PLANTS VS JONNI









Game apalagi eh yang sesuai untuk kanak-kanak.
Dan tak lupa bagi remaja seperti I.....
ada cadangan? Tengah dok cari game untuk
di donlodler... huhuhuhuhu...





**** THE END ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

146 comments:

  1. pacek ce try donlod game Chicken Invader..syok..bole berlaku kejam.bunuh ayam2..hahah..tp x sesuai la ngan bebudak..yg bebudak 2 suh men osom sudah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... xnaknya bebudak main ohsom.. dorang lg terel men game dr aku sbnrnya.. huhu..

      Chicken Invader? hmmmm.. mcm pernah dgr tp dimana ya... huhu..
      thanks nanti aku cekidaut... huhu

      Delete
  2. terbaik le game di ats..hakhak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... limited edition... game ni x bley donlod.. kene beli kat kedai runcit...
      kehkehkehkeh

      Delete
    2. kedai runcit mana 2 pkck leh dpt game nie??? hahahha...

      Delete
    3. kedai runcit ah seng... kat kg aku je ada... kehkehkehkeh

      Delete
    4. klu cam 2 melepas le nk main game nie..hahahaha

      Delete
    5. hakhakhak... mmg x dapat ah... huhuhu...
      bagus gak... xde ah ko tgk zomba pakai baju gimnastik gedik2 ... loncat2 kat game tu... kehkehkehkeh

      Delete
  3. makan pakcik..ahahahaha...sesuai pulak game tu dgn lukisan pakcik.XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. kalau pokok tu telan aku.. mesti diluah balik.... x sedap... tulang je byk... kehkehkehkeh..

      huhuhu.... main belasah edit je tuh.. huhuhu

      Delete
  4. game ni syokk..tapi kenapa zombi dah bertukar pulak ni? huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ni limited edition punya game...
      hanya di jual kat pasa mlm... kehkehkehkjeh

      Delete
  5. hahahahaha... comel kot ko jadi JOmbie (jonni+zombie)..

    kalau lah muka ko yg terpampang dlm game tu, aku rasa x jadi aku main game ni.. aku tengok ja kot sampai jombie-2 menang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak...aku rasa tak sanggup org nak main game tu... kehkhekeh..

      eh mestilah jombie menang... kuat tu.... lagi2 yg gimnastik tu... kekekkeke

      Delete
    2. orang buka ja game ni, orang just tggu jombie utk kuar..sampai lupa nak bercucuk tanam semua.

      mana taknye, ada aksi2 seksi jombie kot.. hahahaha

      Delete
    3. hakhakhakhak...boleh plak camtu... seksi ka seksa... kehkehkeh...

      aksi seksi ka aksi buang tebiat jombi.... kehkehkehkeh

      Delete
  6. aku suka gambo satu. yang ko macam tengah senam robik tu. hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. gimrama la beb... gimrama... kehkehkeh...
      kuat tu... kena tembak asyik x kene... maklumlah terloncat sini sana... kehkehkehkeh

      Delete
    2. kahkah. tak leh bla sungguh.

      pak jonn, ko try la lukihh gambo aku pulakkk. pelissssssssssss

      Delete
    3. kehkehkeh... aiyoooooooo... serius kalu lukis tiru muka org mmg x jadi... x pandai... huhuhu...

      dah try byk kali...

      Delete
    4. tak sudi takpolahh

      sedih pergi terjun kb mall

      Delete
    5. hakhakhakhak... siyut je... bukan x sudi... x mampu nak buat.. huhu

      nak terjun kb mall bakpe... terjun ah air terjun... baru best... huhu

      Delete
  7. kalau aku jd plant dlm game tu, kompom plant tu tak kembang... kuncup je memanjang... al maklumlah zombaa yg kuar mengerikan... kehkehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... mengerikan? mana ada... comel apa...
      lagi2 yg gimnastik ... kehkehkehkeh...

      Delete
  8. neh mesti melantak maen game dikala anak buah x der...keh...keh...keh...game ikan makan ikan...alah!!!lupelah plak ape tajuk dye...pon okeh gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... bebudak takde aku yg dok melayan game nih... huhu... game ikan tu eh... ada,.. aku ada simpan... huhu... thanks bro... huhu

      Delete
  9. keh3...game perang2 ah..gusti ke...best woo..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. mmg best... tp aku lg suka bg game simple2 je bebudak nih... kalu game yg best2 alamat tanak balik umah nanti dorang... kehkehkehkeh

      Delete
    2. keh3..btol tu....nt dk brkampung dpn pc uncle jer r nt..

      Delete
    3. hakhakhak... ak ah lerrrr... i ada game simple2 je pon suruh balik dah payah.... kakakakakka

      Delete
    4. alaaaa...uncle tutop jer pc...keh2..abes crite...

      Delete
    5. hahakhak... kesian ah beb... tgk muka sedih dorang... mata yg bersinar mcm anime jepun.... serius x sampai hati... kakakakka.....

      Delete
    6. keh3....yela2 bg je main..pastu uncle pegi jaoh2....keh3..

      Delete
    7. hakhakhak... membawa diri yg terbuang sorang2 eh? kehkehkehkeh... cis!!! huhu

      Delete
    8. ye la....kehkehkeh....adoyaiii lawak la plak kalo uncle merajuk..hahaha

      Delete
    9. hakhakhak... bila masa pulak merajuk... aku ni taf la beb... taf... huhuhu

      Delete
    10. kehkehkehkeh...

      taf la sangggatttt...

      Delete
    11. taf laaaaaaaaaaa... tgk nih.. tgk biseps aku neh....
      kental kan? kental kan? kehkehkehkehkeh

      Delete
    12. keh3..perasan tol uncle nie....takde pon six pack ke ahape ke..keh3

      Delete
    13. kehkehkehkeh... taf le beb... six pack banyak sgt... one pack cukup ah... bukan kuantiti yg diacari, tapi kualiti....

      kahkahkakahkahkah

      Delete
    14. kahkahkah...adoyaiiiii...kuantiti kualiti plak dahh...ingat ni soklan matematik ke...

      kehkehkeh.....

      Delete
    15. soklan geografi laaaaa... huhuhu

      Delete
    16. arghhhhhhhhhhhhh!! tanak sefahaman jugak buda neh... adoyai.... kehkehkeh

      Delete
    17. hakhakhak......tensen r tu...aku menang dah ni kali yg kedua ploh lapan..kah3

      Delete
    18. ceh!! menang ngelat.... wekkkk!!!

      Delete
    19. ahahahaha...aku menang..aku menang..yeayyyy

      Delete
    20. dah ah.. ko lompat2 ah... yeay... yeayyy sorang2...
      aku nak balik ... tido... bai.....

      kehkehkehkehkeh...

      Delete
  10. hahaha
    xdek link download ker yg ni bro...
    cmbest jer layan
    hahhaa..
    mmg terbaek~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah... takde... game ni x bley donlod2...
      kene beli kat kedai runcit...wakakakakka

      Delete
  11. Replies
    1. angry bird? jap lg jd angry paksu...
      mana taknya dok men game je nanti bebudak tu... kehkehkehkeh

      Delete
  12. haha..kalau game Plant Vs Jonni betui2 ada kan bagus..xsabar nk tgk jonni menari balley..hehe..sengal punya game..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... gimnastik bro... gimnastik.... gua x main balley2 neh... wakakakkaka...

      kuat tu bro... plant tembak je... tergedik terloncat sini sana... tembak langsung tak kene... wakakakakaka

      Delete
  13. Wahhhhh! cantik la encik gorie.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmmmmm... mana ada cantik...
      i pakai t shirt ngan kain pelikat je neh,...
      x cantik ah...

      kahkahkahkahkahkah....

      Delete
  14. nnti akak cek dlm tablet apa yg abangTaf selalu download utk budak2 ni main... akak tak pernah ambil tahu pasal game2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku pon x reti sgt pasal game2 neh... selalu tanya org game apa best... huhuhu...

      thanks ya... huhu

      Delete
  15. ehhh zombi dah bertukar jadi Jonni laaa.. haha so sweet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bertukar sekejap... huhuhu...

      zombi sume pi shooting drama... aku jadi zombi gantian... kakakakaka

      Delete
    2. hehe.. jadi zombi gantian erkk.. ni mesti mahal ni dapat upah..kan..kan..nak plak ada aksi gimrama tu.. haha.. mmg sweet.. keh keh

      Delete
    3. hmmmmmm... mana ada ... freee je... zombi2 tu sume pon xde duit.... sbb tu part time shooting drama.... kakakakkakaka

      Delete
  16. Game ape ek? entah aa. Sekarang orang layan game dekat fb ataupun semakfon kott. Macam Hungry Bird, Deraw Sumting, Buah Slash and so on. Hehe. Try ler carik versi PC nyer. Huhu~

    Btw, first time singgah sini. Nice blog! kartun main peranan. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. . x reti ah game2 fesbuk.. maklumlah dah x layan fesbuk... kehkehkehkeh...

      thanks singgah bro... huhuhu

      Delete
  17. game terbaru eh?fuyo2~ download kat ne tuh?
    ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak...ak ah... limited edition...
      x bley donlod game ni... kene beli kat kedai runcit ah seng... kekekekekeke

      Delete
  18. game ni paling best,err maksud kita plant vs zombie bukan vs jonni,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah.. best game neh... ye laaaaaaaa... game lwn zombie tu...
      kekekekekek

      Delete
  19. alahai comel kot ade uncle Jon dalam game tu..hihi..ni game untuk desktop/lappy ke?fiza selalu main game di phone je for android game yg best setakat ni temple run and angry bird space.untuk budak budak fiza cadangkan pair and easy..fun la untuk budak budak.^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... thanks beb... nanti aku cari game tu... huhuhu...
      saja cari game lain... bebudak dok tanya game baru je... huhuuhuhu

      Delete
  20. cumel lak game ni ha..agak2 cm ne nk haplod?? nk gak main...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hyakhakhak... x dpt ah cari kat tenet...
      kene beli gamme ni kat kedai jual ikan... kekekekkeke

      Delete
    2. nak beli jugak la..agak2 kedai jual ikan yg mane ade jual yea?? keh3..

      Delete
    3. alaaaaaaaa... kedai yg jual ikan kering banyak tu... tepi simpang pej pos kat pekan nu.... kehkehkehkeh

      Delete
  21. Replies
    1. huhuhu... dota ada dah,... huhuhu..
      thanks beb... huhu

      Delete
  22. Game...download byk2 ye.Bertambah syg la anak buah kat pak su Jonni mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mestilah... lg sayang kat aku lagi ah aku suka....
      tentu lagi rajin dorang picit2 ngan pijak2 blkg aku.... kekekkekeke

      Delete
  23. hehehe....cute jerk bila uncle jadik zombie...

    games strategi uncle...bleh menjana minda...angry bird pown okay...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... cute sgt kan? rasa nak hempuk je pc tu.... kekekkeke...

      aku bab game2 neh lemah sikit... x tau... selalu dok tanya org game apa yg bagus...
      huhuhuhu

      Delete
  24. angry bird ada...
    cooking academy...
    bookworm...
    monopoly.....

    game anak sedara aku..
    tapi aku yang tukang mainnyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... thanks beb... huhu...

      ah.. ko mmg ...sian anak buah ko tu... jd penonton jek...
      kehkehkehkeh... aku pon sama je. aku la yg dok layan game tu kalu bebudak takde... kehkehekhekeh

      Delete
    2. hahahha...
      kadang2 tu aku selalu pau game dalam ebok anak sedara aku..
      time bosan best jugak main yang budak2 punyer..
      tapi sekarang ni aku tak cukup masa....

      kehidupan untuk bersantai macam dulu dah takde...huhuhuhu

      Delete
    3. hakhakhak... buli... main pau je... kekekeke...
      aku punya pc bebudak selalu pakai.. jd aku boh game bebudak je lah...
      tanak ah letak yg ganas2,.. huhu...

      tapi sonok gak ah men game bebuda neh... huhu...

      tau... dah sebok skrg ni kan? huuhuhu... jgn lupa rehat udah...

      Delete
    4. hahahha....memang lah....
      wat hilang tensen...

      Delete
    5. ak ah... aku pon kalu dah boring tu... men game ler...
      game bebudak pon x per.... janji layan... kakakakaka

      Delete
    6. baru aku perasan...
      dalam zombie tu mana ada yang main roket..
      kau main tipu erk....

      ermmm....pandai kau lukis..(ikhlas aku puji kau..)
      hahahha.....
      macamana kau letak dalam zombie tu...

      Delete
    7. hakhakhak... baru best naik roket beb,... huhu... biasak ah... nak menang.. huhu...


      hakhakhak... sbnrnya sume gambo lama... aku edit yg crop pastu paste kat gambo lain... apa nama tah proses tu... crop ngan paste je lah... huhuhu

      Delete
    8. tak aci betol lah....

      crop n paste?...
      pelik je dengar....
      ermm...kau guna apa edit gambo?

      Delete
    9. aci? bior ah... aku nak menang... kekekekeke...

      aku guna photo pos pro....
      cut n transfer huhuhu... aku tgk kat utube ler... pastu try test sendiri... ni link dia eita...


      http://youtu.be/My_zlOY-eOU

      Delete
    10. tetap tak aci...
      sebab tipu..
      ahahhaha

      oooooo...aku ingat kan kau guna photoscape n photoshop...
      jap lagi leh lah aku try..
      tapi xleh melukis kot..
      sebab aku lukis ayam jadi katak....
      huhuhuhu

      Delete
    11. alaaaaaaa... bukan lukis ah... cantum gambo....

      mcm ko buat gambo raksasa kuar api tu lwn ngan anak buah ko tu...
      cantum2 gambo... huhuhuhu

      Delete
    12. ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo....
      baru faham....

      Delete
    13. oooooooooooooooooooooooo.... panjnagnya ko punya oooooooooooo...
      huhuhuhu....

      Delete
  25. wahh!!! terbaiik r entry kali ni... game zuma revenge..

    ReplyDelete
    Replies
    1. zuma revenge? huhuhuhuhu...
      ok.. akan di cari nanti... thanks ya.... huhu

      Delete
  26. wahh!
    kompem abg kalah kan men gme tuh~
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... menang laaaa... kuat tu zomba2 semua tu...
      lagi2 yg gimnastik... kehkehkehkeheh

      Delete
  27. Ohhh tidakkk... hahahha =p
    dah tukar jadik plant vs jonni eh?? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh yaaaaaaa.... kehkehkehkeh...
      zomba2 terkuat di abad ini... lagi kuat dari zombie mikel jeksen tu...
      wakakakkaka

      Delete
  28. adeeehhh...takut nak main game nih
    rasa cam kena ngaap betoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... nasib bek x wujud kan game neh... hhuhuhuhu

      Delete
  29. gelak terus tgk lukisan kt atas tu kahkah..klu ada game camtu nk ja aku download even aku bukan kaki game ekekeke..tapi zmn duduk asrama dulu bdk2 umh aku gila main chicken invander ngn satu lagi apa nama entah tapi kami semua panggil game tu siput rempit hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bukan kaki game eh? huhu.. samalah... aku pon bukan reti sgt game2 nih... huhu..

      siput rempit? kehkehkehkeh... game apa tu... siput racing ke... huhuhu

      Delete
    2. yup bukan kaki game tp suka menengok kawan2 satu rumah main game and kdg2 join sekaki tapi mmg tak bebakat la kompom kalah punya..siput tu tak racing tapi dia laju la gerak haha..pernah update pasal game simput rempit ni dulu klu rajin jenguk ler :P
      http://dstickynote.blogspot.com/2011/01/melgho-dan-merapu.html

      Delete
    3. huhuhu... bagus ah... kalau layan game sgt nanti satu benda pon x jd... huhuhu...

      aik? kata siput x racing... tp siput tu laju.. huhuhu...
      siput pun merempit gak ye.. huhu..


      ok.. dah singgah baca tadi... thanks beb... huhu

      Delete
  30. hahahahahahahahahahhaha stailo !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... abis ko tu x stailo...
      naik beskal pakai baju superman... stailo tu beb...
      kehkehekhekeh

      Delete
  31. ekekekke....ketawo guling-guling...den tgk uncle jejon dalam game tuh....ekekekekkekekekekekekekke...=)=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bagilah can aku nak berangan... ko ni ah... huhuhu

      Delete
  32. uncle jonni pon suke main game zombie ni ae?
    sye pon suke main game ni. .hehe
    game yg best bg sye yg remaje ni ialah game sonic dan lumbe kete. .mmg trbaik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... dah lama minat... syok game nih.. huhu..

      sbg sorang yg juga remaja... saya setuju... game racing best... sonic.. hmmm... anak buah aku je yg main... huhu

      Delete
  33. amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,tak menahan,haha...kau tak layan dota ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... pernah main.. tapi... hmmmmmmmmm... desktop aku x compatible sgt ngan byk game lah... maklumlah da tahap tukun tiruan.... kakakaka..


      nak upgrade2 malas ah... buang duit... huhuhu

      Delete
    2. tayah ah wei..... game tu yang merosakkan pc/laptop sebenarnya,huhu

      Delete
    3. huhuhhu... tapi kalu dah boring... game la yg aku cari... kehkehkehkeh

      Delete
  34. haha jd lawak dan kiut plak game ni..untung la uncle joni dpt main dlm komputer kah2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... untungla beb... maklumla game limited edisen... kehkehkeh

      Delete
  35. nak main plant vs zombie pon dah seram , apatah lagi plant vs JONNI ni . huhu TT_TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. maknanya.... maknanya.... hmmm... zombi2 tu lg ensem la ye?
      wuhuhuhuhu... sedihnya....

      kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. hah , mane pakcik tahu ni . nak buat macam mane , kehenseman inche inche zomba tu lebih TERSERLAH daripada gambar pakcik dengan pelampong tu . kihh3

      lagi tak lalu nak main . bluuuwwwweeeekkkkkk !

      Delete
    3. hakhakhak... ciss!! ni yg tensen neh... siyut punya zomba... kau lg ensem upernya...

      hakhakhak... yg pakai pelampong tu mmg ah x best... yg pakai baju gimnastik tu baru ah elegan... kakakakkaka

      Delete
    4. pengsan? hmmmmm... aku dah agak dah.....
      kalau aku pakai baju gimnastik ni mesti ada yg akan tergoda....
      siap pengsan2 tu....

      ni yg nak pakai hari2 neh... huahuahuahuahuahua....

      Delete
    5. yang tergoda tu mata dia dh kero kot .

      aiyyyaaaa ,pakcik ,jangannnn!!! jangannnnn!!! jangannnn!!!! jangan tak pakai baju gimnastik tu ,memang patot jadi tayangan umum setiap hari .

      *pengsan

      Delete
    6. hakhakhak... mana ada kero... ok je aku tgk... kakakakaka...

      haaaaaaaaaaaaa.... tengo... tengok... pengsan lagi tu....
      dah agak dah .. menawan kalau aku pakai baju neh...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  36. hak3.....styler = style ler~ ok fine~


    game dalam laptop da jenuh nak main...butang mata main kat laptop~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhahak... mmg .. kalu main game lama2 bley pening ah beb... aku pon... tu mana game buat aku pening aku x simpan...

      kang pengsan pulak anak2 buah aku tu,... kehkehkehkeh

      Delete
  37. ngatkan ade game baru. baru nak donload gak. haha.

    layan supermario la. tak pon the sims. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... limited edisen beb... x bley donlod... huhu..

      bebudak ni walau baru darjah 2 dah terel main age of empire... huhuhu... aku mario ngan sims xde beb... huhu

      Delete
  38. wah stylo bro.. pasni buat untk angry bird plop

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku x main ah angry bird... jd xdok lah... kehkehkehkeh

      Delete
  39. psss....ekekeke...xde lar uncle...rietta p shoot gmbar tgh2 hari rembang....ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ingatkan bersantai di tepi pantai... ekekekekeke

      Delete
  40. hahaha..uncle jonni layan game ni jgk yer..igat kita je layan. remaja xtahan tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... aku lagi suka layan mini games je... komputer dah x laju nak main game canggih2... kehkehkehkeh...

      hati ku mmg masih remaja lag arrrrrrrrrrrrr.... kakakakkaka

      Delete
  41. Replies
    1. hakhakhakhak.... oit!! zombi2 dia seksi apa....
      mcm cilakak pe plak....
      kakakakkakakaka

      Delete
  42. aii pn main game zombi gk.tp dh lama x main..x sempat.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku simpan je game ni... kadang2 bila bosan aku dok mainler.. huhu

      Delete
  43. remaja katenye.. wuwu.. main game tetris bang, tetris. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah lerrrrrrrr... remaja... kehkehkeh...

      ceh!! tetris? zaman aku blom lahir dah ada game tu... maklumlah.. aku kan masih remaja... kakakakaka

      Delete
  44. Plants VS Jonni pun boleh~
    Comel pulak tengok Jonni tu serang sambil menari

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... jgn salah sangka... tarian tu lah yg boleh elak2 dari kene tembak tau... kakakakakka

      Delete
  45. Rase macam nk donload gem jombie ni la. keke XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ni game limited edition... x bley donlod...
      kene beli kat kedai motor.... kakakakkaka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger