SEINDAH KASIH SEPASANG SELIPAR

 
 
 
 
 
 
        Selipar, alas kaki yang amat selesa, lembut dan ringan di pakai. Ankel sendiri sering memakai selipar ke tempat kerja. Walau dah banyak kali kena marah, ankel tetap memakai selipar. Dan minggu lepas situasinya sama... kena marah sebab pakai selipar.
 
            Begitu juga sahabat ankel kat tempat kerja yang bernama Sham, dia juga suka memakai selipar. Selain digunakan sebagai alas kaki, ankel gunakannya juga sebagai alat untuk menyeksa sahabat ankel jika dia mengenakan ankel, membahan atau membuat loyar yang buruk. Ya, sejujurnya memang ankel baling beliau dengan selipar ankel itu.
 
 
 
 
 
 
 
 
         Jangan risau, tidak pernah berlaku sebarang kecederaan di sepanjang aksi tersebut, ini kerana ia hanyalah balingan manja yang sebenarnya tidak baling tepat pun. Owh tapi memang ada yang kena, dan akibatnya beliau ambik selipar tu dan baling jauh-jauh. Kurang asam punya member, tiada kesedaran sivik langsung. Itu sahaja yang mampu ankel ungkapkan
 
          Dipendekkan cerita, minggu lepas ankel kena marah lagi, ya... puncanya.. selipar..
 
 
 
 
 
 
 
Tapi kali ini.. ankel bersikap lebih
terbuka dengan menerima teguran itu..
 
 
 
 
 
 
 
               Ankel bukan takde kasut, ada.. tapi kasut ankel kasut safety but yang pattern kasut jalan. Gila berat. Tapi smart gila macam kasut but Dr Cardin gitu. Tak daya nak pakai hari-hari. Boleh kecut jari-jari kaki ankel nanti. Jadi terpaksalah cari kasut jenis kain yang ringan dan selesa. Dan yang paling penting murah bawah rm 30. Jadi misi pencarian kasut pun bermula....
 
 
                Jadi ankel pun pergi kedai kasut kat Pekan Banting nu, ankel pun belek-belek kasut-kasut yang ada, dan akhirnya hati ankel terpaut pada sepasang kasut yang mengingatkan ankel pada zaman muda-muda dulu. Jadi ankel pun cubalah... Ternyata kasut tersebut...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            Kasut itu benar-benar memikat hati ankel, ya ianya begitu berkuasa sekali. seolah-olah memberi tenaga tambahan pada ankel. Kini ankel memakai kasut tersebut ke tempat kerja hari-hari. Dan langkah ankel semakin laju dan ringan. Setiap langkah ankel begitu bertenaga sekali, seolah-olah ankel sentiasa berlari...
 
 
 
 
 
 
mohon bayangkan gambar diatas adalah
gambar seorang awek seksi yang cantik
persis emma Watson...
 
 
 
 
 
Owh dan ini adalah gambar kasut tersebut..
Kasut carefree tapak hijau, sama macam yang ankel
pernah pakai main takraw masa muda-muda dahulu..
 
 
 
Harga : rm 22
Kepuasan : Tidak terhingga









Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

29 comments:

  1. hahahahahaha ankel2, pakai kasut pun malas :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. tah ankel suka pakai selipar.. senang.. selesa.. huhuhuhuu

      Delete
  2. hahaha, kasut ni memang buat semua orang terasa muda la ankel. boss suruh pakai kasut, bantai ler kasut apa pun..hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.. yep.. ankel paham perasaan itu.. huhuhu.. skrg ankel rasa tersgtlah muda... kuikuikuikui

      Delete
  3. PILIH KASUT YG MENYELESAKAN KAKI PEMAKAINYA...TAPI RASA XSEMPAT NK BUKA UTK DIBALING KWN YG MENYAKITKAN HATI TU DAH LARI DULU HEH..HEH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. ak ah.. letih kalu kaki x selesa.. tu yg carik kasut ringan2 tu.. huhuhuhu

      hakhakhak.. tu lah... kena standby brg lain nak baling... huhuhuhuhu

      Delete
  4. comel kasut tu...mmg lejen design dia...smpai skank tetap stailo...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah.. kasut main takraw... yg penting selesa... kennnn... huhuhuhuhuhu

      Delete
  5. Replies
    1. hahahaaha.. ak ah.. terasa sgt muda... kuikuikui

      Delete
  6. eleh berapa lama je tu patuh pakai kasut? :P haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu... lamaaaaaaa... errr... dah standby selipar sbnrnya.. bley tukar2...

      kakakakakakakakkakakaka

      Delete
  7. em. berapa hari boleh tahan pakai kasut tu? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha.. tah lah... pakai bila ada bos je kot... akekekekekkeke

      Delete
  8. sama je macam kasut datin aku wat gi keje...dia pun macam kau jugak..beli kasut lain taknak..nak jugak paka kasut tu jugak..x faham aku dengan orang laki ni..dah koyak pun masih nak pakai jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha... kasut tu dah selesa sgt kot... sayang sgt nak tukar....
      suh dia pakai kasut tumit.. nak kot... kuikuikuikui

      Delete
  9. Skirt itewww... skirt itewww... wakakakakaka

    ReplyDelete
  10. hahahha... ape daaa... patutlah ringan...
    angkel duduk Banting ker?.. bila nak ngeteh sesama? koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekeke... eleh.. ko dok sepang kennnnn?
      kalu ang tu mompan.. lamo dah ankel repeat ajak ngeteh... kuikuikuikui

      Delete
  11. Replies
    1. hakahkahkahkahk.. blom ada org minangggggggggg lgi. huhuhuhu

      Delete
  12. Betul laa ankel.
    Kasut boleh buat hati purba berasa muda oo...
    Aku bila pakai kasut kanvas je terus rasa muda-mudi bertemasya dan menari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhaha.. betuiii.. betuiii.. ankel rasa cam 18 ja skrg,,, kikikikikiki
      oiii.. melampau tu sampai menari-nari... huhuhuhu

      Delete
  13. Replies
    1. haipppp... kasut baru aeriiiii... baru... 22 hengget... siap kotak lagik... kakakakkaka

      Delete
  14. hebat betul kasut tu..kasut legend tu ankel.

    ReplyDelete
  15. huish..kasut tu memang lejen lah ankel. sangat selesa pakai kasut tu walaupun berbaju kurung.

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger