DOKTOR GIGI ITU MENAKUTKAN.




        Klinik gigi, satu tempat yang susah sangat orang nak pergi. Aku pun tak tau kenapa, dari budak kecik hingga yang dah tua bangka sama je. kehkehkehkeh.

        Sekarang neh abang long aku tengah dok menahan kesakitan sebab giginya sakit. Seingat aku dah lama gila benda ni, dia beli ubat je kat farmasi. Memang la tak sakit nanti tapi bukannya baik, lambat laun datang lagi sakit dia tu. Puas bini dia dok membebel suruh pergi klinik, tapi abang aku buat dono je. kehkehkeh.





          Entahlah, aku pun tak paham apa yang di takutnya sangat tu. Sanggup dia tahan sakit dia tu. Dan aku pun pernah rasa sakit dia, memang sengsara, siap denyut-denyut kepala yang tak tahan tu. Kadang-kadang teringin aku nak gelak bahankan abang aku tu...





          Tapi aku tak beranilah, sebab tengok muka dia pun aku gerun. Muka ketat tensen gila tahap kelat sepanjang tahun. Gila kalau aku gelakkan dia mau aku kena penampar ngan dia. Maklumlah orang tengah sakit lagi cepat naik hangin... tak berani aku. Kang tak pepasal....





         Kalau dia tak belasah aku pun maunya orang lain yang belasah. Sudah tentu bini dia. Dia memang tak suka kalau laki dia tengah sakit ke tensen ke kena kacau. Maklumlah pasangan garang yang romantis gitu. wekkkk!! geli aku....





         kehkehkeh. Entah ah nak aku bagi nasihat, dia abang long aku dah sah-sah lagi tua dari aku. Nak tegur serba salah. Tapi apa kebenda dah besar panjang takut nak pergi klinik. kehkehkeh. Tah hapa hapa tah abang aku tu.... huhuhu...





          Kehkehkeh. Ak ah... sebenarnya aku cakap je lebih, macam bagus, tapi aku pun sama gak macam abang aku tu. wakakakakaka. Padahal bukan tak pernah pergi klinik gigi tu, dah berkali-kali dah. Tapi tetap... hmmmm.... Tapi walau apa pun....






nota kaki lentik : entri malas nak lukis, dan lagi tepat tak sempat nak lukis-lukis. Jadi aku recycle je gambao-gambo yang dah ada. kehkehkehkeh. 

* Sesapa yang suka buat doodle, doodle ye bukan wudel... ada rakan blogger yang buat contest buat doodle sugar glider. Nak join tekan punat ini.







**** THE END ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

197 comments:

  1. tetiba gambar last tu nampak macam ensem sket. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah... aku lukis mmg x konsisten... camtu ah jadinya... kehkehkehkeh

      Delete
  2. keh3....ape daaa...tu pn takot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan takutttttttt.... segan...
      kakakakkaka

      Delete
    2. keh3...
      uncle penakot..uncle penakot..uncle penakot

      (mcm dalam cerita sarjan hasan plak)hahahaha

      Delete
    3. oit!! segan ah... segannnnnnnnnnn.. buka penakot...
      kakakakaka

      Delete
    4. keh3.....segan mende cam tu...ape daaa

      itu namenya takottt...kih3

      Delete
    5. hakhakhak..... segan lerrrr...
      bley stress aku camni... kehkehkehkeh

      Delete
    6. kehkehkeh...

      yela dah takott stress plak...hahaha....

      Delete
    7. yeay!! aku menang... aku menang....
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    8. ek elehhhhh....baru skali menang......kehkehkeh....

      bg can je tu...kecian...hahaha

      Delete
    9. hakhakhakhak... cuba ko ingat balik.... dah berapa kali aku menang...
      dah tahap johan keseluruhan aku neh... kakakkaka

      Delete
    10. kehkehkeh....mana ada, yang slalu aku jek menang....

      kakakaka...aku la johan uncle naib je...amacam?

      Delete
    11. hakhakhak...ah!! ko main tipu.... ko kenyit2 mata kat juri....

      ek eh... dah yg bertanding 2 org je.... mmg ah sorg juara sorang naib.. ko ni ah... kalau naib pon maknanya aku kalah... dok corot.... mana adil.... huhu

      Delete
    12. hahahaha....dah juri suke aku kenyit mata, nak wat camno..keh3

      kahkahkah...alaa okey ape, bukan org tahu peserta 2 org ja....

      Delete
    13. ye ah!! mana aci... aku kenyit dia buat derk... siyut je... wakakakakkaka...

      ah!! naib tu corot der,... tanak ah aku.. kehkehkehkeh

      Delete
    14. nah amik aci ni...kah3....

      alaa mana jalan derr kalo uncle stakat kenyit sebelah mata, try kenyit pakai dua belah mata..hahahha

      kehkehkeh....naib tu nombor 2.....mane ade corott...cepattt amikk...kang aku sekeh karang...hahaha

      Delete
    15. alamak... ni bukan aci neh... da tahap nenek neh... malas ah... ambik balik aci nih... ambik balik.... kehkehkeh...

      dok kenyit2 2 belah mata kang aku terlanggar tiang ke pintu kang... mana boleyyyy... appa daaaaaaaa.... kehkehkeh...

      elelelele... berangan jd gaban la tu... nak sekeh2 aku.. kehkehkehk...
      aku kalu jd gorgom ganas dan kuat tau... wakakakkaka

      Delete
    16. kehkehkeh..tanak ahh..aku dah bagi kat unlce...uncle amik la...

      alaaa unlce buat je r..nti juri trpikat ah ngan uncle...keh3...langgar tiang pon pe salahnye uncle yg nangung bukan aku..kahkahkah

      hahahaha...alaaa aku gaban yg baik ati...huhuhu....uncle jadi gorgon lemah gemalai dah r..hihihi

      Delete
    17. aku tanak... ko pun tanak... lantak ah aci tu... bior je kat situ... kakakakaka...

      ceh!! siyut je... huhu..

      gorgon yg gojes eh? lemah gemalai... siap jln lenggang2....
      wekkkk!! tu pon gorgon tu sotong.... aiyooooo.... huhuhu

      Delete
    18. kehkehkeh..a'aaa biar je ah die kat situ..malas ah nk layan die..

      kehkehkeh...

      hahahaha..gorgon sutung ape halll...kikiki...musti angun lagi mabeles

      Delete
    19. hakhakhak... jahat bebeno... ko yg bawak pastu tinggal je situ... kakakakaka...

      hakhakhak... mabeles eh? mabeles pala lutut ah.... kalu org laki tgk boleh muntah ah... huhuhu

      Delete
  3. aq mmg x suka p klinik...sanggup tahan je sakit 2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyooooooooo.... huhuhu... sanggup tahan pulak ko ye... huhuhu

      Delete
    2. sanggup lagi aq thn sakit 2 dr p mengadap doc kat klinik 2..hehe..klu org nk bwk p klinik automatik je aq leh sihat..haha...

      Delete
    3. hakhakhak... bley plak camtu... kehkehkeh...
      aku dah tak tahan sgt dgn sukarela aku pegi.... kehkehkehkeh

      Delete
    4. blh le..hehe..aq lak sllu kena paksa rela p klinik..haha..

      Delete
    5. hakhakhak... ceh!! rugi ah camtu... mana tau ada dok hensem2... kakakakaka

      Delete
    6. ye x ye gak eqk..x pernah lak tpk..haha...
      pasni aq kena rajin p klinik le..hahahaha

      Delete
    7. hakhakhak,... sila... sila... kalu jumpa nurse dia lawa2... habaq kat aku... aku repeat... kakakaakkakaka

      Delete
  4. huhu..takut jumpa doktor gigi tu biasa..tapi lebih rela jumpa doktor gigi dari menahan sakit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahakhak... yep!! aku pon....
      bila dah x tahan bebeno baru pegi... kehkehkehkeh

      Delete
  5. amboi, kemain ko update blog pagi-pagi. tak keje ke weh? ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... semenjak aku reti nak autopublish ni... aku autopublish ler...
      entri yulish mlm... set autopublish belah pagi... kehkehkehkeh

      Delete
  6. wah..siap promote wudel..eh..pudel..eh..doodle lagi..terbaik laa abg.eh..pakcik..ahahah..XD..

    apa kata pakcik join..tengok pakcik ada bakat..kalau pakcik menang sy nk cuba buat doodle lelaki rambut panjang cm lukisan pakcik..haaa..join tau pakcik..please...XD


    siapa pon nk pergi klinik gigi.memang TAK la jawapan dia..x pasti la sebab apa..doktor tu garang ke alat2 dia tu tajam je..adeh..sy pon tergolong dlm golongan ngeri nk pergi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... wudel ler... kehkehkehkeh...

      join? x pandai ah nak lukis yg kiut2... sume lukisan aku jenis kasar2je... huhu...

      hakhakhak... entah ah... tingat kat mesin gerudi tu kot ...kakakakaka

      Delete
    2. pakcik join tau lukis kasar pakcik buat sy jatuh tangga..erkk..XD

      Delete
    3. hakhakhak... ontah ah... kalu lukis pompuan mesti jd laki... kakakaka... kasar sgt kot tgn aku neh... kene lembutkan lg... huhuhu

      Delete
  7. doktor gigi tu baik ler....sayang gigi beb~ nak guna lama nih...hak3...

    tak sangka ko xde akaun fesbuk...serius xsgka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mmg doktor tu baik.... tapy mesin gerusi tu x baik... kakakakaka....

      hakhakhak... malas ah fb2... aku kolot... ada blog je... kekekkekeke

      Delete
  8. Replies
    1. oit!! sapa kata penakut... mana ada... segan je arrrrrrr....
      kehkehkhekeh

      Delete
  9. segan sbb nurse kat situ comel ke?
    ahahaha lawak lah entry uncle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kalu comel hari2 dtg pon xpe... aku sanggup... ekekekeke..
      segan kat gerudi tu laaaaaaaaa.... kakakakkaka

      Delete
  10. kah3..weyh..aku pun takut gak g klinik....alasan segan kat doktor ensem wok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... rugi ah... patutnya nasa diwrawat tu ko kenyit2 ah mata... mana tau dpt dating ngan doktor tu...

      kakakakakka

      Delete
    2. uish giler ko nk dating ngan doktor gg?? mau nye nanti die dok check je gg aku ni ha.. kang kalau makan sekerim ke hape ke mau nye kne terus gosok gg takut gg rosak.. kah2...

      Delete
    3. hakhakhakhak... ye tak ye jugak ye... tak terpikir plak aku....'jenuh ah asyik2 kene cek gg ngan dia ye dak?
      kehkehkehkeh

      Delete
  11. kenapa takot? takot kena cucuk ke?

    heish, part tu lah yang saya tak suka.. lalala~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... takut gerudi ah beb... kehkehkehkehkeh,,,
      amat menakutkan dan mengerika... kakakakka

      Delete
    2. gila gempaq kena gerudi... hahahaha

      Delete
    3. gerudi la u... abis pemende namanya... huhuhu

      Delete
  12. Aiyo, pergi klinik gigi pun takut ke? tak macho ler gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada... mana ada takuttttttttt... segan je arrr... nurse dia lawa2.... ketar lutut aku...

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  13. pasangan romantis yang garang ni agak agak anak sedare uncle pun garang jugak tak?
    kalau takut pegi klinik,uncle jonni je jadi doktor untuk abang uncle tuu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak... anak2 dia kiut2 dan manja... kehkehkhekeh...

      aku? alamat abis rongak aku kejekan gigi dia.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  14. dulu aku pun penakut jugak...
    tapi disebabkan doc hensem terus tak takut gi cabut gg ...hahahhaha
    alah sakit masa cabut je..
    pastu gerenti dah tak sakit...

    contest dodle?...
    contest wat dodol takde ke?
    hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... siyut je... kalau aku jumpa doktor gigi hensem nak buat apa... bukan leh ngorat pon... kakakakaka...
      best bila bius dia dah hilang.... sengal gila rasa gusi... kekekekkeke..

      dodol? lambat lg ah beb... nanti nak dekat raya aku buat ...ekekekekeke

      Delete
    2. kau memang xleh ngurat pun....
      tapi meksi2 lawa tu....

      pandai ke kau buat dodol hah?
      confius lah plok.....

      Delete
    3. hakhakhak... lawo eh? wow!! menarik tu.... walau terpaksa merongakkan diri ... aku sanggup.... kakakkakaka...

      oit!! setakat bergedil sebelah tgn je aku buat... ni kan pulak dodol... kakakakaka

      Delete
    4. dan2 tu jugak sanggup hilang gg....
      memang kau ni pantang dengar orang kiut....
      terus hilang ingatan..
      hahaha...

      ooooo...kalu bergedil kau buat sebelah tangan..
      ermmm...kalu dodol mesti kau guna kaki..kan..kan.....

      Delete
    5. hakhakhak... sanggupppppppppp....
      biasak ah.. org bujang.... kakakakakkaka....

      hakhakhak... guna kaki? hmmmmmm.... tak terpikir aku...
      takpe ... nanti aku try....

      kehkehkehkehkeh....

      Delete
    6. betol doh tu...
      orang bujang..guane sangat....

      mesti best kalau guna kaki.....
      tambah plok kalau kaki yang ada cagu...
      mabeles je....
      huuhuhuhu

      Delete
    7. hakhakhak... betul... betul... betul...

      haaa... yg ni tak betul....
      cis!! buat hilang selera mkn aku je ko ni...
      kehkehkehkehkeh...

      Delete
    8. hahahha..cepat je betol kau ni lah...

      laaaaa.....
      kau tengah makan ke...
      hahahha...mana lah aku tau....
      dah..dah...tambah..tambah....
      banyak lagi ni.....

      Delete
    9. hakhakhak... biasak ah beb... huhuhu...

      hakhakhak... byk lagi apanya?
      dah abis dah pun.... dah licin...
      kehkehkehkeh

      Delete
    10. mengalah kan anak jin kau ni makan...
      tak sampai 0.01 saat..
      dah licin....

      aduhhhhhh....

      Delete
    11. hakhakhak... lapo ah beb.... tahap kebulo dah ni... kehkehkeh...

      Delete
  15. hehehehe =p entah la.. aku pon stil rasa cuak kot kalau gi klinik gigi.. entah pape kan.. ahaha. tp nasiblah hari tu Dr.Melissa..

    hehehe. aku rasa kalau uncle yg gi, konfem gi bekali2.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. ko kan dah pegi 2 minggu lepas... best? huhuhuhu...
      dr Melissa? cun eh? perghhh!! teringin aku jumpa.... walau aku jd rongak... aku sanggup... kakakakakka...

      Delete
  16. Salam.Jumpe dr gigi lagi takut dr doktor biasa.Bila dia buat scaling,adui ngilu rasanya..Tapi saya pernah dengar sakit gigi sakit kedua pling sakit di dunia?lepas sakit nak bersalin..Gigi ni kena jaga dari mula lagi,kena selalu gi check up dr,sebab kalo dah bertahun baru pergi jumpa dr,mungkin masa tu plak2 ape kat gigi dah tebal,ada jangkitan,penyelesaiannya?cabut gigijerla..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.... huhuhu.... ak ah... mmg sakit ... siap berdenyut kepala ... huhuhu...

      hakhakhak... kalau cabut tu yg letih tu.... rongak.... huhuhu

      Delete
  17. hapelahhh...
    org sakit di kacau nye wat pe...
    >< kte tak pernahh gi jumpe dentist,,,
    stakat yg kat skolah aje....
    tp tringin sgt nak jumpe doct laki..
    mesti nsem kan..? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah wah wah... ko ni spm pon blom lepas lagi....
      dok nak ngorat doktor hensem plak..... kehkehkehkeh....

      Delete
  18. huarghhh kalau dila datang klinik gigi ni, kompem melalak je oihh.
    tapi dulu laa. skang tak lagi. hooho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... skrg dah berani eh? eleh mesti sbb doktor dia hensem.... ekekekekkekeke

      Delete
  19. time skt gigi mmg rasa nk melempang org jer...

    Wak, ko ckp kat abg ipar ko tu, kalau tkt gi jumpe doc, suruh dia guna ubat gigi sensodyne then kumuh ngan listerin... jadikan amalan... jgn time skt jer br nk wat... hehehehe...

    (aku pun sbnrnya penakut... bak kate ko, hrp badan jer beso...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... mmg carik nahas je kalau kaco org tgh sakit gigi neh... huhu...

      hakhakhak... bagilah petua apa pun ...xdenya nak dibuat... dia buat dono je... kehkehkehkehkeh...

      aku seram sikit part gerudi2 neh... huhuhu

      Delete
  20. Replies
    1. ah!! asyik2 gelakkan aku... ciss!!!

      Delete
    2. perrrhhh...dah beratus dah pelancong dr Uzbekistan...kih...kih..kih...lopeh nih nak bawak melancong ke mano lagi uncle jejon?...ekekekekekekek

      Delete
    3. ceh!! campur komen2 aku mmg arrrrrrrrr.... ko ni ah...

      mmmm... rasanya nak bawak melawat kamgpung aku jek. bley tgk kilang kerepek, tempe ngan ladang kambing bebiri... kekekekekee

      Delete
  21. aku rasa macam ada komen pagi tadi. aikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... ada la beb.... kat atas tuu... huhuhuhu...

      Delete
    2. hehe. tak perasan pulak. almaklumlah dah tuka gambar baru.

      kikiki :D

      Delete
    3. hakhakhakhak... ko ni ah... terlepas pandang pulak..... huhuhu

      Delete
    4. baru je nak tacingg. ingatkan ko tak sudi nak approve.

      kehkeh :D

      Delete
    5. kehkehkeh... tak approve pesal pulak der...
      aku kan peminat no 1 siti nurhaliza.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    6. aku tulis nama tu traffic aku naik doh. hahahaha

      mesti diorang loya. kehkeh :P

      Delete
    7. hakhakhak... ye ke? kehkehkeh... traffic naik eh?
      bagus tu... bagus tu....
      aku pon nak tukar ah camni... huhuhuhu...


      aaron aziz.... amacam ok?

      Delete
    8. hahahaha. tak dapat aku bayangkan ko tulis aaron aziz.

      kahkahkah :D

      Delete
    9. jgn ah gelakkkkkkkkkk.... bagi ah semangat sikittttttttt... adoiiiii...

      Delete
    10. okay okay. sila lah pakai nama aaron aziz pakcik hensem.

      Delete
    11. hakhakhak... camtu arrrrrrrr...
      eh? aku x hensem la beb.... tapi...
      kalau sekali pendang mmg ah x hensem...
      2 kali pandang.... hmmmmm.... ok....
      banyak kali pandang.... bolehlah... hensem gak... cukup mkn laaaaaaaa..


      kahkahkahkah....
      ye la.. ye la... ko nak muntah....
      sila... sila... sila... kakakakaka

      Delete
    12. aku tak nak muntah sebab aku terima ko seadanya.

      amacam? terharu tak?
      kahkah :D

      Delete
    13. hakhakhak... siyuttttttttttttt....
      boleh plak camtu... hakhakhakhakha...


      hmmmm... tacing plak tetiba ... kakakakaka

      Delete
    14. sila lah tacing kerana aku serius >.<

      Delete
    15. hakhakhakhak... ok... dah... dah tacing dah...
      5 menit cukup.... tak bley tacing lama2...
      kang pengsan...

      kakakakakkaka

      Delete
    16. hahaha, pandai ah. spesis ko memang mudah pengsan ye tacing lama-lama?

      dah tu aku spesis apa plak? *fikir

      Delete
    17. hakhakhak... mana aku tau derrrr....

      kalau aku dah pengsan... tacing gak lagi... koma terus....
      bahaya beb... bahaya.... kehkehkehkeh

      Delete
    18. haih, memang kopak la aku hari-hari jenguk ko kat spital bawak makanan.

      Delete
    19. laaaaaaa.... org koma mana ada makan beb....

      ko baca majalah apo ngan ujang kat aku sudah....
      pastu kene nyanyi lagu metallica.... aku suka lagu tu...

      kehkehkehkeh

      Delete
    20. metallica? orait je.

      anything for you.

      kahkah :D

      Delete
    21. hakhakhak... siap angguk2 kepala tau.... kakakaka

      Delete
    22. ha, memang bagus. pastu aku kena halau dengan doktor.

      terbaik :P

      Delete
    23. kehkehkehkeh... kena halau takpe gi... disumbat wad sakit jiwa.... naya beb... naya...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    24. hahaha. tak dapat aku bayangkan.

      lalu aku pun menyanyi kesedihan dalam wad sakit jiwa tu. tetiba ada nurse tu amik video aku lalu upload kat utube. captionnya adalah

      "sayang perempuan ni, suara sedap gila babeng, tapi sakit jiwa"

      kahkah :D

      Delete
    25. hakhakhak... sampai kesitu imajinasi ko ye... gila ah hakhakhak...

      eh? ye ke? sore ko sedap? tah2 picing ke laut.... kehkehkehkeh.....

      Delete
    26. oh well haha :D

      aku memang suka berimaginasi

      kehkeh :P

      Delete
    27. hakhakhak... siyut ah...

      tapi legaaaaaa... x perlu aku dgr ko nyanyi...
      kalu x... lagi koma aku... kehkehkehkeh

      Delete
    28. kurang asam. beginikah balasan ko kepada kawan yang baik hati seperti aku?

      haha :D

      Delete
    29. hakhakhakhak.... owh... aku mmg suka mkn asam....
      ya... sori... jgn ah tacing beb.... sbg balasan... nanti aku like video yg nurse to upload kat youtube.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    30. nak like kena ada cenel sendiri dulu.

      kau ado? :P

      Delete
    31. haaaaaaaaaaa.... kene ada cenel sendiri keeeeeeee...
      ooooo... aku tak tau....
      nampak sgt aku ketinggalan zaman.... kakakakakakaka

      Delete
    32. takpe takpe. walaupun ko ketinggalan zaman aku tetap sokong ko dari belakang.

      *sambil tepuk-tepuk bahu

      Delete
    33. kiri sikit.... kiri sikit.... haaaaaaaaaaaaa.... dekat tengkuk tu....
      lenguh ah beb.... urut kuat sikit eh......


      kehkehkehkeh

      Delete
    34. eh eh lebih lebih plak budak ni. haha :D

      Delete
    35. hakhakhak... lenguh ah beb... lenguh satu bdn.. nak suruh anak buah aku pijak2.... dorang takde...
      kakakakaka....

      Delete
    36. meh sini aku pijak, biar patah semua tulang temulang ko.

      hahaha *gelak penuh dendam

      Delete
    37. herk!! mmmm... xpe... xpe ah... kensel... huhuhu...
      nanti wiken aku gi dok kat kusi urut kat soping kompleks ah.... huhuhu

      Delete
    38. tak best yang tu ohh. dah baya singgit je.

      kahkah :D

      Delete
    39. drpd patah riuk tulang aku..... baik kat situ...
      kehkehkehkeh.

      Delete
    40. takut gak ko kat aku ek?

      itu menunjukkan bahawa aku mempunyai kuasa super power. sila jeles ^^

      Delete
    41. elehhhhhhh... bila masa aku takut... aku... aku... aku segan je...
      kehkehkehkeh...

      hohohoho... kuasa super power? dahsyat tu... kehkehkehkeh

      Delete
    42. segan saja ko tu. haihh

      beb, esok tak keje ke? bukan main ag siap buat banner baru.
      keh keh :D

      Delete
    43. hakhakhak... mmg aku penyegan... kehkehkeh...

      ak ah... dah siap. huhu... sibuk buat banner... ni dah jadi aku bley tidur dgn aman... khehkehkehkehkeh

      Delete
    44. sila sila sila tidur dengan aman :D

      Delete
    45. aiyoooo... kol 1.40 dah... huhuhu... khusyuk buat banner tadi... kehkehkehkeh...


      k... slmt tidur budak...

      Delete
  22. heee , dah tu bangke pon penakott !!

    ingat lagi mase first time cabot gigi mase umo 6tahun , doktor tu cabot gune spanar yg gedabak . fulamak . nasib baik ade bius . tapi cool , control macho depan bapak . kahh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. helloooooooooooooooo... i remaja lg tau... ra mim alip jim alip...
      re.. ma... ja... faham? kahkahkahkahkahkah...

      elehhhhhhhh... 6 taun aku cabut gigi sendiri arrrrrr... pakai tgn je...
      lagi macho.... wakakakakkakaka

      Delete
    2. remaja ? umo 35 pon remaja lagi ke ?? blluuuwwweeeekkkkk !!!!

      cehhh , yelahhh macho . ayah kate mase kecik2 kena minta tolong doktor cabotkan dulu . bila dah sekola rendah , baru boleh gune tangan sendiri . :P

      Delete
    3. 35? tettttttttttttt...... kehkehkehkehkeh...
      bila masa ku 35.... aku 48 laaaaaaa..... kehkehkehkehkeh...

      hakhakhakhak.... ye la... ye la.... macho laaaaaaa....
      tapi aku lagi macho... aku cabut sekali 2 btg gigi sekaligus.....

      hebat tak? hebat tak? kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. yelaa yelaa . tak kisah la , 35 ke 48 ke , tua jugak :P
      orang teka 35 , kire mude la , nak jugak 48 . tak ape tak ape . kihhh3

      haa , hmmm . wahhhhhh! hebat gileeee !!!!!!! =..="

      Delete
    5. ek ehhhhhhhhhhhh.... aku tulis 48 ye.... silap... silap....
      patutnya 18 tadi... silap.... kehkehkehkehkehkeheh.....

      hakhakhakhak.... hebat kan? habis rongak.... xde gigi.... kakakakaka

      Delete
    6. weeeekkkkkkk !!
      terlajak perahu boleh undur , terlajak taip tak boleh undur-undur . wakakakakakakakakakaka !!

      pakcik dah rongak ke ? laaaa , makan bubur je la ea setiap hari . shiann dia . kihhh3

      Delete
    7. kehkehkehkeh... takpe... takpe.... ko menang kali nih.... kira aku bg can laaaaaaaaaa.... kehkehkehkehkeh....

      hakhakhak... mana ada mkn bubur beb.... mkn nestum je.... kakakakakaka

      Delete
    8. yesss !! tak sangke gue boleh menang . kihh3 . small the pieces .

      eceh , nak makanan yang vogue + branded . nestum . yelahhh . bancuh sendiri ke ? wakakakakka

      Delete
    9. elehhhhhhhhhh... small the pieces kunun... aku bg can je laaaaaaaaa...
      bg can je tu.... kakakaka...

      hakhakhak.... habis sapa lagi nak bancuh? kucing aku.... itik aku yg 3 eko tu.... apa daaaaaaaaaaa.....

      kehkehkehkeh

      Delete
    10. can can pon menang jugak . :P can mali can oii oii . kahkahkahkahkah

      3 ekor itik + sekor kucing buat konspirasi bancuh nestum , sambil menambah perasa MSG sebab tuannye demand nestum masam masam manis . kihhh3 . perghhh , merepek tahap xpaham dah .

      nak sekor itik boleh ? post ke sini . hehe ^__^

      Delete
    11. elehhhhhhhhhh... menang nasib je pun... kehkehkehkeh....

      kahkahkah... x paham? buat2 paham je lah.... huhuhu....

      nak? amik 3 3 eko semua... berak merata beb... tensen... kehkehkehkeh...

      Delete
    12. tapi nasib tak menyebelahi pakcik la . hehehe

      berak merata biase la tu , dah tuan dia xajar , memang la macam tu . kahhh3 . nasib baik kucing kat rumah ni berak kat jamban , nanti nak ajo dia flush la plak . kihhhh3

      Delete
    13. takkkkkkkkkkkkkk.... mlm ni je... lain kali... welllll... small the pieces laaa... kehkehkeh...

      hmmmmmmm.. ko penah berdepan ngan itik? nak mengajo itk? baik aku tido... kakakakaka...

      kehkehkeh... flush? hmmm... jgn lupa pastu ajar basuh baju pulak.... kakakakaka

      Delete
  23. pegi jpe doktor gg tuk rawat aje la gigi tu..jgn la dk mtk cabut lak.cian kat gigi.anugerah tu.



    *aku musykil nape org yg jpe doc gg mesti nk suh doc gg cabut gg tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... biasanya di tampal je kan.... tapi kalu x bley di selamatkan... mesti kene cabut... huhuhu... rongakkkkkkkk....

      Delete
  24. senang je kalo tak nak selalu sakit gigi...
    1 hari gosok gigi 2 kali tau! coz, makanan yg tersisa kat gigi tu boleh rosak kan gigi, kalo lame2 tak di bersihkan gigi... leh jadi karang, lubang tau gigi tu.. so, kebersihan gigi penting tau uncle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... thanks kak emme... huhuhu... yeeee... mmg hari2 gosok gg lah... huhuhu...

      Delete
  25. singgah sini...nak ziarah orang sakit gigi,huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... org lain yg sakit gigi derrrr...
      aku ok je... kehkehkehkeh

      Delete
  26. haha, uncle jonni takut jmpe doctor gigi rupenye. .
    mane sakit cabut gigi, rasenye klo tahan je sakit tu lg sengsare kot. .hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku kalu sakit sgt mmg gi klinik ...huhuhu..
      mmg gila sengsara nak menahan... baik gi klinik kan? huhuhu

      Delete
    2. lepas dh tahan sengsara baru nak pg klinik.. ngeh3

      Delete
    3. hakhakhakhak... ak ah... kalu dah sengsara sgt baru pegi.... kehkehkehkeh

      Delete
  27. stylo lahh kakak uncle jon, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan stylo laaaa... garang ler... garang...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. stylo lerrr. serius i wanna be like her ! she was really impressed me. hahaha.

      Delete
    3. hakhakhak... kene belajar tendangan sidekick tau.... baru bley jd cam kak long aku.... kakakakka

      Delete
  28. sampai skrg takut nk pg klinik gg walopun ade doc. gg utk family.. padahal doc tu baik sgt, dr bapak dye sampai ank yg hensem skrg.hak3x..



    abg jonni xleh blah la jadik zombie kt entri lps tu..
    hakhak sy suka bca blk en3 lama2, sbb nye sggh smggu skali.. maklom le abg jonni rajin hapdate skrg, ngeh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah kalu takut ngan doc gg... tapi jgn ah takut ngan anaknya.... kan hensemmmmmmmmmm.... kehkehkehkeh...

      huhuhuhu... thanks beb sudi singgah,,... x ah rajin sgt... kalu ada mood bleylah hapdate.. huhuhu

      Delete
  29. hahaha, aku sejak kecik memang paling tak suka jumpa doktor gigi. ingat lagi masa sekolah tiap kali ada pemeriksaan gigi je aku mula fikir alasan tak nak pegi sekolah.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... entah ah... lain kan perasaan antara jumpa doc biasa ngan doc gg... kehkehkehkeh... apa pasallah.. gerusi dia kot... kehkehkeh

      Delete
  30. First time datang sini and completely amazed with your drawings ♥

    Nisa'

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks beb... huhu... dah pegi site anda. mmg maveles.... huhuhu... respek..

      Delete
  31. kau sebenarnya segan kalau jumpa doktor lelai jer..
    kalau pompuan sure tiap2 hari punyer.. har3

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... hmmmm... kalu pompuan... sehari 2 kali aku dtg... kahkahkahkah...

      Delete
  32. adeshh..penakut rupenya jugak uncle Jon ni..hahaha..semua orang kot camtu..fobia bile dengar nak jumpa doktor gigi.memang sanggup tahan sakit dari pg jumpa dr gigi..kan?perkara biasa lah tu...kalau dating ngan dr gigi makan makan tak pe jugak lah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... pelik kan? ramai org camtu... takut dr gg.. tapi doktor biasa x takut plak... kehkehkeh...

      hmmm... alangkah indahnya kalu dpt dating ngan doktor gg... kakakakka

      Delete
  33. segan tu kalau org utara cakap malas bang ooii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ooooooo... ye ke.....
      hmmm... betul ah tu... aku mmg malas nak jumpa doktor gg... kehkehkeheh

      Delete
  34. eee,aku lagi ahhhhhhhh...gigi aku dah teruk ni,abah ngan umi aku duk bising2 suh buat gigi...tapi aku, err..TAKUT siot

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... standard ah kalu takut jumpa dok gg... perkara biasa... ramai org camtu... huhu...

      aku pon ssamaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... kehkehkeh

      Delete
  35. Malas nak jumpa doktor gigi pasal tunggu lama giler...sakit gigi bertukar menjadi sakit hati..apa doktor gigi tu nak buat nnt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku segan ngan doktor pasal .... mmmm.... gerudi dia... kehkehkeh...

      takut ah... kehkehkehkeh

      Delete
  36. Eh lupa nak bagitau..dah follow kamu pasal suka tgk Abg Jonni tu, walaupun tak brapa nak hensem, tp manis ade kot..ngeh3..tu yg i follow je.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh ngehngeh...

      tgk skali pandang... mmg ah x ensem....
      cer tgk berkali kali pandang.... bley pengsan wooooo...

      kehkehkehkeh

      Delete
    2. Wah tak sangka Uncle Jonni followw....terharu sayer..follow laju2 plak tu..hehe

      Delete
    3. hakhakhak... ada link aku folo la laju2... kehkehkeh...
      kdg2 yg folo ni tak bg link... x dpt nak folo balik... x best plak rasa... huhuhu

      Delete
  37. Kemain lagi uncle Jonni gelakkan kat abang tu. Last2 uncle Jonni sendiri takut juga nak pegi klinik gigi. Muahahaa xD
    #uncle Jonni, apa kata buat pop up window comment? http://ftndiana.blogspot.com/2012/03/basic-5-pop-up-window-comment.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah... bab gelakkan org no 1... kakakaka...

      ok... nanti aku cekidaut... huhuhu

      Delete
  38. abah cik lynn pn xska jmpa dentist...=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... entah ah... dentist ni agak menakutkan kot... kehkehkehkeh

      Delete
  39. uiii kalo org ngah sakit kepala atau sakit gg tu..janganlah dikaco...

    mau dapat penampor sulung free je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep!! tau.... bahaya.. mmg bahaya... kehkehkehkeh

      Delete
  40. tu la..duk kta kat org..dia pun sama..
    ala...kalu doktor tu cun..mesti kamu pg kan..
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... komfom aku pegi..... hari2 aku singgah,...
      kakakkakaka

      Delete
  41. Mmg pun! Rasa Mcm nak sepak jer doctor tu esp bila dia tonyoh2 gg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... gerudi tu beb.. gerudi... kehkehkhekhe

      Delete
  42. hailaaaaa..apasal mau takut kinik gigi..bukan ade ape pon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada gerudi beb... gerudi...
      kakakakakaka

      Delete
  43. rietta xtakut doktor gg, cuma takut kalu gg kena cabut...xpasal kang jadi rietta rongak....ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaaaa... polident kan ada.... lekat je kat gg pelesu... kehkehkehkehkeh

      Delete
  44. salam..
    ankel.. saya baru terbca entry ankel yang ni..

    adeh penakut rupanya..
    sebenarnya ankel..
    sebelum sakit tu kene jumpa..
    kalau dah sakit.. xde cara lain dah ..
    cabut jer gigi..

    p/s: jangn takut..dr gigi x gigit orang pon..(aku pon x makan orang) wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam....
      tenkiu baca entri lama ankel... huhuhu

      halo.... halo... mana ada ankel penakut....
      ankel segan je... kakakakakaka..
      huh... kalu cabut alamat tinggal gusi je la nanti... huhuhuhu..

      mmg ah tak gigit org... tapi gerudi tu... aiyoooo... kakakkakaka

      Delete
    2. ok..
      yela2..
      segan je..(cover la tu..lalalala)
      ok ape gerudi..(tampal gigi dulu..)
      daripada sepana..(cabot terus sebab gigi x leh selamat dah..)

      ha.. mana satu lagi bagus..

      tu lah mak ankel suruh gosok gigi.. x mahu..
      dah tu "segan" nak pegi jumpa dr. gigi..ish2..

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger