HARI-HARI KU SEMAKIN PENAT

Dahulu... Kami memang amat rileks di tempat kerja.
Banyak masa terluang dan selalu balik awal...
Ini adalah antara rutin kebiasaan ketika kami tiada kerja...


Abang D memang seorang yang amat mementingkan penampilan dan keremajaan wajahnya. Beliau selalu mencabut bulu hidung ketika di waktu lapang....



Man pula sudah tentu akan bergayut dan memadu kasih dengan buah hatinya. Hampir setiap 1 jam beliau akan melapor diri pada kekasihnya itu....

Dan aku pula....


Aku selalu lepak di port menghisap rokok bersama rakan yang lain sambil berbual kosong......


Tapi itu dahulu, kini segalanya telah berubah. Hari-hari banyak kerja kena buat. Suasana sudah tidak seceria dahulu. Semakin stress dan memenatkan....




Kini rutin hidupku hanyalah kerja.. balik... tidur... dan rutin ini bermula lagi keesokan harinya. Rutin yang sama berulang... ulang... ulang.... ulang kali. Kerap balik malam. Tapi bukan dari kelab malam, dari tempat kerja ya... Malahan hari sabtu juga aku kena kerja sekarang ni...





Sebab itu aku semakin penat nak mengupdate blog ilmiah ini. Nak berblogwalking pun dah takde mood. Penat dan penat....





Ya. Aku amat rindukan situasi kerja dahulu. Penuh dengan keriangan dan ada banyak masa untuk meronggeng. Ya. Suasana dahulu jauh lebih seronok dan meriangkan...





Discannotclaimler : Owh.. baru aku perasan, ada rakan blogger yang mengatakan aku ini seorang kartunis femes. Owh dem !! Kalau anda nak baca.. sila klik pada perkataan "di sini". Bukan di sini yang ini ya, perkataan di sini yang kaler merah. Ini perkataan di sini itu >> di sini


Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

89 comments:

  1. Uncle J perasan la itu!! huh!!

    *blog ini memang sangat ilmiah lagi berwawasan 2020.. (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. biasak ah... aku mmg kuat perasan... hueheuheuheu...

      yep !! aku mmg cuba terapkan unsur2 ilmiah dan informasi dlm setiap entri aku... ye lah, boleh buat pedoman buat anak2 muda skrg..

      bwahahahhahahahhahahahahha....

      Delete
  2. kesiannya uncle... kalo dah penat sangat, amik cuti la... pergi bercuti kat mana2 utk release tension tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... dah nama keje... nak buat camne kan? huhuhuhu..

      nanti ah raya aku nak cuti kaw-kaw... huehuehuehue

      Delete
  3. Replies
    1. hakhakhak... baru best layan... huehuehuehuehuehu

      Delete
  4. Uncle! how are you?
    ni kisah benar ke uncle?patut la, uncle dah lame tak update,

    Uncle, mungkin tak selamanya begitu... ada musim dia kan..kan..kalo rileks sgt pun tak boleh, kan..kan.. takpe2..pepandai la uncle adjust masa uncle lepak n keje, boleh kan...kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. im fine2 always... huehuehuehue.. ak ah... dah x lalu nak update... huehuehue...

      owh... harap2nya begitulah... huhuhuhu... bdn pun dah naik lenguh2 dan pinggang dah sakit2... huehueheuheuehue

      Delete
  5. abang botak tu kuat gosip tu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... biasak ah... ahli mesyuarat jendela... gossip je ah... ingat pompuan je tau gosip2 nih... huehuehuehuehue

      Delete
  6. jgn la malas2 pokcik..menanti dan terus menanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bukan malas laaa... kurang produktif je... huhuhuhu..

      menanti apa tu beb ? bas ? lrt ? komuter ? tak pon teksi.. huhuhuhu

      Delete
  7. haha..nak apply kerja abe jonni yang "masa lalu" tu ado kosong laie dok?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... keje yg masa lalu dah berlalu pergi... hilang tah kemana... mustahil nak jumpa dah... heuheuehueheu

      Delete
  8. patut lew uncle dah jarang update....rindu ngan update dr uncle....hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... ak ah... dah x sempat ah nak update2 atau bw ... huhuhu..
      byk masa aku habiskan ngan tido bila kat umah... huehueheuheuehue

      Delete
    2. xpe la....kje kje jugak uncle...kesihatan kena jaga taw...

      Delete
    3. huhuuhuhu... yep !! thanks atas nasihat anda... kesihatan itu penting... huhuhuhu

      Delete
    4. Mesti lew...klu uncle xshat...sape nak update blog....sape nak keja kat tmpat uncle tu....hehehe....

      Delete
    5. hakhakhak... mmg tak berupdate ler... huhuhu... tapi klinik pane aku nurse2 nya sume da kawen2... hampeh !! huhuhuhu,..

      owh... ramai sahaja boley ganti tmpt aku tu beb... maklumlah... kuli biasa sahaja... huhuhuhuhu

      Delete
    6. Hehehe...nurse dah kwen xleh ngorat lew....xbest arr p kinik sana....jdnya...uncle kena jga kesihatan okay...l

      Delete
    7. hakhakhak... thanks... ak ah... kalu nurse seksi2 seminggu sekali aku dtg... pura2 sakit... kehkehkehkeh

      Delete
    8. Tingat plak citer hindi...dia nk ngorat nurse...sengaja dia lukakan tangan sndiri...lsatu tgn masih berbalut, luka plak satu lagikkkk...sweeet.....

      Delete
    9. akakakkakaka... kaki hindustan upernya ko ni... huehuehuehuehu..

      aku dah x minat hindustan... tapi dulu2 ya... minat ngan amitabh bathchan... heueuehueheu

      Delete
    10. Hehehe...mnat lgu jew...tp kdg kdg lyn gak tv citer hindi...

      Delete
    11. kakakkakakaka... kantoi... mesti ko nangis2 masa tgk kan ? kan ? kan ?... pastu mesti ko teringin nak nyani2... nari @... guling2 kat padang... kan ? kan ? kan ? kakakakka

      Delete
  9. macam kat tempat keje ika yg lama.cmtu la.mula2 kemain rileks je.siap boleh g melepak. pastu dtg la keje bergolek2 smpai kena buat OT T_T.hahah .ika pon resign je terus. lalalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... siyut je... best ah camtu... kalau aku resign.. takde sape nak amik aku keje nanti.. so ... kejelah terus... huhuhuhu

      Delete
  10. pakcik ..ko lukis sendiri ke? cantik weyh

    ReplyDelete
  11. jangan selalu cabut bulu hidung. boleh dtg penyakit lain plak.. hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye ke ? hmmmm... x tau plak aku... maklumlah aku mmg malas membaca... so mmg tak tau... hhuhuhuhuhu

      Delete
  12. biasa la.. kalau da kawen n ada ank trus xda masa da.... tp kena pndai2 bg masa... jgn blog yg penuh ilmiah ne terkubur begitu saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiiiiiiiiiii... apa ni... bila masa plak aku kawen dan ada anak... aiyoooooooooo.... huehueheuheueheu

      Delete
  13. Replies
    1. salah !! bukan lawak.... tapi ilmiah....

      Delete
  14. senyum sendiri baca N3 ni hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku 24 jam senyum sorang2... hari-hari... hueheuheuheue

      Delete
  15. Perghhh mmg penat sgt tu smpai nak ke pc pn 2 hari merangkak baru sampai.. Ganbatte!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep !! penat tahap x larat.... mcm merangkak di pdg pasir tanpa setitis air... kehkehkehkeh

      Delete
  16. x kisah la buxy cmner pon... yg penting ada gak hapdet kan... link "disini" tu pejadahnya...ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah.. aku mmg tetap gak akan update...

      owh... sbnrnya jadi cameo dlm cerita itu... kira mcm pelakon undangan la gitu... bawak watak sbg seorg kartunis femes... huhuhuhu.. siyut je si ilham tu... huhuhuhu

      Delete
  17. tidak mengapa uncle jayrock, setiap kerumitan itu ada kemanisan xDDD

    cerita yg bebeza. gaya2 stroke lukisan yg sama. jengjejeng~. uncle jonni ni bukan kartunis Ujang/gila-gila ke?? ke sy yg salah baca komik. xDD.. sb dh xigt, lama juga xbace komik legend tu. minta maaf~.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi setiap kemanisan mengundang diabetes.... kehkehkehkeh...

      huhuhuhuhu... tak ah... sbnrnya aku dok tiru lukisan kat majalah... tu lah hakikat sbnr... huhuhu....

      Delete
  18. masa rilex sudah berlalu, mulakan kerja heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi aku lagi suka mkn gaji buta....

      kehkehkehkeh

      Delete
  19. sian ko jonni..
    nak buek gimana, demi semangkuk mee, huhuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep !! tapi aku hanya mampu mee segera sahaja.... huhuhuhuu

      Delete
  20. ikhlaskan hati, Insyallah semuanya akan jadi seronok..

    kalau tak seronok jugak, meh sini tolong lipatkan kain, mop lantai, cuci tingkap & siang ikan dekat rumah akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhuhu... InsyaAllah.... thanks kak...

      owh... nanti kene tukar nama blog ni jadi... catatan bibik jonni.... owh tidakkkkkkkkkkkkk....

      Delete
  21. mesti dah jimat rokok tu skg kan uncle???

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuuhu... mmmmmmmmmm.... tak jugak...

      kehkehkehekhekeh

      Delete
    2. xde la bizi lagi lau gini uncle.hak hak hak

      Delete
    3. hakhakhak... bizi... tapi kene lepak gak sekali sekala... huhuhuhu

      Delete
  22. sila bertabah lebih sikit uncle..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... yep !! dah namanya mencari rezeki... kan ? huhuhuhuhu

      Delete
  23. waaahhh terlebih bz nie.... hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. bz mengalahkan ketua kampung.... huehuehuehueheu

      Delete
    2. Haha ketua kampung pon x bz mcm ko kan..kan....

      Delete
    3. ak ah... dia dok lepak kat warung je aku tengok.... siyut je....
      huhuhuhu

      Delete
    4. Haha... Slalu dlm drama camtu laaa keje tok ketua kmpung...klu zmn skang, aku xtau laa kan...

      Delete
    5. hakhakhak.... sama je.... warung ah tmpt paling ramai masa petang2... semua og tua2... termasuklah ketua kampung.... kakakkakaka

      Delete
  24. aku pun kengkadang penat gak bro.. tapi demi sesuap idea, aku gagahkan jua.. koh koh koh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu... yep !! namun... aku bukan seorang yg gagah... aku kurus je bro...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  25. kita terbalik la plak..aku start bulan julai ni dah tak payah keja sabtu tapi tu la kena masuk lagi awal dan balik mcm biasa jugak..ok la masuk awal pun asalkan sabtu xyah keja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. jeles... dulu aku sabtu x keje... huhuhuuhu... sedih...
      rindukan saat2 itu... huhuhuhuhu

      Delete
  26. aku pun begitu jon... hari2 dilalui sangat memenatkan sampaikan nak menaip pun da tak larat.. ahahahahahaha...maaf la jon lame tak singgah blog kau...rindu pulak nak nengok gambor2 kartun kau...

    jon aku tak pastitahap kefemesan kau tapi yang aku tahu kau memang ade bakat ni jadi kartunis.. kau try le apply kat majalah ujang ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... samalah... aku pon kalau penat mmg x lalu nak online2 nih... huhuhuhu...

      huhuhuhu... owh... femes my foot...kehkehkeh mmmm... dah try dah... tapi dpt komen 80 peratus je... huhuhuhu.... x cukup bagus katanya.. kena byk baiki lagi.. huhuhuhu

      Delete
  27. tak kira ah kalau ada orang tanak iktiraf femes pun, tapi uncle tetap yang terbaik buat kitorang! idup uncle!!

    epal pun sebok. sangat. sampai tak larat nak update ape. ni pun blogwalking sambil buat keja T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyooooo....huhuhuhu... mcm ketua parti aku plak rasanya... kakakkaka

      oooo... ye ke... siannya dia... tapi... tapi kan ? napa time mengajar boleh tidur ?? hmmmmm...... lagi sekali... hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...


      kakakkakakakkakaka

      Delete
  28. baru pertama kali jejak kat sini tapi dah kagum. siyes egtkan kartunis majalah apo ke ujang ke tadi . keh3 . koje mmg penat uncle janji bulan2 duet masyukk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... thanks... tapi jgn kagum sgt ye.. segalanya aku dok tiru2 saja... huhuhuhhu...

      huhuhuhu... yep !! cari rezeki.... kan?

      Delete
  29. chill la, cari rezeki demi sesuap nasi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... yep !! dah namanya kerja... mmg camni.... huhuhuhuhu

      Delete
  30. hahahaha....bz ker???dah macam x der life jer....bz keje x per duit masyukkkk!!!pakcik kayo!!!buleh belanjo durian yek bukan tempoyak mahupon pengayak tepong!!!huhuhhh!!!jauh gua lajak.....keh...keh...keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... serius bro... rasa mmg xde life je... huhuhuhu...

      ah !! pengayak tepung ?? kat supermarket byk..... pi beli sendiri.... kheklehkehkeh

      Delete
  31. samelah kita..busy bebeno.rutin yang sama je.balik kerja ingat tidur je.cuti pun ahad je.ni pun gagahkan juga hadap blog ni ha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yeay ada geng... srius x larat nak layan blog kan ? rasa nak tidur je... huhuhuhuhu...

      Delete
  32. aku malas nak klik...sebab aku dah tahu sapa budak tu..
    mesti asrul kan...

    dah..dah..dah...jadi lah perasan tu...bwak2 lah bangun....

    cergas..cergas...keje tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ciss !! ko dah tau plak ye... huhuhuhu...

      eleh... mmg aku kuat perasan... bior ah.. kakkakakakaka...

      Delete
    2. Aku kn selalu lepak kt blog asrul...mesti r tahu..

      Kau nk tahu tak perasan ni tak baek untuk kesihatan tau tak...(pdhl deki...hahaha)

      Delete
    3. hakhakhak... ye... tau... selalu nampak komen2 ko kat situ... huhuuhu...


      hakhakhak... bior ah aku nak perasan pon... wekkkk !! kakakakkaka

      Delete
  33. Replies
    1. anda ada adik pompuan yg masih single ??
      huehuehuehuehuehue

      Delete
    2. kenapa adek...kenapa tak kakak ? saya ada kakak , nak? =))

      Delete
    3. kakak ? ok je.... janji blom kawen... wah !! ko kena panggil aku abg ah pas ni... kakakkakakakaka

      Delete
  34. alasan je uncle ni...takmo malas2 laaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bukan alasan.. tapi kenyataan... huehuehuehueheu

      Delete
  35. kalau dah penat sangat tu maknenye dah kene bawak2 g surau tu, masuk pas mungkin


    kahkahkah

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger