NORMAL DAN TAK NORMAL (part 4)


Memang normal bila demam, kita makan ubat...







Tapi memanglah tak normal kalau ubat yang dimakan tu adalah ubat nyamuk....







Apatah lagi ubat gegat...






Moral of the story : Ubat nyamuk dan ubat gegat bukan untuk dimakan ya anak-anak. Sekian terima kasih...


Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

16 comments:

  1. heh heh heh..baru nak buat entri pasal ni..

    selain dari ubat nyamuk dan ubat gegat, ubat pensil (pensil tekan-tekan) dan ubat stapler pun bukanlah kategori ubat yang boleh dimakan ya anak anik..

    wassalam

    ReplyDelete
  2. Ini totally tidak normal! Tak semua yang bernama ubat boleh di makan begitu sahaja..mungkin patut direbus dulu ke..erkk :p

    ReplyDelete
  3. kalau terasa diri tu nyamuk atau lipas, boleh la kot try makan. hohoho~
    tapi ubat2 ni jadi normal untuk dimakan bila ada yang terasa macam nak bunuh diri.

    cakap pasal demam, memang sekarang ni tengah musim kan? koff koff..

    ReplyDelete
  4. kah kah kah..memang tak normal mkn ubat gegat gn ubt nymok..

    ReplyDelete
  5. Ubat Gigi boleh telan, tapi tak leh makan.. aaaa gitu.. koh koh koh


    Aku lapo beger bako.. saje bagitau

    ReplyDelete
  6. Kite baru lepas makan ubat nyamuk ..hahhh..lega nyamuk tak dekat ... mekasih ankel..

    ReplyDelete
  7. Hahah.. Begitu juga dgn ubat jentik2... Ubat gigi... Serta ubat penghalau semut.. Hahaha

    ReplyDelete
  8. ubat gegat celup coklat sedap woooo!! rasa macam coklat mint.. cuba la

    ReplyDelete
  9. orang yng tak betol je makan semua tu....

    ReplyDelete
  10. Obat ggat...bru tingat...dlm pencarian...nk letak dalam lemari...hehehe...

    ReplyDelete
  11. He3.. tapi teman pernah dengar ada budak makan ubat nyamuk, tapi kuasa Allah.. hidup lagi dia..

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger