LEPAK DENGAN RAKAN BLOGGER


Pada hari ahad, ankel ada berjumpa rakan blogger yang dah lama ankel kenal. Ini adalah perjumpaan yang pertama kami. Saja je nak lepak sembang-sembang jap. Namun pada malam tu ankel ada bercakap dengan beliau, dan beliau ada mengatakan...









owh.. ankel tersilap taip kat dialog tu, patutnya terkejut bukan terkejuy, hmmm... lantaklah. Ok kita sambung citer balik, apapun beliau ada menyatakan yang beliau adalah seorang yang sangat pemalu.

Namun ankel agak kurang percaya kerana selama ankel bersembang dengan beliau, beliau adalah seorang yang sangat peramah, berbudi bahasa dan sangat kelakar. Jadi ankel memang tak percaya beliau seorang yang pemalu. Dan pada hari kami berjumpa...







Yep !! memang terbukti beliau seorang yang sangat pemalu. Namun ankel sedikit pun tidak hairan sebenarnya, kerana perwatakan seseorang di blog mahupun telefon tidak mencerminkan peribadi sebenar orang itu. Jika didalam blog beliau seorang yang sangat kelakar dan selamba tidak bermakna di luar pun sama. Ankel percaya semua ini kerana pada hakikatnya ankel sendiri pun adalah seorang lelaki yang sangat pemalu. serius..

Namun disebabkan situasi tersebut, ankel terpaksa berubah, dan buang semua rasa malu ankel dan mula berbicara dengan selamba seolah-olah dah mengenali beliau begitu lama. Ye lah kalau dua-dua dok malu dok diam memang komfomlah tak berbunyi langsunglah perjumpaan itu. Yang ada cuma bunyi cengkerik ja...... krikk... krikk... krikkk... 

Jadi ankel pun berbual dengan penuh selamba dan tanpa ada rasa sedikit keraguan pun.. konfiden gitu...








Moral of the story : Ankel dapat rasakan beliau takkan mahu lepak dengan ankel lagi lepas ini. kuikuikuikui.








***** the end ******

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

51 comments:

  1. kah3... btw, lepas ni identiti ankel yg sebenar bakal tersebar.. hehehe... siapakah ankel di dunia luar?? eh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... tak ah... malu ah. ankel ni hanyalah seorg lelaki pemalu yg bersembunyi di balik monitor dan kibod... kuikuikuikui

      Delete
  2. Replies
    1. tak ah... saja je lepak2 ngan kwn blog yg da kenal lama... huhuhu

      Delete
  3. ankel ni..terkejuy saya tau:-D kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... hampeh ko cikgu nazha... kehkehkehkeh

      Delete
  4. hahaaha! acamtu juga bila sy jumpa dgn rakan blogger puan merah itu jambu sebelum2 ni.. walaupun kami sesama perempuan, sifat malu itu tiba2 ada wakakaka. waksegen lagilah. XD

    klo xnak org rasa kekok ngn akel, update la satu gambar, bolehla sipolan & sipolan berpraktis bdepan2 dari muka ke muka. kih3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui.. ak ah.. malu kan? maklumlah baru kenai kan? huhuhu

      aish... x mau ah... ankel ni tak hemsem... malu... kuikuikuikui

      Delete
  5. ekekeke....nakal juga ankel nie....alaa...xkan larr sampai dah xmo jumpa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... harap2nya takde la kan... tapi kalu dah dpt kejutan budaya rasanya da tanak kot... akekekekkee\

      Delete
    2. Hehehe...kejutan budaya itu kdang kala adalah perlu dan menjadi kenangan terindah....alaa..mesti dia oknye....kan kan kan....mesti dia nak lg jumpa ankel...

      Delete
    3. kekekekeke.. ak ah... tapi menurut firasat dan pengamatan ankel... kompom tanak lagi dah... akekekkeke

      Delete
    4. Uiks....ankel ada firasat jugak erk....hehehe.....xpe xpe....moga segalanya baek baek sahaja....

      Delete
  6. hahaahhahaaha kansel dah blogger lain klu nak jumpa ankel lepas ni..ngeri2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekekeke... takde ah ngerinya... ankel ni baik tau... serius... akekekkeke

      Delete
  7. waaa ankel pergi dating ekk...hikhik... cian dia ankel buat macam tue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... alaaa.. melawak je.. saja nak usik2 beliau.. akekekkeke

      Delete
  8. hahaha.. ewahh.. gi dating ke ape.. tapi btui la.. banyak blogger yang ramah dalam blog tapi hakikatnya pendiam dekat luar.. kuikuikui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikui... ak ah.. betui... ankel pun camtyu.. pemalu sbnrnya... akekekekeke

      Delete
  9. ankel pemalu??? terkejuy saya baca stetmen tu. hahaha~ ;P

    p/s: ceh... kuar detim la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa... ni lg sorang... hampeh tul.. kuikuikuikui

      takkk... bukan detim... jalam2 ja... kuikuikui

      Delete
  10. langkah pertama. Slow & steady...

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah la kak... saya jln kengkang sikit... maklumlah dulu kecik2 rajin main bola... kuikuikui

      Delete
  11. yelah ankel...kak lea dulu pun pernah join gathering anak kembar kat putrajaya.semua blogger femes2..bila jumpa perghh kelu lidah berkata2...malu seperti daun semalu yang dikuis2..

    ankel alah tak aci kitorang nak jugak jumpa ankel...nak jugak nak jugak.ankel yang kat page fb,ankel share baru2 ni..nanti kitorang dapatlah tengok wajah ankle yang sebenarnya ye...alah tau ankel memang seorang yang manis rupanya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikuikui... ak ah... malu kan? segan ah bila jumpa bloger depan2... kuikuikuikui

      kekekekeke... owh tidak.. ankel pemalu laaa.. tadaknya ankel nak letak gambo real kat tenet. malu... x hemsem.. huhuhu

      Delete
  12. Replies
    1. kuikuikui... entah ah... neelofa tak ajak2 ankel deting lagui... sibuk kot... kuikuikuikui

      Delete
  13. sama lah dengan aku..aku pun pemalu..hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... pemalu la sgt eita oiiii... x caya aku... kuikuikuikui

      Delete
    2. percayaaaaalah........(ala2 siti gitu)
      hahahha

      Delete
    3. mmm.. mutu nyanyian tak meningkat, picing kelaut, pemilihan lagu yg x sesuai dgn kebolehan awak... harapnya masih ada penonton dirumah yg akan mengundi anda... terima kasih...

      akekekekkeke

      Delete
  14. Ankel pemalu??nk gelak golek2 nie..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pemalu ah... serius.. tahap malu2 kuda tau... akekkekeke

      Delete
    2. kuikuikui... ye ah... pemalu sgt sgt sgt sgt... malu2 kuda ah... huhuhuhu

      Delete
  15. wow.. ankel maju eh sekarang.. amboi2..boi2~~
    dah boleh dah tu..wakakaka..
    saya ni.. hmmm.. pemalu xlah.. pengganas ye kot..wakakaka..

    p/s: kalau dentist pemalu.. tak tahulah cane..hmmm..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh... kata najwa latip... najwa latip mana boleh malu2... kena ah yakin dan steady... kan? akekekkekeke...

      semua dentist pemalu arrrr.. tu sbb dorang dok pakai mask bila keje... kan? akekkekekeke

      Delete
    2. mana ade najwa.. tu ilusi mak cik gigi palsu jer tu.. saya sehensem sizuka tau..dush!!

      x lah.. sebab senyuman kitorang mahal..wakakaka..^^

      Delete
    3. oooo... mungkin hang bg biug terlebih kot... sampai berilusi makcik tu... kesian dia... akekkekekeke

      ooo... ingatkan sbb rongak.... kuikuikuikui

      Delete
  16. wakakakaka....benarkah???eleh!!!!!ankel malu dengan awek kot!!!!cube bayangkan awek tuh liv tailor ker....mesti x der rase malu lagik...tergoda trusss....wakakaka!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... pemalu... ankel ni pemalu tau... jumpa awek dok tunduk ja, kaki kuis2 tanah... pemalu sgt tau... akekekekke

      Delete
  17. amboi sakan ankel. mcm mnalah si blogger tu tak malu kalau berjumpa dua je dengan ankel? ingat.. akan ada orang ke tiga. haha =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke... ankel lg rela jumpa ber2 ja... kalu dia ajak kwn2.. lagi ah kekok ankel... kuikuikui..

      kuikuikui.. ak ah... tapi dok tmpt awam ya.. kuikuikui

      Delete
  18. terkejuy pon boleh.. keh keh....

    ehh btol la ankel... saya pon camtu gak.. kalo dalam blog, fb, ckp dalam tepon, sangat laa peramah.. tp bila face 2 face.. mmg sangat pemalu gitu..gadis ayu... keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je kan? elehhh... saja bebudak yg komen2 kat atas tu dengki... akekekekeke

      kekekeke... biasalah.. normal kan? bila brckp kat blog bley je ramah mesra, bila face 2 face... aiyoooo... ketaq lutut... akekekekke

      Delete
  19. jumpa awek blogger...

    fiwiiittttttt!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa... biasa... ankel ni pantang je nampak dahi licin nih... akekekekkeke.. gurau jeeeeeeeee.... kuikuikui

      Delete
  20. bila dah jumpa lidah kelu untuk berkata-kata........hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke.. ak ah.. fes taim jumpa.. segan ler... huhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger