MEMANCING DI TERIK MENTARI.



             Jumaat malam sabtu, badan letih gila. Serius tak larat. Nak mengadap blog pun dah tak lalu. Tapi esoknya hari sabtu nak pergi memancing ngan bebudak. Ikut perancangan nak pegi awal pagi sikit. Maklumlah ia lebih seronok memancing dikala mentari belum tinggi di kepala. Jadi disebabkan aku penat gila hari tu, aku tido awal. Aku ingin bangun awal.....




keesokan harinya....






         Pukul 10 pagi masih tidur. Ada 6 misscall tak perasan. Gila bagus matahari dah tinggi baru bangun. Bagus sangat... huhuhu. Nampaknya aku sorang kena tinggal manakala yang lain seronok memancing di Tanjung Gila.... kehkehkeh. 


nota kaki tidur : Ini adalah entri penuh kehampaan.... harap maklum...




*** the end ***

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

137 comments:

  1. patut suh kak long kejutkan mesti pakcik bangun..ahahah...saya pulak ahad kena keje..sebab akitek nk meeting rini..uhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia mana ada... kalu ada pon takdenya dia nak kejut2 aku...buang masa dia je... kehkehkeh...

      huhuhu... takpe ah... overtaim... nanti bila gaji kan senyum sampei ke tinge...
      huhuhuhuhuhu

      Delete
  2. haahahha lawak2... siap kena tinggal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaa... gelak... gelak........
      kang ko plak yg terkena baru tau...
      kehkehkeh

      Delete
    2. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh xnak..... xnak... xnakkkk

      Delete
    3. kehkehkehkeh... fuhhh!! besok ko bangun la lambat...
      aku dah jampi nih.... wakakakakaka..

      Delete
    4. uih jangan.. esok ada kelas...

      Delete
    5. pssssssssssss... bro jonni.. leh x nak buat satu permintaan :)

      Delete
    6. kehkehkeh... ye lah... ye lah...
      aku doakan moga ko bangun awal... huhu...

      permintaan? hmmmm...depends.... tgk permintaan camna....
      kalau setakat permintaan lagu.... anytime gua nyanyi bro... hahaha

      Delete
    7. boleh x bro jonni lukis katun saya .. ngeh3

      Delete
    8. harharharhar... hmmmmm.. jap aku pikir... hmmmmm....
      aku sebenarnya kan pandai sgt lukis ni... ni pon dok tiru2 majalah...
      kehkehkehkeh

      Delete
    9. satu cabaran buat bro... lukis katun aku.. ngeeee... hahahhaha

      Delete
    10. hakhakhak.... payah tu bro... payah... huhu

      Delete
  3. ceh tak buleh ikut haku mancing belut gini ahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... mancing belut? takpe.. aku tolak....
      tapi masa ko ckp tang dpt pari 16 ekor....
      serius aku jeles.... gila aku teringin bro...

      huhuhuhuhu....

      Delete
  4. alorrrr ciannye...!!!
    tulaa..
    tido tak sedor dirikkk..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tu bukan tido namanya....

      pengsannnnnnnnnnn..... huhuhuhuhu...

      Delete
    2. hahahaha...
      terok noooo la kalo gitu gaye pengsannye...

      Delete
    3. harharhar... comel apa camtu... kan?
      kakakakakkaa

      Delete
  5. lain kali set jam....
    kat telinga..
    takpun suh je darling kau tu jerit kat telinga...
    kalau tak jalan jugak tak tahu lah..

    ermmmm....lupa kau kan tak berapa dengar...
    patut lah pun tak kejut...

    takpe aku faham....
    kihkihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah.... ape? saham? aku mana main saham....

      siyut ah!! pendengaran aku reception dia marveles lagik tau...
      takyah piring astro... masih clear... walau hujan turun...

      kehkehkehkeh....

      Delete
    2. hahahahaha....
      berat..berat mung ni...
      baik gi check spital....
      mana lah tau kot2 ada lipas ke bertelor dalam telinga kau..

      awal balik hari ni?...
      ponteng erk?

      Delete
    3. ceh!! lipas pemende... burung puyuh dok bersarang... kehkehkeh


      ak ah... x larat hari ni.... lenguh satu bdn..
      kehkehkehkeh

      Delete
    4. munasabah pun kurang pendengaran..
      kalau dah penuh dengan taik burung dalam tu..
      hahahahha...

      kau keje angkat berat ke?...
      sampai lenguh2 habis tu...
      huhuuhu

      Delete
    5. munasabah? hmmm... cantik tak si muna tu... aku nak berkenalanlah... kehkehkeh...

      huhuhu... takpe... seminggu sekali cuci,... kakaka..

      ak ah le.... semua bende aku angkat...kira semua bendalah... kecuali adik angkat.... aku takde adik angkat... kakakaka...

      aku jwb komen mcm org nyanyuk... kakakka

      Delete
    6. sah...
      cop sirim...
      kau memang dah masuk pra nya alif nyuk...
      hahahhahah

      Delete
    7. apa sah... aku takde cop sirim kat memane pon...
      bukan pra nyanyuk arrr.... pra dewasa...
      kakakakakka

      Delete
  6. Replies
    1. hahahaha... dpt taik mata je la jwbnya.... huhuhuhuhu

      Delete
  7. kalau dah terlalu letih..
    sekali sekala jadi macam tu la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... yep!! tak sedar langsung...
      tau2 dah siang... huhu

      Delete
  8. rasa mcm kena tukar tajuk tu
    "memancing dalam mimpi".. hahahahah

    jgn nak hampa sgt laa.. haha .. >_<"

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... yep!! mmancing dlm mimpi.... huhuhu...

      hampa der.... hati dah terlampau eksaited sgt... skali x dpt pegi...
      huhuhuhuhu....

      Delete
  9. Replies
    1. yep!! melepas memancing ikan di laut....
      mmg takkan dpt bertemu di dlm periuk..

      kakakakakka

      Delete
  10. nampak kehampaan di situ~ haha!

    cuti adalah lebih baik untuk tidur...haha! rehatkan badan~ =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... yep!! cuma sekali sekala tu teringin sgt nak memancing....
      dah eksaited tahap gila2.... huhuhu

      Delete
  11. kakak tak tolong kejut ke? dia kan garang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak takde....kalau dia ada pon...
      bukan maunya dia nak kejut......

      kehkehkehkeh....

      Delete
  12. tuh memang dah tdo mati tuh uncle jonni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... yep!! x sedar langsung...
      baring... lelap... sedar2 dah siang...
      kehkehkehkeh...

      Delete
  13. Alaa sian unlce joni....minggu depan bangun awl erk? hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu.... minggu depan tah ada xtvt mancing ke tak...
      kalu tak..... baik aku tido je.... huhuhuhu

      Delete
  14. hakhakhak...mancing dalam mimpi je ker???

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyeeeeeeeeeeeeeeeee.... dlm mimpi....
      dah la x mimpikan awe cun... dem!!!

      kehkehkehkeh

      Delete
    2. hakhakhak....tengok cam syok je tido sambil ngences....hakhakhak...

      Delete
    3. syok bro.. terlampau syok tu yg ngences2 tu....
      wakakakakakaka....

      Delete
  15. haha, tido tak hingat memang la kena tinggal. mesti lps kena tinggal tu abg jonni sambung tido.kehkehkeh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tau2 je ko bro.....
      yep!! buat taik mata secara besar-besaran...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  16. ceh....cite dio membuto...x hingat dunio...kih...kih...kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... eden bukan membuto.... eden pengsan....
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  17. takpe takpe.
    lepas ni kita gi memancing sama2 ya uncle?
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ok... ok gak tu....
      ko jgn bgn lambat pulak....
      kehkehkeh...

      Delete
  18. HAHAHA. kuatnya ngangaa encik gorieeee. HAHA
    tutupp gakkk. sopan cikit.

    tuulaa tido tak ingat dunia.
    kanggg kena tinggalll

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nganga beso2..... baru oksigen masuk byk...
      kehkehkehkeh....

      dah tak sedar... nak buat camna semutmerah...
      kehkehkeh

      Delete
  19. takpe.
    nnti kita pergi memancing sama2 ya uncle?
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek eh... oooo.... mesej yg sama...
      huhuhuhu

      Delete
  20. lari kali tidur le lagi..biar kena tinggal lak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,... kang kalu x tido kang...
      org lain mancing aku dok berenang dlm laut.... tertido...
      camne tu...
      kehkehkehkeh

      Delete
    2. betol gak 2..so ko tido je le puas2..haha

      Delete
    3. hahahahaha... hmmmmmmmm.... tido je puas.. tapi hati x puas...
      kakakakaka

      Delete
  21. Org sdp2 memancing kat tanjung gile, ko plak giler meroyan kat umah ye?? kehkehkeh..

    Ko wat pe wak mlm tu sampai tdo lewat??

    ReplyDelete
    Replies
    1. khekehkeh.. hmmmmmmmmmmmm... aku gak yg keboringan setengah gile kat umah.... kehkehkehkeh...

      mana ada.. aku tido awal....
      penat gilerrrrr.... huhuhu

      Delete
  22. aku yang komen pon hampa,haha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... hampa? nak hampa pesal....
      ko dah duduk atas batu tepi laut tu...
      baling pancing je lah...

      kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. umpan takdak,umpan aku guna kau je la eh,agak-agak banyak tak ikan nak ngap,haha

      Delete
    3. hmmmm... aku tulang je beb.... ikan pon x lalu nak mkn...
      x larat nak mengunyah... kahkahkahkah

      Delete
    4. ikan tau pa....tulang tak tulang dia ngap aje....haha

      Delete
    5. mmg la dia ngap... pastu dia kuarkan balik.... x sedap katanya...
      kakakakkaa

      Delete
    6. aku duk bayang ikan muntahkan balik,haha

      Delete
    7. haha... tak yah bayangkanlah... tak menarik pon...
      baik aku bayangkan ko tgh duduk tu... tiba2 jatuh berguling ke sebelah kanan... lagi best...

      kehkehkehkeh...

      Delete
    8. hakhakhak... apa yg tak pasal... ko bayangkanlah dulu...
      tetiba... gedebuk... jatuh berguling... kakakakka

      Delete
  23. haha, tu la tido lg smpai matahari da tercacak atas kepala. .
    kan da kene tinggal, hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... nak buat camne.... ter.... dah terlewat bangun... huhu

      Delete
  24. Aku pulak selalu rasa nk tido masa mancing.. Aku mancing mlm santak ke siang bro..yg hebatnya aku.. JARANG BENO DPT IKAN.. Ptuiiih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuuhu... aku pon camtu gak bro... kdg2 tak berusik langsung... huhuhu

      Delete
  25. wahhh pacik tdo da ta seksi lah !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... hmmmm.... dah tua2 ni... malas nak seksi2 dah...
      buat malu kat org kampung je... wakakakaka

      Delete
  26. hahaha . tajuk nye sangat garamatis la ayatnye .

    berapa banyak 'terik' yang dipancingnye ? kah3 !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah... biasak ah... tajuk kene badabum badabing.....
      tapi citer dia.......... cam haremmmmm...
      kahkahakhakahakah

      Delete
    2. hakhakhak.. tau takpe....
      kehkehkeh

      Delete
  27. entri ni nampak mcm x hampa pun..... -______-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha,.... ada hampanya... hampa sehampa-hampanya... huhuhu

      Delete
  28. tajuk entry kemain macam seghonok pi mancing.hekuncle jonni.

    :) aku suka doe belog ni,serious.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... tu laaa... tajuk kene bagi tajuk yg marveles badabum badabing... walau citer dia cam harem... huhuhuhu..

      huhuhu... thanks beb... thanks...

      Delete
    2. ohee, KEEP ON DENGAN COMIC BELOG WEH <3

      Delete
    3. hakhakhak... hmmm.. tulis bende2 camni je yg aku aku tau beb...
      lukis2... mengarut... merepek2... huhuhu...

      so, mmg camni je lah selamanya... huhuhuhu

      Delete
  29. moral value:kene bangun pagi baru ade rezeki dapat pergi...takpelah,pasni kalau ade rezeki leh pergi join sama kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar,... yep!! kalu dok tido je... mana nak dapat rezeki kan?
      huhuhuhu

      Delete
  30. Replies
    1. harharhar.... bior lerrr.... huhuhu

      Delete
    2. hehehe....bior kunun..keh3..

      Delete
    3. yelah... mana ada kunun2... serius ah...
      huhuhu

      Delete
    4. ok seyes nih (-_-)

      amacam siyes tak..keh3

      Delete
    5. huh? camtu siyes eh?
      hmmmmmmm....

      elelelelelele... siyes kunun... wekkkkkkkk!!
      kehkehkeh

      Delete
    6. yela camtu la seyes...uncle tak tahu eh?hahahaha
      (-_-) siyesss ni..saya siyes ni..kakakaka

      Delete
    7. eleeeeeeee... siyes sgt la tu....

      geletek dia... geletek dia...

      kakakakkakaka....

      Delete
    8. oiiii..siyut ah uncle neh men geletek2 plak.....wakakaka

      aku nk menten muka siyes pon x bleh..wuhuhuhu ;p

      Delete
    9. hakhakhak... tau takutttttttttt...

      kehkehkeh...

      Delete
    10. mna ada takut...aku bagi can je kt uncle..kih3

      Delete
    11. elehhhhhhhhh... bagi can kunun...

      takut kan? kan? kan?
      kehkehkeh...

      dari bg can... baaaaaaaik bg duit... kuikuikui

      Delete
    12. ahahahha..yela2..uncle menang la kali ni...aku takut...kah3...

      wahhh,,best gak tu cadangan uncle...pe kate uncle dlu bagi duit kat aku...kih3

      Delete
    13. aku menag? aku menang?

      huahuahuahuahua...
      biasa... aku mmg dah agak dah aku menang punya....
      biasa ah tu... nama pun dah jonni... jonni dlm bahasa sanskrit bermaksud seorg juara.... sudah tentulah aku menang...
      huahuhuahuahuahua...


      tak abis lagi gelak nih... huahuahuahuahua...
      klehkehkeh

      Delete
    14. keh3..aku bagi can je..hahaha...sbb uncle slalu kalah so aku bagi menang r kali ni..kih3

      Delete
    15. hakhakhak... ceh!! bg can kunun...
      kita tgk nanti dipusingan bonus... sapa menang...

      kehkehehkeh... ada ke pusinagn bonus? huhu

      Delete
    16. eleh..pusingan bonus kompem r aku pemenangnye....

      keh3..ade ah..smlm baru aku buat...

      Delete
    17. ye lerrrr.. sume dia nak menang... ceh!!

      cewah... dan2 smlm dah buat... padahal smlm entah2 dia nih tido je... huhuhu

      Delete
    18. hehehe..yela ko kan uncle kene r bg aku menang..kah3

      uiii cmne tahu aku dh tdo ni..hahahha

      Delete
    19. ye lerrrrr... ko menang ah.........

      tauuuuuu... bos ko bagitau ko dah tido... kekekekke

      Delete
    20. keh3...yezzaaa....

      alahh....bos tu bkn tahu ape2..keh3..aku brmeditasi je..bkn tdo..hahaha

      Delete
    21. kalu dah siap peluk bantal... meditasi pemendenya....
      kehkehkehkeh

      Delete
    22. hahaha..meditasi harusss ade bantal baru lena..eh2...hihihihi

      Delete
    23. itu bukan meditasi... itu hibernasi... kehkehkehkeh

      Delete
    24. hehehhe....hibernasi xnak ahhh cam beruang lak..keh3...

      Delete
    25. hakhakhak... kalu aku nak je... dok baring2 siap bantal.... x yah pk apa2... best tu wei,.... huhuhuhu

      Delete
    26. huhuhu..xmo ah nti jadi obessss....huhuhu....nti letih plak aku nk kena diet...keh3....

      Delete
    27. huhuhuhu... tgk aku tak yah diet2... menten jer... kehkehkehkeh

      Delete
    28. keh3.....yelaaa2....best la sangatt..elehhh

      huhuhu

      Delete
    29. hakhakhak.... apa yg elehhhh... huhuhu...

      thanks mengomen kat sini ye beb... aku masuk blog ko sbnrnya. tp x komen.... huhuhu... sbb aku mmg x reti nak komen yg bernas2... kalu mengarut2 je aku tau... sori eh... huhuhu

      Delete
    30. yelaaa uncle takyah diettt...huhuhu berlagak la tu....keh3...tu yang elehh tu...jelesss ahh..kah3

      welkem2...den suke mengomen2 a.k.a mengarut kat blog uncle ni sobab den ni tukang karut....hehehe..jangan terasa ati plak....

      Grrrrr ni den maroh nie, pasal apo tak komen kek blog den....den akan karate uncle sekarang...kehkehkeh.....(gurau ajo)

      lexxx r uncle, den takde hal punya bagi den tu pilihan masing2 nak komen silakan, taknak komen pon silakan...small meterrr maaa...yg penting kita hepi..kehkehkeh.....

      den pon nulis kat blog tu main2 ajo, mengarut2 time maso lapang...hehehe...(mintak mahap kek orang nogori den maen bantai jo ni tulis nogori..kehkehkeh)

      Delete
    31. hakhakhakahk... abis tu ko org mana sbnrnya,... huhuhu

      Delete
    32. kehkehkeh.....misteri nusantara laa...uncle siasat sniri key...

      Delete
    33. hakhakhak... kedekotnya... tanya tu pon tak boleh.... alaaaa... kira sedekah laaaaa.... kan bagus camtu... kan?


      kehkehkehkeh

      Delete
    34. hahahaha...bukan kedekot malas nak bagi jek...keh3

      alaaaa sedekah ke?hummm....

      taknak ah bg sedekah kat uncle...kah3

      Delete
    35. kap... dal... kap.... wau... ta....

      kehkehkehkehkeh

      Delete
    36. wakakakaka...

      uncle la yg kedekut..bkn aku..hihihi

      Delete
    37. elehhhhhhhhh.... ko yg kedekut... huhuhu...

      wekkkkk!!!

      Delete
    38. uncle laaaa....huhuhuu

      wekkkkkk

      Delete
    39. laaaaaaaaaaaa.... main wekk... wekkkk plak dah... hmmm........... (tepuk dahi) kehkehkehkeh..

      Delete
  31. siannyer uncle kena tinggal.uncle sambung memancing dalam mimpi jer la.bole mimpi memancing ikan jerung.hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mmmmmmm... kalau dlm mimpi .. aku ingin mancing ikan paus... kakakakaka...

      Delete
  32. ek eleeee....baru menang skali je pon..kah3....

    tu pun sbb aku bagi can..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... takpe ah... janji menang.... wekkkkkk!!
      kehkehkehkeh..

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger