Hari ini hari apa....



               Hari ini aku tidur betul-betul nyenyak, mungkin sebab hujan malam tadi. Atau mungkin sebab aku kepenatan.... Atau mungkin sebab aku tak cukup tidur. Malam tadi aku baring je terus lelap.... sedar-sedar dah pagi.

          Tengok-tengok jam dah dekat pukul 7.... apalagi... bergegas  bangun pegi bilik air. Aku terus ambik gayung ... terus siram air kat badan... perghhh.... gile sejuk airnya. Aku mandi cepat-cepat.... langsung lari ke bilik... Pastu kat bilik  baru ingat. Aku belum gosok gigi.... lari balik ke bilik air... gosok gigi plak. Siap gosok gigi... lari balik ke bilik, cari baju plak. Maklumlah nak gi keje... dah lambat.


           Pastu aku dengar henpon aku bunyi tett.. tett... ada sms atau call tak berjawab. Maklumlah aku tidur sakan... langsung tak dengar henset bunyi... Aku angkat henpon aku, aku tengok ada sms. Sms dari kawan keje aku si Nizam.... dia tulis "Nak ikut aku mancing esok.. kalu sudi.. tepon aku k "





         
                         Lepas tu aku tengok kat henpon N70 buruk aku tu...  su 17/10/2010.... Laaa... hari ahad rupanya. Hari ahad public holiday... mana ada keje dol.... Rasa nak hempas henset pon ada.



Haaa... ini cerita betul... bukan dongeng atau tahyul. Mati-mati hari ini aku ingat hari isnin......

Maklumlah aku sabtu dan ahad cuti... camtulah gamaknya...

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

16 comments:

  1. ..hehehe..kes tipah terpedaya..naseb baik lom sampai tempat keje..hihih

    ReplyDelete
  2. itule paseinye .....tido tak hengat duniye...... kekeke.....nasib baik le tak terbangon haghi ahad minggu depannye.....

    ReplyDelete
  3. tue la tido tak basuh kaki dan tak bace doa tido..kan dah lupa...hahaha

    p/s: aku ngumpat ko dalam blog aku..padam muka..hahaha

    ReplyDelete
  4. MyZone~theUn4given... tak baik ko gelakkan aku.. aku betul2 kelam kabut wooo...


    DkosongLapan... kalo bangun ahad minggu depan .. itu bukan tido... itu koma...


    MaWaDDaH... Haah... dahlah tido x baca doa... cuma pakai spenda plak tu... x senonoh tol la aku nih...


    Aku dah baca entri ko... selalu aku masuk baca... terima kasih... ko buat aku terharu... aku.. aku... aku rasa nak nagis pun ada...

    ReplyDelete
  5. biasa la Encik Gorilla. ;-P xcited bekerja katakan..kui3..;-]

    ReplyDelete
  6. Aaja Zainuddin.... cehh... tak pernahnye aku excited gi keje.. excited nak cuti ada...

    ReplyDelete
  7. ..hari ni pi keje x??jgn wat2 lupa ingat hari ahad lak!!!wakakaaka....

    ReplyDelete
  8. uikss..benda xsenonoh pun nak cakap kat aku..xmalu...hahaha

    encik gorilla jgn la nangis..nah tisu lap hingus...buruk sgt nampak...:p

    ReplyDelete
  9. MyZone~the Un4given.... pegi... tapi sampai lambat la plak... overdose...



    MaWaDDaH... terima kasih... sprotttt... nah ambik balik tisu ko...

    aku biasa ... selamber jer...

    wei ambika tisu ko nih...

    ReplyDelete
  10. xmo aku tisu tue..yarrkk, ade kaler kuning2 ijau...

    larriikkk

    ReplyDelete
  11. MaWaDDaH... Ambikla balik tisu ko nih... Cis dah lari plak... malas nak kejar nih...

    Hmmm... kejar jugaklah...

    mawaddah... woi.. jgn la lari... woi.. ambiklah tisu ko nih... yah.. yah... yah.. (sambil lari lintang pukang)

    ReplyDelete
  12. ..adoi..overdose apesal??tertelan telur burung puyuh ker hape??hihihi

    ReplyDelete
  13. MyZone~theUn4given.... aku tido lewat.... men game lh....

    ReplyDelete
  14. kau tido pakai spender? bapak kebaratan kau ni. org laki tido telanjang je, kasi angin sikit sama burung. hahhahaha. mandi pon telanjang dlm umah pon telanjang. nak save pakaian. bujang katakan.

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger