TIKA MENTARI TERBENAM.

            Pada hari sabtu lepas, semua adik beradik aku balik. Jadi agak meriah ah dua hari tu. Maklumlah penuh satu rumah. Masa tu dah maghrib dah, masing-masing tengah dok bergilir nak sembahyang maghrib. Dan aku pulak....






          Masih dok rilek sambil tengok tv. kehkehkeh. Tengah syok tengok tv tu tiba-tiba aku terdengar suara kak ngah aku menjerit kuat dari belakang rumah. Kuat akak aku menjerit tu, aku apa lagi teruslah bergegas lari kebelakang.....








        Takde cerita banyak aku lari berdesup pergi belakang, macam lipas kudung. Sampai-sampai kat belakang aku tengok kak long aku pun ada tengah gelak mengekek-ngekek. Siyut je. Pastu aku pun tanya ah kak ngah aku kenapa....










          Rupa-rupanya ada katak dalam bilik mandi. Lupa pulak aku kak ngah aku memang penggeli sikit, katak ke, lipas ke semua dia geli. Tapi tang menjerit kuat tu memang aku terkejut sebenarnya. kehkehkehkeh.


           Yang kak long aku pulak dia tak lah penakut sangat, dia pegi ambik penyapu di kuis-kuis katak tu keluar. Seingat aku memang kak long aku tak pernah ah nak terkejut-terkejut ngan katak ke... siput ke... Dia rileks je.


          Tapi ada satu binatang yang kak long aku fobia, kumbang. Alaaaa... kumbang yang hitam tu, kalau yang jantan siap ada tanduk. Kalau dipegang siap keluar bunyi lagi kumbang tu. kehkehkeh. Haaaa... dia memang fobia kumbang tu. Sebab kalau dia melekat kat baju ke kan rasa geli, pastu susah nak tarik. Tu yang dia takut tu.


          Setiap kali dia nampak kumbang tu je, walaupun agak jauh, dia mesti suruh aku buang. Aku memang paling suka bab buang-membuang kumbang nih. Sebab.....






Inilah masa aku balas dendam ngan kak long aku. Kakakakakaka.



nota kaki berbulu: sabtu dan ahad aku tak online sangat. sebab anak-anak buah aku dok main game je kat pc aku nih. Dibuatnya macam harta diorang, bila aku nak pakai... aku pulak kene marah. kehkehkehkeh.  Diorang dok kemaruk main plants vs zombie.... huhuhu




**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

137 comments:

  1. hehehhe...best ah dpt kumpol2 seme family...meriah...wuhuuu..aku pn x sabar nk balik kampung...hahaha...

    misi kali ni aku nak kerjakn anak2 sedara aku..keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... yep!! meriah... tapi boleh buat sakit kepala... kehkehkeh..

      elehhhhh... tah2 anak sedara ko yg kejekan ko... kehkehkehkeh

      Delete
    2. hahaha..kalo sakit kepala makan panadol sudaaa..

      keh3..anak sedara aku takottt wooo kat aku...grrrrrrrrr
      ehehe..tipu je....tapi ni la masanya aku menurunkan ilmu aku kat anak2 sedara...keh3....

      Delete
    3. hakhakhak... ye ah tu... aku tau mesti ko selalu kene buli...
      asyik nak ais krim ah... jajan ah.. gula2 ah... kan? kehkehkeh..

      wah!! menurunkan ilmu? hmmm... hebat tu.... ilmu apa tu?

      Delete
    4. hahahaha...ye ahh...bdk2 kn...keh3....malas ak nk layan aku brkurung lam bilik je...kalo sari 28 kali nk eskrem, nk jajan..uihhhh..x kose aku nk layan...

      hahahaha..ilmu gaban laa.....ni la msanye nk ngajor

      Delete
    5. hakhakhak... kedekut... alaaaaa.. sekali sekala... bukan selalu jumpa kan? takkan ko x rindu doreang... huhuhu...

      ceh!! abis ko kene gelak nanti... skrg zaman ben 10 la beb... ben 10... gaban mana dorang tau... wakakakakka

      Delete
    6. hahaha..rindu r..semestinyeeee laaaa...

      eleh ben 10 stakat tepuk tangan jadik alien pe hallll...xde klass tol...keh3....nt ak nk ajar mcm mna nk jadi anak yg baik..keh3..ajak main wrestling ke..amacam best tak?

      Delete
    7. hakhakhak... dah tau rindu lg nak nyorok dlm bilik... kehkehkehkeh..

      hakhakhak... wrestling? hakhakhak... yo lah. slmt berwrestling... jgn ada yg benjol pala udah... kekekekeke

      Delete
    8. hehehehe...nyorok pn dorang gerenti buleh cari pnyer.....bila dorang ugut nak tarik laptop aku...huhuhuhu..kna r kuar....

      wrestling mnje2 je....keh3

      Delete
    9. kehkehkeh... elehhhhhhhhhh... takut ngan bebudak kecik.... wekkkk!!

      hakhakhak... yo lahhhhhhhhhh.... huhuhu

      Delete
    10. bukan takottt ahhh....tp takot laptop tu hancusss..keh3

      Delete
    11. hekhekhek... yep!! bebudak mmg ganas sikit... main balun je... huhuhuhu

      Delete
    12. tahu x pe..buatnye dicabut abes hurup2 tu..naye nak cari balik..keh3...

      Delete
    13. beli ler baruuuuuuuuuuuuuu..... kekekekeke

      Delete
    14. kekekke....nann hadoooo....aku mana ade duet lain ah uncle yg blnje aku..keh3

      Delete
    15. ceh!! tu la... keje tido je... org len keje ko tido....
      cuba keje ngan ikhlas... puji bos hari2... ckp kat dia... wah, bos kacak ah hari neh...

      komfom gaji naik byk... kakakakakkaka

      Delete
    16. kehkehkeh...xde maknaaaaaaa nyeee uncleee wehhh....
      bos kedekut laa....

      hahaha....aku keje ikhlasss lee...cer tanye bos aku...kih3

      Delete
    17. ko kenyit ah mata ngan dia.... kehkehkehkeh....
      eleh... bos cino ... biaso lah... huhuhu...


      bos engko? malas aku nak tanya.... laki... kalu pompuan nak la aku tanya.... kakakakkaka

      Delete
    18. ahahaha...tak de masa ah nk kenyit2 mata bagai....

      elehhh malas plak daaa...ape bendee la niee...keh3

      Delete
    19. kalau tanak kenyit2.. ko suwit2 la kat dia... kehkehkehkeh...

      ye ah... bos laki... kalu bos pompuan nak ah aku tanya2...
      bley aku suwit2 bos ko tu... huhuhuhu

      Delete
    20. suwit pun aku tanak...hehehe..aku berhemah orang nye..kahkahkah

      kehkehkeh...laki pon ape salahnye kalo uncle suwitt...adoyaiiinyee punn..hahahha

      Delete
    21. ko selalu camping kat mana?

      hakhakhak... hmmm... buang tebiat hapa nak suwit2 jantan,... adoyai ko ni pun...

      Delete
    22. adoyaiii uncle...bila plak aku tulis camping...huhuhuu

      berhemah la bukan berkhemah....kehkehkeh...

      takpe r buang tebiat pun..cantekk r tu...kih3

      Delete
    23. hakhakhak... saja je aku nak buat ko kompius... wakakakka...

      bukan cantekk... santekkkkk... barulah mcm remaja muda mudi zmn skrg bercakap... kehkehkehkeh

      Delete
    24. kahkahkah..buat2 kompius ke?bukan uncle btol2 kompius...hehehe

      santekkkkk.....adoyaiii...geli aku nk nyebut...keh3...

      Delete
    25. ewah... ewah... ewah.... ingat aku ni dah tua sgt ke nak silap2 baca.... kalau silap taip tu selalu... kakakakka....


      aik? geli eh? hmmmmm.... ok ah... santekkkkk... santekkkkk... santiknyewwww.... santekkkk... santekkkkk... santekkkkksssss..... kehkehkehkehkeh....

      Delete
    26. kahkahkah...eh bukan dh tuaa ekkk...hihihiihi...


      adoyaiiiiiii buang tebiat eh...huhuhuhu...gedik plak uncle ni..sekeh karang

      Delete
    27. mana adeeeeeee... jiwa muda lg maaa...remaja gitu... kakakkakaka...

      hakhakhak... santekkkk... santekkk... santekkknyewwww... santekkkk...
      wakakakakaka.... last..last.... santekkkkkkkkknyewwwww... huhuhu

      Delete
    28. aduussssssssssssssss.......aku sekeh jugak uncle neh...siap uncle...grrr...wacccaaaaaaaaaa....hahahaha

      jiwa mude remaja kunun..hihihi

      Delete
    29. haip!! haichaaaa... yosh!!... haaaaa... aku elak..... wakakakakaka...
      hebat gilew ah aku neh... wakakakakaka...

      bukan kunun2 ah... betul betul neh... huhuhuhhu...

      Delete
  2. sama lah aq ngn k.ngh ko..fobia ngn katak...p binatang lain aq rileks je le cam k.long ko..hehe..aq suka gak gunakn kumbg 2 tuk usik adik aq..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye ah... katak kan mmg agak menggelikan... huhuu...
      aish!! tak baik ah kenekan org camtu... kehkehkeh....

      Delete
    2. owhhh..x baik eqk...abiz 2 y ko usik k.long ko 2 baik le..haha

      Delete
    3. hakhakhak... aku takpe... mmg dah tebiat aku... kehkehkehkeh..

      bukan kenekan... tp gurauuu... kehkehkeh

      Delete
    4. aq pun dh jdi tabiat gak...hehe...

      aq pun gurau2 manja pe ngn adik aq..hehe...

      Delete
    5. hakhakhak.. ye ah.. takkan nak serius memanjang kan?
      kena ah bergurau sekali sekala... huhu...

      Delete
    6. betul 2 setuju sgt..hehe..x ceria idup tanpa gurauan..hehe

      Delete
    7. hakhakhak... yep!! gurauan itu perlu... asal ianya tidak melampaui batas... kehkehkeh..

      dan aku main sesuka hati aku je... kehkehekhekeh

      Delete
  3. hahaha..kumbang, geget dia geget dia..! ugut ye.. XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... mana ada ugut... bergurau senda laa...
      huhuhu...eleh... mesti ko pun takut kan? kehkhkeh

      Delete
  4. takut kumbang hitam ker.. kalau kumbang kepala hitam
    pakai cermin mata hitam fobia tak? har3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kumbang suwittt... suwittt...
      haaa... mmg fobia... boleh pengsan gitu...
      kehkehkehkeh

      Delete
  5. hek eleh..kalau pakcik bagi kt saya kumbang tu saya tak lari..saya gigit kumbang tu depan pakcik..ahaha..adik sy penggeli..nak bagi glider dia mkn ulat..tpi dia punya geli bukan main geli sampai ke tengkuk..sy releks je..**muka belagak..ahahaha..bab2 lipas ni buak pompuan boleh jerit cm kena rasuk hantu kan??amik selipar ketuk lipas tu ckup..XD..katak sy geli..tapi cm kak long pakcik la...eh..panjang lak cite sy..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... wekkkk!! ulat yg gedik2 tu kan.. wekkk!! aku pon geli wakakakakaka....

      cewahhh!! eleehhhhh... entah2 ko pun jerit kalu nampak lipas.. kehkehkeh...

      katak? hmmmmm.... kulit dia tu... lembut2 basah... mmg geli....
      kehkehkehkeh...

      Delete
  6. kumbang tu tak takut... hehe, sebab dulu pernah dipaksa pegang kumbang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... hebat... huhu... kumbang tu cuma kaki dia yg byk cangkuk tu...
      kalau melekat kat baju... susah sikit nak tarik... kehkehkehkeh..

      Delete
  7. semua binatang dlm cerita di atas sangat tidak user friendly dgn akak... syoh, syoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mesti akak jerit kalau nampak kan? huhuu...
      lagi2 lipas.. bau hampeh.... ye dak? huhuhuhu

      Delete
  8. kah3...aku kre satu spesis ngan kak ngah kau..geli okeyh..bukan takut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye lah... kan geli spesis2 tu...
      kak ngah aku siap lari lagi bila tgk katak tu lompat2...
      kehkehkehkeh

      Delete
  9. kite serupa wak... aku pun suke giler main ngan kumbang hitam tu... adik aku mahupun kaum kerabat aku ramai yg takut... so aku pun ape lg... bak kate ko, "inilah masanya utk kite bls dendam"... sampai ade yg terkencing2 lah aku kerjakn... kehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tak baik ah kenakan org camtu... kehkehkeh..
      tapi seronokkan tgk muka dorang... kehkehkehkeh

      Delete
  10. memang sronok usik org kn uncle~meh time kita kena usik~merah muka..hahahaha~kami dah ''katham'' dah men game plant n zombieeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mmg ah sonok... tapi bila kene btg idung sndiri jadi x sonok... kakakka...

      ak ah... aku pon dah khatam byk kali dah... tapi bila tgk dorang main...
      aku jd gian balik ... kehkehkehkeh

      Delete
    2. alo susah pe download version yg bru~ *ada ke?
      hahahaah

      Delete
    3. hakhakhak... entah... aku ni buta it beb.. manalah tau pasal benda2 terbaru neh... kehkehkehkeh

      Delete
  11. Alamak katak...koi pun geli dgn katak.Patut la senyap aje rupanya kena buli dgn anak buah.hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahahahaha... takut katak ah tu... kehkehkeh...

      ak ah... mana merasa online.. bebudak je dok men game...
      kakakakaka

      Delete
  12. Replies
    1. thanks... i know im sweet...
      sweet like a pineapple...

      kehkehkehkeh... sweet pekejadah ah... huhu

      Delete
    2. pineapple bukan masam ke ? aku ckup ta ska dgn pineapple .
      kekekeke . lame ta sembang ngan kau pacik .

      Delete
    3. hakhakhak... aku sume jenis buah aku telan huhuhu....

      huhuhu... pakcik dah jarang online la beb...
      byk tido... huhuhu...

      Delete
  13. KEsian akak2 abg Jonni, kenapa tak buh kat tangan mereka? :P
    Salam kenal abg Jonni,

    By: JERung

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ala bergurau senda je tu... huhuhu...


      salam kenal jerung...

      Delete
  14. hahaha. aku plak tak takut apa-apa.

    betul ni. serius tak tipuu -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhhhhhhh... ya la tu.....

      cuba tgk kalu ada lembu... lari lintang pukang ko punya...
      kehkehkehkeh

      Delete
    2. lintang pukang? aku siap bagi makan ag kat lembu tu. tengok, betapa penyayang nye aku :D

      Delete
    3. hakhakhak... kalu aku.. mmg aku tunggang terus lembu tu...
      yiehaaaaaaaa... gidiyup.. gidiyup...

      kehkehkehkeh

      Delete
  15. plants vs zombie mang la bestttt...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... dah byk kali aku main...
      huhuhu... skrg ni pon dah gian balik...
      kehkehkeh

      Delete
  16. cakap tengok tv apasal nampak macam tengah bergayut je....

    kata ada lipas kudung..
    takde pun kat belakang kau..
    hahahahhahah
    (saja pedajal kau..

    aku dah tamat dah plants vs zombie tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... gambo recycle... malas nak lukis... kakakakaka...

      sbb dia kudung tu yg tak nampak... tertinggal jauh kat blkg... kehkehkehkeh...

      hakhakhak... aku pon... tp dok tgk bebudak main..
      aku pon main lagi sekali... utk kali yg ke berapa tah,... huhuhu

      Delete
    2. patut lah pun...

      banyaklah tinggal kat belakang....

      aku tak suka main banyak2 kali game yang sama boring...
      sekarang ni tengah layan game racing ducati...
      10 kali berlumba..sekali je aku menang..
      hampeh betol lah....
      syok jugak merempit ni sebenarnya..
      hahahhahah

      Delete
    3. hakhakhak... masa dah tak menyempat la beb... huhuhu..

      huiyyoooo... merempit? jom racing... jom...

      wenggg... wengggg... wenggggggggggggggggggggggg...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. xyah lah..nanti kan kau menangis plok bila makan asap aku kat belakang...
      hahahhahha

      Delete
    5. hakhakhak... eh? tolong la.... tgk moto gua la beb...
      rempit ni... rempit tuuuuu...

      weng... weng... wenggggggggggg...
      kehkehkehkeh

      Delete
    6. weyh....ekzos kau jatuh lah.....
      hahhahha

      Delete
    7. ah!! siyut ah... camnalah ekzos ni boleh tanggal... buat malu je...
      kehkehkehkeh...

      ok... dah pasang balik...
      weng... weng... wenggggggggg...
      kehkehkeh

      Delete
    8. tulah...
      motor buruk ada hati plok nak merempit...
      dah..dah...takyah baiki..
      esok suh ah cong repair..
      kihkihkih...sian kau kutip ekzos...

      Delete
    9. oit!! buruk2 pon byk kenangan beb... dah seluruh semenanjung motor ni aku bawak merantau tau?
      hmmm... bukan semua... aku tipu je... kehkehkehkeh...

      esok ah chong tak bukak kedai... nak pegi kolumpo katanya... kehkehkeh

      mesti ah kutip... mana ada duit nak beli ekzos baru.. kehkehkeh

      Delete
  17. kumbang... der lagiker.. dah lama tak nampak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... akak dok town... mmg ah x jumpa...
      jumpa dok kg aku... mcm2 ada...

      kumbang yg suka mengintai anak org mandi pagi pon ada lagik...
      kahkahkahkah

      Delete
  18. hehee :)
    tak sabar pulak nak bedah katak next week!!
    kihkihkih!
    tp tak beli2 lg katak...
    nak carik pon taktawu kan mane =.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. wekkkkkkkkk!! bedah katak.... wekkkkk!!
      eeeeeeeeeeeee... geli la wei.....
      bygkan perut dia yg lembik2 melekit tu...
      yekkkkkkkkkk!!!

      kehkehkehkeh

      Delete
  19. owah...perrrhhh....haishhh memang kaki mnyakatlah...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... mana ada...
      aku kaki berbulu je... walau x lebat mana...
      kehkehkehkeh

      Delete
  20. suka sangat buleh menyakat yer hahaha..aku tak geli sangat dengan lipas,katak suma tuh.buleh lagi la selamatkan kawan2 yg menjerit bila nampak lipas masa duduk hostel dulu ekekeke...kumbang???lama tak pernah nampak rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... gurau2 je ah beb... huhuhu....

      wah!! hebat tu ... huhuhu... yep!! bukan sume ye dak yg geli ngan katak ... huhuhuhu....

      hakhakhak.. umah aku ni masih belambak kumbang beb... huhuhu..
      hampir tiap2 mlm ada... kehkehkehkeh

      Delete
  21. :D ske yang bertulis n ade gmbr. haha.

    ReplyDelete
  22. patut la tak nampak ko kak blog aku,haha...kau geli ular tak?haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ular? aku ah org pertama lari lintang pukang.... serius..
      kehkehkehkeh

      Delete
    2. eeeeeeee,kata jentelmenggggg.....

      Delete
    3. hakhakhak... kalu jentelmeng tapi seminggu dok spital bakpe...
      baik aku lari kuat2 dulu... kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. kau kata ada ilmu kebal?opsss,haha

      Delete
    5. kalu dah ular yg kuar.... dah tak kebal dah beb.... kehkehkeh....

      Delete
  23. sabor kan aje...budak budak..anak buah aku pn camtu gak...dulu kemaruk men game zombie tu ..skang dh back to future balik men GTA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... gta? anak buah aku pon suka....
      aku tak suka....dah buang dah game tu... kehkehkeh

      Delete
  24. baagusnye auncle dye ng main zombie ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... bosan2 main geme je la beb... huhu...
      kalau dah tahap paling malas... aku tido je...
      kehkehkehkeh

      Delete
  25. HAHA NOTA KAKI BERBULU.

    Alamak tercaps lock. hmm malas nak backspace.

    kumbang hitam tu sumpah busuk doh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... kaki gua bulu jarang2...
      kehkehkehkeh...


      hmmmmm... busuk eh? yg ko cium tu buat pe,...
      kehkehkehkeh

      Delete
  26. eeerrrr.... kumbang yg bising tu ke??? aku pon cuak .. geli siyut...
    kalau aku jdk akak ko uncle, mmg dah baling penyapu dah.. hahah =p
    *macam aku kenekan abg aku.. suka sgt mnyakat =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kalu dia baling2 penyapu ke lesung ke...'serius aku dah tak kacau2 lagi dah...
      kehkehkehkeh...

      keselamatan itu lagi utama... huhuhu

      Delete
  27. ahaks! ko kiranya berani gila gila lah ni? chewah! macam ni la anak lelaki. kan? Hihi =D
    aku pun punyalah geli dengan katak.mmg sebijik macam kakngah ko. siap menjerit2 panggil adk2 suruh tlg buangkan katak. geli kot. dah la katak cam pandang2 aku.siot je rasa ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku pon geli gak beb... lagi2 kalau terpijak... kehkehkeh
      ak ah... bayangkan kalu katak tu siap lompat2 kejar ko... hmmm... best tu..
      kehkehkehekeh

      Delete
  28. haha..suke eh dengki orang uncle Jon ni..tapi gurau sondo takpelah kan..hihi..adeshh..kalau katak tu memang fobia sangat.kalau dulu katak ni selalu dok dalam kasut sekolah..bila terkena katak tu..siap cuci dengan clorox,shampoo,sabun basuh sabun buku semua ade..konon nak bg ilang lah tu.hahaha lawak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... memang... aku pon tensen gila kalu masuk kaki dlm kasut ada katak...
      serius geli dan terkejut... huehuehuehue... kulit dia ah ... lembik2 basah... huhu

      Delete
  29. neh kes adek beradek menyakat gune kelemahan lah neh...pakcik x der ker takut menatang2 lain???kot dorang plak berani pegang...huhhuhhh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... alaa... gegurau je beb... bukan apa2 pon... huhu...

      aku pon fobia byk binatang beb... serius... huhuhu

      Delete
  30. haha...aku pn suka menyakat kwn aku....kwn2 aku ada yg takut lipas,cicak,tikus,katak...sedangkan ular plastik pn dorang menjerit2 takut...haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mesti terlompat-lompat ye tak.. huhuhu..
      masa kecik2 dulu ... ak ah ada simpan mainaan ular plastik...
      huhuhu... mmg best...

      Delete
  31. Best best....bleh bls dedam...
    Rietta dulu pown giler men game tuh...skang dh xmen, sebab dah abis semua level.....ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... gurau2 je,,.. bukan balas dendam pon... huhu...

      ak ah... aku pon... dia punya mini game pon aku main abis.. kehkehkeh..
      mmg best game neh... huhu

      Delete
  32. huhuhu... sama laaa ngan sepupu2 kecik aku tue...

    suka bebenor dorg main game tu... aku xpenah main pon.. mcm xbest je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... best wei.. boleh menyebabkan hilang ingatan pada masa dan waktu.
      kehkehkehkeh.. serius best... huhu

      Delete
  33. eiii jahat gile wat kakak cam tuuu. apelaa adik nih. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada jahat... gegurau je tu... huhuhu

      Delete
    2. gurau pakai kumbang. eiii.. tak baik taw..

      Delete
    3. hakhakhak.. ak ah... dah kumbang tu je yg ada...
      kehkehkeh...

      ye lerrrr... pasni tak buat la dah... aku kacau pakai siput plak... kehkehkehkeh

      Delete
  34. HAHA. besh kan game plant vs zombie tuuu. hehehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... game lama dah main... sbb best aku simpan je...
      kalau game x best mmg aku dah deete dah.. kehkehkeh

      Delete
  35. yang paling garang takut mende yang paling kecik~ nice~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bukan takut... geli... huhuhu...
      elehhhh.. ko pun mesti ada yg ko gelikan ... kan?
      kehkehkeh

      Delete
  36. ahahaah ada lagi ke org main game tu bro.. ngeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... adaaaaaaaaaaaaa.... aku...kehkehkeh...
      hmmm.. aku rasa 20 tahun lg masih ada lg game tu kat pc aku... sayang nak delete... sbb best....
      kehkehkeh

      Delete
    2. hakhakhakhak... aku suka game yg tak byk pusing2 dan boleh peningkan kepala... biar simple.... janji ok...

      aku bley pening kalu main game2 yg lari sana lari sini... kehkehkehkeh

      Delete
  37. haha, yeah lipas. . geli dengan serangge tu ^^
    kumbang sye biase je. .hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... geli eh lipas? busuk tu lipas tu... kehkehkeh.
      tunggu kumbang tu melekat kat baju... serius geli beb... kehkehkeh

      Delete
  38. kah kah kah gila kejam main takut2 kan orang balik. nasib baik gua ni seorang yang sangaaaat berani. awrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... awrrrr,... berani kunun...try tgk bg katak... komfom ko lari lintang pukang... kehkehkehkeheh

      Delete
  39. eh eh...sama la Dba dengan kak ngah uncle.gelii dengan katak.kalau nampak memang menjerit kuat satu rumah.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kantoi... geli ngan katak... kehkehkeh...
      standard ah tu... mmg ramai geli ngan katak... huhuhu

      Delete
  40. tergelak bila tengok gambo yg last tu. takbole bla je. teringat pulak kenangan masa kat kem. pernah sakat kawan, nak bagi kumbang kat member. lawak gila ah bila tengok muka member yg cuak habis tu.
    #semua geli dgn katak sbb tgk badan mcm brlendir,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mesti jerit2 ye dak? kakakakaka...
      jahat ah ko ni... huhuu...

      yep!! katak bdn dia camtu... geli nak egang... kehkehkehkeh

      Delete
  41. berapa orang adik beradik Uncle Jonni yang duduk serumah?..

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger