Aku tak suka mengemop



     Korang suka mengemop? Aku paling menyampah bila kena mop umah. Satu kerja yang cukup melecehkan dan membuatkan aku tensen. Lagipun mana kena dengan status ku sebagai rockers kampung. Apa barang rockers mengemop umah....

    

 Tapi selalunya aku buatlah jugak benda mop mengemop tu. Cuma biasanya aku tutup pintu umah... tingkap... pasang lagu kuat-kuat... baru sedap layan mengemop. Ok ... Jom layan lagu sambil tolong-tolong aku mengemop..... pasang kuat-kuat yer..









Cuba renungkan hari ke hari

Mala petaka di sana sini
bencana datang dan juga pergi
tapi pasti kan kembali lagi
kita masih di awang awangan
berkhayal dengan kemewahan
hasil usaha peninggalan
mereka yang telah kita lupakan



entah apa yang akan terjadi
bila bencana melanda nanti
tiada siapa yang peduli
dalam hidup kita hari ini






jangan nanti di suatu hari
menyalahkan sesama sendiri
bila merdeka tiada erti
sesalan tiada berguna lagi


jangan mudah kau berkata
dunia hanya sementara
untuk kau mundur dan leka
buat selama lamanya
jangan nanti di suatu hari
menyesali apa yg terjadi
kerana engkau masih bermimpi
disiang hari








bangun dari tidur
bangun orang timur
bangun dari tidur
bangun orang timur


Lagu A.C.A.B  Bangun....

Minat giler lagu nih...

Bila mengemop sudah siap ...aku pun pegi tidurrr...

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

17 comments:

  1. rajinnye rockers ni mengemop walaupun tak suka..demam2 pun mengemop jugak..aku suka..;)

    p/s: first time dgr lagu ni, terus jatuh cinta...:p..jom layan rock kapak plak...yeah yeah...

    ReplyDelete
  2. MaWaDDaH... Kalo ko nak aku mop umah ko... aku ok je.. Tapi hulurlah duit..


    Aiii... Lain macam ko kenyit mata tu... ooooo... patutlah... kene ketumbit... ahahaha...

    Sian dia...

    ReplyDelete
  3. amboii...xmo la suh ko mop...bahaya..habis pecah cermin tingkap umah aku nati sebab ko pasang speaker kuat2...hahaha

    aku kenyit mata ni sebab ngorat ko...:p..baru baca blog aku la tue..wekkk

    ReplyDelete
  4. Betul x mo... aku ok je bab mop2 nih... betul x mo... aku pun x mo...


    Haah... kenyit la mata kat aku lagi... kang ketumbit dua-dua belah... baru tau... ahahaha...

    Haah... baru je balik dari blog ko... dah la takde hidang kuih2 ke... air pun takde... kedekut ya amat...

    ReplyDelete
  5. bistu main terjah je, tak bagi salam pun..camner nak wat air...hahaha

    ReplyDelete
  6. Haah lah... kurang sopannya aku... sori-sori...

    MaWaDDaH... Aku nak neslo ais kurang manis satu... mee goreng satu... taugeh kasi lebih yer...

    terima kasih....


    Cepat sikit tau....

    ReplyDelete
  7. hahahaha...jom g kedai makan...ko belanja...

    tapi xleh order ais..sebab hidung ko masih srott..srott lagi..nah tisu...(romantik kan aku...hahaha)

    ReplyDelete
  8. Beh lagu ni.. lanjutan lagu orang timur - SYJ kot...

    ReplyDelete
  9. ahahaha... Haah la lupa plak... bila masa pulak bagi tisu tu romantik... bagi la duit...

    pastu ko bagi kereta... banglo... bot laju 40 kuasa kuda... haaa tu baru romantik...


    mana tisunya ni... x nampak pon..

    ReplyDelete
  10. SYJ yer... takpe... nanti aku cari... banyak lagu2 lama yg best2... tapi dah lupa...


    Sedihla baca citer pasal sedara yg kehilangan anak pasal sakit kat blog ko tu... aku tak tau nak cakap apa..

    Ko ni asyik buat aku sedih je lah... kuang asam ko...

    ReplyDelete
  11. ni lagu siulan anak muda zaman-zaman skinhead tengah jadi sub-culture paling hot kt malaysia.

    'Lu tak kool kalo tak skinhead' hihi..

    ReplyDelete
  12. Alah.... layan je lagu2 tu... dressing tu biasa2 je.... takyah terikut sgt benda2 ngarut tu.....



    kalo aku dressing gila2.... mampus aku kena cangkul ketua kampung

    ReplyDelete
  13. rockers mengemop pon kn layan feel rock gak..hihihihi

    ReplyDelete
  14. mestila... bayangkan btg mop tu gitar... joget2.... angguk2 kepala... tengok2 keje dah beres...


    ko cuba try...

    ReplyDelete
  15. TP di sini roger ..roger..

    Haah...cool giler ini lagu.he he he he he.

    Mu ni sama je la ngan tuan TP..minah tuh pun tak suka mengemop.Mak aihhhh rumah mcm salji susah nak mop!. Nasib baik TP rajin mop-mop time dia pergi kerja.Bukan dia sedar pun TP mop rumah dia.Kalau dia sedar..mau pengsan tahap gaban teddy bear dia hidup pulok.Huaaahhhhhhh!...

    ReplyDelete
  16. little_teddy... aku pon tak suke.... tapi terpaksa....


    tu yg aku heran.. teddy bley cakap... bagi la aku satu... aku pon nak gak...

    ReplyDelete
  17. little_teddy... aku pon tak suke.... tapi terpaksa....


    tu yg aku heran.. teddy bley cakap... bagi la aku satu... aku pon nak gak...

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger