LAYAR IMPIAN : ANDAI DIA BOS KU




Jika berbicara tentang majikan, tak semua bernasib baik mendapat bos yang baik. Dan aku tergolong dalam kumpulan itu. Ya, bos aku agak ganas. Sehinggakan rakan aku akan berkata begini setiap kali bos aku turun..

" Hmmm... orang tua kutuk dah turun dahhhh.. "

Itu ayat rakan aku. Aku pula tidak tergamak untuk memanggil beliau sebegitu, tidak elok. Aku hanya menggelar bos aku sebagai kanggaru.

Kadang-kadang aku terfikir, macam mana rasanya mempunyai majikan yang baik. Serius aku impikan seorang bos yang baik hati, penyayang dan understanding. Owh... dan semestinya beliau seorang gadis manis yang belum kahwin. Itu pasti.









Sebenarnya aku tak kisah pun bos aku itu dari etnik yang mana, asalkan beliau seorang yang amat memahami itu sudah cukup bagus. Yang dengan ikhlas sudi membantu pekerja bawahannya. Yang akan melayan baik setiap pekerjanya secara adil dan saksama. Owh.. sudah semestinya beliau mestilah seorang gadis yang masih belum berkahwin. Itu penting.

















Arghh.. itu semua hanya khayalan, tak mungkin akan terjadi. Bagai sebuah mimpi yang tak mungkin akan menjadi kenyataan.

Bercakap tentang mimpi, semua orang pernah mengalami mimpi yang indah bukan? Tak kisahlah mimpi dating dengan pasangan, bercanda di tepi pantai mahupun mimpi menaiki roller coaster di fun fair atau taman tema. Yang pasti, ianya sebuah mimpi yang cukup indah buat anda.






Mungkin anda akan tersenyum bila mengingatinya. Namun bagi aku pula, aku tidak menyukai mimpi-mimpi indah ini. Pokoknya memang aku tidak suka. Ini kerana seindah mana pun mimpi itu, ia hanyalah sebuah mimpi. Dan kita tak akan mungkin akan sampai ke penghujung ceritanya.






moral of the story : Jatuh katil di rumah kayu jauh lebih baik dari jatuh katil di rumah batu.





***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

144 comments:

  1. kehkehkeh....wahhh berangan nak bos baik ehhh....

    jatuh umah kayu best bunyi dia gedeganggg...umah batu...bunyi dia syahdu sesangat.....wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mesti ah.. mesti nak yg baik, comel dan yg pasti masih bujang.... wakakakakka

      jatuh umah kayu bunyinya gedeganggg...
      jatuh umah batu mestilah bunyinya gedeginggg...
      betul x ? betul x? betul x?

      wakakakkakakakka

      Delete
    2. hahaha..demand ahhh.....

      tak betul...x betul...kakakakaka

      Delete
    3. hakhakhak... mesti ah... nanti baru ada motibasi dtg keje... wakakakakka

      tak betul? mana ada... betullaaaa... betul.... akak aku ckp betul..
      kakakkakakkakakkaka

      Delete
    4. hahahaha..motibasi tu basi la...kehkehkeh....
      dpt bos baik karang uncle lak nt yg buat hal...kikiki

      takde takde...aku cakap tak betul...tak betul ahh..hahahaha

      Delete
    5. takdenya... uncle lah pekerja paling berdedikasi dan rajin sekali... walau selalu dtg lambat dan suka curi tulang..... kakakkaka

      betul... mmg ko ckp tak betul... aku yg betul...
      buat peretama kali anda bersekongkol dgn pendapat aku... terima kasih...wakakkakakakakaka

      Delete
    6. kakakaka..tengokkk kan mak jemah da ckp suke dtg lmbt ni..kih3

      ek elehhhhhh...elehhh...elehhhh ek elehhhhhh...wakakkakaka

      peretama tu apakah?nangis taw cikgu bm...kehkehkeh

      Delete
    7. kakakaka... alaaaa.. bukan selalu pon... hari2... huehuehuehuehue...

      apa ek elehhhh... dah ko ckp sendiri yg ko ckp x betul... kan? kan? kan?

      eleh... cikgu bm tu nangis sbb ikan mas dia mati.... tadak kaitan ngan uncle ya... huhuhuhuhu

      Delete
    8. kehkehkeh..alaaa same jugak kalo pakai punch kad...merah je manjang ni...wakakakaka

      eh...mak jemah tak ingat pon..ade ek kite ckp cmtu(ilang ingatan)wakakakkaka

      elehhh die nangis sbb uncle ahh asyik salah eja ja..wakakkaka...

      psst: cikgu ikan mas cikgu mati sbb uncle yg lemaskan dia..kahakahka

      Delete
    9. wooooooooo... anak dara bangun lambatttttttttt... kehkehkehkeh

      kahkahkahkah... kaberline nampak... takyah kaber2.. terlajak perahu boleh di undur, terlajak tido jadilah mcm mak jemah... kakakakkaka

      biar lerrrrrrr salah eja ponnnnn... tau ah uncle skola x tinggi... taip pon syik salah... wuwuwuwuwuwuwu... merajuk nih..

      TANAK KAWEN !!

      ek ehhhh !!

      TANAK KAWAN !!

      tershashul pulakkkkkk... kahkahkahkahkahkahkah

      Delete
    10. uncle yg bangun lambat bukan den....wahahhahaha....kaberline menda mana ade takde pon...tak de...

      ahahahahaha...merajuk kununnn...nah nak merajuk sangat den pujuk pakai baling buah kelapa nak...kehkehkeh

      kahkahkah...tershaysulll la plak.....tanak kawan takpe ...den bawak diri..wakakkaa

      Delete
    11. sbnrnya bukan uncle yg bangun lambat.... tapi alarm yg lambat bunyi... tu je.. kakakakaka

      TAK NAK !!
      kehkehkehkeh

      hakhakhak... iyeeeeeeee.. uncle ni mmg selalu tershasul laaa.. menaip pon tershashul2... kehkehkehkehkeh

      Delete
    12. alasan jek tu..alasan.kehkehkeh

      amikkkkkkk gakkkkkkkkkkk...
      nahhhhhhhhhhhhh(balingan gaban)
      wakakakkaka

      hahahha...shasul le sangat...shasul ke shamsul?kehkehkeh

      Delete
    13. ehhhhhh... lasanku benar-benar belaka... kehkehkehkeh

      uik?.. x sampai? hmmm... ko mmg xde bakat ah dlm bab baling2 neh... asyik2 x sampai... kehkehkeh

      shamsiahhhhhhh... shamsul buat hapa... kehkehkehkeh

      Delete
    14. tipu...tipuannn seme lahhh..kehkehkeh

      hummm...betol ke?aku rasa pon camtu...tapi aku ade bakat dalam sepak lutut org....wakakakkaka....meh sini den sepak...

      shamsiah tu sape?adik shamsul ke?wakakakka

      Delete
    15. betul-betulan laaaaaaaa... kehkehkehkeh

      nak sepak lutut uncle? mehla sepak... mehlaaaaaaaaaa...
      huwahuwahuwahuwa... (sambil lari lintang pukang) kehkehkeh

      mak dia....

      Delete
    16. salah-salahannn daaaaaaaaaa...wakakkaka....menangis cikgu BM nengok ayat ni....

      kehkehkeh...tahu pon takutttt....lari plak....kikiki

      ooooo..ye ke....

      Delete
    17. kehkehkeh... bukan menangis, pengsan terus.... tu la... buat malu betul, ckp melayu pun salah. Kalu uncle buat salah takpelah.. sebab uncle keturunan arab.... takpe. kahkahkahkahkah

      mau tak takut... kalu tercabut tempurung kepala lutut uncle, camne uncle nak kerja nanti... camne.. kehkehkehkeh

      iyeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

      Delete
    18. kehkehkeh....biasa ahhh nak buat camne dulu2 time cekgu mngajar den dok berangan..wakkakaka(tipu2 je)

      oooo jangan risau den pakar sepak lutut gerenti tak tercabut...kehkehkeh

      eeellllehhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

      Delete
    19. berangan nak kawen ehhhhhhhhhh.... kakakakakkakaka

      betul... lutut hang yg tercabut nanti... kaki uncle keras... sekeras tembok batu.... kakakakkakaka

      eeelllehhhhhhhhh.... ellleehhhhhwoooooooppa uncle style!! heyyyy sexxayyy lututttt... (sambil menari rak televisyen).. kakakakakka

      Delete
    20. ehhhhhhhhhhh mane adeeeeeeee....wakakkakakka

      ye ke?tak caye aku...hahahhahaha...meh sini meh sini bg den sepak..

      oiiii...oiiiii asyik oppaaa uncle stail jek...bila nak mak jemah stail lak nihhh...huhuhuhu(sindir den la tu asyik sebut lutut jaaa nak cili lutut ka?)wakakkakakka

      abiss aaa rak televisyen tuu......aaaa yoppppp roboh den tataw..kehkehkeh

      Delete
    21. berangan nak buat projek cili lutut secara komersil?.... wakakakkakaka

      sepaklah... sepaklah... mehla sepak... lalalalala ... (sambil lari ke kiri ke kanan)... kehkehkehkeh

      ehhhh... mana ada... saja nak ckp yg lutut i cumil apa... kehkehkehkeh..

      owhhh... hokeyyy... hokeyyyy... uncle turun... uncle turun... kakakakaka

      Delete
    22. wakakakkakka...ahhhhhh malasssss ahhhh...

      kehkehkeh......lari lah puas2 aku nak tengok jaa...karang dah penat karang bgtaw den....hahahhaha

      wekkkkkkkkkkkkkk......tak malu tunjuk lututtt...woooowooo tak malu..kakakkaka

      tahu ponnn karang runtuh sape nk ganti...kikiki

      Delete
    23. cili lutut... cili lutut.... cli lutut... cli lutut.... kakakakakka

      owh... uncle rasa begitu bertenaga sekali selepas mkn appeton... x mungkin penat.... lalallalalla.. (sambil lompat kekir dan ke kanan) kehkehkehkeh

      kakakakaka... biarlah... ini lutut 1 dlm sejuta tau... kakakakaka..

      mak jemah ah ganti... mak jemah duduk pangku tv tu... uncle dok depan tgk tv... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
    24. ape hal lak ni...asyik sebut cili lutut ni....ni musti tersampuk ni...ishk3.....wakakkakaka

      kehkehkeh.....lompat ahhhh den tetap nak tengok jee......
      lalalala....tu ade lubang tu jaga2...wakakaka

      elehhhhh ye jek tuh..wakakkaka

      tak larat ah...uncle baring jap mak jemah letak tv atas belakang uncle....wakakkakaka...okeyyyy...uncle jadik meja mak jemah tengok tv..

      Delete
    25. cili lutut... cili lutut... cili lutut.... wekkkkkkkkk.... kakakaka

      huishhhhh.. sepantas kilat uncle elak lobang itu... hebat bukan? kehgkehkehkehkeh

      iyeeeeeeee... kehkehkehkeh

      ehhhhhhhhhh... byk cantikkkkkkkkkkkkkk..... kehkehkehkeh

      Delete
    26. ehhh sekeh gak karang ...wakakkkakaka

      fuyoooo hebat2.....aisehhh tepi tu ade lagi lubang...jaga2..wakkaka

      elehhhh...

      ehhhh time kasih sebab puji mak jemahh..wowwww..malu i noks.wakakkaka

      Delete
    27. sekeh ? owh... x takut... x takuttt.. cili lutut... cili lutut... cili lutut... wakakakkakakaka

      haipppp... uncle buat balik kuang... terselamat dari terjerumus... hebat bukan? sila tepuk tgn... sila.. sila.... kakakakakka

      jeles ah tu.... akkakakkakaka

      oooooooo..... cubit nak?? kakakkakaka

      Delete
    28. elehhhh sape sebut cili lutut dia sebenarnya tuaa...lallalalla

      wahahhahahha.....

      fuyoooooo hebat tuhh...cer wat skali lagi....nak snap gambar nih...hahahha

      elehhh mana ada...wekkkkk

      eh...nak cubit plak tadi kemain puji..wakakakkaka

      Delete
    29. uncle mmg dah tua... lalalallala... cili lutut.. cili lutut... cili lutut.... kakakakakaka

      ok... cukup... cukup ah kagum tu.... nanti uncle sain otograf ye... kehkehkehkehkeh

      elehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... jelessss le tu... huhuhuhu

      kahkahkah... mmg patut kena cubit budak nih... serius... huhuhuhu

      Delete
    30. yesss akhirnya ngaku gak eh..wakkakakka

      takmo ahh otograf....belanja minum ke makan ke..ok lah gak..wakkakakak

      hehhhh tak kuaseee mak nak jeles taw..kakakkakaka

      lahaiiii....btol ape tadi puji pastu nak cubit2 plak...ingat lagu dangdut ke..cubit2 tan senggol2 lan..wakkakaka

      Delete
    31. tua pada nama sahaja... hati? .. mcm remaja 18 tahun.. kudrat? masih gagah perkasa mcm malek noor... kehkehkehkeh

      boleyyyyyyyy.... mak jemah bayarrrrrr... kakakkakaka

      oooo... tak kuasa plak mak nak jeles yerrr... elehh... tanak ngakuuuuu... takyah ah sorok2 ngan pak... pak dah tau... kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

      kakakkakakakkakantoiiiiiiiiiii... mak jemah minat dangdut.... kakkakakaka

      Delete
    32. ekkk elehhhh.....remaja lahhh sangat.....adehhh..wakkakaka

      mak jemah suruh dia tulis dalam buku 555 uncle lah...kakakaka

      memang ahhh tak kuasa u olsss....sebab mak jemah bukan adiwira..wakakkakakka...pakk..pong...pakk..pong....silalah nyanyi

      oiiii mak jemahhh tak minat hokeyyy...mak jemah layan je..wakakkaka

      Delete
    33. remaja laaaaaaa... baik ko setuju sblm uncle rotan... haaaa....

      buku tu dah kena block... blom abis bayo lagi... silalah mak jemah bayo yeeee... kakkakakakka

      ooooo.. ingatkan x kuasa sbb x sarapan... kakakkakakka
      maaf.. suara pak picing x centre... selsema... kehkehkehkeh

      elehhhhhh... kununlaaa.. entah2 hari2 layan dangdut... siap poco2 lagik... kakakkakakaka

      Delete
    34. okey laa...aku setuju la uncle remaja tuaa...wakakakkaka

      kakakkaka...eh dia tulis lam buku uncle yg lagi satu...haku malas nk bayor...wahahhaha

      laparrrrr aku nk g sarapan lah dulu...wakakkakak...kesiannn silalah makan ubat...kekekkeke

      kakakkka....mak jemah tak minat hokeyyy poco2 lah sangattt...wakakka

      Delete
    35. wachhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... kehkehkehkeh

      tak patut... tak patut... fiza kedekut.... lalallalala

      bagus betullll... skrg dah pkl 2... sarapan pemende...
      mmm... kat umah uncle ni ubat yg ada cuma ubat nyamuk dan ubat gegat....

      kununnnnnnnnnnnnnn laaaaaaa... kehkehkehkeh

      Delete
  2. tapi kadang2 bila bos baik, pekerja lak besar kepala..xnak hormat bos. mungkin bos jadi camtu sebab ada reason tersendiri.. think positip.. ;p


    *kenapa kanggaru?? sebab dia suka melompat??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep.. ada kebenarannya di situ... namun jika anda kenal bos kami.. anda pasti berubah fikiran... huhuhuhhu..
      sbb sikap dialah yg mmbuatkn semua hilang hormat dan nyampah pdnya.... huhuhuhuhu


      hakhakhak... tidak juga,,.. sbb dia rendah.. bila marah kat aku dia terpaksa mendongak... gila kelakar tgk... huehuehuehueheu

      Delete
  3. Replies
    1. hakhakhak... oit.. kecikkkkk hati uncle ko kata sengal.. kehkehkehkeh
      dok laaaa.. saja je ngarut2... tadak idea nak update ler... huhuhhuhu

      Delete
  4. mimpi sampai jatuh katil tu , err tak penah lagi lahh . hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ye ke? anda patut mencubanya... gila best... weakkakakakaka

      Delete
  5. hahahaha..poyo la pakcik oittt... najwa latif eaa.. najwa letih ada lah.. letih tau..letih nak gelak..

    *sihat yangg.. eh eh..* buat-buat silap la tuee.. hahaha.. dah la pak cik.. malas nak layan blog kau.. nati staff lain ingat aku giler gelak sensorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... entahlah... kiutkan najwa latip tu... tergoda pakcik... wakakakkakakaka

      hakhakhak..uncle sunyum sorang2 24 jam... rileks je... hueheuehueheuheu

      Delete
  6. Replies
    1. hakhakhak... mana ada dasat... romantis hapa... najwa latip tu....
      wakakakkakakka

      Delete
  7. bos aku baik uncle.. aku saaaaaaaayang bos aku sama byk mcm aku sayang tok laki aku heeeeeheeeeeheeeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... ye ke... bestnya.. jeles uncle... huhuuhuuhuhu

      jgn sayanggggg mcm sayangkan kekasih hati udah la ye... huehuehuehuehue

      Delete
  8. confirm ko jatuh katil malam tadi nih...HAHA!

    #ak hmpir tersembur minum air bila terbaca ko pggil bos ko KANGGARU

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada .. aku tido atas sofa mlm tadik... kakakakka

      hakhak... nasib baik ah... kalu tersembur kat laptop... naya beb... naya... huhuhuhu

      Delete
  9. lahai....abang jatuh katil kew? abang ok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada.. ok je ni... gagah lagi nih...
      huahuahuahua .. (sambil tayang biseps)
      huehueuhehuehue

      Delete
    2. Klu gagh lg ok lew....hehehe.....

      Psss....dah rzki org ksi.....sronok dapat hadiah yg xdsngka sngka....harga xptg....yg ptg igtan dorg.....trrharu....hehhee....

      Delete
    3. hakhakhak... op kos laaaaaaa... op kos masih gagah... rasa mcm masih awal 20-an... kahkahkahkah

      hakhakhak... untunglaaaaaaaaa... ada org bg hadiah je.... huhuhuhu

      Delete
    4. Masih ggah yea..bgus la.....kitorg dh lunyai suku akhir...ptg nie separuh akhir....insALLAH....esok finale....

      Delete
    5. oooooooooo... waaaaaa masuk finale ka? hebat tu... hebat... tahniah ah... huhuhuhu

      Delete
    6. alhamdulillah...sempat jugak lew finale...lega rasa hati.,...skank dah pown masuk opis...letihhhh....

      Delete
    7. waaaaaa.. menang ka kalah? tahniah masuk final...

      kakakkakaka... ni mesti nanti dok tido kat opis.... kakkakkkakaka

      Delete
    8. ekekek....mana de tdo....yeap....menang sorak.....ekekeke.....alhamdulillah rejeki....

      Delete
    9. huhuhuh... tahniahhhhh... yg penting... hepi... kan? huhuhuhuhu

      Delete
  10. Aku pun mengimpikan seorang bos perempua yang baik hati dan sudah tentu redup mata memandang.. ;D

    Hebat bos perempuan tu, sepantas kilat boleh bertukar tudung.. hehe


    Dapat mimpi yang indah dah cukup buat aku tersengih.. Oh ye aku pernah jatuh katil lebih tinggi dari katil dalam lukisan tu Uncel Jon. *serius*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. kan? kan ? kan ? aku pon sama... barulah semangat nak keje ... kan? huehuehuehue...

      hakhakhak... gambo recycle la bro... skrg aku mmg x berkesempatan langsung nak lukis2... bw pon dah tadak dah... huhuhuhu

      hakhakhak... ya ka? mimpi apa la tu agaknya ya... kehkehkehkehkeh

      Delete
  11. kecik2 dulu penah jatuh katil umh arwah atok.kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... best x? best x? best ?
      kehkehkehkeh

      Delete
  12. fuh taste nak najwal atip je..hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... comel kan najwa tu... wakakakkakakaka

      Delete
  13. Replies
    1. hakhakhak,... mana ada.. mana ada...
      biasa je ni.... kakakkkakaka

      Delete
  14. kemainnn.. mimpi najwa latiff. phuahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah... apa? ingat uncle x padan ngan najwa latip ke?
      wakakakkakakakkakakaka

      Delete
  15. Amboi. Mimpi sampai jatuh katil. Hahahaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... mana ada... mana ada...
      uncle tido kat sofa je... wakakkakakaka

      Delete
  16. berangan la nak dapat bos macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana tau... sekali jadik kenyataan... lalu aku akan menjadi lelaki ke 2 paling gembira di Malaysia....

      yg paling gembira tentulah si farid kamil kan? maklumlah dpt isteri cun melecun.... wakakakakakakaka

      Delete
  17. muahahaha..kesakitan jatuh katil tuelah yg menghancurkan mimpi2 indah tu......huwaaaaaaa nak balik tido..sambung mimpi tu balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... takdenya... takdenyta nak sambung2 mimpi tu... x dpt punya.... kakakakakkaka

      Delete
  18. bukan najwa latip kena pangei uncle jonni atuk ke??haahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah... ye lah... mmglaaaaaa kali ikut taraf najwa tu kene panggil uncle... atukkkk... tapiu...

      ada tapi ni... tapi kalu dah kapel.... takkan ah nak panggil2 atuk lg dah... x romantis ah... wakakakakkakakakakaka

      Delete
  19. memang semua org fikir mcm tu dapat bos yang baik semua,hihi.

    haa tula kau mimpi tak hingat kan dh jatuh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kan? baru ah semangat nak keje kalu bos best giler... huhuhuhuhu

      hakhakhak... mana ada.... uncle sempat berpaut... x jatuh sampai lantai lagi... wakakakakkakakaka

      Delete
  20. sy tak suka mimpi,,,
    ia bt bdan penat,, lagi2 klu mimpi dah abis sharian, smua kja sdah sttle... bgn2 rupa2nya the day bru nk bmula...

    *sllu pkir klu mimpi org itu, sbnrnya org tu tgh rindukan kita...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... yep... kdg2 camtu... mimpi bgn tido pi keje... sekali tgk mimpi je... baru nak bangun... wakakakkakaka

      ye ke... hakhakhak... entah ah... mimpi itu juga 1 misteriu.,... huehuehuehuehueheu

      Delete
  21. bos saye dah kawen & tidak berapa hensem pon tapi beliau sangat memahami. syukurlah nak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... bertuahnya anda...

      terima kasih memanggil aku nak.. mmg kena pun panggilan itu... sbb mmg i ni masih muda remaja... wakakakkakakakkakaka

      Delete
  22. Replies
    1. luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

      jika di gabungkan kedua-dua bunyi... jadik apa ya.... kakakakkaka

      Delete
  23. wah..bukan main lagi kau punyer impian setinngi gunung....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasa... biasa... impian setinggi langit namanya.....
      takkan nak buat impian impian setinggi pokok kelapa je.... org lain dah buat dah.... wakkakakakakkaka

      Delete
    2. kalu orang macam kau memang patut pun leh dapat bos yg garang...
      kalau bos yg baik..nanti kau jdi lembik....mengada-ngada..gedik lagi....nanti susah keje tak siap...
      bisnes lingkup..
      kihkihkih

      Delete
    3. hakhakhakhak... mana boleh dpt bos garang.... x sesuai ngan jiwa i yg lembut dan penuh kasih sayang ini... wakakakakkakakakaka

      Delete
    4. cis...cis..cis..dan cis...

      Delete
    5. cis cis mancis... huhuhuhu..

      apa cis.... cis.. aku tak jual cheese ya.... huehuehueheuheuheu

      Delete
    6. laaaa...baru nak order cheese cake...
      takde plok jual kat sini..
      takpe lah aku gi kedai lain je lah..hahahha

      Delete
    7. cheese cake talak jual maa... kcg buncis saja ada maaaaaaa...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    8. hah?kacang buncit?..
      ke kau yg buncit....
      hahahaah

      Delete
    9. aik? mana ada buncit... taf apa perut aku nih... dgr nih..
      puk.. puk... puk..
      (sambil tepuk2 perut)
      kahkahkahkah

      Delete
    10. bantal bunyi... buk... buk.. buk laaaaaaaa...
      bukan puk... puk... puk.. aiyooooooooo...

      kahkahkahkah

      Delete
    11. alasanggggggggggggggggggggggggggggggg..........

      Delete
    12. bukang alasang... betul-betulang nih.. kehkehkeh

      Delete
  24. Bapak untung dapat bos yg nak mengurut badan kita kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... kan? kan ? kan ? itulah impian aku... mana tau akan tercapai.... wakakakkakaka

      Delete
  25. nak yang bujang sajer.. wakakaakka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. op kos la bro... op kos....
      barulah semangat nak keje....
      barulah keje masuk 8.30... 6.15 dah sampai dah...
      wakakkakakakakka

      Delete
  26. amboihhh berangan jerkkk...

    meh keje kat opis aku laa.. bos baikkkk sangatttt..kebajikan kerja..sangat2 terjaga oo.. 3 tahun keje sini..xpenah dgr suara bos marah2.. tapi bos aku lelaki...
    mesti ko xnak punyerrr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasa... biasa... huhuhuhu
      alaaa... memain j eentri ini... huhuhuhuhuhu

      waaaaaaaa... untungnya diaaaaaa... huhuhuhu..
      laki? hmmmm... mmg tanak.... wakakakkakakakkakaka

      Delete
  27. hakhakhak jahat tolll ankel nie... ada ka blh bayangkan dpt bos camtu ekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mana tau boleh dapat nanti.... wakakakakkakaka
      alaaaa... memain je entri ni..... huhuhuhuhhu

      Delete
  28. kahkahkah.. berngan ckp kuat btul abg pnjang ni.. wahahah.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... biasa... biasa....
      berangan dating ngan najwa latip.... biasa... wakakkakakakka

      Delete
  29. panjang u ok ke?? hew...hew...hew

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmmmmm... ok yangggggggggg....

      ek eh?

      wakakakkakakkakakka

      Delete
  30. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat box pakjoe tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... wokey... wokey... wokey... nanti wuncle ziarah balik blog anda... huhuhuhuhuhu

      Delete
  31. kgraroo lebih kejam d org tua kutuk kot .. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin juga... sbb kanggaru ada poket besar kat perut.... ganas tu..... huhuhuhuu

      Delete
  32. nanti dpt boss perempuan bujang, jelita tapi cam singa lapor.... baru awak tau.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tidak... bahaya tu... nanti bukan urut aku... di cakor2 belakang aku nanti... bahaya tu... bahaya.... hueheuheuehuehue

      Delete
  33. Replies
    1. hakhakhak... mana ada ... mana ada... steady je nih... huehuehuehuehuehue

      Delete
  34. Replies
    1. biasa... biasa.... berangan adalah hobi aku selain dari mengumpul setem.... kakakakkkakaka

      Delete
  35. nampak dh demand nye tu . ish ish ish

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada demand2 nya wak oi.... tapi kalu jadik kenyataan.. apa salahnya kan? huehuehuehuehu...

      ish... ish... ish... (sambil gel;eng2 kepala)

      Delete
  36. berangan nak bos tolong urutkan badan time letih erk?lempang karang..miang..haha..kite tak penah mimpi indah semua mimpi tak indah je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... wow!! garang.... main lempang2... tatut i... kehkehkeh

      owh... kena pindah ke pulau indah camtu... barulah indah segalanya... heuheuheuheuehu

      Delete
  37. wakaka lwk la. tp panggilan kanggaru agak comel hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ia... mmg nampak saja comel.. namun sayangnya tidaklah secomel mana...
      huehuehuehuehuehue

      Delete
  38. kerana rindu ,
    jadi saya datang ke mari .
    tapi mengapa kanggaru ?
    kasihan dia nanti menangis tak hentihenti .

    muehehe !

    ReplyDelete
    Replies
    1. jika rindu,
      selalulah singgah ke mari,
      jgn dirindu si kanggaru,
      rindulah uncle yg masih bujang ini...


      wakakakakkakakakaka

      Delete
  39. saya pun nak bos yg baik2 juga..yg caring huhu dan pastinya adalah lelki bujang trang tang2 :P hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ya. komfom anda akan cepat naik gaji dan pangkat selepas itu.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  40. aku x brapa suka sgt bos pompuan ~ sbb mcm mana cantik pon dia, bila tiba bulan penuh,ahahahaa...mmg payah nk handle...keh3...

    bg aku bekerja ngan lelaki lg senang.. tpi ikut jugak la, bukan semua bos llaki boleh pakai :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.... kalu time bulan penuh... pandai2 lah larikan diri.. kehkehkehkeh

      hakhakhak... yep.. dgn laki kalu jenis yg lebih kurang je.. mmg best.. huhuhuhu..

      Delete
  41. amboi uncle, siap mimpi main suap-suap dgn najwa latif tu, hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasa... biasa... dulu dgn lisa surihani... skrg dah x bley dah... kehkehkehkehkeh

      Delete
  42. Replies
    1. hakhakhakhak... alaaaa... memain je beb... huhuhuhuhu

      Delete
  43. kemain lagi mimpinye..hehe..mane tau jadi kenyataan nanti kan..kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. betul.. betul.... mana tau kan? huehuehuehue

      Delete
  44. Orang laki memang la nak bos pompuan. Epal lagi prefer bos laki. Dulu masa kerja dekat DBP pun, bos epal pempuan agak lah cerewet. Tapi the PENGARAH lelaki. Hikhik. Apa2 pun, terus direct jumpa pengarah. Bengkek jer bos..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mesti ah bengkek... dia mcm di lupakan.. kehkehkehkeh

      eh ? uncle lagi prefer kalu epal yg jadik bos uncle... bley?
      wakakkakakkakakaka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger