Antara kisah dan tak kisah.

Lokasi : 7 eleven.
Situasi : Beratur depan kaunter. Aku nak beli Topap.




Aku tak kisah jika seorang awek memanggil boifren dia dengan panggilan baby....








Tapi aku kisah jika  lelaki tersebut membahasakan dirinya baby ketika bercakap dengan gelfren dia....




Atau mungkin aku sudah terlalu tua untuk memahami rona-rona percintaan anak-anak muda sekarang ini....


**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

101 comments:

  1. Replies
    1. alamak.... tetiba aku rasa nak bahasakan diri aku ni baby...
      wakakakakakaka

      Delete
  2. ni cerita kosong ke pengalaman diri sendiri pakcik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... rugi ko bro... kalau ko ada ngan aku masa tu.... mesti ko terkemut-kemut nak gelak....

      kakakaka...

      Delete
  3. Replies
    1. erin... huhuhuhu... entah ah...
      citarasa org muda zmn skrg...
      eleh entah2 ko pun sama camtu...
      kakakakakakka

      Delete
    2. huhuhuhu... eleh... entah2 ko pun panggil baby-baby gak...
      kehkehkehkeh

      Delete
  4. Replies
    1. hahahahahaha... hmmmmm...
      best jugak kot kalu panggil2 baby2 neh...
      kakakakkakakaka...

      aish.... dok laaaa....

      Delete
  5. HAHAHA . banyak nye muntah encik gorie . HAHA . .
    camtu la penangan orang bercinta encik gorie . . tak kesah da asalkan menampakkan dorang sweet kapel

    ya dak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah... yep.... mereka tgh hangat bercinta...
      camtu ah... tapi aku cuma rasa something wrong bila dgr lelaki tu bahasakan dirinya baby... entah ah...
      wakakakakakaka...

      Delete
    2. biasanya budak laki orang panggil babby ni handsome , hehe . . hensem x encik gorie tgok laki tu ? ? HAHAHA *evillaugh*

      Delete
    3. hensemmmmmmmmmmm... tapi taklah sampai aku tertarik kat mamat tu... apatah lagi memanggil dia ngan panggilan baby...
      wakakaaaka...

      Delete
    4. okayyy la terrr. . kalo handsome makwe dia panggil baby kan kan kan . .
      hehe, :)

      t encik goriee dah ada makwe, suh la makwe encik gorie panggil
      bby kat encik gorie. HAHAHA

      Delete
    5. kakakaka.... baby? owh no... nehi betta... nehi...

      kehkehkehkeh

      Delete
  6. hahaha =.=" standar la tuh bro.. na sedapkan haty gf dia ngehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep.... org tgh bercinta ye dak?
      camtu ah... walau nampak mcm dah 30 tapi masih baby lg...
      wakakkakakaka.

      Delete
  7. klako kikikikikiki baby skrg mmg gitu ade jggut pon baby lg isk3 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhaha... baby berjanggut tu namanya...
      ah... org tgh bercinta... biasak ah tu....
      huhuhu

      Delete
  8. hahahaha..aku rasa kau jeles tu...
    sebab takde orang panggil kau baby jonni....
    wakakakaka.......kembang tekak aku....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakakaka... baby tak jeles ah...
      baby sekadar tulis apa yg baby nampok je...

      wakakakaka...

      huarghhhhhh!!!
      nak muntah aku...
      huarghhhh!!!
      (sambil lari lintang pukang)

      Delete
    2. nape ni baby.......u ni kan dari hari tu lagi asik muntah2 je....

      Delete
    3. harharhar... Arghhh!! sudah!!... sudah!!
      aku serender... aku serender....
      (sambl angkat tangan)


      jgn panggil baby... tolonggggggggg lah...
      siyut je lah kau ni....

      hahahahah

      Delete
    4. hahahahahahaha......
      dah kau jugak suh aku banyak2 kan senyum....
      sian kat kau....hari2 kena kutuk....

      Delete
    5. hahahaha... siyut je ....
      asyik nak buli aku je... huhuhuhu

      ye ler.... byk2kan senyum ye...

      Delete
    6. hahahaha...dah kau tak nak kutuk aku..
      jadi aku kutuk kau....
      kihkihkihkih.......

      ermmm....kadang2 tu hidup aku ni begitu membosan kan...
      takde apa pun dalam hidup aku...

      kau tak kisah kan aku asik kacau kau ?

      Delete
    7. hahahahha... xde pa pe....
      x kisah pun sbnrnya....
      cuma... cuma...

      errrr...

      jgn ah panggil aku babyyyyy... aiyooooooo...

      wakakakakaka

      Delete
    8. Oo baby baby
      Jangan kau marah....
      (ternyanyi lagu alif satar plok...)
      wakakakakakak...

      Delete
    9. kakakakaka... siyut je....
      nasib baik aku x tau lirik lagu aliff tu...

      kalau tak aku nyanyi sekali....

      huhuhuhu

      Delete
    10. aku baru je mintak tolong pakcik google cari kan....
      kihkihkih.......

      Delete
    11. wah... kala kau dgr suara aku.... mesti kau terpegun....

      suara aku mengasyikkan.... hahahahaha

      Delete
    12. jap..jap..aku sumbat kapas jap......ok..ok...nyanyi lah aku dengar...
      lalalalalalalalala

      Delete
    13. eita!! eita!! eitaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!... hmmmmmm....
      buat derk aje... berapa byk kapas dia sumbat....



      kehkehkehkeh

      Delete
    14. sekali satu lori daaaaaa........
      wakakakakaka

      Delete
    15. hahahahaha... patutttttttttt punnnnnnnnnn..... pekakkkkkkkkk.....
      huwahuwahuwahuwa.....

      Delete
    16. lalalalalalalalalalala...
      kau cakap dengan aku erk....
      line tak clear lah....

      Delete
    17. adeih... buat penat aku je ckp kuat-kuat....
      x dgr upernya....

      hmmmmmm.... (sambil tepuk dahi)

      Delete
  9. hahaha..dah cam bapak org pun maw pakai baby2 lagi..adeyhhh..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... org tgh bercinta ah ...
      camtu ah... asal diorg bahagia udah...
      akekekekekekke...

      Delete
  10. Songsang kot................wkwkwkwkwkwkwkw... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.... tgh sgt manis bercinta .. camtu ah...
      huhuhuhu...

      Delete
  11. tak cool langsung bahasakan diri baby.kalau translate melayu kan ke maksudnya bayi... "iya...bayi bayar'...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... mana tau nanti kalu dah 80 taun...
      masih baby-baby lagi....
      huhuhuhu...

      sweet kan?

      hahahaha

      Delete
  12. haha...serious dia buat mcm tu?

    aiyyak! larik! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. elelelelelele... entah2 ko pun ber baby-baby gak...

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  13. Replies
    1. ekekekekeke... geli eh?

      huhuhuhu... aku pun geli gak sbnrnya...
      kakakakkakaka

      Delete
  14. Replies
    1. kehkehkeh...

      miss sukasuki... sukasuki je ko suka2...
      memain je ah sume ni....
      huhuhuhu.

      Delete
  15. Replies
    1. kakakakakaka...

      elelelellele... ye lah tu...
      mesti ko suka gak kan kalu dipanggil baby....
      kehkehkeh

      Delete
    2. bluweeekkk ! tak suka lahh .
      lagi-lagi kalau lelaki tu bahasakan diri dia baby . perghhh , perasan manja la kunun . bwahahahaha !

      Delete
    3. kakakaka.... ak ah. serius. agak pelik bila dgr laki bahasakn dirinya baby.... hahaha...


      kalau akulah... awek panggil aku baby.. aku on je...
      wakakakakakakaka

      Delete
    4. ohh , nak dipanggil baby ye .
      ade hati jugak tu , wakakaka ...

      Delete
    5. wakakakaka... biasak ah... org muda la katakan....
      hahahahaha

      Delete
    6. ha ha ha . anda memang SANGAT muda ! :P

      Delete
    7. yes!! yes!! yes!!
      time kasih sbb tidak meragui kemudaan aku ini...
      wakakakakakaka....

      Delete
    8. ahaha . iyelah .
      bagi je la peluang ni untuk merasa muda lagi , ye dak . wekk :P

      Delete
    9. hahahahaha... mcm x ikhlas jeeeeeeee....
      ikhlas la sikitttt..
      kakakaakaka...

      yes!!! aku masih muda...
      huhuhu

      Delete
    10. perasan ke tak ikhlasnye ? (bagos2) hehe
      :P

      Delete
    11. takkkkkkkkk... ceh!! x ikhlas pulak upernya dia... huhuhu

      Delete
  16. hahahah xmenahan wa cakap lu.kalau wa ada kt sana juga,
    konpem cirit rata2 bila dengar mcm tu.HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa... kalau berbaby-baby... baru ah manja... sweet gitu.... kot laaaaa...hahahahahahaha..

      yep.... mmg pelik ah bila laki bahasakn dirinya baby... kuikuikui

      Delete
  17. bahahaha..kalau laki bahasakan diri dia baby saya pon muntah..tp ada je..semakin normal dgn keadaan..walaupon kadang2 nak jolok tekak bagi keluar isi perut bila dengan..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yep... org sdg hangat bercinta semua pun jadik...
      elelelellele.... entah2 ko pun suka berbaby-baby...
      kakakakakka

      Delete
  18. har3.. aku plak yang termuntah..
    guna abang kan lagi melayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... hmmmm... mungkin abg tu x cukup romantis dan sweet...
      hahahahaha...

      Delete
  19. wakakka dila pun geli . lelaki ? whattheff. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... elelelelelele... geli kononnnnnnn...
      entah2 ko ngan "tot tot" ko pun berbaby-baby gak...

      wakakakakakakka....

      Delete
  20. errrr.. ni nak panggil uncle jonni ke abang jonni? hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... atuk pun takpe...
      huhuhuhuhu

      Delete
  21. Replies
    1. oit!! jgn muntah kat sini... oit!!
      cari baldi... cari baldi...
      (sambil lari lintang pukang)
      wakakakakakkaka

      Delete
  22. kehkehkehkeh... lagi2 kalau baby yg di sebut tu mukenya tak bape nk baby sgt... mmg muntah darah kalau aku yg dgr ny...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahha.... siyut je....
      kan romantis kalau panggil baby2 neh.... apalah akak neh...
      trylah panggil husband akak tu.... baby...

      cuba try... cuba try....
      kehkehkehkeh

      Delete
    2. Ya Allah, tak tergamak aku nk panggil laki aku baby... kang kalau tersalah sebut, blh buat gaduh ko tau tak... lagi2 kalau time sms, di buatnya tersalah taip... baby tu jad bab* ... mau main tikam2 jd nya nanti... kehkehkehkeh...

      Delete
    3. kehkehkeh... betul tu kak... mcm tak best pulak baby2 ni ye dak...
      huhuhu...

      Delete
  23. Replies
    1. huhuhu... itu mmg ok. Tapi tu lah.... benda terpulang pd citarasa memasing.... huhuhuhuhu

      Delete
  24. Replies
    1. baby veteran laaaaaaa....
      huhuhuhu...

      Delete
    2. hahaha....veteran tu ayat skema...wuhuhuhu.. :p

      Delete
    3. alaa...veteren tu skema...tua la bgus...kih3..wuhuhuhuhu.... :p

      Delete
    4. hahahahaha... ye la... ye la...

      baby tua pun tualah...
      kakakakkaka

      Delete
  25. Tapi serius aku tak kisah kalau dengar perbualan manja macam tu.. Tapi yang pasti tekak aku kisah, mungkin rasa nak muntah macam kat atas tu.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... serius bro... aku terkemut-kemut nak gelak...
      tapi sbb takut kene tampo.... aku terkemut-kemut menahan gelak...
      wakakakakakakka

      Delete
    2. Kehkehkeh.. Langkah berjaga-jaga macam tu memang perlu ada. ;DD

      Delete
    3. betul tu... sblm ada tanda high 5 melekat kat muka...
      kakakakaka

      Delete
  26. aku mmg anti laaaa..sbab slalunya budak hingusan yg action lagu ni...euwwww...
    tp kalo gua dh kawen nanti gua nak pggil laki gua baby takpe laaa ye dak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... yep... terpulang pd memasing sbnrnya benda ni kan?
      wah!!! manja tu....

      huhuhuhu

      Delete
  27. baby jon...oh baby jonni....baby jonnn....hahahaha. Ko jeles ke ko mmg nak muntah mse tuh?hahahah. Wehhh...kalau ckp berdua tuh boleh la, tpi kalau smpai orang lain dengan mmg nak muntah pun dgr.hahaha

    ReplyDelete
  28. hahahaha... jeles idak... nak muntah pun idak.....
    terkemut-kemut nak gelak ada... kahkahkahkah...

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. hakhakhak... ye ah... org laki dok baby2... geli... huhu

      Delete
  30. Erk, Diana pun geli bila dengar girlfriend panggil si boyfriend as baby. serious geli gila ah! macam tkde panggilan lain je. euwww!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... elehhhh... entah2 ko pun baby2 gak ngan bf ko... kakakkaka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger