GADIS BARU




Ya. Memang ini yang di perkatakan sejak beberapa hari dahulu. Kononnya bos telah mengambil seorang pekerja yang baru. Jadi setelah di bagitahu oleh mangkuk ayun tersebut tentang kehadiran gadis itu, maka aku pun pergi melihat sama ada benar atau tidak kata-kata beliau tadi. Takkan aku nak melepaskan peluang ini kan ?

Setelah aku sampai di tempat parking motor, ternyatalah kata-kata mamat tadi itu betul. Aku lihat ada seorang gadis berbaju kurung dan bertudung sedang duduk di atas motor skuter beliau. Sedang aku asyik melihat beliau, tiba-tiba gadis itu menoleh ke arah aku....






Ya. Beliau perasan aku sedang memerhatikan beliau. Beliau pun tertunduk tersipu-sipu. Ya lah, ini kan hari pertama beliau berkerja di sini. Dan bagi aku pula, apa yang aku mampu perkatakan tentang gadis itu adalah......








***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

98 comments:

  1. kaber sikit ayaq liur basi tu wehhh....hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... tak perasan ah tadi... huehuehueuheuehue

      Delete
  2. haha..hanya lelehan air liur mampu memberikan perasaan ko...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... sesaja je kuar air liur tu... huehuehuehuehue

      Delete
  3. apsal kau tak usha tanye biodata die jon?? tak kan itu je yg kuar dr mulut kau???

    ReplyDelete
  4. wow?? sampai meleleh ayak liuq dan menitis nitis peluh tuh...hamboi hamboi...pantang.....Apa lagi, mintak la nombor telefon bimbit dia.hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. buat pe lah nak mintak2... kawan tmpt keje pon... malas.... huehuehuehuehuehue

      Delete
  5. pheeewiiiitt~~ ada gadis baru...selamat mengorat pak cik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... tak terpikir ah aku nak mengorat ngorat nih... menggatal aku nak... huehuehuehuehuehuehue

      Delete
    2. apa beza menggatal dengan mengorat pak cik oit~~~ =.=

      Delete
  6. adeh..leleh air liur ...mesti cun la tue....muahhahahahaha...tak sabar nak tgu citer dia & jonni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mmg ah cun... alaaa... sesaja je aksi kuar air liur tu... huehuehuehuehuehue

      Delete
  7. Wah...sure cun nieh...apa lagi uncle...ngorat lew...untung2 jadi auntie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmmmmm... aku... aku... aku malu laaaaaaaa.... huehuehuehuehuehuehue

      Delete
    2. Jgn r mlu uncle...kang mlepas....cun tuuuuu....

      Delete
    3. hakhakhak... takde ah aku nak ngorat2... x kuasa i... huehueheuheu

      Delete
  8. cuba check jari dia bro...

    aku dulu pon macam tue jugak... member bagitau ada awek baru masuk, baru nak usha diberitahu makwe tue dah bertunang..

    gua terajang kucing yang lalu kat depan gua tanpa belas kasihan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... malas ah nk tgk2.. huhuhuhu... aku saja2 je buat entri ni... hueheuheuehueheu

      Delete
  9. SubhanAllah.. memang tak boleh tgk aweks cun ler tuh... hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmmmm.. errr... errrr... mmmm... no komen.... hueheuheuheuehueheu

      Delete
  10. ni cerita benar ke? wah seronok lah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... iya... betul.... tak lah seronok sgt sbnrnya... sesaja je entri nih... huehuehueheuheuheu

      Delete
  11. Replies
    1. hakhakhakhak... mesti ah... kalu nampak awek cun mesti ah ngences...
      huehuehueheuheuheu

      Delete
    2. hakhakhak... ye ah... ye ah.... aku tak huehuehue lagi ah...
      akekekekekekekke....

      Delete
  12. wah...speechless terus ye....hu hu hu..jonni..jonni

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasak ah kak... saya ni pemalu orgnya... huehuehuehueheuheu

      Delete
  13. ni yang buat pak cik makin berkobar2 datang opis nie..setiap hari cepat...klu tiba ari jumaat sedih, hari ahad tak sabar2 tunggu hari isnin...hihihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhakahk... takdelah hari sabtu ahad nak keje....
      sabtu cukup ah... ahad nak pi mancing... hueheuheueheu

      Delete
  14. Kumbang mana tak gembira kalau ada bunga baru yang catik masuk dalam taman dia kan.kan. kan.


    Jangan ambil kesempatan tapi berikan contoh baik buat pedoman.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhakahk... mesti ah... lagi2 taman tu semua kumbang... mmg ada bunga.. tapi semua bunga yg dah ada kumbangnya... kehkehkehkeh..

      aishhh!! takkan ah nak ambk kesempatan... hueheuheuehueheu

      Delete
    2. Kehkehkeh..


      Saja nak mengingatkan, untuk diri sendiri jugak.. ;D
      Sila sambung lagi cerita pasal gadis baharu tu, kami on je nak baca.. heheh

      Delete
    3. hakhakhak... nak citer apa lagik... gadis tu dah ada boipren.... kakakkakakakakkaka....

      Delete
  15. Tudia awek, first step first stepp

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa first stepnya bro... suwit2 ke ? hueheuheuehueheu

      Delete
  16. Pe ag uncl...cepat la ngorat!!!

    jangan tunggu lama-lama..nanti lama-lama
    nanti di ambil orang..lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mmmm... aku malu arrr... kehkehkehkehkeh...

      kalu org lain ambik... aku ambik balik dari org tu... aku bawak lari... kakakkakakakakka....

      Delete
    2. Malu tapi mau ni....nanti mlepas tau la! tp cite uncl. ni x abis ni...
      tpi uncl., berusaha!!! hahahah

      Delete
    3. hakhakhak... bukan malu tp mau... sbnrnya aku malu sebetulnya malu... kakakakkakaka...

      ceh !! byk ah nak berusaha.... xdenya nak ngorat2... huhuhuhu

      Delete
    4. Elelele... ntah2 dah berdendang lagu mau tapi mau ramlah ram kan.. Abis tu..bujang smpai ketua ke ni? ke sbnrnye uncl. ni bujang 3?ahaha

      Delete
    5. hakhakhakhak... best tu lagu kak ramlah tu... huehuehuehue...

      hakhakhak... best apa membujang nih... bujang 3 ? Harapanku nak bujang 4... kehkehkehkehkeh

      Delete
    6. Hahaha sronok plak ek? pe.ag..ajk la si gadis tu karok..ahaha

      dlu bile moy kte xmau kawen, my mom said "xnak jadk umat nabi k?"... Uncl..plak kte nak mbujang 4..ngeri seh..

      Delete
    7. hakhakhak... ajak dia... abis boipren dia nak campak mana plak ? kehkehkeh...

      aku bukan tanak kawen beb... tapi... tapi... errr... blom ada gadis yg pinag i lagi nih... tu masalahnya... kakakkakakakkakakakaka

      Delete
  17. dah..dah...
    ambik tisu ni kesat air liur basi tu..
    xleh tengok pompuan cun sikit..
    semua nak kuar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuuhu... refleks la... tindakan refleks tu... bila nampok awek je kuar air liur... hueheuheuehueheueheu...

      Delete
    2. eeeeiiiii....tu pasal lah asal balik keje je penuh peta afrika kat baju kau....

      Delete
    3. ooooo... peta afrika ye... ingatkan peta new york... huehuehueheu

      Delete
    4. weyh..telor tu hilang kena makan binatang lah..
      bukan aku yang makan....
      tolong lah percaya kat aku..
      huhuhuhu

      Delete
    5. hakhakhakhak... ok.. ok... aku percaya... aku percaya taun depan ye... kehkehkehkeh...
      aku nak seksa ko sehingga taun depan... huahuahauhauhau

      Delete
  18. fiwwwiiiiitttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    kim salam! (>.<)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kim salam je ? kirimlah kuih2 sekali... aku lapo neh... huehuehuehueheu

      Delete
  19. kaver laa sket uncle oiiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la.. ye la... aku lap ah ni... huehuehuehuehueheu

      Delete
  20. Replies
    1. hakhakhakhakahk... ye.. ye.. ye... tgh lap nih... huehuehuehuehue

      Delete
  21. mesti cun gile awek tu sampai uncle jonni x bole nak bercakap. .hehe
    *try la ngorat, haha*

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... biasak ah... gua ni pemalu orgnya... pemalu... huehueheuheuehue

      Delete
  22. amboi...uncle! cam takpenah tgk pompuan, wekkkkk~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... nak buat camne kak oi... tmpt keje majoriti lelaki ... hueheuheuheuehue

      Delete
  23. suke le ada awek baru dlm opis eh?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... x ah suka sgt.. memain je entri nih... huehuehueheuheuehu

      Delete
  24. cik keah janda umah sebelah lagi cun.. kekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah ler... bukan aku taak ngorat cik kiah tu.. tapi nanti apa kata salim tokey lembu tu.... dorang kan ngah kapel2... huehueheuheuhueheu

      Delete
  25. amboihhh...sampai meleleh air liur nengok.. keh keh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada... mana ada... (sambil lap2 air liur)

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  26. haha sekali meleleh air liur da

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... sesekali bro... sesekali... huehueheuheu

      Delete
  27. just respon "Wow" n ayaq liur meleleh je ke ? laaa
    memang nampak yg pakcik ni pemalu .

    #sekali lagi , adakah itu jodoh ? ehem ehem ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep !! aku mmg sorang yg pemalu... huehuehuehueheu...

      aik ?? kesitu pulak budak nih.... siyut je,... huhuhuhu

      Delete
  28. lepas ni isnin paling dinanti2kan la kan hahahhha..tak sabar nk bca teknik2 dan skill ngorat plak pasni wakakaka..


    uih best rupanya bca pakai google translate kihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... teknik terunggul aku adalah suwit2 bunyi cecurot... huhuhu... takdenya aku nak ngorat2... huehuehuehue..

      hakhakhak... mmg peberet aku baca guna google translate... hakhakhakhak... bertambah pening aku.. huhu

      Delete
  29. ha.. nie lah lelaki...
    pantang nmpk pompan cantik siket jeh tros meleleh air liur!
    tak senonoh betol =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... siyut ko nad... huehuehuehuehue...

      Delete
  30. jangan lupa bawak sapu tangan lap air liur,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... lap pakai lengan baju je... hueheuheuheu

      Delete
    2. eiiiii,tak senonoh,ahak!

      Delete
    3. hakhakhak... nak lap kat langsir... langsir takde ... kehkehkehkeh

      Delete
  31. musti masa epal baru masuk keja pun, semua orang eksaited tengok epal kan? hahahahahaahhahahahaha. macam uncle ahh. hahaha.. ;)) *gilaperasan*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... eh !! kebiasaannya mmg camtu ah...
      bebudak baru mesti jadik perhatian... serius... huhuhuhuhu

      Delete
  32. bace dlam bi (english).. awek cun tu tibe-tibe jadik pondan pulak.kahakahakahak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tu sebab aku suka baca guna google translate... best !! kehkehkehkeh

      Delete
  33. ehem2x. tekak rase gatel la.. kenapa ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... nak sakit tekak ah tu.... sila makan gula2 hacks... kehkehkehkehkeh

      Delete
  34. Kannnnn.. Dah agak dah. Cuma epal saje-saje buat jual mahal masa baru posting aritu, buat-buat taktau. Hohohoooo ayat takleh blah ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... iye... betul... selalunya camtu ah...kan ?? org baru mesti jadik perhatian seketika... kehkehkehkeh...

      sebab yg lama2 nih dah hari2 tgk muka dorang... sampai tau berapa bijik tahi lalat ada kat muka...kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. Hahahaha.. Taik lalat pun kena kira tu takleh blah. Hahahaha.. Perhatian SEKETIKA tu pun syahduuuu je baca. Hahahaha. Habis je seketika tu, memang sorang pun tak dulik dah. Hahahaha..

      Delete
  35. aku bayangkan dalam drama scene ni,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah... aku kan suka berdrama... maklumlah... imajinasi melampau... kakkakakakka

      Delete
  36. apa lagi bro... keluarkan le semua minyak untuk dijual, ayat bagi power

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... takde can dahhhhhhhhh... dah ada boiprennnnnnnnn... kakakkakaka

      Delete
  37. ni mesti ramai kawan kawan uncle termasuk uncle nak ngorat perempuan ni kan?the best man win.hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde dah best2 man win2 nih... dah ada boipren dah org tu... kakkakakakakkaa

      Delete
  38. amboii..tak terkeluar kata kata..cool uncle jonni..lepas ni jumpe hari hari kan

    ReplyDelete
  39. eee...sampai meleleh..sure gadis tu buat muka terkezut sambil hulur tisu..
    hati tgh suka la tu..blh pi tengok hari2...

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger