STRESS TAHAP SUPER (bahagian akhir)















Setelah gorila itu berlalu......






Moral of the story :
1) Jangan gelak kuat-kuat dan berlari sini sana di tempat kerja ye anak-anak. Ingat... tempat kerja bukan rumah anda.

2) Jangan ponteng kerja ye anak-anak. Lagi-lagi saat bila bos hari-hari dok cakap " bisnes talak untung... "

3) Berhati-hati di jalanraya ye anak-anak. Aku menyaksikan sendiri motor berlanggar ngan kereta di depan mata. Gila ngeri....



" Berhati-hatilah di jalanraya "





***** THE END *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

81 comments:

  1. Replies
    1. huhuhu... tak ah garang sgt... boley la... huiehuehuehueuehue

      Delete
  2. haha..sempat lg cover malu pas bos blah..depan bos takut nak menjawab ye dak?haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. blkg bos jd kucing... depan bos jd ah tikus... kakakakkakka

      Delete
  3. Ekekeke...tu la...dorg dh bntai glakkan uncle...dorg tkut lew uncle BANTAI dorg plak...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasa ah tu... kena gelak dan menggelakkan org adalah rutin harian... rutin... huehuehuehuehuehue

      Delete
  4. gelak kuat2 boleh tapi dalam jamban.. har3..

    Pilu dan ngeri bila lihat xsiden depan mata..
    sampai termimpi2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... alaaa.. biasa ah kdg2 gelak kuat2... huhuhuhu..
      kat jamban ? berdengung ah suara nanti... huehuehuehue..

      ak ah... x sanggup nak dtg tgk dekat2.... serius x sanggup...

      Delete
  5. yek eley...mcm something jek...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mcm bebudak kan ? huhuhuhu..
      biasak ah... tmpt kerja aku mmg dipenuhi org yg berperangai mcm badut... walaupon ada yg dah anak 4. tp perangai mcm remaja.. huehuehuehuehuheu

      Delete
  6. ada sambungan rupanyer..haha...ending y terbaik...jadi bersama2 le korang kena mambu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbnrnya byk lg bab kene bambu... sepanjang hari beb.. dari pagi sampei ptg... ada je yg x kene... huhuhuhuhu..

      yu yg stress tahap super tu... hueuehuehuehue

      Delete
    2. biasa le 2..klu kerja ada je y buat kite stress,,,2 blom campur mslah sampingan lain,,,

      p walau pe pun..hidup perlu ceria..haha

      Delete
    3. iyeeeeeeeee... biasa... heuheuhuehue... takpe masalah sampingan... samping2 kan aje.. huehuehuehue...

      huiyyooooooo... ayat mcm citer drama ah... hidup mesti ceria... huehuehuehuehue... wekkkk !!!!

      Delete
    4. mesti le ayt cam drama..kehidupan kita pun cam drama gak..haha

      Delete
    5. hakhakhakhak... yep... betul tu.. hidup mcm drama cerekarama... huehuehuehuehue

      Delete
  7. waa..dh lama x singgah sini..stress gak ni naik cuti sakit terus byk keje..uhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah... kerja ngan stress mmg nggak dapat dipisahkan ... huehuehuehuehue

      Delete
  8. Penamat cerita yang aku suka! Pengajaran yang bolh dikongsi bersama.. Macam ni la Uncle Jonni! ;D


    Tempat kerja bukan rumah kita, samalah dengan jalanraya, ia juga bukan bapa kita yang punya..

    agak trauma dengan perkataan "berlanggar" tu.. Harap² trauma tu hilang tak lama lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... dpt tau anda xciden sblm ini, pastu lama blog anda x update... risau gak bro.. Alhamdulillah anda tak apa-apa...

      Delete
    2. Alhamdulillah..

      Doakan lutut aku cepat sembuh ye Uncle Jon.. Trimas. ;)

      Delete
  9. dulu masa ramai geng2 aku still keja kat sini kami mmg suka buat kecoh sampai pernah bos jeling dari cermin opis dia..dulu la skrg nk kecoh pon xdak geng dah..baik jer maklum ler geng2 otai semua dh berenti keja tempat lain huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah.. seronok keje kalau member2 perangai best...
      walau bos mcm harem tapi hari2 tetap seronok... sbb member2 mmg best... huhuhuhuu

      Delete
  10. suka point no satu tu..hormatilah telinga rakan2 sekerja di sekeliling..haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

      tapi seronok tau gelak kuat2. neh... huehuehuehuehuehuehue

      Delete
  11. cam budak2 le uncle ni... hehehehe...
    yg gi dok jerit2 tu apsal...tak leh ckp pelan2 ek...hehehehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... mmg perangai memasing entah ah.... tapi kwn2 mmg best.. huhuhuhu..

      biasak ah.. gurau2... huhuhu..

      pernah ada member nak kawen ada bebudak tangkap pastu bogelkan... gila lawak... siap bos pon bantai gelak... huehuehuehuehuehuehue

      Delete
  12. jangan main-main waktu kerja....tak baik~

    *mood baik hari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... sekali sekala beb... eh ? rasanya hari2.. huehuehuehuehue..

      mood baik ? menang nombor ekor apa ? huehuehuehuehuehue

      Delete
  13. Jangan main kejar kejar di opis.. haishhh..
    koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... alaaaaa... dah mcm tadika kdg2... huehuehuehuehuheu

      Delete
  14. hahaha awat jadi lagu tu tah?kami kecik2 x pun..hahaha *muhung ja
    biar lambat asal selamat!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kdg2 kalu dah seronok.. camtu ah.. huhuhuhu.. nak buta camne.. huhuhuhu..

      yup !! biar lambat asal selamat... huhuhuhu

      Delete
  15. hahahahaha kambeng pun xsengal ini macam...
    uncl., rase pun nak men mop2 lntai ngan adik kat umah..mesti seronok sebab xde kene marah mcam uncl. sebab parent kek kampung..wahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... sesekali menyengal kambeng... apa salahnya.. hueheuhuehue..

      sila lah mengemop ngan adik tersayang ye... tapi lagi seronok kalu adik je yg mop.... ko duduk tgk tv sambil mkn kuaci... itu lg seronok.. uehuehuehuehue

      Delete
    2. haaaa.. betul la uncl.. balik kang nak beli kuaci bebanyak! pe salah nye adik jadi bibik skali skale ye dak? kwang3

      Delete
    3. kwang 3x... hakhakhak... bagus... bagus...
      kang adik ko marah... ko plak yg kene mop... aku x tanggungjawab... hueheuheuhueheu

      Delete
  16. Replies
    1. hakhakhakhak... jom main lari2...tgk sapa lari lagi laju... huehuehuehuheuhuehue

      Delete
  17. eik? ingatkan macho abis dah angkut mop semua. tau-tau bos datang semua menikus? hahaaha..

    p/s: penah tengok depan biji mata eksidan kebabommmmm dan penunggang motosekal sorang telempar ke seberang, sorang terseret atas jalan raya sepanjang 3m. Huhuuuuuu T_T di pagi raya pulak tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasak ah... samseng pon samseng gak... depan bos tetap jadik tikus... kakakkakaka...

      hmmm... x sampai hati kan ? serius x sanggup aku tgk xcden2 nih.... sedih....

      Delete
  18. hade lagik sambungannye...heheheh....camner gaye dok lari siap gelak...hagaknye bos pon dah gelak dulu sblom marah kat pakcik...keh...keh...keh..terbaek!!!pesanan khidmad masyarakat...hikhikhik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadeeeeeeeeee.... byk lg sbnrnya.. huehuehuehuheu..

      hakhakhak... yep !! sila berhati-hati di jln raya ye bro... inagt org yg tersayang.... huhuhuhuhu

      Delete
  19. 'ye anak-anak' ? hehehe . comel .

    haa , kan dah kena marah . lain kali jerit lagi kuat-kuat , bio 1 Malaysia dengo . kihhh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel ? huhuhuu... time kasihhhhhh... malu i... buat susah2 je kata i comel.... serius i shuke.... shukeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... kahkahkahkah..

      hakhakhak... mana perasan beb kalu dah seronok... hueheuheuheeuheu

      Delete
    2. hahaha . ayat tu je yg comel , orang yg taip nye tu hampeh :P

      cehh , ni seronok bermain , bukannye seronok bekerja . aiyyaaaaaa . wakakaka

      Delete
    3. hakhakhak.. mana boleyyy... terlajak ckp... mana boley tarik2... huehuehuehuhehue,... time kasih ye kata i ni comel... kakakkakaka...

      hakhakhak... biasak ah... kerja kene seronok beb... huhuhuhuhu

      Delete
    4. mane ade terlajak . memang dari mule dh mention 'ye anak-anak' yg comel . btw , jawab je la , same-same .

      kene ea . kalau ade awek cun , mesti pakcik tak ponteng2 keje kan . kihkihkih

      Delete
    5. hakhakhak.. yes.. yes... time kasih ye... huehuehuehue..
      ui.... kalu boleh hari ahad pon keje... huehuehuehuehue

      Delete
  20. aku heran sebenarnya..
    kau ni keje ke...
    duk main pondok2....

    mesti stress sebab bola kau kalah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. keje sambil main mop2... huehuehuehuehue..

      hakhakhak... mana ada stress bola beb... gua stress ko x bagi kuaci... huehuehuehuehue

      Delete
  21. Wahh berhemah betul uncle jonni nek motor..hihi :D

    Penah tgk sorang pak cik oku ni..org langgar lari..cian sgt tgk dia jatuh nasi bungkus mgkin bekal mknn dia jatuh bertaburan atas jalan.. Menitis air mata tgk.. Smpai hati org yg langgar tu lari cmtu je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berhemah ? hmmm... dah lama aku x bercamping2 beb... apatah lagi berkhemah... kehkehkehkeh..

      hmmm... serius sedih kan tgk xciden2 nih... entah ah... tapi lagi sedih bila org lain buat derk je jln kan ? huhuhuhu

      Delete
  22. best jadi ko pakcik. dapat main kejar-kejar. dapat gelak kuat-kuat.

    aku? emm
    uwaaaaaaa :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. nasib aku baik la bibik... bebudak semua kepala ok2... huhuhuhu..

      alaaaaaaaaaaa... kan dah abis ko punya praktikal bibik... enjoyla skrg,,.. huehuehuehuehuehue

      Delete
    2. aku balik rumah nak main kejar-kejar dengan adik aku pulakk.

      sila jangan jeles ye. heeee :D

      Delete
    3. hakhakhakhak.. siyut je... aku nak join... aku nak join... heuheuheuhuehuehuehue

      Delete
  23. padan muke kena marah. wakakakakakakaka. ( gelak jahat) ngeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... baisak ah tu beb.. huhuhuhuhu...

      masuk tinge kanan.. kuar lubang idung... kata samseng.. huehuehuheuhue

      Delete
  24. Replies
    1. kehkehkeh... biasak ah... inikan gaya hidup seorg remaja.. mmg ah penuh warna warni dan mcm2... kehkehkehkeh

      Delete
  25. bos datang semua diam. .haha
    ayat "berhati-hatilah dijalan raya" tu da macam iklan kerajaan la pulak bile raya da nak dekat. .hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah ... jadi tikus... kehkehkehkeh..

      hakhakahk... yep !! berhati2 di jln raya... huhuhuhuhu...

      Delete
  26. padan muke uncle dan kawan2

    lepas ni xyah upah makcik cleaner dh tuk mop lantai.keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... alaaa.. kengkadang je... huhuhuhu..

      mop ? huhuhuhu... rumah sendiri pon aku malas nak mop... hueheuehuehue

      Delete
  27. ksian uncle .haha ! "berhati-hatilah di jalan raya" waaa (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. biasak ah tu... huhuhuhu..

      yep !! berhati2 di jln raya... ingatlah org yg tersayang... huhuuhu

      Delete
  28. Ahaha..tang gelak besar kat ofis tu pena jadik. t'over volume lak masa gelak tu. tak pasal2 kena kol leh PA Boss suh slow kan sore. ampun boss tak wat lagi dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasak ah tu... kalau dah seronok mmg dah x ingat pape.. kan ? huhuhuhuhu...

      bos aku da tahap stress .. hari2 dia dok marah... bebudak buat derk je... kehkehkehkeh... sian org tua tu... huhuhuhuhuhu

      Delete
  29. wahahahaaha...so,padan muka la,haha!




    p/s: lama gila aku tak singgah sini,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ko sibuk sgt kan skrg neh... huhuhuhu..
      aku pon sama sbnrnya .. x larat nak ngadap pc bw hari2... kepala asyik penin skrg... huehuehuehuehuheue

      Delete
    2. tapi aku tegok ruang komen kau ni rancak semacam je,haha

      Delete
    3. hakhakhak.. rancak mana lah... sonok2 ngan kwn2... huhuhuhu

      Delete
    4. rancak la wei ....... :D

      Delete
    5. mcm kugiran ke? kumpulan gitar rancak... huehuehuehuehue

      Delete
    6. kugiran angggggg,loqlaq....haha

      Delete
  30. err, berkejar-kejaran sambil terjerit-jerit di tempat kerja?
    serius macam budak sekolah.. hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep !! dan kepalanya dah ada anak 4... kehkehkehkehkeh

      Delete
  31. baaaeeeeeeekkkkkkkkk Uncle!!

    *kesian korg ni.. (",)

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger