TIADA LAGI CUTI BUAT KU


Hari ini hari pertama aku bekerja selepas seminggu cuti raya. Dan  perasaan aku ketika ini...
















































Serius gua takde mood nak keje hari nih....






***** the end *****


Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

118 comments:

  1. amboi..amoi pun ko tomoikan jugak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ish... berangan je tu... aku kalu amoi.. aku suwit2 je... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  2. sumpah rasa yg sama...mcm taknak ckp ngan saper pun....huwaaaa..tak best kejaaaa!!!!!!!!!!! nak cuti lagikkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? Bila dah mood ke laut nak bersembang pun malas... kan ? huhuhuhuhu... selamat bekerja ya...

      Delete
  3. sama ler kita uncle ditambah pulak sakit gigi lagi ler tak ada mood nak bekerja... tapi tak der la sampai eyza bagi penangan camtue hehe.. sekadar malas nak cakap jer dgn orang sekeliling.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit gigi ? wah... seksa tu.... sla jumpa dentist ya... huhu..

      yep... bila takde mood... nak ckp ngan org pun malas ye dak.... huhuhu

      Delete
  4. huhuhu.... salam bro.... TQ jengah tempat teman....

    salam eidulfitri..... jgn layan sgt perasan tak de mood tu..... kang kene penyakit murung.... huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam edulfitri...

      hakhakhak... aku kalu da xde mood mmg buat derk je... sembang ngan bebudak lain pon malas... huhuhuhuhu

      Delete
  5. gi balik rumah semula..

    smbung tido..mcm tak bese pulak dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... nanti bos aku suruh aku dok rumah selama-lamanya pulak.... teruk aku... teruk.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  6. erk nak komen pun takutttt nnti kena dushumm!!!larikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaa.... tau pun... samseng aku ni... kalau dtg kampung aku... sebut je nama aku... komfom... sorang pun x kenal.... kakakkakakakakka

      Delete
  7. Replies
    1. hakhakhak... biasa... biasa.... tgk ah bisep... ketul2... mesti ah ganas... kakakakkakakaka

      Delete
  8. gua pun tak mood nak jawab test petang ni,monday blues katakan. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... gud luck test ya... jgn tdo plak kat dewan periksa... huehueheuhueheu....

      Delete
  9. hua hua hua.. jauhkan diri dari Uncle Jonni.. beliau sedang meghoyan.. wkakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakakkakaka.... siyut lu bro... huhuhuhu

      Delete
  10. makaihhh , relax la pakcik . tak kan sampai macam tu sekali takde moodnye . ishh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... baisak ah... mood ke laut.... kehkehkehkeh..

      garang kan? takut tak ? ... takut tak ?

      Delete
    2. ye , kali ni mengaku . sangat takut + mengerikan . ishh3

      Delete
    3. hakhakhak.... haaaa... nama pun gengster.. mestilah ganas dan kejammm... sekarang.. bagi duit raya... cepat !!

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  11. hahahhaa.cian awek hot setup tuh xpasey jerk dtp tendangan turbo dr abg jonni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... eh... itu citer berangan je... kalu betul takdanya aku tendang... kompom aku belanja mkn mee goreng mamak... kehkehkehkehkeh

      Delete
  12. err, sekarang ada mood x?
    hehehe,.. garang gilaa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkkkkkkkk.... takde mood langsung... kehkehkehkeh...

      garang kan ? sila takut... gigil... menggigil cepat.... huhuhuhu

      Delete
  13. Hahaaa~ ganas seh uncle..

    okay2, sabar yer.. selamat bekerja semula.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa... tgk ah bisep... gila taf... mau tak ganas... kakakakkaka

      huhuhu... yep... tgh bekerja dgn muka ketat ni... huehuehuehuehuehue

      Delete
  14. uncle, patotnye amik kesempatan berkenalan dlu dgn adik member nuu, haha.sian amoi kene penerajang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... tanaknya aku berkenalan ngan adik dia tu.... dah lah muka ada iras2... peragai pun mesti lebih kurang sama... wah... fobia aku nanti... wakakkakakakakkaka

      Delete
  15. amboii pokcik betul2 xder mood tuh smpai awek cun tgur pun dia wacchaa jugak... kicik punya hal la pakcik...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah... kalu dah malas tahap gila2... camtu ah... nak sembang pun dah malas... huhuhuhuhuhu

      Delete
  16. hahahhaa... truk betul la uncle ni... asyik mengamuk je ari ni... relax la uncle... mengucap byk2... jgn marah2... nnt cepat tua.. ooppsss...ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakahkhakahk... eh... mana ada tua.... dewasa je.... kehkehkehkeh..

      hakhakhak.... da mcm org x betul ye dak mengamuk je.... huhuhuhuhu

      Delete
  17. errr....ini btl btl xde mood nie...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ye ler... da tahap malas nk buat apa2 dah ni... hueheuheuheuheu

      Delete
    2. hehehe....kan best ada kerja yang xbuat apa2....hehehe...

      Delete
    3. ada... keje sebagai penanam anggur... huehuehuehuehue...

      tapi kalu x keje nak mkn apa beb... huhuhuhu

      Delete
    4. Hehehe...penanam anggur? Hmmm kena tunggu anggur tu berbuah bru leh mkn lew....hewhewhew...

      Delete
    5. eh !! x perlu tunggu berbuah... daunnya pun boley mkn... buat ulam... kekekkkekekkekee

      Delete
    6. Daun buatbulam? Hehehe...buat sayur lemak bleh x?

      Delete
    7. boley saja... tapi kena pakai santan ori... santan peket x sedap.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    8. ekekeke.....klu nk santan ori....pokok kelapa pown kna tanam juga lew erk....huhuhu....

      Delete
    9. takpe... blkg umah dah ada 3 pokok kelapa gading... petik je... maklumlah pokoknya semua bantut2... kehkehkehkeh

      Delete
    10. kelapa gading bleh guna erk santan dia....

      Delete
    11. boley je... tu yg tanam blkg umah tu... huhhuhuhu...

      jimat... kat kedai runcit kelapa parut sbijik rm 1.50... skrg petik blkg umah je... kehkehkehkehkeh

      Delete
    12. Oooo...nie yg makin semangat nk tnam kelapa gading nie....

      Delete
    13. tapi umah aku x sempatler kelapanya nak tua... asal besar sikit... petik... kelapa muda la katakan... khkekehkehekhekeh

      Delete
    14. Muda muda dh ada santan kew? Bestnye....

      Delete
    15. mana ada... minum je terus....sedap...
      kalu beli tepi jln sebijik rm3.... ni petik je blkg umah... free... kehkehkehkeh

      Delete
    16. Oooo...mnum macam kelapa muda biasa lah yea....mesti lgi sedapkan.....ada macam kelapa pandan x?

      Delete
    17. tak... rasa mcm biasa je... huhuhhhu.... tapi mesti ah sedap kan ?
      napa ? nak tanam sendiri eh ? huhuhuhuhu

      Delete
    18. Hehehe...insyALLAH klu pndah rmah bru nk try tanam....sebab pokok dia rendah rendah....sng nk petik....kaler pown chantek....kelapa biasa tinggi...susah nk kait xpndai...

      Delete
    19. hakhakhak... ak ah... ada je varieti lain yg rendang2... carik je... huhuhu

      wah.. pindah umah baru.... huiyyyoooo... huhuhuhu
      pindah mana rietta...

      Delete
    20. Ada erk? Tpi macam suka ngn kelapa gading tuh...sbb kaler dia cntik...

      Sebenarnya xtahu lagi nk pndah dekat dekat cni kew jauh...tunggu surat arahan....mgkin bln 4 nnti bru dpt...hrap harap...pndah dkat lew...xyah pndah ofis, pndah rmah jew...

      Delete
  18. mood keje tahap sifar ari ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku... mood keje da tahap negatif2 dah ni... bukan sifar lagi.... kakakkakakaka

      Delete
  19. Yes! ada orang x pat cuti lg dah..hahahha :P...chau...kih...kih...kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhhhhhhhhhhhhhhhh... boleh pontenggggggggggggg.... kakakkakaka

      Delete
  20. Replies
    1. hakhakhak... biasa.... biasa... aku mmg seorg yg garang...
      tapi misai je takde... x tumbuh pon... kalu ada mmg aku bagi lentik gua punya misai... kehkehkehkeh

      Delete
  21. hahahhaa aku pun malas jugak nk gi keja tapi idak la teruk mcm ko nyer..tp masehhhhh entry ni buat aku gelak2 kat opis tadi wkakakkkakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... aku memang takde mood hari nih... gila down beb... bgn tido pon dok atas tilam 15 menit terkebil-kebil... gila malas nak keje... kehkehkehkehklehkeh..

      ceh... gelak2... ko sukalah... aku gila xde mood.... huhuhu

      Delete
  22. ganaihhh..selamat bekerja ~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... yep... aku mmg ganas.... kakakkkaka

      Delete
  23. wow...sungguh ganas tuan hamba...
    takut plok aku nak tegur kau...

    aku tau nape kau takde mood..
    ni mesti duit dah habis sebab bagi kat budak2...hahahahah

    duit raya aku mana?...
    (harap2 takde lah kena penyepak dari kau)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa... mesti kau kagum ngan aku kan ? siap.. wow !! kagum la tu... lagi sekali... wow !! hakhakhakahk...

      hakhakhakahk... duit kompom habis... gaji lambat lagi plak tu... adessss... huhuhuhuhu..

      duit raya? adaaaaaaa.... mmg ada.... tapi taun depan la ye... skrg ni tgh kering gila... kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. takde kagum nyer...
      rasa macam nak terajang kau ada lah...
      hahahhaha....

      duit tabung kan ada korek lah walaupun hanya ada 20 sen...
      kahkahkah...

      kau memang kudukut tahap kuda terbang...
      huawawwawa

      Delete
    3. hakhakhak... ciss... aku pulak nak di terajangnya... kehkehkeh..

      owh... tabung aku dah kontang.... sedihs.... huhuhuhu

      weiii... elok ah mcm kuda terbang... dari mcm kuda belang.... maklumlah... kuda belang hidungnya belang-belang.... kehkehkehkeh

      Delete
  24. slamat bekerja.. sy tak bekerja sb sy lisa suri rumah..huahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiiiiiiiiiii... jelesnya ...

      hmmmmm... alangkah indahnya jika aku jadik suri rumah... wow... huhuhu

      Delete
    2. jon..aku tumpang komen kat sini la..aku dok cri kotak komen tak jumpe pulak.. pc aku mslh gak nye.. aku pun tak de mood gak senin ritu tp kast2 da kamis.. cm ne tu?? modd raya suda mari ma..nak duet raya.. *woit,jgn bantai aku okeyh..

      ha kau bile nk kawen??

      Delete
    3. hakhakhak... biasa ah... hari pertama tu mmg seksa... huhuhuhuhu..

      hakhak... aku mana ada duit... kering ah beb.... duit habis beraya punya pasal... huhhhu

      kawen ? hmmmm... blom ada gadis pinang aku lagi la... huhuhuhu

      Delete
  25. wah, kuat sungguh perasaan takde mood uncle tu..hewhew...takutnya..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... garang kan ? mmg... mmg uncle ni amat menakutkan... kehkehkehjkeh

      Delete
  26. wah, takutnya bila uncle tkde mood.brutal amat

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah.... kata samseng kampung... kenalah brutal dan ganas... kehkehkeh

      Delete
  27. wakakakakaka!!!!!selamat hari ghaye kat pakcik...baru neh hade mase nak ucap...pakcik x der mood ker sampai amoi cantek pon nak dibantainya....pokcik!!!!!pokcik!!!mentang-mentang ramadhan dah lopas.....
    tak baek lor!!!!!!huhuhuhhh!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya bro... woi ko org banting kan ? Setempat ler kita... huhuhuhhuhu...


      owh... biasak ah... gua kan samseng kampung... mmg ah ganas dan kejam... kehkehkehkeh

      Delete
  28. kehkehkeh....lawak ahh....

    selamat ari raya uncle maap zahir batin..

    den suke gaya uncle tomoi org tu...nti ajarin gue..wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh !! aku xde mood... ko bley gelak2... x romantik ah u ni.... kehkehkehkeh

      Selamat hari raya....

      boleyyyyyy... boleyyy... jgn lupa bayar yuran kursus dulu... rm 500 satu sesi... kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. ahahaha...eh aku kan memang suke gelakkan uncle....hahaha..ni la baru romantik....romantika d gelak....keh3..

      alaaa mahal sangat ..ape kate bg diskaun....50 sen satu sesi..bulehhh kennnn..hahaha

      Delete
    3. ceh !! romantik d gelak plak dah... romantik d gelek la bagus... kehkehkeh...

      kalu 50 sen... bila aku nak kaya... aiyoooo....

      Delete
    4. romantik d gelek tak mo ahh....nanti sakit pinggang...kahkahkah


      alaaa...nak kaya den buleh bagi...nak kaya cap ape?cube cakap nk g beli neh..hahahaha

      Delete
    5. kehkehkeh... sakit pinggang ? ceh !! mcm org tua plak ko ni,,.. huehueheuheu...

      oooooooooooooooo... kaya cap oooo ko loyar buruk ya ?... takpe... takpe...

      kehkehkehkehkeh

      Delete
    6. hahahaha....alaa manusia kan makin lama makin tua....mane ade makin lama makin muda...hahaha

      wakakakaka...uncle terkono ngan den laie...kih3....

      cita2 den dolu2 nak jadi loyar....hahaha

      Delete
    7. tu org lain... uncle tak... makin lama.. makin muda... remaja gitu... wakakkakakakkakaka

      eleh... x heran....

      kehkehkehkeh

      Delete
    8. wakakakka...ehh uncle ni dukun ke?nak mude remaja je taw...wakakkaka

      x heran pon janji terkono aaaa...hihihihi

      Delete
    9. ehhhhhh.... uncle ni awet muda tau.... muka babyface lagi... hakhakhakhakhakhakhak.......

      babyface la sgt.... kennnnnn.... ek eh... kannnnnn.... wakakakakakka

      Delete
    10. fuyoooo...dan2 nak babyface....kehkehkeh...

      ahahaha...tengok uncle pon terpengaruh kennnnnn...kah3.....
      ade rase gojes tak bile gune kennn.....hahahha

      Delete
    11. opkos laaaaaa.... kalu umo dah 80 taun... pon masih ngaku babyface lagi nanti,,... biasak ah.... kata bujang.... kakkakakakakakka


      tkdenya nk terpengaruh2..... wekkkk !!

      Delete
    12. kakakakka...elehhh perasan laaa....hahahha

      cakap je terpengaruh..ken..ken..ken..wakakakaka...

      wekkk

      Delete
    13. apa plakkk... babyface poreber... kakkakakakaka...

      tkdenya terpengaruh mak jemah oiiiiiiiiiiiiiiiiii... kakkakakakka

      Delete
    14. babyface laaa sangggatttt (sila ikut style mak jemah hokeyyy)

      wakakakkaka

      elehhhh...kennn i olss da ckp yu olss terpengaruhhh kennn...wakakaa
      sila mengakuinye pon..kalau tak anda akan disebat...kahakahaka

      Delete
    15. baby face ler.... mana ada grannyface wujud... aiyooo... huhuhu
      stail apa? stail jln dia? ehhh... x kuasa i... huhuhu

      tekdenya nek terpengeruh... kennnnn... kakakakka

      sebat? sanggup ke nak sebat punggung i yg seksi ini? wakakkakaka

      Delete
    16. uiiii...grannyface ade la..kann...wahahahha..

      stail jalan stail bercakap......i suke yuuu..wakakakaka

      wakakakkaa.....meh nak sebat pakai pelepah daun pisang...hahahaha...

      Delete
    17. takdelaaaaaaaa.... grannyface takde... aiyoooo...

      hakhakhakhak... owh no... (geleng2 kepala)

      hakhakakhak... mana mak jemah nak carik pelepah pisang kat kl nun.. kennnnnnnnnn... kakkakkaka

      Delete
    18. adee laaaa.....adeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....hahahhaha

      kehkehkeh....owh yes (angguk2 kepala) wekkk

      alaaa cari laa kat taman klcc ade...tu pokok pisang yg macam kipas tu..ade je....hahahahhaa

      mak jemah pandai yuu olss..wakakaka...kennn

      Delete
  29. Selamat Hari Raya Ankerr!!
    *lariiii!!!!*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya...

      Ciss !! Anker ko panggil aku...
      nasib baik ko dah lari dulu..... selamat duit aku...
      baru nak bagi duit raya singgit.... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  30. Hahahaha.. sumer org kena, nampak sgt tk der mood...

    Err.. suka la background masa pakcik, eh, uncle, eh.. awak naik motor tu. Cam katun2 zaman majalah gila-gila dulu2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... betul... sindrom hari pertama keje... lagi2 hari isnin... huhuhuhuhu..

      huhuhhu... thanks... aku pun suka gambar yg tu... huhuhuhu

      Delete
  31. Saya pun takde semangat nak masuk kelas. Masih dalam mode raya. :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ye ah... ko kalu raya dapat duit.... mesti ah sonok raya... aku ni.... singgit pon x dapat... huhuhuhuhu

      Delete
  32. Replies
    1. hakhakhak.. mana boley... itu nak kaut oksigen byk2 tu... tu yg nganga luas2 tu... kehkehkehkeh

      Delete
  33. Replies
    1. salam merdeka ke 55... cikgu Ma... huhuhu

      Delete
  34. Sampai tahap awek pun kau belasah! Memang betul² takda mood tu hahah

    Relakslah, orang lain naik kerja jugak ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... moo ke laut ah bro... huhuhhu..

      alaaa... biasak ah... kalu hari pertama mesti malas gila... lagi2 senin... huhuhuhu

      Delete
  35. errr.. errr... takpelah.



    (takut nak komen, takut dapat makan kaki gakkkkk..kekeke!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik ? dah balik dah ? hmmm... baru nk bagi duit raya.... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  36. perghhh ganazzz

    xleh tegur dia nie kalo bad mood~ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ganazzz... mmg ganazzz... sila ketakutan skrg.... kehkehkehkehkeh...

      hakhakhakhak... x lah camtu... xdenya aku seganaz itu... huhuhuhhhuhu

      Delete
  37. tak rock rrr...
    awek pon dapat kaki...
    kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek eh.... gua minat dangdut... wakakkakakkaa

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger