JADI KARTUNIS TERJUN

Pada minggu lepas lebih kurang dalam pukul 10 gitu, ankel dapat panggilan dari Encik Azli editor majalah kembara ustaz. Ingatkan dia telepon nak bagi duit raya ke apa, sekali tengok...







Beliau ajak ankel pegi MRSM Jelebu untuk promo majalah Kembara Ustaz. Cerita sebenarnya kartunis-kartunis yang biasa beliau bawa agak sibuk masa itu. Jadi disebabkan dah tadak kartunis, beliau tepon ankel. 

Ankel menolak pelawaan beliau dengan cara baik, tetapi setelah dislow talk akhirnya ankel bersetuju. Ye lah secara jujur ankel memang tak mampu menolak permintaan beliau. Maklumlah beliau banyak membantu ankel sebenarnya.

Sampai saja di MRSM Jelebu, beliau terus memberi arahan pada ankel...








Jadi dengan malu-malu kuda ankel pun duduk dan terus melakukan apa yang disuruh oleh beliau. Secara jujur ankel begitu nebes dan kepala lutut siap gigil-gigil. Hampeh tul.


















Pertama kali dok melukis depan orang ramai  gila nebes, dah lah melukis pakai marker pen je, pertama kali melukis pakai marker pen sebenarnya. Gila kartun buruk gila. Tangan dok ketar-ketar melukis, bila menulis pun tulisan jadi tak boleh dibaca. Sampaikan ada budak cakap....












Comments

  1. wahhh.. ankel 'jari' real life.. huhuhuh... tahniah.. karya ankel semakin berkembang.. ;)

    ReplyDelete
  2. Ankel jari.....wah.....pes time tgk picta ankel yg btol btol..ancem ape....moga terus maju jaya ankel...will always support u....nk trun mrsm penang gtaw yea....

    ReplyDelete
  3. hehe....Uncle Joni! Tahniah semakin mengembangkan pengaruh hehe.......selama ni saya selalu tengok dari jauh je kartunis ni...segan nak rapat hehe...sebab diorang selalu tekun melukis je hehe....

    ReplyDelete
  4. wa angkel.... tahniah.. dapt awek tak?

    ReplyDelete
  5. perghh glamer giler lu... mmg berkembang aa lu skg... nak2 lobang idung tu kan... sah2 makin kembang tak kuncup2.. hahahaha...
    anyway keep it up... cpt kumpul rete.. thn depan nk buat nasi minyak dh kan?? kan?? wahahahha... jgn mare haaa.. nnti kene jual..

    ReplyDelete
  6. tahniah!!!!ankel jari...hakhakhak..name baru!!kih..kih..kih..

    ReplyDelete
  7. ada nick name baru tu.. kira ok apa? hohoho. ;P

    ala.. normal la tu. awal2 memang ketaq. lama2 sok biasa la tu.. kang siap lukis sambil pejam mata lagi.

    teruskan usaha ankel jari. hoho.;P

    ReplyDelete
  8. hek hek.lek la ankel..jangan gelabah..hehe

    ReplyDelete
  9. no wonder ah ko ni [nadai melukis pacek..ce tgk jari tu, pergh..dia punya melengkung dh mcm kaki sotong dh..hahaha...

    psst..psstt...akhirnya pacek joni berani mati mendedahkan identiti sebenar beliau, dh tahap boleh masuk melodi dh ni..bhahahaha...

    ReplyDelete
  10. nebes yea.....tapi sure dah ada peminat.........hoho...

    ReplyDelete
  11. x lama lagi popularla ankel jari..opps ankel jonni.. :)

    ReplyDelete
  12. teruskan humble ankel!! sudah glamer semalaya..

    kueh

    ReplyDelete
  13. Wah .... Ankle dah jadi famous dah. Apa pun jangan lupa pula untuk update di blog. Sentiasa suka dengan entry Ankle. Tahniah !

    ReplyDelete
  14. bila dh nk femes..ankel mula menunjukkan diri

    ok!ankel malu kuda
    hikhikhik

    ReplyDelete
  15. Hahaha..ankel jari...pown bole...

    ReplyDelete
  16. hikhik peme amos la ankel.... semoga berterus menyain.. nak sainnnnnnn

    ReplyDelete
  17. nak sainnnnnnnnnnnnnn!!!hahahaha...lepas ni lagi glamer la ankel :D

    ReplyDelete
  18. tu dia....terserlah identiti sebenar,hensem apa.ankel je suka menyorokkan diri.ankel JARI?hahaha....

    p/s-->lepas dah semakin glemer ni jangan lupakan kitorang pembaca tegar kat blog ni,tau sob sob..nak autograf jugakkkkk ^-*

    ReplyDelete
  19. XD .. uncle jariii~ eh salah uncle jonni... nak sain juga.. hahaha. ankel mg lejen la.. marker ngn kertas je.. fuh.

    ReplyDelete
  20. hahahaha... sian ankel jari, eh ankel joni.. terketar2 paler lutut.. hahaha

    ReplyDelete
  21. wargghhhh... gua nak jumpa Angkel Jari jugakkkkk...

    ReplyDelete
  22. "Oh, nama uncle tu uncle jari" haa gitu, takde abang2 nye. kehkehkeh

    ecehh sudah berani nampak.

    ReplyDelete
  23. go ankel jari!!!!! yehhhaaaa!!!!!

    ReplyDelete
  24. waaa..dah glamer kau sekarang ni..

    nak sign!!!!

    ReplyDelete
  25. ANKEL JARI?? X BLEH BLAH.. HAHAHAH

    ReplyDelete
  26. waah...glemer skrg ek ankel joni. nk otograf kt baju satu!

    ReplyDelete
  27. pergh...
    hebat ler ankel joni..
    lepas ni bleh wat kuar komik sendiri.
    ku tunggu komik mu ucle joni.

    ReplyDelete
  28. Wahahaha.. lawak gilerrr.. ankel jari??? Ha3

    Ankel, kalau buat komik mesti laku tauuu..try leaa

    ReplyDelete
  29. tahniah uncle.dah femes tu jgn lupe update blog pulak.
    kekeke

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.