pukul 3 pagi....

            Sedang aku leka main game, aku terfikir.... pukul berapa ni ek... Lalu ku capai henponku dan kulihat.. pukul 3 pagi. Tak sangka boleh aku tak sedar akan waktu. Maklumlah.... esok aku tak keje, jadi melantak game lah.


         Tiba-tiba aku rasa perutku laparlah plak. Baru aku teringat... aku tak makan lagi malam tadi. Lepastu aku terus ke dapur.... nak tengok.. kalau2 ada apa2 boleh dimakan. Haram... satu benda pon takde.


           Hmmm.... ke kedai mamak la jawabnya. Tak jauh dari rumah aku ada kedai mamak yang buka 24 jam. Dapat makan mee goreng ke... nasi goreng ayam ke... mesti sedap. tapi tu lah niat nak pegi keluar tu ada.... tapi masih duduk je tak bangun-bangun. Rasa malaslah plak. Leceh plak nak keluar pepagi buta nih. Pikir punya pikir.... hmmm.... aku nak buat nasi goreng je. Takyah kuar rumah... takyah kuar duit.... kan jimat tu.



            Lalu aku pun pegi ke dapur balik. Aku bukak periuk nasi..... Nak goreng nasi apekejadah.... nasi pun takde. Last-last aku buat benda yang paling senang dan sedap.....







                Masak megi ler. Habis apa benda aku jumpa aku campak masuk dalam megi. Yang wajib ada... cili besar ler... baru sedap. Masa perut lapar macam nih nampak apa pun selera... megi pon megilah janji kenyang....




                       Pukul 4 pagi. Dok makan megi depan komputer sambil lukis sikit untuk muatkan dalam entri ini. Sukcita di maklumkan megi yang aku buat tawar... tapi balun je lah.







                         Lepas makan aku terus tulis entri nih.... publish... dan aku pun tidur. Rasa-rasa dalam pukul 5. Mata aku dah betul-betul sewel... ngantuk bagai nak gila. Jadi aku pun masuk tidur.

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

18 comments:

  1. main games tak hingat...cian kat perut tuh...

    megi pun megi la..janji kenyang...ahakss...

    letak air banyak, sbb tu tawar...

    megi pun tak reti masak?? hahaha

    ReplyDelete
  2. waaaah!! gambar real la.. ingt en gorilla lukis jugak megi tu.. ni maen game pe ni bro, warcraft ke.. tapi siyes megi tu nmpak sedap giler.. bile la aku nak dpt masak megi rupe camtu..

    ReplyDelete
  3. lah,awat abang jonni tak buat qiyyam sekali?
    hahaha ;)

    ReplyDelete
  4. lawak2..boleh ye meggi tawar..
    haha..nanti jgn lupe letak garam..
    ;-]

    ReplyDelete
  5. MaWaDDaH... hari lain tak dpt main... hujung2 minggu la belasah tak hingat...

    gelak... gelak... aku balun je... janji boleh mkn..



    example010.... main age of empire 3... lama tak main... langsung hilang ingatan..

    nampak je sedap... tak sedap mana pon sbnrnya...



    si gadis bunga.... habis.. main game sampai hilang ingatan... tu la jawabnya...


    hamzah ian... ceh.... bahasa apa tu...


    cik olive... air overdose laaaa.... eleh janji boleh makan...

    ReplyDelete
  6. wah..en gorilla..mengancam megi ko..huhu~ cplud nk mintak resepi bole? huhu..nk muat turun kt blog

    ReplyDelete
  7. mn x tawarnya air byk sgt.mst masak megi ni lama sgt atas dapur kn?sbb meginya dh kembang sekuntum bunga

    ReplyDelete
  8. cplud... nampak sedapkan... sbnrnya tak sedap.. ada rasa manis2 sikit.... banyak sgt tauge kot...



    cik olive.... cakapler... cakap je la... jgn malu-malu... cakap je.. ehehehe..


    cikngah.... tettttt.... 10 markah untuk anda.... dah kembang mambang megi tu...

    ReplyDelete
  9. da ler puaser. tengok maggi encik gorilla pulak. aduh.

    p/s : ni lukis lawa ni. uh. cemane method nye ye. pakai software ape.
    er. sori la if question ni naive. :P

    ReplyDelete
  10. nadia... hehe... nampak sedapkan.... sbnrnya tak sedap langsung.... puasa ek...



    saya tak reti pakai software... lukis tgn.... scan... kalu nak kaler2 pakai smoothdraw.... pasal mende tu je la reti pakai...

    ReplyDelete
  11. nampak sedap je megi tu..tp nampk bnyk air la bro..eheheh

    ReplyDelete
  12. echah... eleh... kalo nak kutuk... kutuk je ler.. cepat aku dah standby nih... ehehehe...

    ReplyDelete
  13. oooo. saye lukis pakai flash.
    erm. tp nak kaler tu tak reti sgt lah.


    smoothdraw ? ok2 akan di check it out

    ReplyDelete
  14. wee~~mcm sdp je megi tuh.Tp nmpak sgt tak semayang subuh kan.Tdo kol 5pagi.Hahahaha..amik kauu. :D

    ReplyDelete
  15. nadia... flash?... bagilah full name4... bley aku... check... check it out... yo... yo...


    littleteddy... ak ah.... bangun pon tghari.... jaga ko...

    ReplyDelete
  16. lepas makan terus tidur... itu memang power.. koh koh koh

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger