Akur episod 2.

                          Arghhhh.... tensen.... stress....




             Arghhhh... mengapa? mengapa? Mengapa aku bersetuju untuk memotong rambut aku. Hmmmmm.... kenapa?


         Setelah lebih 2 tahun aku menjaga rambutku yang gojes ini, senang-senang je nak memotongnya. arghhhhh... Apakah perasaan ini? Aku selalu memikirkan diriku berambut panjang sampai ke usia warga emas. Aku ingin menjadi seperti Ramli Sarip.



             Walaupun orang kata rambut aku buruk, serabai atau keras macam berus dawai, ada aku kisah? Sebab bagiku, rambutku adalah cantik, gojes, lembut ibarat rambut maya karin mahupun Lisa Surihani.





          Tapi, janji tetap janji. Aku akan tetap akan memotong rambut ku ini. Ini kerana aku telah berjanji. Terlajak perahu boleh di undur.... terlajak tidur konfom tak pergi kerja. Harharharhar. Tapi.....















             Tidakkkkkkkkk.... aku tak nak potong rambut akuuu..... Tidakkkkkkkkkk.....



          Arghhhh... aku tak nak potong. Lantaklah apa nak jadi... jadilah. Huhuhuhu... Tapi..... Aku telah berjanji.... Adeih...


          Hmmmmmm.... Apa boleh buat? Aku terpaksa mengotakan janjiku. Maafkan aku rambut....


         Nampaknya terpaksalah juga aku memotongnya.....  















Selamat tinggal.... Aku akan merinduimu....



Nota rambut: line tenet macam siput.... Arghhhh!!!! ... huhuhuhu..

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

26 comments:

  1. hahahaha
    kasihannn...huhu
    potong 3 urat sudeh..
    kire potong gak an?
    dah kota janji kirenya..
    masalah settle...

    ReplyDelete
  2. ngahaha..aku bersimpati
    ada apa2 ke nak kena potong rambut?

    ReplyDelete
  3. hahaha ! lawak la encik gorie ni haa..rambut je kot..

    better rambut pendek encik gorie..kemas cikit..;)

    ReplyDelete
  4. ooo betul la tuh kau jonni...arituh nampak ko rambut pjg, skrang dah pendek.Heee kantoi.
    Bru la encem bro.Ko berjanji ngan awek la tuh sanggup berkorban.Ceh

    ReplyDelete
  5. haaa~~~!!!...potong rambut...abg jonni...alamak...tak leh slow talk ke wit ur mum...hehe...but...terbayang mcm mane muke abg jonni dgn rambut pendek...hehehehhehehe...arereree...

    ReplyDelete
  6. alolooooo.....sayang bebeno kat rambut dia....terima lah hakikat, ia tetap akan dipotong tak lama lagi...harharhar

    ReplyDelete
  7. loh?
    potong je le.
    rambut kan boleh panjang balik?

    ReplyDelete
  8. lorr ini ke yg di bebelkan ibunda abg joni..hehehe... ptong daa....senang nk jage..kekee...good

    ReplyDelete
  9. ha ha ha ha..at last abg jonni potong jugak rambut.

    takpela abg jonni oih.... lagi bertambah2 ensem abg jonni potong rambut :)

    ReplyDelete
  10. ala abg potong rambut bukannyer mati pon...nnti panjang la balik rambut 2... tp smart rambut pendek apa...

    ReplyDelete
  11. relax la abg jonni... rambut potong takpe.. t dia tumbuh lik... sy pun bru potong rambut semalam.. huhu... potong la.. t encem skit... huhu..

    ReplyDelete
  12. hehehe..potong je seinci.. ekekeke.. kira berjanji potong rambut je kan.. tapi x janji berapa inci nak potong.. keh keh keh :P

    ReplyDelete
  13. ahaha..xpe...nanti dia tumbuh balik...pastu blh simpan lagi...kan kan kan..?

    ReplyDelete
  14. kesian dye..potong jew r rmbut tu...mesty encewm kan??????????/

    ReplyDelete
  15. huhuhu potong jea yg hujung2 tuh!

    ReplyDelete
  16. hahh !!! ramalan ku ternyata benar.. dulu masa gua potong pendek rambut gua.. kuar jgk due tige titik air mate.. kihkihkih.. apa boleh buat..terpaksa..

    ReplyDelete
  17. a'ah la abang . potong sikit pun jadila . try fesyen baru , baru ada style . . . . . kott la . hee ^__6

    kalau sayang dengan rambut tu , bila dah siap potong abang bawa la balik semua rambut yang dah dipotong tu . hee .gurau je

    tak pe tak pe , t panjang la balik rambut rambut tu . rambut orang lelaki cepat aja panjang berbanding dengan perempuan . ^__^

    cuba try test ye bang . kih3 ~♪♫

    ReplyDelete
  18. janji ngn cpe ni abg jonni? hik3 :p

    ReplyDelete
  19. apa kata kau afro-kan rambut kau?

    jadi suma sekali dok berlonggok kat atas,
    xdela istilah rambut pjg ye dak?

    kahkah,

    pigi dahhh!!

    POTONG JE LAHHHH!!!

    drama la kau ni!


    .

    ReplyDelete
  20. takpela. rambut pendek pun smart jugak.

    ReplyDelete
  21. CikJellyChan...
    huhuhuhu... mana bley... janji nak potong pendek...



    Along Tapa...
    gua layan hip hop ngan rnb skrg... huhuhu..

    kawen? aku nak kawen ngan gadis yg cantik, genit, bdn cam botol koka kola... boleh?
    harharhar...




    Dark half...
    Takde pape nya... cuma rambut dah mcm mop... adessss... huhuhu...






    Cik Rabbit....
    huhuhu.. rambut panjang lama2 rimas gak .... saja nak tukar angin...





    Little teddy...
    ciss!! xdenya berjanji ngan aweks.... saja je malas nak kene bebel selalu... harharhar...



    Monster kekhai...
    tu la... x dapat aku berangan lagi jadi penyanyi rock terkenal....
    harharhar...






    Aniz...
    harharhar... sedih ah.... lama bela nih.... huhuhuhu..




    tupai merah....
    huhuhuhu... malas ah nak bela2 rambut neh,... aku ni pon bukannya muda lagi....
    nak layan rnb je skrg.....




    Suriati...
    yup... pasal rambut... rambut dan rambut.... kerana rambutku begitu serabai... huhu...




    s.y.a.r.q.....
    tu la... baru berangan jadi model iklan syampu rambut... harharhar...






    Ariena Hisham....
    huhuhuhu... nak try fesyen butak laaa... huhuhuhu...





    salfarina sani...
    aiyakkkkk... memang tak mati... tapi mati kutu...
    harharhar....




    Nuraishah abuhassan...
    haah... nak rambut pendek je la skrg neh... huhuhu...




    fiezah91...
    Janji potong habis pendek... huhuhu... tadehal ah sbnrnya... saja buat drama kat blog neh.... huhuhu..




    Cik biru....
    huhuhuhu... haah... tapi rasanya cukup ah zaman2 rock2 neh... nak layan rnb ngan hip hop plak skrg.... huhuhuhu...




    Aunie Hanis...
    harharhar... kalu dah x ensem... strail rambut camna pun tetap gak tak ensem.... huhuhuhu...





    MasZuber...
    ciss!! ngelat tu... rasa nak kasi gondol terus ah.... huhuhu...





    a.samad jaafar...
    yaaa... mmg betul.... hang bley keje kat pusat ramalan kaji cuaca laaa... harharharhar...
    memang sedih la nak potong2 rambut neh... sayang gilaa... huhuhu..





    AlRa Ziz...
    huhuhuhu... takde ah.... nak terus rambutr pendek je lepas neh... huhuhu... dah tua bangka ah... nak rock2 buat apa?..




    maCy...
    janji ngan ketua kampung.... harharhar,,...



    Bonekadalamchermin...
    harharhar.... eleh... memang aku berbakat jd pelakon drama.... jadi berdramalah aku disini...
    harharhar.,...





    ZiZie ZiZoT....
    smart mcm terowong smart ke? harharhar...

    ReplyDelete
  22. banyak rupanya ak dah terlepas ko punya entri.eheeheheh

    ReplyDelete
  23. echah mashuri.... kan dah baca nih... huhuhu... thanks sudi singgah.... huhuhu...

    ReplyDelete
  24. ahahahahahaha , kopipes komen lame ....

    "a'ah la abang . potong sikit pun jadila . try fesyen baru , baru ada style . . . . . kott la . hee ^__^

    kalau sayang dengan rambut tu , bila dah siap potong abang bawa la balik semua rambut yang dah dipotong tu . hee .gurau je

    tak pe tak pe , t panjang la balik rambut rambut tu . rambut orang lelaki cepat aja panjang berbanding dengan perempuan . ^__^

    cuba try test ye bang . kih3 ~♪♫"

    sekarang rambut still pendek ke pakcik ?? bluuuwwweeeekkkkkk !! :P

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger