BERCAKAP PERIHAL TEMUDUGA



Baru-baru ini ankel ada bersembang dengan rakan blogger yang kira dah agak lama jugaklah dah kenal.








Beliau sedang sedikit neves sebenarnya, kerana beliau akan menghadiri satu sesi temuduga di ibu kota keesokan harinya.







Ya, jujur ankel faham perasaannya ketika itu, tak kisahlah siapa kita sama ada kita ini seorang lelaki gagah atau sasa, kita akan tetap rasa sedikit neves.

Jadi sebagai seorang rakan, apa yang ankel mampu buat adalah dengan memberi sedikit galakan, kata-kata semangat dan juga sedikit tips untuk menghadiri temuduga.

Ankel ni bukanlah sekolah tinggi pun, tapi kalau setakat temuduga tu, taulah juga serba sedikit tentang etika atau benda-benda yang patut kita prepare sebelum menghadiri temuduga tersebut.

Jadi hari ini saja je ankel post entri ini, ye lah sesekali ingin juga berkongsi tips-tips yang mungkin akan memberi sedikit manfaat atau mungkin dapat membantu kalian yang akan menghadiri sesi temuduga. Bak kata pepatah internet, sharing is caring. 














Moral of the story : Jangan kenyit-kenyit mata masa intebiu, bahaya. Ankel berseloroh je. huhuhu






***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

53 comments:

  1. saya kenyit mata tak dapat pon. ke salah kenyit mata huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. mungkin kena tambah dgn sedikit siulan.. ataupun dgn buat bunyian spt cecncurut tu... alaaa... yg buat bunyi ciut ciut tu... kekekkekeke

      Delete
    2. huhuhu...apa daa..nt kna ketumbit bru taw..ekekkeeke
      (tumpang komen)

      Delete
    3. kekekeke... alaa.. bley pakai spek mata itam... kekekekke..

      tumpang je... tapi kene caj 50 hengget... kekkkekeke

      Delete
    4. kekeke..tanakkk ahhh...

      mahall tuuuu... wekkkkk :p

      Delete
  2. ceit~ kalau macam tu bhye la ankel...kesan jgka masa pnjg tuuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tapi mana tau jika beliau tu mmg masih bujang terang terangan... tidak ke beruntung tu... kuikuikui

      Delete
  3. xkuasa nak kenyit2 mata..tak nak amek sudah kuikui...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke... alaaa... cubalah... kalau dia tegur kenapa kenyit2 mata ckplah mata masuk habuk... kuikuikui

      Delete
  4. eh!
    uncle ni gagah lagi sasa kah??

    lalalala! (>.<)

    ReplyDelete
    Replies
    1. op kossss... op kosss... tgk ah bisep ankel ni... ketul2 tu... kekekkekekeke

      Delete
  5. Replies
    1. kekekkekeke... sila... sila... try je jgn memalu.. kuikuikui

      Delete
  6. saya kenyit kenyit mata gak.. langsung sampai sekarang dah seploh tahun interviu dia tak panggil panggil jugak..

    sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaaa... aku kan dah ckp masa tu bro... kenyit kat awek baju kuning tu... yg ko kenyit kan mamat sebelahnya buat pe... mmg ah tadak respon... kuikuikui

      Delete
  7. Replies
    1. apsal gelak plak.. ini tips yg berwibawa apa... relevan tau... kekekkekeke

      Delete
  8. Replies
    1. kaki? kaki mana bulih kenyit2... kalu keting buleh lerrr... kuikuikuikui

      Delete
  9. main mata kalo terkena pada org yg salah...sumbing la nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkekeke... alaaaa... kalu salah ckp ah mata masuk habuk... kuikuikui

      Delete
  10. kalau yg meng-inteview tu perempuan dan kita kenyit mata apa akan jadi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia kenyit balik... sila lari kuat2... kuikuikui

      Delete
  11. kalau untuk lelaki nak kenyit ape plak ankel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenyit hidung laaaaaaa... apa lagi... kenyit hidung tu kita buat hidung kita kembang kempis dlm purata kelajuan yg sedehana... kuikuikuikui

      Delete
    2. maksudnya? saya tak berapa paham. hmmmmmmmmm

      Delete
    3. hmmm.. alaaa.. kembang kempiskan hidung pada kadar kelajuan yg sekata... kan seksi tu... kekekkekeke

      Delete
  12. alah...
    x kan kenyit mata jer..
    nak tips lain..wuarghh!!!
    x kire..nak tip lain jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke.. tips lain kena jadi ahli dulu... bayar yuran pengajian sebanyak 500 hengget... kuikuikui

      Delete
    2. a la la la la long....
      a la la la la long.. long...

      lagu apa ya... lupa ankel... kuikuikui

      Delete
  13. cehhh.....baru nak ambil pen dengan kertas...kenyit mata ek?okay okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa... mula2 kenyi2 mata.. kalu ada respon angkat 2 2 kening plak... pastu buat siulan sikit... pastu buat bunyi ciut ciut tu...

      dan kalu semua tak menjadi... kenyit2kan hidung plak ye... kuikuikui

      Delete
  14. kenyit mata pun boleh ankel, tu pun kalau nak p temuduga utk mencari pasangan XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke,,... itulah namanya menyelam sambil mengintai... mana tau dapat kerja pastu dpt pakwe terus... tak ke bonus tu... kekekkekeke

      Delete
  15. bahaya kennyit kenyit mata ni..kang lebam pulak biji mata kan..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah... sepatutnta masa mengenyit mata tu siap2 sedia nak lari... mana tau kalu ada situasi yg tak dijangka... senanglah kita nak lari.. kuikuikui

      Delete
  16. yelah uncle kalau setakat kenyit mata..tak cukup tu.uncle saja rahsiakan tips yg lain2 ye.nak lagi nak lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tak boleh... tips2 lain ankel kena simpan dulu... bila ankel dah try dan terbukti keberkesanannya barulah ankel maklumkan pada umum... kuikuikui

      Delete
    2. nanti uncle bagi tips pemilihan warna contact lens yang sesuai dan juga ketebalan bulu mata palsu yang sesuai...untuk menimbulkan aura menggoda panel jemputan semasa mengenyit mata,ye.adakah memakai bulu mata macam che ta..pasti lulus interview?

      Delete
    3. kekekkeke... yep... penggunaan bulu mata bersaiz sederhana lebih relevan, krn bulu mata terlalu tebal agak berat dan akan menutup anak mata yg ayu.

      nak lagi menggoda sesuaikan warna kontek lens dgn warna tudung. Jgn lupa utk memakai peplum.

      kekekekkekeke

      Delete
  17. dah ready dah nk catat tips ankel..alih2 kenyit mata jer? hattoi.. kalo kelip-kelip mata ala-ala nk tunjuk bulu mata palsu boleh? hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke... boleh... boleh ja... alaaa mcm gadis2 korea.. bulu mata mcm kipas... kuikuikui

      Delete
  18. dah try nak kenit mata..tp bila tgk interbiuu tu dah agak berumur... mata ni tak terkelip nak kenyit..haha... terus terpejam mata ni.. ngeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekke... owh kerugian besar di situ... jika org itu berumur... kebarangkalian beliau berpangkat datuk adalah sgt tinggi... kekekkekekekkeke

      Delete
    2. alaa datuk yg ada cucu tu....xmoh arrrrrr
      hehehe

      Delete
  19. teruk benar tip kau..
    ahhahah...memang xleh ikut

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkeke... owh ini tips yg terhangat suatu masa dahulu... dan ianya masih relevan dan terbukti keberkesanannya... akekekekkekekeke

      owh... anda betul... jgn diikut tips ini... kekekkeke

      Delete
  20. hehehe....sialah jgn ikut tips itu...ekekeke...tpi klu ikut pown..at ur own risk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekkekeke.. yep... jgn diikut... ditakuti akan membawa kpd perang dunia ke 3... kekekkekekke

      Delete
    2. perang doniya....haah erk...xterpikir lak rietta...klu tukang interview lelaki....yang diinterview plak prempuan...pastu men kenyit kenyit mata...mana kena pelangkung ngn istri dia..

      Delete
  21. wahh cadangan yg bernas tu ankell...tapi kalau yg intebiu tu sama jantina jugak, takkan nak kenyit mata jugak... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... jgn... kenyit mata saja pada sesiapa yg anda terserempak... janji berlainan gendernya... akekekkekekeke

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger