minggu yg biasa.....

               Sebenarnya tiada apa pun yg menarik berlaku sepanjang minggu ini, segala-galanya biasa-biasa aje. Pagi pegi keje... petang balik... main internet pastu tidur terlentang. Mcm tulah rutin harian aku. Cuma kat tempat keje ada seronok sikit... sikit je tak banyak mana pon.  Maklumla ada ramai gadis datang interview keje.









                   Yang buatkan seronok bukan apa.... kelakar tengok perangai bebudak kat situ. Macam tak pernah jumpa pompuan. Lagi-lagi si Butak... buat selamba die je. Diorang datang interview untuk kekosongan kat bahagian opis.... sebab org sebelumnya dah berenti. biasakla... kes tak tahan telinga. Asyik-asyik kene marah... sapa yg tahan kan. Itupun dia keje tak sampai setahun. Aku ingat lagi kali pertama budak tu datang keje.... Benda ni memang aku tak boleh lupa sampai bila-bila.




Oleh sebab aku tak suka guna nama betul dalam  blog aku nih...aku gunakan nama samaran je. Aku namakan dia Kelly Clarkson.

Kelly Clarkson (bukan nama sebenar) ni ... mmmm.... jenis yg selamba, ceria gitu. senang di bawak berborak... peramah la senang citer.

Tapi tulah dia senang tensen... bila kena marah je terus hilang mood. Sepanjang hari muka ketat.  Duk diam je... langsung tak bersuara. Sampaikan nak tegur pon malas.... takut kena tamparan wanita.


           Tapi kalau budak-budak lain dah biasa sangat ngan perangai bos tu. Memanjang nak marah org. Kalau boleh tong sampah pon nak di marahnye.

           Berbalik pada kisah Kelly Clarkson (bukan nama sebenar) ni. Apa yang buat aku tak boleh lupa pasal hari pertama dia keje... masa dia dikenalkan ngan pekerja pompuan... dia salam... dgn pekerja laki... dia pun salam.

          Tu lah yg buat aku garu kepala jap.... Ngan budak laki tak payahlah salam. Dah lah semua laki yg keje kat situ jenis hidung belang.... Jenis gatal, pantang nampak dahi licin sikit. Cuma aku sorang je yg baik kat situ...  Aku bukan hidung belang.... aku hidung kembang. 


              Tapi bila Kelly Clarkson (paham-paham sendiri lah ye) sampai kat aku... dia pun senyum .... pastu hulur tangan..... dengan agak keberatan.... aku pun sambutlah tangan dia.....










                 Macam terkena kejutan elektrik.... mmmm..... gila lembut tangan dia. Kalau boleh aku tak nak lepas tangan dia tu. kehkehkeh...     Tapi tu lah.. moga dia dapat keje kat tempat yg lebih bagus.

                                                   FIN....

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

22 comments:

  1. bile la ko nak lukis muka aku jadi kartun.. sob2..

    ReplyDelete
  2. hahahah.
    igtkan tak sambut huluran salam tu,rupenye salam jugak eh??

    ReplyDelete
  3. hahahaha..abg jonni..abg jonni..ku sangka hidung je yg kembang,berbelang jugak rupanya...hikhik..jgn mare

    p/s:..thanx sbb tolong nk pelangkung bdk tu..hihhi

    ReplyDelete
  4. wahh..kejutan letrik...sib baik tak pengsan kan...

    aisshhh...confirm tangan tu tak basuh seminggu...hahaha

    ReplyDelete
  5. berbelang2 idung abg jonni yer..kah kah

    ReplyDelete
  6. hamzah ian.. to be honest.. Acecece..speaking london plak.. dah try lukis muka kawan... tak menjadi.. sbnrnya bakat aku lebih kpd menyanyi..

    Si gadis bunga... mestlah... rugilah tak sambut.. ehehehe.

    MyZone~theUn4given.. ehehehe.. kalo aku tak sambut.. kecik ati pulak budak tu kang.. k kene paham.. aku terpaksa...



    MaWaDDaH...tulah.. sampai tegak-tegak rambut aku... aku nak salam ko boleh...

    takdelah seminggu... 2 3 tahun jugaklah tak basuh...

    ReplyDelete
  7. kah kah kah..

    Keli klakson ek.. Boleh tahan..

    Ok, abang jonni baik.. Hihi..

    ReplyDelete
  8. nak salam aku?? rasa pelempang aku dulu..hahahaha

    ReplyDelete
  9. cplud miera... ahahak... berbelang kuda belang namanya...

    Raja Fiqri... ko sorang je yg memahami aku... tq sbb kata aku baik...

    echah mashuri... ahak ahak ahak...
    sengal pun sengallah janji rock...

    MaWaDDah... mak oiii... gila garang... ahahak...

    ReplyDelete
  10. sangke aku tentu budok tu akan diberi tazkirah ringkas .. ghupe-ghupenye... err..pssst....betui ke lembut bang jonni..?

    ReplyDelete
  11. garang takpe...asalkan baik...

    hahaha

    ReplyDelete
  12. a.samad jaafar... fulamak bro... punyalah lembut... sampaikan kena kejutan letrik.... ehehehe...



    MaWaDDaH.... ye la tu... ko mmg baik... peramah... dan sebagainyalah....

    wei... aku nak salam ngan ko boleh tak.... alah... sbg tanda terima kasih... bolehla... bolehla...

    ReplyDelete
  13. thanks puji aku...;) puji2 tu ada makna tue...hehehe


    nak salam aku?? bolehhh...bolehhh...

    bolehhhh blaahhhh....

    hahahaha

    ReplyDelete
  14. Hi Bro,
    Ha'aa..mcm kata si gadis bunga...ingatkan tak nak sambut salam tu, rupanya sambut. Dah gitu genggan erat2 pulak tu....

    ada peluang ye tak hehe..

    ReplyDelete
  15. pas salam ngan kelly clarkson mst hdp lagi1000x kembang kan.hehe

    ReplyDelete
  16. dayah snow heuka... apa yg klako...
    citer la sikit...

    MaWaDDaH... Ciss... dia tau upernye... dush (sambil tumbuk dinding).. ehehehe...

    menyesal aku puji.. kembang idung la tu....

    hahahaha.... gila garang... takut aku...


    AbgJas.... lama menghilang... gi mana.... takde... sbnrnya aku terpaksa.... ehehehe... boleh caya ke?...


    Cikngah... mana la aku tau Kelly Clarkson gi mana... hilang tanpa berita...

    ReplyDelete
  17. ahahahaha . bukan hidung belang tp hidung kembang . tak boleh blaa . buruk je bayangan nye . kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... dah mmg hidung kembang,... nak buat camne... huhuhu

      Delete
  18. apa agaknya jadi pada Kelly Clarkson tue.. agak agak dia kena karen jugak tak?

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger