DALAM GARANG ADA TAMAN...

   Ankel selalu cakap yang bos ankel garang gila. memang betui. Kalau kena marah memang tekanan perasaan jawabnya. Tapi disebalik garang beliau, ada tersorok kebaikan-kebaikan. 

    Salah satunya, beliau takkan pecat pekerja beliau. Walaupun prestasi kerja orang itu dah di tahap patut kena campak lombong. Beliau akan bagi peluang lagi dan lagi dan lagi dan lagi untuk memperbaiki keadaan.

    Jika dah tak boleh blah dia akan hold gaji, takkan bank in kan gaji, tapi kena ambik gaji cash di tangan beliau. Maksudnya orang itu kena berjumpa beliau tiap-tiap bulan untuk ambil gaji. Dan natijahnya...










         Natijahnya kenalah bambu kaw kaw. Akekekeke. Awal tahun bos ankel kena desak untuk berhentikan sorang mamat nih. Sebab dah tak boleh buat apa bos ankel pon meminta budak tu resign. Tapi budak tu tak mau resign. Dan beliau masih kerja sampai sekarang. wakakakakaka. 

      Ya. kisah benar. Pekerja diberhentikan tapi dia cakap kat bos dia nak kerja lagi. Dan masih berkerja lagi. huhu. Tapi komfom lepas ini takkan naik gaji atau dapat bonus lagi. Itu pasti... huhuhu.

                                      kbai..

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

8 comments:

  1. simpan pekerja bermasalah ni tak baik utk environment kerja, especially antara rakan sekerja. just my limaploh sen,limaploh sen haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ak ah. Setuju. Tapi dah bos ankel cenggitu. Buang pekerja tapi pekerja tanak berenti. Masih keje.. Lawak siot. Akekekekeke

      Delete
  2. pekerja tak nak berenti...boss plak pening camne nak berentikan dia...hihi...kesian dia..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Tu lah. Dia selalu ckp. Dia tanak kacau periuk nasi org.. Tp org selalu kacau periuk nasi dia.. Akekekeekeke

      Delete
  3. pekerja tak tahu malu tu. hahahaha. kalau saya kena diberhentikan kerja. menangis ayak mata satu baldi. kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Entohler.. Da dibagi peluang kali ke brp tah. Wakakaka. Kalau ankel serius segan.. Akekeke

      Delete
  4. Bagus bos Ankel ni.
    Nanti giliran Ankel jadi bos, Ankel kena contohi bos Ankel ni.
    Kasi bakar sampai rentung. Hehehe

    ReplyDelete
  5. dalam garang ada baiknya juga kan..tapi kalau kena fire je memang rentung

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger