Tabiat saya.

Hai... hari ini saya nak melangsaikan hutang saya pada Suriati yang dah masuk seminggu tak bayar. huhuhu... 

Bukan hutang duit... tapi hutang tag. Maklumlah... aku jenis balik keje... tido... balik keje... tido.... huhu. Malas nak update blog, tu yang asyik bertangguh.


        


My Photo

Ok... sebelum tu ni aku nak kenalkan orang yang tag aku, Suriati. Silalah lawat-lawat blog dia kat sini. huhuhu.

(Sori... aku curi gambar tanpa izin... mintak ampun ya. huhuhu..)


Tajuk tag itu ialah 5 tabiat saya. Tapi tabiat apa? Tabiat baik?... buruk.... atau buang tebiat. huhuhu.... Lantak ah... belasah je lah.


5 Tabiat saya.



1) Saya suka tengok gadis naik skuter. Lagi-lagi yang pakai baju kurung. Gila comel... harharhar...  Adesss..... Ini bukan tabiat... Tapi buang tebiat. 





2) Aku tak suka pakai sikat. Dari dulu lagi, tak kira masa rambut pendek atau panjang. Lebih suka pakai jari sahaja.... huhuhuhu..
Kadang-kadang je guna....





3) Dulu-dulu saya suka berjaga malam tengok bola. Datang kerja ngan mata rabak. Sekarang dah kurang.... hanya bila ada game pasukan kuat-kuat atau game yang aku bajet gila best. Glory... Glory.... Man United...








4) Aku malas basuh baju.... bila dah bertimbun... baru terkebil-kebil nak basuh.







5) Bila aku bosan tahap gila..... aku bantai tidur. Huhuhuhu...


Nota lutut: Aku saja letak gambar tido yang ini... sebab ada sorang rakan blogger cakap... dalam banyak-banyak gambar... gambar ini yang paling kiut... harharhar.



Seterusnya aku kena tag rakan lain. Jadi hari ini saya nak tag 3 orang nih... terpulangkah korang nak buat ke tak nak. huhuhu..

1) Dyamohd. atau the pink ranger.

2) Dark half. Orang yang betul-betul aku nak tau tabiat dia. huhu. cukup dark dan misterius dia nih.

3) Boneka dalam Chermin. saja nak kenakan dia neh. harharhar.




ok ... Sekian terima kasih kerana sudi membaca...... Selamat berhujung minggu.

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

20 comments:

  1. grrr
    sikat gna jari???
    hahaha
    p/s:gambo tid0 tu mang sgtlah comel..
    (geli kot)..hahaha

    ReplyDelete
  2. perghhh...riso aku kena tag dengan ko tadi..nasib tak kena...

    apasal lima2 tebiat ko sama dengan aku??ko tiru aku ke aku yang ko tiru??

    Gorengbaek - Kemahiran berfikir

    Hangit Habis dah - Aktviti waktu aku bosan...

    Kerat Senget - fyezrahman.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hahaha..x suka pakai sikat..hbs..x sikat rambut la ek.ekekeke :P

    ReplyDelete
  4. hahahaha......stylo la hobbi lu bro...

    ReplyDelete
  5. arghh dengki ngn 'suriati' a.k.a ateng..abg johnni jawab siap kartun..dengkki la kat kartun tu..

    rambut tu..'kdg2 guna?..' apa ek? ;b

    ReplyDelete
  6. abang jonni memang sangat kiut pic yang last sekali tu..hakhak..mcm ala2 model pantai...tapi tu dah jadik model bantal ja tgk :P

    ReplyDelete
  7. gambar dengan sebaldi baju sgt comel..hehehe

    ReplyDelete
  8. Hahaha aku agak sokong la tabiat no. 1 mu itu Bang Jon..;D

    tabiat basuh baju sambil terkebil² tu pun boleh tahan 'COOL'..

    ReplyDelete
  9. yg baju x basuh ngan tdo bila bosan tuh sama la.... coz, kat umah sewa x da mesin.. so, himpun bebanyak dulu... hahaha~

    ReplyDelete
  10. har har har. pemalas punya abang jonni. samalah kita. isk2.

    bdw, kalo ska naek skuter pki bju kurung. tomey ta? tomey ta?

    ReplyDelete
  11. wachaaaa..owh culik gambo yeaa...huhu..no problemno..ape2 pn thanks sudi jawb tag dr ceritakisahku..huuuhu ..tabiat xsuke gune sikat tu xleh tahan tui la..haha...cm mno la rambut abg joni smpai xpenah gune sikat..ahahhaha

    ReplyDelete
  12. Cik Jelly chan... huhuhu... rambut aku cam maya rambut maya karin... takyah guna sikat.... huhu..


    harharhar.. aku sendiri tgk pon tepuk dahi... kehkehkeh.




    Along Tapa... sama ke... huhuhu... memang buang tebiat kita ni ek... huhu..




    fiezah91... haah.. guna jari sahaja... harharhar.





    syah... harharhar... hobi yg mana... hobi terunggul aku gi dangdut... harharhar




    Liza Abd Rahim... huhuhu... tak baik dengki2... jaki takpe.. huhu.. haah... Ateng ye namanya kan...

    kadang2 je guna sikat... huhu..





    Cik feesya... harharhar... jgnlah cakap camtu... malu aku... (tutup muka)




    Aniz... haah... cakap je laaa... baldi tu yg comel... takpe... aku tak marah... huhuhu..





    YOUsof... harharhar... kita serupa la geng... suka gadis skuter..

    tu namanya malas nak basuh baju... huhuhu..





    Siti Mashitah Saidin... huhuhu.. cisss... malas plak nak basuh baju ko ni ek... takpe... dobi kan dekat..




    Skandal dari langit... harhrhar .. aku memang malas nak basuh baju la..

    huiyyooo... mmg comel dan kiut la ska... huhu... phewwitttttttt...



    Suriati.. pakai sikat asyik sangkut2 je... pakai jari lagi best... huhu..



    MasZuber... hahaha... aku berani jamin... kawan baik ko tu takkan jawab punye... huhuhu..

    ReplyDelete
  13. erkkk...kena tag? aku kasi nametag bleh? hehe..jwp kat sini aci tak abam jonni?

    tabiat2 ko memang amat relevan dgn revolusi yg berlangsung di timur tengah. aku saspekk!

    tergoda aii dgn model spender tuh..

    ReplyDelete
  14. tiba2 rasa nak beli skuter pink....hehehe...abang jonni tolong belikan boleh?? hehehe...

    guna jari pun boleh...yg ni dah sedia thu tabiat semulajadi abang jonni...camne adah tahu?? haha...

    no 4 tu sama ngan aku...aku basuh guna tangan gak..xder mesin basuh...adehhh...mula la pening2 lalat tengok baju tu...pikir nak start yg mane satu...

    no 5 tu lebih kurang sama lar...tapi xder la tayang spender mcm abg jonni...wahahaha...



    p/s: macam leh wat entry kat blog aku lak...panjang...hehe

    ReplyDelete
  15. peh


    1. suka tgk minah skuter pakai baju kurung? kehkeh, agak mixed urban-tradisionalist kau ni. at least, provenla kau ni LELAKI MIANG. kahkah.

    2. yg ni aku syak. sikat pakai jari ni kau bajet HOT la? rambut ala ala iklan rejoice?? blah!

    3. aku nak tanya, berapa kali MU kalah dah ni?? harhar.

    4. bukan ke baju kau pakai tu cuma yg tulis PINTU tu je? banyak banyak tu baju sapa??

    5. ah...gamba pakai spenda paling annoying dalam dunia!!!


    dah. apa tag tag?? kau tau tak aku ni blogger paling sombong dalam dunia? apa? taktau? ah..tak tau sudah.

    ...

    TABIAT AKU:

    1-5 = PALING MALAS JAWAB TAG!

    *blog pun jarang updet. apekah?

    .

    ReplyDelete
  16. dark half... adieh.. revolusi timur tengah ... adeih... huhuhu..



    MaWaDDaH... harharhar... kalu adah pakai suter.... aku rempit dari belakang... kejar... huhuhu..

    haah... pakai jari je... huhu..

    aku mmg malas bab basuh2 baju neh.. huhu.. tolong basuhkan bley... huhuhu...


    harharhar... sekadar lukisan je tu... huhuhu..

    ReplyDelete
  17. Bonekadalamcermin... haip... mana ada miang... gatal je... harharhar..

    rambut cam maya karin la.. huhu..


    epl.. kali ke 2 dah... huhuhu...


    baju orang... aku rembat... harharhar...


    eleh aku tau kau suka.... harharhar...



    harharhar.... dah agak dah.. aku tau... huhuuhuhu...

    ReplyDelete
  18. 5 tabiat aku:

    1) aku suka stay up malam2, pastu esok kat tempat keje muka macam bantal

    2) dapat gaji je, settle hutang pastu jadi boros. tgh2 bulan mula rasa sesak napas..haha

    3)suka bertangguh kalau nak buat apa2 pun. tabiat ni yg paling aku nak kikis x dapat2 lagi

    4)selalu tak sikat rambut. pas mandi, kesat2 rambut, siap! kecuali nak keluar rumah

    5)kalau makan apa2 je esp kalau kat luar, mesti nak teh ais atau teh tarik. lama2 dpt sakit jantung aku..

    ReplyDelete
  19. dark half...

    1) samalah kita...

    2) hakhakhak... samalah kita...

    3) pon sama... kehkeh

    4) yap... konfom sama...

    5) haaa... yg ni x sama... aku biasa... milo ais, kopi ais, sirap bandung atau teh o ais limau...
    huhuhu...

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger