Open house anjuran sepupuku (episod akhir)

       Jam lebih kurang pukul 11 pagi, aku pun berangkat menuju ke rumah sepupuku dgn menunggang 2 belah kakiku. Jalan kaki je beb... selang 2 rumah je ngan rumah aku.... Saje nak tgk apa kes ngan diorang. Sampai2 je aku tgk diorang sibuk ... mcm buat kenduri. Aku apa lagi terus duduk makan je apa yg ada. Masa tu menu belum siap... yg ada cuma kuih dan agar-agar buah... balun je ler....


          Mula-mula memang ada niat nak kacau sepupu aku yg tgh masak tu... tapi melihatkan rupa die yg serba tensen dan stress tu... tak jdi ler. Tapi aku tegur dia gak....

aku cakap... "Wei makcik... sibuk nampak... macam tau masak. Konfom ramai yg sakit perut nanti. Entah2 cirit birit terus...."

Pastu dia cakap "Ko jgn ganggu aku... ko nampak ni..."  Dia tunjuk senduk kat aku... Kurang asam tul...

     Pastu aku dok lepak ngan pakcik serta sepupu aku yg laki2. Dekat pukul 12 balik umah... layan internet jap....

Pukul 3 aku datang situ lagi... dah ada org dah. Kira ramai la jugak kawan-kawan dia yg datang. Tapi cuma beberapa kerat je yg aku kenal... disebabkan makanan semua dah siap... aku pun membalun puas-puas. Dok tegur-tegur jugak mana yg aku kenal tu.... siap jadi penyambut tetamu... macam aku ni tuan rumah.




Kesimpulannya... aku seronok hari ni. Melepak ngan sedara aku aku. Tolong-tolong menyibuk kat umah diorang. Dapat kenal la jugak ngan kawan baru.Tapi yg betul-betul penting........ Aku dapat makan sedap-sedap hari ni. Memang sepupu aku tu .... bolehlah... kire terrer la masak....

Aku pulak.... mmmmm....






Walaupun aku kuat..... Aku tak jadi sakat sepupu aku tadi.... sebab dia garang dan bersenjatakan senduk............

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

13 comments:

  1. aiii..makan je keje die ni...

    pasti perut makin buncit dan membuncit..hahaha

    sib baik bersenjata senduk bukan pinggan kaca...hihi

    ReplyDelete
  2. kekeke....siap bulih ripit makan lagi tuu....betoi le abg jonni ni..... patutnye tapau sekali ...bawak balik sambei2 tengok tibi...

    ReplyDelete
  3. teman yakin mike mmg kuat.. KUAT MAKAN !!

    ReplyDelete
  4. MaWaDDaH... Makan free la katakan... ehehe...
    Ko tak faham.... dia ada senduk... senduk... boleh membawa maut tu..


    DKosongLapan... Abis pagi ccuma ada kuih... kenalah second round... Hmmm... mmg aku tapau pon... hehe..


    a.samad jaafar... taklah kuat sgt... kira boleh tahan laaa...
    Makan free bro... free...

    ReplyDelete
  5. '

    akibat penangan open house yg menggila tempoh hari, aku hampir buasir

    kesal

    .

    ReplyDelete
  6. Ahahak... standard la tu bro... Alah sekali sekala dok memerut.... ok ape...

    ReplyDelete
  7. ah, jenis takut senduk.. Kah kah kah.. Sebenanye ko tak jadi buli sebab die masak best.. :D

    ReplyDelete
  8. Korang tak tau... garang siot... senduk tu dlm kategori senjata berbahaya tau tak.... boleh bawa maut tu.... ahak mahak ahak




    Takdelah... malas nak kacau... masing2 muka ketat... Muka hangin je ... takkan nak kacau kot... nak mampus......

    ReplyDelete
  9. hahhaha..lawak2...nk perli konon..tp ble dpt mknn trs diam..kikiki

    ReplyDelete
  10. CikNgah.... dia ugut aku pakai senduk.... senduk.... bahaya tuuu...

    ReplyDelete
  11. pe bahayanya.paling teruk pn kepala benjol..huhu..lgpn senduk tu kecik je..lainla klu gorila =p

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger