Yahooo.... mandi laut.




               Yahooo.. seronotnya dapat mandi laut. Aku rasa dah berkurun lama sejak kali terakhir aku mandi laut. Selama ini bukan tak pernah gi pantai.. cuma lepak je. Langsung tak berendam... menyelam. Sampaikan aku dah lupa perasaan ketika berenang sambil dibuai ombak di laut yang membiru.


                Aku berenang dengan riang ibarat ikan lumba-lumba yang bebas. Aku berenang gaya bebas... kuak dada... kuak kupu-kupu...  dan tak dilupakan kuak lentang. Aku berenang bagaikan pertama kali berenang di lautan. Indahnya perasaan itu.  Setelah penat... aku naik ke daratan...







                 Aku baring di gigi air. Berbaring di atas pasir yang putih. Kupejamkan mata ku... ku dengar deruan ombak yang membelai pantai. Kurasakan air menyentuh tubuhku yang gebu. Alangkah indahnya hidup ini. Tapi adakah semua ini akan berkekalan... adakah pantai ini akan selamanya indah.... aku tak tau. Tanyalah saja Karam Singh Walia...





Tiba-tiba aku terlihat sesuatu yang cukup indah. Sesuatu yng aku cari-cari dan tunggu sepanjang hari.


Kuingatkan aku tak akan mampu menjumpainya hari ini. Tapi mungkin luck aku baik....


Aku telah jumpa apa ku cari-cari....












                         Perempuan pakai bikini.... kehkehkeh.....

          Takdelah.... tak gi mandi laut pun....  Sebenarnya aku tensen. Ada gak orang yang upload gambar diorang mandi laut. Tu yang membuatkan aku jeles... aku tensen.  Dah lama aku tak mandi laut. Dah berkurun lama. Ada sekadar lepak-lepak je... tak mandi pun. Jeles... jeles.... Haah... dah lama gak tak lepak kat Sungai Gabai... tempat feveret tu.


Dah lama aku tak pakai seluar renang aku nih...Mahal tau aku beli. Tengoklah hujung tahun nih... Mungkin gi jalan-jalan kot.... still planning de..

                        ..... The End.....

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

21 comments:

  1. amboiii!!! bulat mata2 ea tengok pompuan pakai bikini...hahaha

    ingatkan real tadi si gorilla pakai pelampung g mandi laut...weh..jgn weh..malu...cam budak2...nak2 kalu pelampung bentuk itik ke, katak ke..adehhh...

    p/s: plan menarik tu hujung tahun..ehemm

    ReplyDelete
  2. mndi sebab nak tgok owg bikini ka?? hahahahah

    ReplyDelete
  3. MaWaDDaH... hahaha... nasib baiklah aku duk m'sia.. kalo dok US... hari2 dok tepi laut...

    pakalah pelampung... utk keselamatan...


    Cik Olive... aku tulis entri ni dgn nada serius... bley ko gelakkan... kecik ati ku ini...


    Sigadis bunga.... aku tak tipu ko... aku rindu sgt nak mandi laut...


    Hamzah ian... siyul ko... takpe... takpe... lain kali aku plak dpt mandi laut...


    Siti Mashitah Saidin... sambil menyelam kita minum air berkarbonat... huhu... takdelah...



    echah Mashuri.... amboiiii... apa yg amboiii... hehehehe...

    ReplyDelete
  4. nipuuuu...antu ghaye tul laa.. aku yg bijok ni pun tetipu.. sungei Gabai???.. lamenye idok ke situ..Uiii.. lg sekali ko tipu..aku tandok peghut ko..

    ReplyDelete
  5. a.samad jaafar... kuikuikui... sori bro.. megarut jap... aku gian mandi laut laaaa....


    aku dah lama tak pegi Gabai.... selalu dok panjat tangga mandi kat belah atas.... best woooo....

    ReplyDelete
  6. isk3...niat dh x btl,nk mandi laut sbb nk tgk pmpuan pakai bikini..pttla x dpt2 mandi laut.ada hikmah d sblknya..dosa en.gorila pn x bertambah :)

    ReplyDelete
  7. jom pegi mandi kat ulu yam.Best..belakang umah tuan aku jek.Weeehuuuuu!!!

    ReplyDelete
  8. meh komen kartun yg den lukis ni..
    http://s3mu4t3nt4ngkit4.blogspot.com/2010/11/01112010.html

    ReplyDelete
  9. cikngah.... sesekali... ku rasa teringin...... tgk org pakai bikini.... kehkehkeh ... takdelah...


    zabedah wahab... ye ker......



    little teddy... ulu yam.... lama gak tak pegi tu.... ramai org pakai bikini tak....


    akalili... nanti aku singgah blog ko.....

    ReplyDelete
  10. Sabo je akak...he he...lawak mu nih...

    ReplyDelete
  11. HAHHA relax la En. Gor...

    sori kalau gamba2 aku buat ko makin tensen rindu tahap gaban kat pantai tu;DD

    *Simpan leklok seluar renang mahal tersebut okeh..

    ReplyDelete
  12. DiyanaDaniel... sabo kak.. sabo... tgk mcm aku penyabo orgnya...



    YOUsof... nak relax dok soping complex.... ko la psl... tunjuk2 gambo mandi laut...


    seluar renang aku tu aku pakai gi kerja...

    ReplyDelete
  13. eh, terima kasih sbb letak blog saya dekat blog list awk :)

    ReplyDelete
  14. zizie zizot... nanti ujung bulan saya hantar bil..... sila jelaskan bil sblm 30hb dis... terima kasih... ahak..

    ReplyDelete
  15. bila nak cuba sluar renang tu?? muat tak lagi? haha

    ReplyDelete
  16. takpe... nanti aku try ... pastu aku tunjuk kat ko.... huhuhu... jgn ngis tau.... seksi gitu....

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger