Irama blues di hari Isnin.

            Aku tak taulah pada korang, tapi kalau aku setiap hari isnin memang hari yang cukup blues buat aku. Aku memang rasa sangat-sangat malas dan berat gila hari ini. Nak bangun tidur tu memang rasa betul-betul liat....






         
          Walaupun dah terjaga, tapi malas sangat nak bangun. Mulalah fikir... jap lagi ah... 5 menit lagi ah... huhuhu. Baring lagi... bangunnya idak. huhuhuhu. Lepas bangun je langsung pegi mandi. Ni lagi satu hal, sejuk gila nak mandi pepagi buta nih. Langsung sesi terkebil-kebil malas nak mandi pun berlaku.








        Bila siap mandi, langsung bersiap nak ke tempat kerja. hmmmm... Pastu bila sampai tempat kerja jadilah bertambah-tambah malasnya. Asyik nengok muka bebudak yang sama je. huhuhuhu.








         Nengok muka bebudak semua lagilah aku tensen. Tapi semua sama je sebenarnya, memasing pun muka-muka ketat gak. Nampak sangat tak puas cuti. Lagi aku tensen dibuatnya. Dah lah memasing perangai tak senonoh. Macam-macam perangai ada.....








        Dahlah pekerja pompuan ada beberapa kerat je. Tu pon memasing dah kawen. Adalah yang bujang dan single. Cuma aku malas nak ngorat je. Bukan apa.... dengan berbekalkan bakat mengorat aku yang sensasi... dan wajah aku yang sekadar cukup makan ni.... memanglah aku yakin boleh dapat..... komfomlah boleh dapat.... tapi dapat PENAMPO lah... kahkahkahkah.


       Apapun apa yang sebenarnya aku nak cakap pada hari ni adalah.....








         Tapi aku tau, korang pun ada gak yang berperasaan sama seperti aku kan? Rasa malas sangat nak keje hari ni. So sebagai kawan aku merasakan jadi tanggungjawab aku untu menghiburkan korang hari ini. Moga ianya dapat menaikkan semangat korang ke tahap yang optimum. Lalu momentum ini akan dapat menjadikan anda seorang pekerja yang cemerlang, gemilang dan terbilang.


          Jadi aku nak hiburkan korang dengan video lagu yang sangat best ini. Aku tengok semalam kat blog along tapa. Serius buat aku senyum sorang-sorang. Maklumlah lagu peberet. hahaha. Jadi pada adik-adik yang meminati k-pop, hari ini pakcik nak tunjuk video hindustan pop. layannnnnn......











 Nota kaki tidur:


* Lepas ni aku nak boh lagu hindustan bebanyak.... kehkehkeh.
* Semalam aku nak preview masa buat entri nih, tertekan publish pulak. Siyut ah... 
* Terima kasih pada chirpy-chummy yang selalu datang jenguk blog ini. huhuhu. Sori sebab tak dapat komen. Mungkin setting komen aku kot. Sori eh....










*** the end ***

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

167 comments:

  1. hehehe....kelakar la..
    best-NYE lagu Hpop...hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... lagu lama tu.. aku pon blom lahir lagi masa tu...
      tapi pernah tgk kat tv... tu yg teringat tu.... huhuhu...

      ko mesti minat k-pop... ye dak?

      Delete
    2. hahaha . . .mne de..xminat pown kpop2 niey..
      minat mkn popcorn jea..hihi :P

      Delete
    3. hahaha... x minat kpop eh? ingatkan minat.. huhuhu..
      popcorn? wah!! aku pon minat... lagi2 kalu org belanja... best!!
      huhuhuhu

      Delete
    4. hahaha...x minat pown..
      sebab dah ramai sgt org minat kpop nie,
      so,ksian la pulak kt diorang sbb xde org yg sudi tak minat diorang..
      tu yg jd "sukarelawati" utk x minat kpop tuhh..hihihi..:D
      Kalau org belanja aku pun minat..free tuhh..tak baik tolak rezeki..hahaha

      Delete
    5. hahahaha... yes!! ada geng... aku pon x tahu menahu tentang kpop neh...
      blom terminat lagi.... huhuhuhuhu....

      yep!! kalu org belanja jgn ditolak... kita tambah lagi order byk2 ... sampai ah org tu tergaru-garu kepala.... itu lg best!! kakakakaka..

      huhu... xde ah... memain je... huhu

      Delete
  2. sy ari2 pun malas nk bangun pagi..hehe..liat je memanjang..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... alamak!! ni mesti tido lewat hari2 neh...
      huhuhu...

      Delete
    2. haa'ah..mata x ngntuk mau tdo awl2..haha..

      Delete
    3. kehkehkeh... ko kena baca novel memalam... gerenti nanti senang tido...
      kot la.... huhuhu...

      Delete
    4. haha..itu le sllu dibuat bila mata x mau tido2 gak..hehe..pas2 gerenti mata nk terkatup sendiri..haha...

      Delete
    5. kehkehkeh... ooo... suka bernovel jugak ye... bagus.... membaca baik utk kesihatan...

      aku pulak tak pernah membaca novel... walau sekali... huhuhuhu...

      Delete
    6. suka gak le p skrg nie layan novel thriller aje...boring dh y cintan2..haha...

      try bace novel sebijik mesti sukanyer...hehe

      Delete
    7. woooooo... thriller? huhuhu... jgn jd terus x tidur udah....
      maklumlah asyik2 terkejut masa baca... huhu...

      huhuhu... hmmmm.... kalu aku baca novel aku rasa muka surat 3 je aku dah berdengkur...
      konfom!! huhuhuhu

      Delete
  3. monday blues mmg gitu..

    oleh itu aku kuatkan semangat ke kelas sambil nyanyi..

    ayoh rajinkan diri ke kelas! ayoh!
    ayoh jangan jadi pemalas! ayoh!
    lalalala..

    tp selimut pon aku taknak tolak tepi lagi...adoyaiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... ayoh pemende... selimut pon tak buang tepi lagi... huhuhu..

      yep!! hari senin mmg parah sikit... tapi masuk hari jumaat mmg best... kan?
      huhuhu..

      Delete
  4. hahaha..samalh kita blues di hr isnain...huh..
    mood : malas wuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... tiap minggu mmg camtu.... hari senin mmg tak bley blah... huhuhu..

      tapi kalu ada laki kacak kat tmpt keje ke atau kelas ke....
      mesti rajin ye dak?

      kalu boleh hari ahad pon nak pegi...
      kakakakakka

      Delete
    2. hahaha..ye btol2, hari senin je ngantok wooo smpai boleh tdoo kat meja..kih3(buruk prangai kn)

      uncle mcm mana tahu ni..kih3...poyo la uncle....ni kat depan den ni mmg ada laki kacak tinggi lmpai tp laki org..hahahha..tapi den tak jugak rajin nk keje ari ahad..x kuase den..hahahha :p

      Delete
    3. hahahaha... tido... jgn tak tido... jgn kena buang keje udah... kakakaka.

      hahahaha... cis!! laki org eh? melepas... huhuhuhu...
      ye ler... hari ahad hari relaks2 sedunia... takkan nak keje kan... huhuhuu

      Delete
    4. hahaha...kalo xnk dibuang keje, tdo pn kna ade strategi la...wakakaka...time tdo kepala kt ats meja tangan kat perut...bila bos datang seharusnye kita wat muke seposen,kenkonon sakit le. :p

      wakakaka....ye la laki org, xpe melepas jgn dok gnggu yg org pnye xbaek..haippp!yezza ari ahad tu layan anime best..wuwuwuw

      Delete
    5. ceh!! tido pon ada strategi... ingatkan main game perang2 je ada strategi... tido pun ada... kakakaka...
      hahahaha... buat muka seposen eh? itu takpe... jgn kenyit2 mata kat bos udah... kehkehkeh...

      haippp!! aku ckp je... aku bukan suruh ko kaco laki org tu betul2... huhuhu.. wah!! anime.... mmmm... mesti layan anime cardcaptor sakura.. xpon atasinchi... doraemon... kiteretsu... kehkehkehkeh.

      Delete
    6. keh3...ye r bru la org kta tdo dlm brjage2....kenyit2 mata buat hape xde faedah nt org ckp kne sawan mata lak...wuhuhuhu..

      haiiipp....yela2 :p
      atasinchi yela, naruto la best tp tngk online la..kih3...

      Delete
    7. huhuhu... eh? bukan curi tulang smbil berjaga2.. kehkehkehkeh.
      sawan mata? ada eh sawan mata... huhuhu... sapa yg kena sawan mata mesti dpt ramai pakwe... ye tak? huhuhu

      wah!! minat naruto gak eh? sama lah... aku donlod terus... huhuhu...
      best kan citer naruto?

      Delete
    8. hehehe..eh2....tercuri tulang la..terr....kih3 :p
      Huiii ade la sawan mata....hahaha takot nti dpt pelempang pree je la, asyik terkenyit2.....

      Yela dok pollow naruto start zmn blaja lg,tp sme yg di donload tlh trkubur sbb lpa nk backup bla pomat komputer..hampehh...so skrng ni agak ketinggalan....nak donload tak kuasa la den sbb brokband bukan kuasa kuda,kalo donload blh bikin den mngamok kuase gorila..sungguh hampeh brokband cikai ni...hehehe..tp alhamdulillah tu ja yg mampu...ngeh3....
      Maw tak best, nt uncle kongsi la apa yg uncle donload..wakakaka...smlm bru nengok naruto saripuden episod 252...wakakakak

      Delete
    9. hahaha... ada pulak kene lempang.... kalu aku lagi suka kalu ada pompuan kenyit2 mata kat aku... kakakaka,...

      252? org dah tgk 253 dah... kehkehkeh....
      kalu yg saripuden aku ada simpan dari episod 1 sampai 253... kakakaka...
      best!! paling byk aku tgk tang episod naruto lwn pain.... best gila ah!! huhuhuhu...

      Delete
    10. huii ade la dh trkenyit2 kt laki org maw bini dia kasi pelempang gorila....wuhuhuhu..ngri woooo

      kn den dh cakap den ketinggalan..haippp....hehehe..sedih woo jiraiya mati...wuwuwu...dh xde la pervert lam tu..hohoho....sme bestlh,xsabar nk tngk part lwn si madara tu...kalo bca kat manga xsyok r sbb xdngr sore..wahahaha...nk cepat thu sket kisah dia den p baca kat manga je..kih3

      Delete
    11. kehkehkeh.... jgn... jgn kenyit2 mata... kang tak psl2 ada adegan lempang2.. cakar2.... tarik2 rambut... bahaya tu.... kehkehkehkeh...

      eh? aku x pernah baca manga dia.... huhuhu... ak ah.. sedih wooo masa jiraiyya mati tu... huhuhuu... best karakter pertapa gatal tu.... ada iras2 aku...
      kahkahkahkah...

      x ah!! gurau je.. huhuhu...

      Delete
    12. hehehe..adegan lempangan cap gorila..fuhhh dasyat wooo...

      p la baca tp x felin sngt r..aahhahaha....ade iras mehh???

      eleh wat2 gurau kunun..wakakkaka

      Delete
    13. hahahaha... ye ke? sbnrnya aku lom pernah check manga dia... huhuhu... x tau camne perasaannya....

      iyeeee.... ingat aku ni pertapa gatal pe? ciss!!!
      kehkehkehkeh

      Delete
    14. hehehe....cer try baca tp x seronok mcm tengok video dia la....hahaha


      ahahahaa...bkn tu feveret karakter uncle ke.....

      Delete
    15. hahaha... masalahnya aku ni mmg malas bab membaca2 nih... huhuhu...
      ak ah.... karakter feveret... huhuhu

      Delete
    16. hahaha...malas x boleh wat pe rr...

      hehehe...feveret karakter, same dak prangai..wakakakak..jgn mareeehh

      Delete
    17. hahahaha... aku kalo baca buku... masuk muka surat ke 2... tido..
      kakakakkakaka...

      mana ada sama... lainlaaaa.... lain....
      sikit2 je sama... kakakakkakakka

      Delete
    18. hehehehe...sket je same kunun....sama la tu jugak walo sket...kih3

      Delete
    19. hahahaha... siyut ah!! huhuhu

      Delete
    20. ahahahha..yeaaa! aku menang..hehehe..uncle dah ngaku la ni kirenye ek....ahaha

      Delete
    21. hahahaha... ye laaaaaaa... ko menang... hhuhuhu

      Delete
    22. huahuahua....akhirnye...keh3...adiah...adiah....

      Delete
    23. ye laaaaa... aku bg adiah laa...

      nanti ah aku pos kucing aku tu...
      wakakakakaka..

      Delete
    24. huwaaaaa....aku xnk r kucen uncle.....

      Delete
    25. kahkahkahkha... ye la.. ye la....
      aku bela je la kucen tu...
      huhuhu

      Delete
    26. bagus....hehehe..kalo uncle bela kucen baik2 nt dpt pahala...hehehe

      Delete
    27. huhuhu... ada 4 eko sbnrnya... kucing dtg sendiri... pastu tanak pegi... huhuuhu

      Delete
    28. huhuhu..xpe2 jaga dng baik2 kucen tu.. hehe

      Delete
    29. op kos mai pren... op kossssssssss.... huhuhuhu

      Delete
    30. hehehhe..syabas ispektor sabb..syabas....

      Delete
    31. inspektor?... tuan inspektor xde...
      dia pegi anto anak dia pegi skolah..... sila dtg lg nanti kol 10 ye?
      kehkehkehkeh

      Delete
    32. hahahah...ishk tuan inspektor ni..ni kan time opis pasai pa dia p antor anak dia plak..nk kena ni..aku nk repot kat ketua kampung, baru dia tahu..hahahaha

      Delete
    33. ketua kampung pegi langkawi 2 minggu.... hanimun...
      kakakakaka

      Delete
    34. huhuhuhu....mana bolehhh....ketua kampung cuti dia tak mohon pon..mna surat cuti dia..mana..hahahaha

      Delete
    35. arghhh!! lagi sekali aku migrain...

      huhuhuhu

      Delete
    36. hahahaha.....nah2...ubat gamat....kesian uncle...kah3....

      pehal lak nak migrain ni..pelik aku..wakakakaka

      Delete
    37. migrain laaaaaaaaaaaaaaa... ko ni ada je nak di jawabnya..
      mana tak aku migrain... kehkehkeh

      Delete
    38. hahahahharuslah aku jawab...maklum la hormat orang tua...keh3...sori meh uncle...

      Delete
    39. hahahahahampeh!! aku mana ada tua..... veteren tau tak.... veteren...
      wau... ta.. ya... ro.. ya... nun... veteren....

      paham?
      kakakakakaka

      Delete
    40. hahahhahaa..yela...yela...aku paham...uncle veteren laaa.....

      veteren tuaaa....kah3......

      Delete
    41. hahahaha...jgn maraaahh rrr..nti kne jual..kih3

      Delete
    42. hmmm... nak jual kat mana? econsave? giant? tak pon jaya jusco...
      kehkehkeh

      Delete
    43. keh3..g jual kat uptown bleh?hehehhe

      Delete
    44. hakhakhak... siyut ah!! huhu

      Delete
    45. hehehe...alaaa boleh laaa....situ lg ramai org..keh3

      Delete
    46. ceh!! ingat aku ni bundle apa nak jual2... kehkehkehkeh

      Delete
    47. ok la...aku tak jadi jual uncle...hehehe..jual moto bleh?

      Delete
    48. x boooooo lehhh!!

      itik aku tu ko nak jual... pi jual... moto x boleh. kehkehkehkehkeh

      Delete
    49. keh3......moto xmo bagi lak...ape daaa

      Delete
    50. dah tu je yg aku ada... xkan nak nagi kot... kehkehkehkeh

      Delete
    51. hehehe..yela2....

      nagi tu ape? huhuhuhu..ape daaaa

      Delete
    52. nagi? hmmmm.... entah.... hakhakhak......

      Delete
    53. kahkahkah...typo r tuuu...hahaha....dah la ari tu neriii sekarang nagi plak...ape celopppp..keh3

      Delete
    54. hakhakhak... aku manalah terer taip2 neh... huhuhu...
      dah ar lambat... terkebil-kebil... kakakaka

      Delete
    55. keh3....yela tu tak terer abis dok berblog ni type gak kan...


      hahahha....ooo nak tipu aku ye, nah amik ni seketol kat dahi...

      Delete
    56. aku elak.......

      wakakakakaka... x kene... x kene... wekkk!!! huhuhuhu

      Delete
    57. hahahaha....amboiiii bukan main....tu jaga2 ada lubang kek blakang tu...

      haaa kan dah jatuh tergolek..kah3

      Delete
    58. oit!! mana aci camtu...... aiyooooo....

      hakhakhak... teruk ah ko ni... hmmmm... takpe ah...
      jatuh tergolek pon jatuh tergolek ah.... ok.. aku mulakan...



      Aiyakkkk!!! (sambil jatuh tergolek)
      hakhakhak

      Delete
    59. hehehe..bagus pon ikut skrip..keh3....

      ok dh jatuh trgolek tu, bangun balik umah mandi..hahaha..abis kotor

      Delete
    60. tanakkkkk... tanak mandiiiiiiiiii.... wakakakakkakaka...
      (sambil lari lintang pukang) kehkehkehkeh...

      Delete
    61. oooooo...siap unlce...aku bantai ngan ranting kayu neh...hahahhaa

      Delete
    62. hakhakahk... elehhhhh... x dapeknya nak bantai aku... kakakakakaka..
      aku lari laju... wekkkk!!!

      Delete
  5. atleast kau dapat jugak cuti...
    macam aku deret 7 hari keje...
    kalau aku tak keje tu maknanya aku tengah curi tulang...hahahahhaha...

    semalam pun aku singgah kat blog along tapa....
    nampak video ni...
    now singgah kat blog kau pun ada video ni jugak....

    tak suka r....huhuhuhuuu....hindustan pop...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!! keje tetiap hari... huhuhu...
      curi tulang? buat apa ko nak simpan tulang byk2...
      nak buat sup? kakakakakakka...

      hahahaha.... tau ko suka k-pop kan kan kan?

      Delete
    2. hahahaha....
      sup tulang lembu...sedap jugak tu...

      aku tak suka k-pop.....tapi aku suka kepok(sekeh) pala orang....
      huawawaw....

      Delete
    3. sedap... mmg sedap sup tulang....
      tapi ko kan vegetarian.... haaaaaaaa.... mana boleh mkn...
      kehkehkeh...

      wah!! ganas!! patut aku tgk kwn2 ko sume pala benjol2....
      ko punya keje la tu...
      kakakakakaka...

      Delete
    4. hahahaha.....
      waa...gelak bukan main besar lagi mulut tu....

      hahahah...dah asik nak k-pop sangat...aku bagi lah sedas dua...
      kau nak rasa?

      Delete
    5. biasak ah... gelak penyamun.... camtu ah... huhuhu...

      hahahahha... tanak ah... ko k-pop ah buadak lain... aku tanak... kakakakaka.

      Delete
    6. laaa...kau bekas penyamun rupanya...
      hahahahha....
      ermmm...
      sesuai sangat lah dengan janggut taliban kau tu...kihkihkih.....

      weyhhh...jangan r lari....aku tak k-pop nyer...

      Delete
    7. hahaha... bukan penyamun laaa... tapiu aku peminat lakonan laatiff borgiba... huhuhu...

      ah!! kau bukan bley di percaya... sume org ko kpop.... mcmlah aku tak tau..
      kakakakaka

      Delete
    8. laaa....kau peminat pakcik aku rupanya....kihkih...

      percaya lah...(versi siti..)...

      Delete
    9. kehkehkeh... iye keeeeeeeee... suka aku kat lakonan dia tu...
      lagi2 watak penjahat dlm citer pendekar2 tu... huhuhuhu.. best!!!

      Delete
    10. dia sekarang tak berlakon dah...
      tu sejarah silam buat dia...
      wakakakak

      Delete
    11. cewah!! tau2 je ko nih...
      huhuhu...

      Delete
    12. hahahahhahahahahhahahahahahhahahahhahahha

      Delete
    13. gelak... gelak.... wekkkkkk!!!!
      huhuuhuhu

      Delete
    14. kau ni asik muntah je...
      tak gi check kat spital ke....
      hahahahha....
      kot2 mengandung di luar badan....mana lah tahu kan...
      nak aku panggil kan teksi?
      :P

      Delete
    15. kehkehkeh... mengandung luar bdn tu camne eh? kat luar kawasan ke? huhuhu... itu mengandung outstation namanya... huhuhu...

      ah!! tak payah teksi... mahal... baik aku naik bas je... huhuhuhu

      Delete
    16. hahahahah.....
      aku pun tak pernah dengar.....kihkihkih..
      lambat naik bas woooo.......

      Delete
    17. ceh!! memandai je kau ni... huhuhu..
      bas xpress laju apa... kehkehkeh

      Delete
  6. 5 minit..5 minit tu mmg tabiat..hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yep!! tau2 dah terlelap balik...
      pastu kelam kabut jadinya...

      kehkehkehkeh...

      Delete
  7. Aku pun tgh rasa malaih ni. Hahahah. Malas, nak makan pun malaih. hue hue hue

    ReplyDelete
    Replies
    1. huehuehue... makan pon malas?
      hmmm... bagi je lah kat aku... bia aku mkn...
      lapo neh.... huhuhuhu

      Delete
  8. tido kat opis cam aku..
    ZZzzzzzzzz.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahahahaha.... ko ni.... curi tulang plak....
      woooo.. gaji nak... dtg keje tido....
      kehkehkeh...

      bestnya... jeles aku...
      kakakakka

      Delete
  9. ko malas pegi keje..aku maleh pegi kelas! weeee #datang lewat lah jawabnya! heh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... cis!! rugi ah lambat pegi kelas...
      kan ramai teruna teruni untuk di usha....
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  10. klakar la uncle jonni nih !!

    # lelaki memang suka layan hindustan ke??
    jiwang!!
    hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha,... layannnnnnnnnnnnn....
      tak ah!! citer2 lama tu dulu rajin ah tgk masa bebudak...
      zmn2 Amitabh bathcan dulu..
      kakakakaka..... skrg mana ada tgk citer hindustan dah...
      layan anime je.... huhuhu

      Delete
  11. Hari isnin memang selalunye blues.... Mulelah pagi2 lagi kat ofis badan rase lemah gemalai je...Cube kalau hari Jumaat, rase seronok je sbb esoknye nak cuti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... betul!! tepat sekali...

      senin mmg rasa x larat langsung.... masuk jumaat...
      sengih sampei telinga... huhuhuhuhu

      Delete
  12. ambooi nak mandi pun bole tertido lagi?haa...entah-entah bole lupa nak pakai sabun tak?hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish!! pakai sabun laaaaaaaaaa.... cuma... cuma...
      tak tau sabun apa? kakakakka...

      jgn sabun basuh udah!!

      Delete
  13. Replies
    1. hahahaha... tido?
      oit!! curi tulang.... curi tulang....
      kehkhekehkeh

      Delete
  14. Replies
    1. jumaat...
      yeay!! kan kan kan?

      huhuhuhu

      Delete
  15. kihkih mmg sama la kiter.klu senin tu mmg blues habis..dari bagun sampai la dah sampai opis..cuma xsamanya kan kat opis aku yg berapa keratnya tu laki2, pempuan ramai ekekekekeke..err 1st time kot dgr lagu neh ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!! bertuahnya beberapa kerat lelaki itu... dikelilingi gadis2....
      mmmmmm.... jeles aku....
      kakakakakkaka....

      hahahaha... lagu tertengok kat tv masa tu... langsung teringat citer tu... huhuhu
      ko inat k-pop eh? huhuhu..

      Delete
    2. takde la ingat kpop..cuma lagu2 industan tak tau sangat huhuhu..tapi pasni kompom tau sbb baca blog ni hahahaha..

      Delete
    3. kehkehkeh... ammak!! lepas ni mmg blog ni jd blog hindustan... kakakkka.

      mmg byk aksi nyanyi2... dan guling2 atas padang... kakakaka...

      Delete
  16. Replies
    1. hahahahahaha.... siyut ah!!
      seronok ah ko....huhuhuhu,...

      mc? sakit ke? huhuhu....

      Delete
  17. hmmm hindustan ea . ayah tak bagi tengok .
    cerita korea pon tengok senyap-senyap , ala-ala seludup gitu . huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... wah!! mesti garang ayah ko tu eh?

      hmmm... hindustan citer nyanyi2... guling2 tepi padang,...
      k-pop.. entah!! aku tak pernah layan....

      oit!! main seludup2 pulak dah..... huhuhu

      Delete
    2. dulu ayah garang tapi sekarang kate dia menusuk hati . tajam je
      haha . sendiri terase .

      ayah kate cerita hindustan n indon banyak berangan . tu yang xbagi tengok.
      k-pop ade macam-macam . ala-ala lollipop gitu . kahkahkah ..

      Delete
    3. hahaha... biasak ah. itu namanya seorg ayah. ayah mana yg tak nak yg terbaik utk anak dia kan?

      kalau aku jd ayah ko.... kalu tanak dgr ckp aku rotan jer.. kakaka...

      sapa kata hindustan byk berangan.... banyak guling2 kat atas padang je lah...
      kehkehkeh

      Delete
    4. bapak ganas sampai nak rotan siap . ish3

      tang guling tu la . buat kan orang lain berangan nak guling2 jugak . kahkahkah

      Delete
    5. hahahaha... ganas... mmg ganas... kalu tanak dgr...
      piap!! rotan sedas... kakakakakaka... xde ah. huhuhu....

      hahahaha... best apa guling2 atas padang.... kot la... aku pun tak pernah buat lagi... kakakakakaka

      Delete
    6. huhhh , naya .

      try la guling-guling sementare masih larat lagi tu . hehehe (:

      berbalik kepada cerita asal : same la , bila start hari isnin je rase macam malas nak gerak pergi kuliah . asyik terngiang-ngiang hari sabtu je . huhu

      Delete
    7. hahaha... memain je ah... huhuhu...

      oit!! jgn cabar.... kang aku guling2 kang.... langsung guling tak berenti... huuhu..

      hahahaha... rugi malas2 pegi kelas nih.... kan byk laki2 hensem kat kelas tu... dtg ah awal... huhuhuhu

      Delete
    8. oke . anda dicabar . guling tanpa henti . amacam ? ada bran ? hehe

      kat kelas ? lelaki hensem ? ha ha ha . lelaki ade 2 kerat je kat dalam kelas . pupus sudaa . tapi bila budak lelaki kelas lain lalu , memang tak pernah tak cuci mata . hehe (:

      Delete
    9. kahkahkah... dah tua2 camni... tanak ah.. huhuhu...

      kahkahkah... pupus sudaaaaaa? wah ... kau mmg tak beruntung,.. tapi beruntung bagi si 2 kerat itu... huh!! jelesnya aku... kakakaka....


      haaaaaaaaaa... cuci ah mata tu... cuci puas2... kene ketumbit baru tau...
      wakakakakaka

      Delete
    10. haha . tak sempat nak guling , patah dah tulang tu . hee

      huh . beruntung la sangat 2 orang tu . wekkkk :P (jeles ni)

      hee , tak pernah kena lagi oke ketumbit tu . :P

      Delete
    11. oit!! aku minum dugrow.... tulang aku kuat... kakakaka...

      hahahaha... aku pon jeles.... hmmmm.. alangkah indahnya kalau aku yg dikelilingi gadis2 manis... owh!! jelesnya aku... kehkehkehkeh....

      haaaaaaaaaa.... try ah... cuci mata hari2... alamat 2 2 belah mata kena ketumbit... kehkehkeh....

      Delete
  18. har3... besornya nganga.. apa celop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekurangan oksigen.... camtu ah...
      kakakakakakka

      Delete
  19. memang monday blues ko tahu! first day for this week dah tension, bikin baran je dengan boss aku rini....tahu la dia boss,kira nak menang belah dia,tension ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... dan namanya bos... camtu ah... "bos always right maaaa"
      sbb tu kalau keje kita akan jumpa spisis burung belatuk.....
      dia cuma . angguk2 dan ckp .. ya boss... baik boss... boss mmg hensem hari ni.... kehkehkehkeh....

      nak buat camna kan?

      Delete
    2. tulah pasal.... kalau aku jadi bos aku takkan buat gitu....lalalalalalala :P

      Delete
    3. hahahaha... lagi kejam dari itu... kan kan kan?
      kehkehkehkeh...

      Delete
  20. dlu mse skola, x suke ari isnin sbb da best cuti sabtu ahad. .
    mls nk bngun pi skola. .hee
    lg 1 isnin ade prhimpunan,
    mls nk dnga cikgu ckp, saye bantai smbung tdo tp cover gan buku. .hehe

    ape celop! ape celop! tension dngan ayat tu. . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... yep!! setiap senin ada perhimpunan huuhu...
      kan best tu.... dpt tgk teruna2 kacak beratur ... kehehehehehe...

      apa celop!! tah ah ... makin popular kot ayat neh... huhuhu...

      Delete
  21. uncle jonni bolo bolo.. haha!
    lame tak dgr lagu nie. kehkeh
    errkk isnin malas pegi kelas. kuangkuang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..... eleh... ye lah tu.....
      aku tau ko minat kpop.... kan kan kan? huhuhuhu...

      hahahaha.... haip!! x baik malas2 pi kelas... huhuhuhu...
      kan byk teruna2 hensem kat kelas.... rugi x pegi... kakakakaka

      Delete
  22. nampak sangatla malasnya kan..................hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... biasa... biasa..... hari senin je malas.... hari lain maveles.... rajin gegila...
      huhuhuhu..... tolong ah percaya,... kakakaka...

      Delete
  23. lagu hisdustan yg lama2 jugak yg besh . ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yes!! ada geng... ada geng... huhuhu..
      sbnrnya aku dok la minat hindustan... tapi masa kecik2 dulu rajin tgk hindustan...
      teringat sampai skrg... kakakakaka

      Delete
  24. Sesungguhnya kita mengalami situasi yang sama tapim mungkin aku takda lah selayu kau Uncle Jon.. ;D


    Lagu hindustan dekat di hati orang kita apa.. Mantap.. heheh

    Tertekan publish, ok la tu daripada tertekan delete this post.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ya. situasi kau mungkin jauh lebih baik... aku kdg2 mmg xde moog langsung gi keje.. hahaha...

      hahahaha... mantap!! wah!! aku teringin nak lari2.. nyanyi2... guling2 kat padang... sudi temankan ke? kehkehkehkeh

      yep!! tapi kesian pulak ada blogger yg dtg jenguk blog aku... tapi entri tadak... kakakakaka...

      Delete
  25. :p elehhh.. kalau dah lms tuhh mls jugakk lahh..
    takyahh nak bg aalsan ari senin! kih kih kih!
    kte ari2 ponn mls taw.. ;)
    kalu dpt bukak tenet tu baru rajin! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... bukan malass... tapi kurang motivasi ler... kehkehkehkeh..
      yeke? elehhhhh.... kan kat sekolah ramai teruna2 hensem... takkanlah malas nak pegi skola... entah2 sblm subuh dah tercegat kat gate skola... kkakakaka

      haaaaa... tenet je taunya... kata dah exam... study laaaa... tenet je... huhuhu

      Delete
  26. paling suka hari jumaat... laju je drive walaupun jem

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... x menyabo nak cuti ye... hahahaha...
      yep!! jumaat mmg best... dah lah hari last keje... pastu masa keje pon pendek.... sbb smbhyg jumaat kan? huhuhuhu..

      mmg best jumaat...

      Delete
  27. reena adalah salah sorang manusia yang sangat malas bangun tidor pada hari isnin. kadang-kadang sampai rasa nak nangis. hehehe. serius. bukan perumpamaan "rasa nak nangis" tapi mcam dah nak nangis. heheheh. tapi sebab pikir mencari rezeki halal digagahi jua. peace :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... samalah... kdg2 tu... rasa mcm nak mc je... betul2 x larat...
      yep!! sbb nak cari rezeki kena gagahi juga... (:

      Delete
  28. Fuyyooohhhh, abg jonni minat bollywood woot! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah.. mana ada... itu citer yg aku pernah tgk dulu2 kala... huhuhu...
      citer yg baru2 neh x pernah tgk ah... huhuhu

      Delete
  29. oh... kenapakah jarak antara ari isnin terlalu jauh dgn ari jumaat?
    dan jarak antara ari jumaat terlalu dkt dgn isnin??
    why why why?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... betul tu... huhuhu...
      tapi aku suka kalu mc antara isnin atau jumaat...
      best woooooooo.... kakakakakka

      Delete
  30. jangan kata hari isnin je aku malas. Hari-hari kerja memang hari malas aku. Tapi kalau jumaat tu aku suka. Kang kalau malas pun payah jugak. Nak makan apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yep!! lembik rasa nal pi keje...
      kang x keje nak mkn apa.... bil itu ini sapa nak bayo..
      huhuhu...

      Delete
  31. sokong ngan uncle !! hari isnin adalah hari malas sedunia..adehh =.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yeah!! ada gak org sokong.... huhuhu...
      mmg malas tahap cipan ye dak?
      huhuhuhuhu

      Delete
  32. uihh kalu saya malas nak pergi kerja hari ahad..sebab di kedah ahad stat keja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wohohoho... ak ah laaaaa....
      situ hari ahad ye dak? huhuhu...

      tak dpt ah tgk katun ko ye...
      kehkehkeh

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger