KARTUNIS TERJUN KENA TAHAN POLIS


Ankel pergi ke MRSM Jelebu tu naik dengan Encik Azli, motor ankel parking kat rumah beliau kat Semenyih. Jadi lepas habis program kat MRSM tu, kami pun balik. Jadi beliau memang tak suka pasang ekon, biar je tingkap terbuka luas. Serius ankel sangat suka.








Fuh!! Bukak getah ikat rambut, keluarkan kepala rasa seluruh wajah dibelai angin, memang terbaik. Rasa dah macam Maya karin dalam iklan syampu rambut. Rambut berterbangan gitu. Gila best.

Keluar je highway masuk jalan menghala ke Semenyih, tengok-tengok kereta berderet panjang. Dah agak dah ini mesti ada roadblock. Memang betul, roadblock. Tapi roadblock polis biasa je lah, diorang pun bukan tahan-tahan pun, sekadar dok tengok-tengok orang ja.

Sampai ja turn kami tetiba polis tu dok kalut terus paksa kami ketepi, jadi Encik Azli pun terus parking ke tepi jalan. Datang polis kesebelah ankel terus dia tanyakan soalan...








Belum sempat ankel nak jawab, Encik Azli dah menjawab soalan tersebut. Beliau ceritalah kami dari mana nak kemana, camtulah. Setelah polis tu tengok IC ankel dia pon kasi kami blah. Jadi kami pun blah. 

Kat dalam kereta, Encik Azli dok gelak-gelak pastu dia cakap...







Moral of the story : Ankel nak tukar nama jadi Ankel Jono.





Comments

  1. Warghkakaka... err..saya pon pernah kene target sebagai wak dek khane nama-.-"

    ReplyDelete
  2. hahaa :p

    pernah alami benda sama. tapi, time tu sebab naik van ramai2 untuk pergi tpt test jpj. -.-"

    ReplyDelete
  3. wakakakaka... lawakla. uncle jono pon jono la! huhu

    ReplyDelete
  4. unkel...sadis..mmg sadis...
    kene kawen ngn mat salleh tok buang muke wong jowo tu...
    ahahahaha..

    ReplyDelete
  5. Ekekeke...xpe larr ankel....polis tu sekadar menjalankan tugas....uiks...nama ankel farid erk...ekekeke...

    ReplyDelete
  6. abg polis tu saje nak soh ankel lukis dia la tu.. sbb tu dia tahan.. vavavvaaa

    ReplyDelete
  7. Haha..mesti pokis tue ingt pendtang asing..sabar jela

    ReplyDelete
  8. ooohhhh..encik Farid rupanya..:)

    ReplyDelete
  9. hahahaha,lepas ni kalau kak lea nampak roadblock kat mana2,pasti terbayang.....

    "lihat rambutku beralun lembut,wanginya sehingga menarik perhatian pak polisi.ya,gunalah syampu terbaru....JOjoice (gabungan JONO + REJOICE)....ngeeeee.....

    ReplyDelete
  10. pun boleh tukar ankel Jono baru nampak jawa..hehehe..bersabarlah wahai hati ankel ye..orang ensem memang ramai jeles :D

    ReplyDelete
  11. lekkk je...pandai ankel lyn peminat ;p

    ReplyDelete
  12. wakakakaka...terbahak2 kua kahak gelak...ekekekeke

    ReplyDelete
  13. hahaha dia ingat ankel geng bas sekolah kot haha


    Entri Baru Update Tadi : Besar Atau Terlalu Besar

    ReplyDelete
  14. hahaha...tak tahan.maya karin gitu

    ReplyDelete
  15. Farid? Ooo.. farid.. baru tahu ni.. kehkehkeh...

    ReplyDelete
  16. Kahkahkahkah..

    Ok, tu jer aku nak taip..

    ReplyDelete
  17. ankel jono lagi glamer kalau tak silap aku lah....

    ReplyDelete
  18. knapa la polis tu x tangkap terus je uncle. kan senang kikiki

    ReplyDelete
  19. apalah incik polisi tu.. dia tak tahu ke itu trend rambut terbaruuuuu...hehehe . Jangan marah ye ankel karang kena jual ahaks

    ReplyDelete
  20. kahkahkah. serabai la ankel ni. rambut punye pasal. Kikiki.

    ReplyDelete
  21. hahahaha..gunalah Pantene..haha

    ReplyDelete
  22. wak jonni, xkan lama sangat kena tahan?? sampai berhabuk blog wak ni.. hohoho.

    ReplyDelete
  23. hahaha..
    adakah uncle joni akan botak lpas ni?

    ReplyDelete
  24. Hahaha..xtau lea camne klu jumpa depan2 klubrambut cenggini.. hihihi

    ReplyDelete
  25. ooooo,name sebenar angkel farid ea.

    ReplyDelete
  26. ankel, pas ni stand by sunsilk yg botol kecik tu. kalau rambut serabai je letak sunsilk tu. confirm jd lurus balek.

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.