AKU, MAGGI GORENG DAN FESBUK.







Sebenarnya memang tadak cerita pun, tapi takpelah buat je entri pasal masakan la ye. Owh sudah semestinya masak megi ya. Seingat ankel dah 4 kali ankel upload gambar ngan cerita pasal masakan ankel, tapi semuanya megi goreng. kuikuikui. Haaa.. inilah megi goreng ankel buat malam sabtu lalu.








Haaa.. nampak ja camtu, tapi sebenarnya banyak gila sayur campak dalam. Lagi2 kobis, banyak gak ankel boh dalam tu. Ada taugeh, kacang buncis, lobak sikit ngan timun. Agak-agaknya sedap tak? Hmmm... kira bolehlah sebab tak sampai 10 menit ini yang terjadi...








Licin daaa... kuikuikuikui. Owh tapi sebab lain mungkin ankel kelaparan malam tu. Maklumlah tadak orang kat rumah. kuikuikui.










Ankel sbnrnya tak minat fesbuk, dan beberapa kali buat, tapi tak pernah serius nak berfesbuk. Bukak delete bukak delete. kuikuikui. Tapi semalam ankel buat lagi akaun fesbuk untuk yang kesekian kalinya atas sebab-sebab yang akan disebutkan sebentar lagi.

Segala-galanya bermula lebih kurang 2 bulan lepas. Ankel ada menghantar kartun ke komik kembara ustaz. Dan tak lama lepas itu editornya iaitu Encik Azli @ Butet (bekas kartunis Ujang) ada mempelawa ankel datang ke opisnya di Sungai Buloh. Dan ankel pun pergilah.







Dan Beliau adalah seorang yang amat baik, selamba dan peramah. Setelah melihat kartun ankel dia memberi respon yang positif. Serius ankel gembira hari itu. Kemudian beliau memberi peluang untuk berfreelance ngan majalah beliau. Dan semenjak itu ankel banyak habiskan masa dok cuba lukis loose. Harap-harapnya ok lah, maklumlah ankel merapu je tau. kuikuikui.

Apapun, sebab tu lah ankel buat fesbuk tu, nak tau berita-berita terbaru dari komik tersebut. Apapun silalah like page komik tu ya. Sebab komik tu komik yang kearah islamik, memang best dan banyak sangat ilmu yang dikongsi. Silah like di sini.






***** the end*****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

56 comments:

  1. owh sebab itulah ankel busy bebenor sekarang.wah tahniah tahniah..kejap lagi kak lea serbu dan like.makin femeslah ankel lepas ni mau meraung najwa sebab dulu dia tak layan ankel he3...gurau je..

    ankel..yelah asal maggi je ankel.asal ankel je maggi.perghhh tu namanya vegetarian maggi.timun erkkk...sedap ke campur macam tu he3...ok2 nanti kak lea borong semua sayur dan masak macam resipi ankel,ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.. tak ah bz sgt, tp sdg mencuba lebih serius dlm melukis. Tq kak lea sbb like. uih... najwa latip? ankel sdg berkira-kira nak ngorat neelofa laaa... akekekekke

      kekekekke. dah ankel ni tgn bangku, megi je la tau masak pun. akekekkke. ak ah, suka sgt campak byk sayur. sbb rangup krup krap krup krap krup krap. mmmmm... maveles.. huhuhhuhu

      Delete
  2. Wah..congrats ya ankel!
    Nk sket maggi tue...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq, megi ? alamak... itu pun bungkus yg last tu. nanti ah kalu ankel singgah kedai 99 lagik, ankel beli megi lagik. akekekekkeke

      Delete
  3. wah!!!tahniah kat ankel....lepas neh upgrate sketlah...x der lah makan meggi jer....dah macam meggi pasembur jer tengok!!!!hakahakhak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq bro, owh.. ankel nak apgred hapanya. megi tu adalah mknn stok terdesak ankel. mmg x dpt dipisahkan.. kuikuikui..

      kehkehkehkeh... sedaplaaa boh timun byk2... cer try cer try... akekekekke

      Delete
  4. wahhh patut ler ankel selalu bz ehh...

    amboi..pepagi buka blog ankel..dah nampak megi goreng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui.. x ah bz mana... mencuba nasib nak lebih serius melukis la moon.. huhuhuhu

      kekekekkeke... nak? rm 4.50. sbb timun byk... akekkkekeke

      Delete
    2. mak aiii mahainya... saya x makan timun.. so, klu xletak timun..harga boleh kurang x ankel? hehehehe

      Delete
    3. huhuhuhuhu... tak mo timun... diskaun 20 sen... boleh? akekekekeke

      Delete
  5. Replies
    1. haipp !! cikgu nazha nih... mau rotan kaaaa ? huhuhu..
      x ah... ankel ada hantar, tapi loose2 biasa2 je... huhuhuhu

      Delete
  6. wahhhhhhhhhhhhh lepas ni leh aku bangga ngn kawan2..kartunis top ni la selalu komen blog aku kaakkakakaa..ok dh like..gudluck ankle!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haippp !! nak kena rotan ka stickynote? katun blom tentu lg kena terima, hakhakhakhak. top apa top? sabun basuh top?

      tq stickynote... owh tq like page tersebut.

      Delete
  7. Wah....dh nk jd kartunis....tahniah ankel...yeyyy yeyyy.....happy for you....tahniah ankel.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy.. yeayyy... yeayyy la sgt riettaaaa... huhuhu. baru nak mencuba nasib. harap2 ok lah ye... huhuhuhu

      Delete
    2. Rietta doakan kejayaan ankel yea....tpi dh fofular nnti jgn lak xhapdet blog....hehehe.....rietta cuma ada blog jer...fesbuk xdak....huhuhu....

      Delete
    3. terima kasih rietta... :) haish.. mana da fofuler2.. huhuhu

      ak ah.. ankel pon x minat fesbuk2... tapi byk benda dorang promot kat fesbuk, janji join je la fesbuk... kuikuikui

      Delete
    4. Ok...jnj ankel update blog....fesbuk utk urusan ankel tu adalah keperluan...rietta xde keperluan....itu yg mmg xnak buat ac...

      Delete
  8. fuuhhh licin lincau pinggan ankel. sedap la tu nampaknya hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. ankel kelaparan masa tu.. tu yg licin tu. kuikuikuikui

      Delete
  9. Tahniah la ankel . At least dapat juga ankel salurkan bakat ankel tu dgn lebih bermanfaat dgn cara yg tersendiri kan :p all the best ya :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... terima kasih cik ten10 tennnnnnnn.... owh sedap pulak bunyinya.. sebut lagi sekali lah.. ten10 tennnnnn... akekeke

      yep... mencuba nasib, manalah tau ankel boleh dpt lukis komik solo plak nanti. kuikuikui

      Delete
  10. wahhh..tahniah lah unkel, nanti KY singgah kat laman tu dan like, bolehlah lihat cerita terkini ekk,

    yang megi tu sedap, pandai unkel masak

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ huhuhu.. silalah like ya. tq... huhuhu

      owh.. ankel main2 campak2 ja... maklumlah perisa kan dah ada.. xyah pk garam cukup ka gula cukup ka... akekekekke

      Delete
  11. owh ankel dah maju ke depan yea...xpa xpa nanti cik like page tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mrs eyza... huhuhuhu.. owh... perut ankel masih mcm dulu2 lg.. blom maju kedepan lag.. akekekekeke..

      yep... ankel ingat nak lebih serius berkartun laa.. huhuhu

      Delete
  12. wah tahniah... memang ankel ada bakat sebenarnya... terbaik la... erk Encik Azli taw ke ankel ada blog ni? suruh la dia baca... mesti dia lagi suka... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq shaqir, harap2 menjadilah niat ankel nak melukis dgn lebih serius. huhuhuhu

      owh.. ankel ada bg link blog ni, beliau tak bg apa2 respon, ankel dapat rasakan ada sedikit kehampaan beliau itu. akekekekke

      Delete
  13. powerlah Abam Joni. perghhhh ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... mcm tau jer biseps ankel ketul2... kuikuikui..

      ceh !! power pebenda lah bro... huhuhu

      Delete
  14. pasni muncullah kartun2 ankel dalam komik tu.. maju setapak lagi ke hadapan nampaknye. ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... InsyaAllah. harap2 nya beliau terima katun2 yg ankel dah hantar sblm ini, maklumlah ankel hantar katun2 loose biasa ja, huhuhu

      huhuhu.. harapnya bukan setapak.. ankel harap boleh maju lagi bertapak-tapak... huhuhuuhu

      Delete
  15. tahniah.. tahniah... saya kalau berkunjung ke sini, duk bayangkan seperti duk belek majalah ujang atau gila2 sebb selalu rasa katun ankel sesuai sgt ngan diaorg.. tahniah byk2, and keep up ur good work ankel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sue.. huhuhu. ankel dah byk kali hantar katun kat ujang ke apo ka.. tapi sentiasa kena rijek... kuikuikui. Alhamdulillah, ada lagi komik yg sudi terima katun ankel.. huhuhuhu.. thanks ya..

      Delete
  16. semoga mendapat rahmat dariNya..amin..

    kuh kuh kuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...

      huhuhuhu,.. yep... time kasih teddy...

      Delete
  17. salam ankel.. eh ustaz..
    wow..
    lepas ni x jadi dah blog catatan abang jonni ke.. ankel jonni ke..
    wuii.. dah jadi "nasihat ustaz john..eh.. jonni.."^^
    tahniah ankel.. barakallah.. semoga minat ankel membawa kebaikan..^^(ikhlas ni..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam gee.. haipp !! nak kena rotan... huhuhuhu..
      tak lah.. ankel hantar katun2 biasa ja, normal2 gitu, sbb ankel mmg x reti nak nasihatkan org.. maklumlah ankel sendiri pun tunggang langgang... akekekekkeke..

      huhuhu.. yep.. tq gee..

      Delete
  18. fb ankel ape? meh kita nak add. nanti buleh la belanja ankel minum. haha ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akekekekeke.. ye lah, nanti ankel boh fb badge kat tepi tu, x tau ah sampai bila. sbb jujur ankel ckp ankel kureng minat fb nih. huhuhuhu..

      belanja minum? mkn tadak? akekekekkeke

      Delete
    2. sebab tau ankel makan banyak. belanja air pun air kosong jer. boleh kan? =D haha

      Delete
    3. kekekekkeke... mana boleh... kalu air kosong baik ankel dok umah je... akekkekeke

      Delete
  19. jom like my page plak ankel.. hik hik.. jemput2..

    https://www.facebook.com/cimotphotog

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke.. ye cimot dah like dah... huhhuhhu

      Delete
  20. waaaa...nanti makin glamer lah kau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. glamer la sgttttttttt... huhuhu...

      Delete
    2. jangan lupa kitaorang nanti ankel. sobs..sobss

      Delete
    3. kekekekekke.. haish.. ank lupa2 apasal.. aiyoooo... hhuhhuhu

      Delete
  21. Replies
    1. kekekeke... seingat ankel dari masa ankel kecik2 dah ada pinggan ini... kuikuikuikui

      Delete
  22. wah...lepas nie glamer ler ankel....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekekke.. haish... tadak glamer2nya lah... saja cuba nasib... huhuhuhu

      Delete
  23. Waa..bgusnye ankel.
    Nnti bleh jdik krtunis ujang.hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu... da byk kali hantar kat ujang,... kene rijek2 ja... huhuhuhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger