CIRI-CIRI GADIS IDAMAN KU


Di pagi ahad dalam pukul 11 pagi, aku telah turun pergi ke dapur. Aku belum bersarapan lagi. Tapi aku terdengar seperti ada orang sedang berbual di luar rumah.






Aku tertanya-tanya siapakah orang yang berbual dengan ibu aku itu. Disebabkan aku tidak memakai baju ketika itu, aku malu nak keluar, jadi aku pun mengintai sahaja dari balik pintu.






Aku lihat ada dua orang gadis dibawah rumah, seorang sedang bersembang dengan mak aku dan seorang lagi sedang menunggu rakannya itu di atas motor. Kemudian setelah bersalaman gadis bertudung tersebut pun berlalu pergi bersama rakannya itu. Dan tak lama selepas itu ibu aku pun masuk ke rumah. Lantas aku pun bertanyakan soalan pada mak aku.







Disebabkan aku tidak cam siapakah gadis comel yang bertudung tadi itu, aku pun melontarkan soalan lagi pada mak aku.






Namun secara tiba-tiba mak aku menyatakan sesuatu yang agak dramatik pada ku. Mak aku nak buat kelakar agaknya.






Namun kenyataan itu langsung tidak menggugat aku walau sedikit. Jadi dengan selamba aku pun menjawab dengan ayat kegemaran aku. Ya. Aku memang ada beberapa ayat kegemaran yang akan aku gunakan berulang kali sejak lama dulu.







Mak aku hanya tersenyum sahaja. Padahal sebenarnya beliau nak ketawa masa tu, tapi ditahan.






***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

70 comments:

  1. Ok2..saya tambah lagi..
    berperkerti ganas... pemalas.. keras kepala..
    Aaaa... queen control.. mawas..ehhhh..
    Macam ankel..kan..

    P.s..saya guraujer..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tambah jgn tak tambah... ankel ponn nak tambah 1 lagi... seksi.... kekekkekeke

      Delete
    2. ek eleh... biaselerrr... kehkehkeh

      Delete
    3. fuyooooo..gadis idaman wooohhhh..hehehe...

      Ni asal rr den takleh komen kat entry ankel nih...wuwuwuwuwu....

      Sori den terpakse komen atas tanah org len...ekekekkeke...

      Delete
  2. kikikii...ayat kegemaran x bole bla.. ahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakaka... ak ah ler... kalu ayat penuhnya mesti ada bdn mcm botol koka kola... tapi tak berani nak ckp.. kang mak aku katok kepala aku kang... kakakkaka

      Delete
  3. fuh...sportingnye mak abang.....ekekeke....nak yang pkai jeans baju ketat rambut perang....ekekeke....wewiiit....klu mak org laen, dah lamer kena bebel tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... biasalah mak kan paham bebeno perangai anak2nya... kan? tau abg bergurau je tu.... kekekkeke

      Delete
    2. ekekeke....btul tu....mesti mak abang paham...tpi sporting sangat....

      Delete
  4. nak tegelak gak ni tapi tahan kang org cakap tak betul lak gelak sorang2 kat lebri neh..sambung gelak tutup mulut

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakaka... alaaa... ckp ah teringat citer running man... tu yg gelak sesorang tu ... kehkehkehkehkeh

      Delete
  5. Replies
    1. ye laaa... lagi ketat lagi bagus... bwahahahahaha

      Delete
  6. ko jangannn uncle,
    malu2 kang terlepasssss...hehehehe

    **alaaa uncle, nmpak gayanya aku tak termasuk ciri2 gadis idaman ko laaaa, aku suka pakai seluar batik, tak suka pakai jeans! gagagagaga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek eh... ankel tersilap taip tuuuu... sbnrnya ankel nak tulis pakai seluar batik... bukan jeans... percayalahhhhh.... kakakkaka

      Delete
  7. waa.. pelukis komik ke?

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee..

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo... bukan... pelukis main2 je ni.... kekekekke

      time kasih follow.... akan di folo nanti... huhuhuhu

      Delete
    2. ankel ni pelukis komik butang.

      Delete
    3. takk.. pelukis tiru2 komik la.... kehkehkeh

      Delete
  8. Replies
    1. huhuhu... betul... sabo... sabo... jadilah penyabo cam ankel neh... kuikuikuikui

      Delete
  9. ecehhhh....segan ler tu....nmpk cute je time uncle malu2 tersipu seribu kali...kalau sy jd mak uncle dh bantai gelak ketawa riuh rendah sekampung ^*

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakaka... ehhh... ankel mmg pemalu... tahap malu2 kuda gitu... kakakakka

      huh... kalu mak aku gelak sekampung... kompom aku lari dari rumah... kakakkakak

      Delete
  10. mak pak cik da tahu sudah dengan perangai anak bujangnya....tak payah la pak cik malu2 kuceng sangat~~ cakap je yer...=P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh... ankel malu2 kuda... mana boleh... ankel nak yg rambut perang... kehkehkehkeh

      Delete
  11. eleh..mak dah offer nak tolong tolak mentah2..jual mahal..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. halhakhakhak... mana ada jual mahal... murah je... siap deskaun lagi... kakkakakaka

      Delete
  12. Replies
    1. ehhhh... ankel bukan ubi... mana ada sengal.... sengal2 bdn adalah ni... kakakkaka

      Delete
  13. tu tolak tuah namanya.. dah mak kau setuju nak gi merisik, bagi je la green light.

    eh jap, bukan kau fanatik kat najwa latip ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakaka... mana best... dekat sgtttttt... ankel nak jauh2 sikit... ankel impikan gadis2 jepun...

      owh... najwa mmg bertakhta di hati ku... kakakkaka

      Delete
  14. Replies
    1. boleh... bolehhhh.... lelaki kan boleh kawen 4....

      Delete
    2. ingatkan dapat komen first dekat entry ni. padahal dah beratur ramai dah dkt atas :3

      Delete
    3. laaaa... ingatkan nak jadik binik first ankel.... arghhh !! melepas.... melepas....

      Delete
  15. jonni2.. jonni tak kawen lagi ka? ingatkan sudah ank dua :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... anak ankel dah 6... tapi anak org lain laaa... kakakkaka

      Delete
    2. mana boleh... kesian nanti najwa latip... kehkehkeh

      Delete
  16. kalau kau nak yang macam tu....
    agak2 nyer baju kebal apa yang nak kau pakai untuk menampung dosa isteri kau nanti?..
    heheheh...



    wehy....kalau kau berkenan nanti aku gi tolong pinang kan...hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhhhh... dah tentu aku akan bimbing diri beliau tu... menjadi lebih baik... huhuhuhuhu...

      owh... sila... sila... kalu boleh cari yg 21 tahun kebawah... dan bdn mcm botol koka kola... kehkehkehkeh

      Delete
    2. botol cocala? ambik duyunglah ankle boleh dia ajar ankle berselam.

      berselam sambil minum air ~ haha

      Delete

    3. alhamdulillah...bagus2....

      botol coca cola?....

      dalam senarai setakat ni hanya ada yang jug root beer A&W..
      boleh tak?hahahhaha

      Delete
    4. cik pensil :owh... ankel takut air... mandi pon sebulan sekali... mana boleh ngan duyung,... kakakakaka...

      eita : jug root beer ? jug pon boleyyy... ankel ok je ... kekekekkeke

      Delete
    5. hahahahhaha......kau nimaen hentam je.....

      Delete
    6. sebelum sekali ankel? memang sesuai sangat dengan duyung, baru rajin mandi nanti :p haha

      Delete
  17. Elelelele... Abang Joni mau tapiii maluuu..HAHAHA... Masih ingatkah dikau dengan ecah duhai abg joni? Lamanya xjenguk sini.. :) Miss ur writing bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasak ah... malu2 kuda... kakakkakaka

      ecah... mestilah ingat... lama ko menyepi ya.... huhuhuhu

      Delete
  18. HAHAHA . . . .owhh gitu rupanya . . .demand betul uncle jonni nie.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakaka... owh... bukan demand tapi angan2 ... kakakakka

      Delete
  19. kah3... kemain nk yg hot2 gitu... LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. owww... mestilah... mestilah nak yg mcm retis2... mestila nak yg mcm neelofa... kakakkakaka

      Delete
  20. untung mak dapat menantu pakai baju ketat..rambut perang.hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung,... mmg untung... lagi2 bila dah tua2 kerepot nanti masih pakai ketat2... rambut perang... wow... gojes gitu... kakakakaka

      Delete
  21. kekeke... uncle.. uncle..
    tp org dekt la senang uncle, hari raya kan tak payah bergaduh nk balik kg mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa... x best la... serius abg long ankel kawen sekampung.. kalu nak balik kampung jln kaki pon boleh... gila x adventure... kakakkakkaka

      Delete
  22. confirm hujung minggu ni mak ko pi merisik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak laaaa... ujung minggu ni ada event kat balai raya... maklumlah pilihanraya dah dekat... balairaya byk xtvt... kakakkakaka

      Delete
  23. wahh abg joni, minat rambut perang tuuu...jual mahal ye abg joni...hehe

    lama tak bertegur sape kat sini..mane la abg joni nk tegur kite sbb sbg joni da pemes.kann....

    ReplyDelete
  24. dapat betoi2 nanti baru ankel tau
    kata-kata boleh jadi doa..
    lalalala ~

    ReplyDelete
  25. kalau dah bertemu jodoh nnt jgn lupa jemput ya hehe

    ReplyDelete
  26. dapat betul2 macam tu baru ada akai hahaha
    ingat uncle apa yang kuar dari mulut tu doa tau

    ReplyDelete
  27. berkenan lettew.. mak dh tawar diri nk masuk minang .. apa lagii

    ReplyDelete
  28. eleehhh..cakap jer lerr berkenan..kan..kan..malu2 plakkss... hehe

    ReplyDelete
  29. Kalau wa ckp mcm tu kt mak wa memang dh kena penerajang hahahah

    ReplyDelete
  30. sebenarnya dalam hati sedang berbunga tu kan..hehehe

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger