NORMAL DAN TAK NORMAL (part 4)


Memang normal bila demam, kita makan ubat...







Tapi memanglah tak normal kalau ubat yang dimakan tu adalah ubat nyamuk....







Apatah lagi ubat gegat...






Moral of the story : Ubat nyamuk dan ubat gegat bukan untuk dimakan ya anak-anak. Sekian terima kasih...


Comments

  1. heh heh heh..baru nak buat entri pasal ni..

    selain dari ubat nyamuk dan ubat gegat, ubat pensil (pensil tekan-tekan) dan ubat stapler pun bukanlah kategori ubat yang boleh dimakan ya anak anik..

    wassalam

    ReplyDelete
  2. Ini totally tidak normal! Tak semua yang bernama ubat boleh di makan begitu sahaja..mungkin patut direbus dulu ke..erkk :p

    ReplyDelete
  3. kalau terasa diri tu nyamuk atau lipas, boleh la kot try makan. hohoho~
    tapi ubat2 ni jadi normal untuk dimakan bila ada yang terasa macam nak bunuh diri.

    cakap pasal demam, memang sekarang ni tengah musim kan? koff koff..

    ReplyDelete
  4. kah kah kah..memang tak normal mkn ubat gegat gn ubt nymok..

    ReplyDelete
  5. kah kah kah~ ubat gegat hahaha.

    ReplyDelete
  6. Ubat Gigi boleh telan, tapi tak leh makan.. aaaa gitu.. koh koh koh


    Aku lapo beger bako.. saje bagitau

    ReplyDelete
  7. Kite baru lepas makan ubat nyamuk ..hahhh..lega nyamuk tak dekat ... mekasih ankel..

    ReplyDelete
  8. Dahsyat gila nk bg mkn ubt gegat

    ReplyDelete
  9. Hahah.. Begitu juga dgn ubat jentik2... Ubat gigi... Serta ubat penghalau semut.. Hahaha

    ReplyDelete
  10. ubat gegat celup coklat sedap woooo!! rasa macam coklat mint.. cuba la

    ReplyDelete
  11. orang yng tak betol je makan semua tu....

    ReplyDelete
  12. Obat ggat...bru tingat...dlm pencarian...nk letak dalam lemari...hehehe...

    ReplyDelete
  13. He3.. tapi teman pernah dengar ada budak makan ubat nyamuk, tapi kuasa Allah.. hidup lagi dia..

    ReplyDelete

Post a Comment

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.