu dok kalut terus paksa kami ketepi, jadi Encik Azli pun terus parking ke tepi jalan. Datang polis kesebelah ankel terus dia tanyakan soalan...








Belum sempat ankel nak jawab, Encik Azli dah menjawab soalan tersebut. Beliau ceritalah kami dari mana nak kemana, camtulah. Setelah polis tu tengok IC ankel dia pon kasi kami blah. Jadi kami pun blah. 

Kat dalam kereta, Encik Azli dok gelak-gelak pastu dia cakap...







Moral of the story : Ankel nak tukar nama jadi Ankel Jono.





BACA

JADI KARTUNIS TERJUN

Pada minggu lepas lebih kurang dalam pukul 10 gitu, ankel dapat panggilan dari Encik Azli editor majalah kembara ustaz. Ingatkan dia telepon nak bagi duit raya ke apa, sekali tengok...







Beliau ajak ankel pegi MRSM Jelebu untuk promo majalah Kembara Ustaz. Cerita sebenarnya kartunis-kartunis yang biasa beliau bawa agak sibuk masa itu. Jadi disebabkan dah tadak kartunis, beliau tepon ankel. 

Ankel menolak pelawaan beliau dengan cara baik, tetapi setelah dislow talk akhirnya ankel bersetuju. Ye lah secara jujur ankel memang tak mampu menolak permintaan beliau. Maklumlah beliau banyak membantu ankel sebenarnya.

Sampai saja di MRSM Jelebu, beliau terus memberi arahan pada ankel...








Jadi dengan malu-malu kuda ankel pun duduk dan terus melakukan apa yang disuruh oleh beliau. Secara jujur ankel begitu nebes dan kepala lutut siap gigil-gigil. Hampeh tul.


















Pertama kali dok melukis depan orang ramai  gila nebes, dah lah melukis pakai marker pen je, pertama kali melukis pakai marker pen sebenarnya. Gila kartun buruk gila. Tangan dok ketar-ketar melukis, bila menulis pun tulisan jadi tak boleh dibaca. Sampaikan ada budak cakap....












Pada minggu lepas lebih kurang dalam pukul 10 gitu, ankel dapat panggilan dari Encik Azli editor majalah kembara ustaz. Ingatkan dia telepon nak bagi duit raya ke apa, sekali tengok...







Beliau ajak ankel pegi MRSM Jelebu untuk promo majalah Kembara Ustaz. Cerita sebenarnya kartunis-kartunis yang biasa beliau bawa agak sibuk masa itu. Jadi disebabkan dah tadak kartunis, beliau tepon ankel. 

Ankel menolak pelawaan beliau dengan cara baik, tetapi setelah dislow talk akhirnya ankel bersetuju. Ye lah secara jujur ankel memang tak mampu menolak permintaan beliau. Maklumlah beliau banyak membantu ankel sebenarnya.

Sampai saja di MRSM Jelebu, beliau terus memberi arahan pada ankel...








Jadi dengan malu-malu kuda ankel pun duduk dan terus melakukan apa yang disuruh oleh beliau. Secara jujur ankel begitu nebes dan kepala lutut siap gigil-gigil. Hampeh tul.


















Pertama kali dok melukis depan orang ramai  gila nebes, dah lah melukis pakai marker pen je, pertama kali melukis pakai marker pen sebenarnya. Gila kartun buruk gila. Tangan dok ketar-ketar melukis, bila menulis pun tulisan jadi tak boleh dibaca. Sampaikan ada budak cakap....












BACA
 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger